Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MickeyMutant
    "Bezpochyby ale jakýkoliv "úspěch" na tomto poli tvůrce ani vydavatele nepotěší."

    Přoč by je nepotěšil? Naopak, to by je přece mělo těšit. Znamená to přece, že jejich hra je populární, ví o ní čím dál víc lidí, a tedy se pravděpodobně taky bude slušně prodávat nebo se už slušně prodává. Nejvíc stahované hry bývají ty nejvýdělečnější. Když se něco nestahuje ani zadarmo, je to ten nejpádnější důkaz, že to nikdo nechce.
    • zlata slova, hru si stahnu vidim ze je dobra, koupim....kdyz je spatna po 5-10 min mazu a jsem rad ze jsem si ji nekoupil...pokud chcou predejit piratskemu stahovani maji vydavat dema nebo vracet penize za hru ktera se zakaznikovi nelibi(dejme tomu ze do odehrani 30-60min se muze hra vratit). Problem vyresen...
      • EA/origin nemusim ale maju nejaku "Great Game Guarantee" , tusim do 24h od zpustenia hry ju mozes vratit. Ja som na origine kupil len ME3 (ktory som mal 2x prejdeny) takze nemam s tymto osobnu skusenost.

        Ale stale mne osobne pride lepsie to stiahnut z torrentov a kupit to az potom ako ma hra presvedci ze je ozaj dobra :)
    • Bohužel tohle ti lidi stejně nikdy nepochopí.

      To je ta samá mentalita jako u filmů na DVD kde si člověk co si ten film koupí musí vytrpět kázání o tom jak je stahování špatné - tím vlastně trestají legální nákup :D

      Ale stejně jim tak zjevná situace nedojde, místo toho budou pořád do světa křičet jakej je pirátství mor...
      • ucho
        asi jsi dlouho nic nekupoval, ale Bontonfilm už to tam letos nedává. tady část mailu, co mi odepsali:

        "Vaše rozhořčení chápu a zároveň se jménem společnosti Bontonfilm omlouvám.
        Vězte, že tato protipirátská aktivita byla vedena dobrým úmyslem, nicméně ve skutečnosti měla opačný účinek.
        Z toho důvodu bylo toto video odstraněno a není již součástí aktuálně vydávaných titulů."

        takže jak vidíš, došlo jim to...
      • tohle mě přesně štve a to i když si koupím film v luxusní krabičce a ne v papírovém obalu, taky mě štvě když jdu jednou za čas do kina, vypláznu 180 za lístek a musím poslouchat reklamy na produkty a filmy, který mě nezajímají
      • tiez neviem o com tu trepu. Tipujem ze sa snazia byt politicky korektni, tak aj kvoli tomu je tam x-krat zdoraznene slovo kradez...od games by som cakal nieco viac
        btw autor evidentne nezachytil reakciu HBO na uspech game of thrones na torrentoch
        "Šéf spoločnosti Jeff Bewkes Time Warner, materská firma HBO, označil pirátstvo za „lepší propagačný nástroj než ceny Emmy“. "
        http://www.aktuality.sk/clanok/250694/game-of-thrones-najstahovanejsi-serial-u-internetovych-piratov-vyrobca-dakuje-za-reklamu/

        keby aspon games nepodporovali tento copyright dzihad proti akoze piratom
        • ucho
          asi ti uniklo, že HBO jde ve skutečnosti proti šířeným videím jako slepice po flusu. u nás si to pěkně hlídají, i v zahraničí. samozřejmě o úspěšnosti lze diskutovat. to prohlášení je tedy pěkné PR a někdo to tak zřejmě vnímá, HBO se podle toho ovšem nechová a nenechává tomu volný průběh. platí si "odstraňovače" materiálů z netu...
        • Tak zrovna serial na platenom kanale je v podstate crowdfund. vec s mesacnymi poplatkami co sa zaplatila uz pred startom.
          • ucho
            Vzhledem k tomu, kolik peněz stojí natočit jednu epizodu GoT, tak ani ne. Je to celkem dost drahá záležitost...
            • Na wiki pisu o budgete 50-60 milionov na prvu sezonu.
  • kdo si dnes muže dovolit dat za hru 60€
    • Myslím že prakticky každý, kdo se fláká a marní čas u internetu nebo hraním her. A kdo ne, ten si může kupovat hry ve slevě nebo v bazaru nebo hrát f2p tituly.
    • Lidi co mají na každou hru a komplet dlc + nějakou echt edici tak těch moc není , jako třeba můj šef co jezdí v bentley tak ten asi neřeší nějaký watch dogs nebo nfs a když si chce zastřílet tak klidně muže , třeba real zbraní na střelnici nebo v lese na zvířata atd
    • kdyby 60E ....zapomels na dalsich 20E nebo vic za season pass nebo DLC!
  • I přestože se tak strašně moc krade, stále se točí nové filmy, nové seriály a vyrábí se nové hry s větším rozpočtem než kdy dříve. Dobré produkty, případně ty se silným marketingem si na sebe vydělají a kupodivu mívají ohromující zisky.
    • ucho
      Není pravda. Jak u filmů, tak u her. Ohromující zisky má jen zlomek filmů/her. Zbytek je celkem prodělečný a dotuje se z těch úspěšných věcí. Pokud má pak u her nějaké studio špatný rok nebo dva, může to znamenat konec (což samozřejmě hráče nijak netrápí). A dobrý produkt rozhodně není zárukou komerčního úspěchu. A mimochodem proto je teď všude taková záplava indie her (neříkám, že je to špatně). Málokdo si může dovolit táhnout AAA titul a riskovat ztrátu.
      • predstav si ze ohromujici zisky maji jen nekteri vyrobci telefonu/zidli/aut/rohliku tisice firem denne po celem svete klidne i krachuji to jsou veci vid? Nevim proc by to u digitalnich vyrobku melo byt jinak!!!
      • Jo jo jo, a proto je filmu a her tolik ze to clovek nema sanci ani vsecko zkouknout / zahrat. Nemel pls.
        • ucho
          AAA hry jsou poslední dva roky na ústupu. což je nepřímo vidět i na recenzích, kdy si řada lidí stěžuje, že se recenzují více indie tituly. Ano, trh s hrami je přesycený a to je částečně i důvod, proč si na sebe řada her nevydělá dost nebo vydělá celkem málo. Square Enix může vyprávět. A s filmy je to například v Česku takové terno, že se jim nevyplatí ani většinu filmů vydat ve steelbooku, protože tam je potřeba udat alespoň 2 tisíce kusů, což je u řady filmů u nás nereálné. Tak skvěle se u nás ty filmy prodávají :)
          • Oproti rokům řekněme 2002-2008 je zájem o nové hry nižší z několika důvodů:
            Předně v té době byl tak rychlý rozvoj PC, že s upgrady měl leckdo problémy, člověk měl nový počítač, byl na něj hrdý a nejnovější titul za půl roku už zas musel hrát na "medium". Tohle leckoho odradilo a raději dohrává tituly z doby svého počítače.
            Další důvod byl rozmach notebooků. Koupí notebooku se velké procento lidí vykašlalo na stolní PC, už jej neupgradovalo, případně rozprodalo/vyhodilo. Notebooky hlavně po grafické stránce nijak neexcelují (v lidové cenové hladině), tak se spíš sem tam zahraje nějaký starší titul (zahltit notebook není složité).
            A překvapivě hlavním důvodem bude i samotný internet. Tím nemyslím pirátství, paradoxně oproti zmíněným rokům pravděpodobně pirátství o dost pokleslo. Internet dnes oproti předchozím rokům nabízí:
            Facebook - lidí co zasvětilo život sociální síti je nespočet, někdo už ani full screen titul nespouští, aby mohl odepisovat. Dále s FB je spojeno několik her, kterým určití jedinci propadli.
            Freeware, flashovky a webovky: Dříve doména školních tříd, dnes mnohdy masová záležitost, webových her vyrostlo obrovské množství a najednou jde zájem o AAA tituly stranou
            Mobily a tablety připojené na internet - Hry na mobily dostaly nový rozměr, dají se hrát všude, HW není moc velký problém, je to malá konzole. Proč kupovat AAA titul, když mám hry v kapse. To vše zmíněné vede i k menší touze mít výkonou mašinu.
            Steam - Her pod tři nebo pět eur je tolik a mnohdy tak kvalitních, že se stejně nechce hrát s něčím novým za 60 eur. Dnes je populární dohrávat tituly na notebooku z doby, kdy už na to PC nestačilo v době vydání. A než dohraju titul za 5 eur, tak klesne cena dalším dvaceti...
            Zmíněné faktory vedou i k tomu, že ubývá chuť stále upgradovat počítač (notebook, ten už se stejně kupuje jak mikrovlnka), ubývá chuť hrát nově vydané hry (až na pár vyjímek jako GTA V) a chuť není ani něco stahovat, crackovat, bojovat s viry atd. Lidstvo zlenivělo a stalo se skromnější *3*
          • Asharak
            Další důvod je že lidi tráví víc času u MP, a pak ani moc nehrají nové hry, pokud nepočítám COD/BF. Vyjde jedna u které lidi zůstanou půl roku (Skyrim, Diablo...) nebo klidně víc (LoL, Dota, CS). Taky moc nepřispívá.
  • Watch Dogs by si stejně nic jiného než obyčejné stáhnutí nezasloužilo.
    • Watch Dogs byla jedna z her u ktere jsem velmi vazne zvazoval koupi. Jsem rad, ze jsem si ji prvni stahnul a potom po pul hodine hrani odinstaloval. *1*
    • A ty by sis nezasloužil nic jiného, než dostat přes papulu, aby ses vzpamatoval.
  • Mě dodnes přijde vtipný jak se proti pirátsví snaží pořád bojovat a při takovejch průzkumech člověk zjistí že by museli pozavírat 70% obyvatel týhle planety :D (ruku na srdce - kdo se ani jednou neprovinil a nic nestáhnul).

    Jinak zrovna Watch Dogs si ani nic jinýho nezasloužilo. Škoda že nejdou vrátit peníze za nákup, tady bych to využil 100%
    • Mato1987
      Tak keď som bol mladší tak som hrával pírátske verzie hier, hlavne z toho dôvodu, že som nemal príjem a žobrať peniaze od rodičov na hry mi prišlo neslušné(výnimka boli samozrejme vianoce :) ), naštastie som mal kamoša čo mal vtedy rýchly net a vedel zohnať hocijakú hru.
      Postupom času, keď som si nejakú almužnu zarobil , tak som si hry začal kupovať, dnes mám zbierku takmer 300 hier a som na ňu pyšný :D
      • Zajimave, pozadat rodice o penize na zabavu ti prislo neslusne, ale krast hry ti prislo slusne?
        • Mato1987
          An obvious troll is obvious. Pravdivý príbeh.
    • ucho
      No museli by být hodně hloupí, kdyby si tohle neuvědomovali, jenže pro ně je to byznys. A copak není fajn dostávat prachy za boj, který nelze vyhrát, ale zároveň je nekonečný?
      • Do toho boje spíš ty prachy sypou a dělají to úplně zbytečně. Se podívej třeba na Steam, kterej má úspěch už takovej, že si tam lidi kupují hry a pak je třeba ani nehrají.

        A za tím vším stála Newellova (pravdivá) myšlenka že pirátství není problém těch co kradou, ale těch co za peníze nabízejí služby, které té hodnotě vůbec neodpovídají.
  • Stahuju a stahovat budu i nadále. Pokud mě hra chytne - koupím - podpořím vývojáře (série L4D, Borderlands, Stalker, CoH, DoW 40k, Darksiders, Serious Sam, Payday, Batman a hroomada dalších). Pokud mě hra nechytne - smažu - nekoupím - za všechny příklad Assassins Creed série, nebo Watch Dogs - trailery i zpracování krásné, přehnaná reklamní kampaň, ale hratelností je to pro mě totální nuda. Stejně tak nový Tomb Raider. Krásná hra, ale když přišel na řadu první retardovaný QTE, tak byl pro mě konec, spálit a zahrabat. Takže? Přemýšlejte, než za něco vysolíte svoje těžce zarobené prachy, nebo prachy svých rodičů.
    PS: Moralisti - go f*ck yourself.
    • no u watch dogs souhlasim hra je blba jak trotl a apsolutne nezajimava ale u assasins creed a tomb rider s tebou nesouhlasim zaprve assasin creed je nejlepe prodavanou hrou ubisoftu a jrdnak je o pribehu a grafice to same tomb rider engine nemusi sednout kazdemu -treba tobe apod..a jak rikas stahnou -opatrne at ti policajti nezazvoni udveri vsechny linky u torrentu sou policejnima hackerama sledovane!! vyskouset a pote koupit nebo smazat a napsat bud pozitivni ci negativni recenzy...a pirati co hru stahnou ale pokud je hra dobra a vyvojare nepodpori at dou do p....e a zustanou tam lvuli nim se zavadeji ruzne ochrany.priklad diablo..apod.a vetsina her vlastne cim dal vic her se dela na xboxy a konzole..a pc to pomalu ale jiste vytlacuje ze sceny pokud bude tento trend a to hlavne u amiku pokracovat budu muset kupit xbox abych mel co hrat.cez.
      • Ale však to je v pořádku, že se ti ty hry líbí, nenapadám tě za to a respektuji tvůj názor, ne jak debílek výše, kterému jsem šáhl na modlu, tak se z toho může pos*at. Mě bohužel nechytla ani jedna, tak pro mě prostě ty hry nejsou. A právě proto jsem rád, že jsem si je napřed stáhl, vyzkoušel, smazal, jdeme dál, no problemo.
    • Mato1987
      Je škoda, že demoverzie hier za posledných 10 rokov takmer kompletne vymizli, kedysi každá jedna hra sa dala pred kúpou legálne vyskúšať cez niekedy krátku a niekedy zase obsahovo celkom bohatú demoverziu, kde si daný potencionálny kupca/hráč mohol hru odskúšať a zhodnotiť či sa za to oplatí minúť peniaze.
      Dnes je zase úplnou samozrejmosťou, že hry sa väčšinou prezentujú formou "gameplay" videí, ktoré majú častokrát s reálnou hrateľnosťou naozaj spoločného pramálo, často sa jedná o predom nacvičené sekvencie z hry, ktoré nemajú skoro žiadnu výpovednú hodnotu.
      • Na konzolich se dema a casove trialy jeste docela drzi. Ale je to jen dalsi vymluva. Demo neni zdarma, jsou to dalsi naklady a hry s demem se kradou uplne stejne jako hry bez dema -investovat donich nema zadny prinos, zvlaste na pc platforme s 95 % poratstvim, kde sevyplati zpravidla jen hry s velmi nizkymá naklady, tj odflaknute porty konzolovych her. Nezamenuj pricinu s dusledkem.
      • Přesně o to jde. Pár let zpět, když se ti líbila hra, šup, stáhl sis demo a podle toho koupil, nebo ne. Občas i u povedeného dema se dala strávit hromada času - dema na Serious Sam: SE, nebo L4D 1,2. Ty dema jsem projel tisíckrát, což mě jen utvrdilo, že ty hry chci. Našetřil jsem, koupil jsem. Co chceš dnes poznat z gameplay videí? Max jak je hra pěkná a to pro mě vážně nehraje pražádnou roli. Nedávno jsem nahodil starý dobrý Soul Reaver. Zmiňovaný Tomb Raider se může jít zahrabat, i když vypadá oproti SR jak z jiné dimenze.
        • Mato1987
          Súhlasím, z dotyčných novodobých "gameplay" videí zistíš tak maximálne koľko pixelov pribudlo a aké nové efekty boli pridané, no skutočný pocit o reálnej hrateľnosti danej hry je nijaký.
          Ináč mne najviac v pamäti utkvelo demo half life uplink, neuveriteľne veľa krát som to demo prešiel, alebo trebárs demo na prvú mafiu, či far cry 1...staré dobré časy.
          • Za mafiu palec hore, ta atmosféra byla peckovní už v demu = koupě. Jako krok vpřed vidím ten shareplay co bude na PS4. Něco na ten způsob by to chtělo i na PC.
            • Joo, nic moc o tom nevím, jen jsem článek o shareplay narychlo prosvištěl, ale celkem se mi to líbilo. Každopádně demo je demo, že.
            • Mato1987
              nie je ten shareplay tak troška quest pass záležitosť, ktorá na pc už nejaký ten piatok je?
              Ja by som na PC uvítal celkom rád návrat ku pôvodnému a teda návrat demoverzií hier, to by mi stačilo.
    • Abys mohl objektivně říct,že je kokrétní hra je pro tebe zábavná,musel bys to dohrát až do konce.V tom momentě se z tebe stává zloděj.užíval si dílo v celého jeho rozsahu a nezaplatil ani korunu.Nač stahovat?koukni na full lets playe(tam ti QTE momenty neublíží).Zatracuješ tomb raider kvůli QTE co trvá pár vteřin?Jsi blázen a blbej provokáter.

      PS: Stahovači - go f*ck yourself.
      • Aha, takže mám hrát všechny sra*ky až do konce, abych pak řekl, že je to sra*ka? Pecka, to má fakt logiku, hnulo se ve mě svědomí. A soudit hru podle lets playe? Ne díky, nehraju hry kvůli tomu, jestli se mi na ně fajně kouká. Uvažuj. Na Ryse se taky fajně kouká... A ano, Tomb Raider jsem zatratil po prvním vyjeb*ném QTE, protože to je rakovina her dnešní doby, mačkat tlačítka podle toho, jak se ti ukazují, no zábava nehorázná. A neříkej mi, že jich je v té hře málo. Cutscény, když jsou o něčem, mám rád, QTE přímo nesnáším. A k tomu tvému konci? No jsi machr až na půdu, každopádně i kdyby ses rozkrájel, tak je to můj názor a nikomu ho necpu.
        • To, jestli ma hra QTE, si muzes snadno zjistit i bez toho, abys ji kradl. Hloupost nekterych vymluv me az zarazí.
          • Na to, co tě zaráží ti z vysoka s*ru *4*
      • A mimo to - pokud neco ukradnes, zpusobis snizeni uzitku jineho cloveka, nebot mu zcizena vec bude chybet. Krasa dat v pocitaci je v tom, ze zcizeni dat jineho cloveka mu nezpusobi snizeni uzitku, nebot data stale ma. Take kdyz jdes do obchodu koupit si novou vonavku, muzes si ji zkusit. Takhle je to u vetsiny veci, v dobrem reznictvi vam daji ochutnat maso / salam, v bazaru se autem projedete, karate byva prvni hodina zdarma... U PC typicky nemate tuto moznost u blockbuster titulu poslednich let, a posledni dobou ani u mensich her. Mej me za skarohlida, ale ja si proste Assassin's Creed stahnu, zjistim, ze je to sracka, ktera me nebavi, a odinstaluju to. Hru jsem si vyzkousel, nebavila me, zahodil jsem si. Stahl jsem Europu Universalis, chytlo me to a po par dnech si ji koupil na Steamu, nebot chci podporit tvurce hry. Nevidim v tomhle pristupu problem, podle meho hodnoceni dobra studia svoje penize dostanou, spatna studia nikoliv, a ja se nenecham oblbovat PR kecama o tom, ze je to the most amazing experience of your life.
        • Je velky rozdil mezi zkusit vonavku, nebo ji celou spotrebovat a pak se rozhodovat, jestli se mi vubec chce za ni zplatit, pravidla nejakou minimalni slevovou cenu.


          A to ze nekomu nechybi data neznamena, ze neni ekonomicky poskozen a ze jsi se na jeho ukír neobohatil. Kdyz se nechas ostrihat a uteces bez zaplaceni, tak take nikomu nic nechybi, krome jiste drobnosti, odmeny za praci, kterou jsi vyuzil.

          U herse plati za to, ze ji muzes hrat, ne za to, ze te bude subjektivne bavit. Hrat hru a potom rict, moc me to nebavilo, nezaplatim, neni v poradku a je to kradez. Protoze tu hru jsi hral a majiteli teto hry za to nalezi odmena. Nechces-li nekomu platit za hrani hry, nehraj ji.
      • objektivne... pro tebe zabavna. Prestal jsem cist tady. Mlady pane, objektivni data se daji zmerit objektivnim zpusobem - stopkami, pravitkem,... Subjektivni zalezitosti se zmerit nedaji. Takze abych mohl subjektivne rict, ze je konkretni hra pro me zabavna, staci mi prvnich par minut. Pak uz dokazu vyvodit subjektivni zaver, tedy ze to znudene vypinam, ci naopak nadsene pokracuji dale.
    • no pokud se ti prachy vydelavaji tezko (50 korun za hodinu, chapu), tak se nedivim a mam pro tebe porozumeni :)
      • No, pro mě osobně i 120 korun za hodinu těžké práce jsou pořád těžce vydělané prachy. A dát 50-60e za hru, která mě po půl hodině přestane bavit, nebo vůbec nezačne, a že jich je poslední dobou více a více, mi stále příjde jako vyhazování.
      • Pozor, pan red asi kupuje hry po tuctech a je mu jedno, ze to jsou sracky, kterych mimochodem bude kvuli tomu dostavat porad vic.
  • Pilgrim66
    Možná, že kdyby vývojáři přestali sr*t na dema, aby si člověk nemusel stahovat plnou hru a po hodině to stejně odinstaloval, tak by ty statistiky šly rapidně dolů.
    • Wildstonecz
      Pořád tu budou teenageri kterym rodice odmitnou kupovat dalsi a dalsi hry a kteri budou stahovat.
    • Tomu sám nevěříš :-)
      • Pilgrim66
        Tak slovo rapidně byla asi opravdu hyperbola (bohužel lidi, kteří se piratstvím dokonce chlubí a nadávají těm "pitomcům", co si hry kupují, je i tady spousta).

        Ale jak psal Chim. Je to demo jak zábavnosti, tak třeba i výkonu atd. Watch Dogs bych si nekoupil už jen z důvodu, jak špatně mi běželo na PC, a to nemám žádnýho dinosaura (mid až nižší high sestava).
      • Chim
        Nevím jestli rapidně, ale dolů by šli určitě. Takhle přesně to totiž praktikuji já a myslím že nebudu jediný. Buď hru během 1-2 hodin po stažení z torrentu odinstaluji, protože je to blbost která mě nebaví... a nebo ji koupím. Bohužel poslední dobou se produkují víceméně jen blbosti.
    • Keyz
      Jo, dema chybí. Dnes si lze před koupí vyzkoušet všechno možné a u her se na to kašle. A zrovna tam by to bylo potřeba.
  • Klidně ať si lidé hry pirátí. Já pokud mám na výběr (např většinu seriálů v Česku člověk legálně nesežene) snažím si danou věc koupit legálně. Ale co mě štve jsou lidé, co říkají, že hra je tak špatná, že si jí nekoupí, ale upirátí WTF? Když je ta hra tolik špatná, proč jí hrajou?
    • to ze si to X lidi stahne neznamena ze to pak X lidi hraje.
  • ringmancz
    titulek jak podle učebnice "Jak získat co nejvíce kliknutí"
    • Nechapu, jak se v roce 2014 jeste muze resit piratstvi a stahovani. Nikoho to nezajima, stahujou stejne vsichni a internet se zakazovat nebude. Davno uz se vi, kde je zakopanej pes, ale par blbecku to ma holt jako obzivu a asi se citi hrozne dulezite, kdyz se to propira a vysetruje.
      • Vsichni nekradou a ani to vsichni nepovazuji za spravne.
  • v tom státě kde vyhrál goat simulator bych chtěl žit :-DD
    • Dogkiller
      Proč?
      • Tak i zoofilové mají své dny...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit