Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ja by som takym ludom ktory robili zklamani roku nikdy nepredal ziadnu hru. Take kecy ze niektory hraco davaju black ops 40-60% ..... HA HA ved to je smiesne tyto ludia asi hraju niake hry ktore mi ostatny nepozname , haha asi z dakeho ´´cierneho trhu´´ mohli by ste poradit :D. No komu husa komu prasa komu pecena klobasa. A ked niekto povie o Alan Wake ze to bola zla hra a pseudo zklamanie roka nech si zahra snakea na nokii 6300. No nic niektory ludia cerpaju ´´super´´ hry z niakeho dalekeho vesmiru a bol by som rad keby sa snami podelili o tieto doteraz utajovane pecky. No neviem ja keby som bol na vasom mieste ako autor dal by som kazdej hre 1 bod a mozno by ste ovplyvnili niakych debilov pri kupe kvalitnej viedohry..
    • Prober se chlape.
  • Pro tenhle rok překvapila Byonetta, Enslaved, Limbo, Vanquish a Super Meat Boy. *3*
  • Začátkem musím říct , že takřka ze všemi v článku zmíněnými názory a zařazeními nemůžu než souhlasit. Samozřejmě jak tady pročítám, proti překvapením roku snad nikdo ani nepípnul, takže zde se nám zřejmě naši redaktoři trefili. Na druhou stranu, v případě zklamání jsou zde dost masové odpory a nesouhlasy. Ačkoliv! Moc nechápu proč. K omílané Mafii II. - tahle hra byla snad největším zklamáním za posledních několik let a né pouze roku 2010. Jakožto velký fanoušek Mafie původní , tenhle druhý patvor nesahá tomu prvnímu ani po kotníky. Pro mě společně se zde nezmiňovaným AvP , opravdu největší zklamání roku. Alana bohužel nijak posoudit nemůžu ,jelikož jsem neměl čest tuto hru hrát. Ale jestli je to ještě větší neštěstí než M2 , tak tedy potěš pánbůh :) ...
    Abych se vrátil i k překvapení tohoto roku , dle mého sem patří i né tolik propagované a k slávě vynášené Singularity, které ač příběhově nebylo nijak extra supr, herní zážitek to byl pro mě naprosto brilantní.. A jakožto velký fanda série FIFA , rozhodně patří Jedenáctka k velkým skokanům. Tak a pojďme do mě , kamenujme a ničme verbálními kulomety.
    Ale jak je zmíněno hned na začátku celého článku " Co člověk , to názor ! ", nikdy nebudeme všichni souhlasit se všemi a to je přeci jen dobře:)
    • MrSanta
      EDIT: měla to být reakce na Aoyagiho
      HR jsem nehrál, ale koukal jsem se na to jako na film. Výtek bych měl několik, ale ta největší: je tam porušeno základní pravidlo dobré detektivky (nechci spoilerovat, ale myslím, že všichni vědí). Je to opravdu dost nepovedený oslí můstek. S pověstí, jakou autoři hry mají a s vyjádřením o jakou božskou detektivku / thriller se jedná je to (alespoň pro mě) dost velký nedostatek.
    • A co Heavy rain? Mělo to být něco nového a zajímavého a vyšel z toho hrozný paskvil, který se špatně hrál. To je zklamání.
      • Tak tohle slyším poprvé *4*
        • A jak se ti to hrálo? Od začátku si vůbec nevěděl, jak to hrát a jen si byl unášenej ujetým příběhem, kterej byl hloupej.
          • noobie
            Bohužel ještě nemám PS3, tak nemohu osobně soudit, ale všichni, jejichž názoru si vážím se shodnou na kvalitách Heavy Rainu.
          • Asi nema cenu rozebirat vsechny ty tvoje vytky, tak se zeptam jen jednoduse:
            Ktera hra ma pribeh lepsi? Kolik jich bude - jedna? Dve?
            • Taky uz si to prd pamatuju, ale ty Ethanovy vypadky jsou proste takovej tajemnej (az nadprirozenej) element, kterej proste (snad i schvalne) vyvolava diskusi. Coz je jedine dobre.
              Jiste ze to neni dokonala hra, ale divim se, ze s timhle pristupem vubec hry hrajes - to si jich asi moc neuzijes, ze? (mimochodem jsi zatim nenapsal ani jednu hru s lepsim pribehem)
              Myslim ze nejsem sam, komu tvoje vytky pripadaj naprosto mimo misu, zraly jen na poklepani na celo.
              Jinak jestli potrebujes mit vsechno vysvetleny stylem "ten udelal, to, tohle je protoze, tamto je ve skutecnosti tak", tak sis asi podobnou hru vubec shanet nemel. Od podobnyho detektývování tady je Simír s kobrou11 a podobny perly : D
              Teda sorry jestli te treba timhle urazim, ale fakt valim oci, co jsou lidi schopny vytykat zrovna hre jako Heavy Rain... *7*
            • Tak urcite nejsem Heavy Rain odbornik :) Proc mel Ethan vypadky si uplne nepamatuju, myslim si, ze byl asi psychicky labilni, pri tom, co se stalo s jeho synem a navic tim, co se mu stalo jeste v detstvi (abych nespoileroval), navic kdyz si ani nebyl jisty, jestli vrahem je on sam.

              Je skoda, ze autori vynechali z hry ty snove sceny (nekde na netu byly videa), tam se mozna i neco vysvetlilo, ale nevim. Ja jsem hral HR jen jednou, ted si ho zkusim zahrat s Move podruhe.
            • Kvalitní detektivky mám rád, ale tohle s dektivkou nemělo nic společného. Právě jsem se těšil na vyšetřování a ne abych každou chvíli hrál za někoho jinýho. Dohrál jsem to několikrát, protože jsem chtěl vidět další konce a hlavně nevěřil, že je to tak špatné. Hudba a grafika je bezva, ale hraní je děs.

              Když jsi takový HR odborník, tak proč měl Ethan ty výpadky?
            • gubu: Jezismarja, ale tak snad vis jak funguje thriller / detektivka? To je totiz o tom, ze ze zacatku nevis nic a souvislosti o deji, vysetrovani, postavach se preci dozvidas az prubezne. Nejvic se toho dozvis samo ke konci hry. Dohral jsi to vubec?
            • Příběh? Ten tam skoro nebyl a byl zmatený. Vím, že tam nešlo ani tak o příběh jako spíše o situace, to je ok. Šlo mi hlavně špatnou hratelnost kvůli chybějícím informacím o čemkoli. Proč bych měl běhat po bytě s cizí ženskou? Hlavně že tam dali sprchu, kde je nahá, to je ve hrách asi to nejdůležitější :-D Místo toho tam mohli dát nějaké souvislosti předem.
          • Ale to snad ne :) Uznavam, ze vzhledem k forme hry se mohlo v pribehu pri jejim prochazeni objevit rada otazniku, ale jestli je pribeh Heavy Rain hloupy, tak to uz fakt nevim, co hloupy neni...
            • Takže proč měl Ethan ty výpadky? To jsem se nikdy nedozvěděl. Proč jsem musel první polovinu hrát aniž bych tušil, co se vlastně děje? Nějak jim vypad prolog, ne? Pak je tu ta celková zápletka, co je hloupá a vůbec mě nezajímala. Čekal jsem nějaké rozplétání a hledání. Místo toho jsem měl jednoduchý rozpletení na konci. Dneska je většina příběhů o ničem, to je jasné, ale tohle mělo peníze od Sony a zkušenosti už také měli.
  • po tomto fail clanku definitivne kocim s navstevovanim tohoto herneho servera... tento clanok je najvacsie sklamanie roka... kde je GT5 pri sklamaniach????
    • Tak na toto musim reagovat. Gran Turismo 5 som si kupil na vianoce a ako cloveku ktory nikdy nehral predosle diely GT musim povedat ze je to vyborna hra. Po rokoch ktore uplinuly od NFS: Porsche Unleashed musim povedat ze az teraz som si zahral opat hru kde ma uprava aut zmysel a realny vplyv na spravanie auta. Nechcem to nazvat tuningom lebo tento termin vo mne zbudzuje pocit uprav ala NFS Undercover a pod co bol vlastne ekvivalent Barbie pre dievcence ale v tomto pripade pre chalaniska casto s potlacanou homosexualitou ;-) (ked ma osoba muzskeho pohlavia potrebu mat na aute kridlo ako z boeingu vzbudzuje to vo mne dojem asi ako ked ma zena potrebu nosit umele riasy(mihalnice) v rozmeroch metly).

      Zrazu prisla hra ktora ma vratila cca 10 rokov spat ked som mal pocit ze hram nieco technologicky premyslene co sa blizi realite (simulator). Chapem ze skalnych fanusikov GT moze GT5 sklamat kedze po rokoch vyvoja im neprinasa takmer nic nove okrem lepsej grafiky a par aut ale to neznamena ze hra je zla... Hra je to vyborna. Rozhodne nepatri medzi sklamania.

      Ked som si v GT5 kupil ojazdene BMW 2002 z roku 1973 a investoval do neho cca 200 000 na upravy nevedel som sa od tejto hry odtrhnut. Momentalne hram tuto hru tak ze zbieram stare legendarne auta (cca do roku 1990) je to nesmierne chytlave.

      Ako najsklamanie roka povazujem Mafiu II. Ako tu uz bolo napisane je to nie len sklamanie roka ale sklamanie par uplynulych rokov kedy sa na tuto hru cakalo. Je to skoda lebo hra je po technickej stranke spickou. Vynikajuci engine, krasna grafika, vyborna hudba. Vsetko vsak pochoval pribeh. Ani nie tak dejom ako svojou dlzkou. DLC mali upokojit nahnevanych majitelov hry boli este vacsou katastrofou. Chod z bodu A do bodu B v casovom limite. Alebo chod z bodu A do bodu B a vyvrazdi tam co sa hybe. Alebo chod z bodu A do bodu B kde zober vec C a vrat sa do bodu A. WTF? Taketo hry sa predsa rodili tak 20 rokov dozadu. Osoba co ma v Mafii na starosti pribeh a obsah misii ma difam uz vypoved a bonusovo by mal kazdy majitel originalnej hry Mafia II pravo kopnut tomuto cloveku do rozkroku. Ja mam PC aj PS3 verziu (PS3 bola darcek, po PC verzii by som si to mohol kupit iba ak by som sa pomiatol)
      • Co máš proti homosexualitě? Tuning je odvozeno od slova tune, což znamená lazení, úprava výkonu vozidla, to co zde popisuješ, jak auto vzhledově vypadá, patří do oblasti stylingu, takže dříve než se začneš snažit být ftipný, tak potlač své pletení si pojmy s průjmy.
        Nevím co máš pořád s tím rozkrokem, ale všechny hry jsou o tom dostat se z bodu A do bobu B, jde jen o to, jak je to mezi tím vyplňěno. Ano, vyvojáři by si zasloužili pár facek, zato jak nás navnadili, co vše ve hře bude, aníž by si uvědomili, jak časově náročné by to bylo. Situaci neulehčoval jistě také vydavatel, který bezpochyb výsledek dost ovlivnil. Zkrátka na takto rozsáhlý projekt ještě nepřišel ten správný čas, ale z díla je cítit, že se vývojáři snažili a byla by škoda nedat jim další šanci předvést čeho jsou schopni.
      • Ja nevravim, ze je to zla hra, no neskutocne ma sklamala - zla grafika 80% vozidiel, zla ai, vcelku nepekne trate, nefungoval poriadne mp atd... proste najvacsie sklamanie roka...
    • Nechoď! To nám nemůžeš udělat!!
    • kostejnesmrtelny
      Hurá, o dalšího osla míň :)
    • Sbohem a nevracej se. *7*
    • A tys GT5 hral, ze te zklamala? Me treba vubec nezklamala, hraju ji od vydani doted a stale objevuji nove veci, coz me bavi.

      Ale to je aspon dukaz, ze psat o zklamanich nema cenu, jednak je to subjektivni, a za druhe ocekavani na konretni hry stejne vytvari z nemale casti sami novinari a pak se divi, ze jsou zklamani :)
  • Co je teda za problém u Mafia 2 příběhu a proč je Vito nesympatický?
    • Me treba Vito taky nebyl uplne sympaticky, ale rikal jsem si proc by mel? Copak mafian mi ma byt sympaticky? Ma to byt nejaky muj kamos, s kterym se dokazu ztotoznit? Vzdyt je to zlocinec! Charakter Vita mi tak prisel realistictejsi, nez u Tomyho, coz je zase zmena oproti jednicce a to je podle me dobre.
      • Já si tě najdu!!!
      • Mel by byt sympaticky proto, ze hra sazi na pribeh, podle me nejde vytvorit kvalitni pribeh bez toho, aby se lide byli schopni aspon castecne ztotoznit s hlavnim hrdinou. V pripade, kdyz by hra byla arkada bez pribehu, tak je jedno jaky je hlavni hrdina a jestli zabiji nepratele po desitkach nebo tisicich. Bohuzel o takovou hru ja nemam zajem a proto uspesne ignoruji i vsechna DLC pro Mafii 2.
        • A to se ti nezda byt trochu moralne pomylene, ze vrah a zlocinec ti ma byt sympaticky? Jestli ale vyzadujes vylozene hry se sympatickym hrdinou, doporucuju treba Maria. (I kdyz vlastne ty jeho skakaci utoky na houbicky,... clovek si nevybere :)

          Podle me je v Mafii 2 pribeh i trochu dospelejsi a k tomu takovy nenadsazeny charakter jako Vito presne sedi. Nemusi mi byt sympaticky, abych si hru uzil a dokazal si predstavit, proc je prave takovy (moralne otupely, prosel si valkou atd, a navrat domu se pro nej stava dalsi boj...) Vito je v podstate charakter podobny GTA 4 Niko Bellicovi, a ten taky nebyl prave sympaticky.
          • Souhlasim, ze charakter Vita a Nico Bellice je velice podobny, jen s tim rozdilem, ze Nicovi zalezelo alespon na bratru Romanovi a pritelkyni (tusim ze se jmenovala Kate), Vitovi nezalezi na nikom. Problem je ze od Mafie jsem ocekaval neco vic vzhledem k tomu ze pribehe je to jedine co hra nabizi.
            • Nico byl (minimalne oproti Vitovi) ohromne hluboka postava.
              Kdyz nekdo vytyka hram plochost charakteru, tak si vzdycky rikam, co je to za radobyintelektualniho "douchebaga", ale ze to bude zrovna pripad Mafie, a to dokonce hlavni postavy... Vito je fakt tragicka figurka bez jakykoli osobnosti. To se o Nicovi neda rict ani zdaleka..
        • A co takové 10/10 GTA 4? Kdyby to mělo až tak špatný příběh, asi by to nemohlo být tak úspěšné. Bylo ti sympatické, že se tam zabíjelo za peníze a informace?
          • A kde jsem tvrdil, ze se mi pribeh v GTA 4 libi? Podle me je pribeh GTA podobne kvalitni jako ten v Mafia 2 (takze prumer), ale GTA se nesoustredilo pouze na pribeh a nabidlo mnohonasobne vice obsahu za stejnou cenu.
      • Přesně tak. Když zabíjíš za peníze, tak asi nebudeš nějakej sympaťák, co by hráči milovali, ale jde o to, že si můžeš zahrát, jak se mu asi žilo. O tom kvalitní hry jsou.
    • Predpokladam ze pohled na to jestli je/neni Vito sympaticky je individualni, ale me osbne na nem vadila absence svedomi (nikdy se nezajimal proc ma plnit dany ukol ani jake by to mohlo mit nasledky - kdyz to srovnam s prvnim dilem, tak je to presny opak Toma) a pak mi prislo ze mu na nicem a na nikom nezalezi, byl to takovy studeny cumak. Co se tyce pribehu, zekl bych ze kostra je dost podobna te z GTA IV (jdi za chlapkem A, ten ti da par absolutne nesouvisejicich ukolu, pak jdi za osobou B a znovu to same), mezi jednotlivymi misemi nebyla prakticky zadna souvislost (opet uplny opak oproti M1). Dale mi prijde ze nektere zlomove okamziky ve hre vyznely na prazdno. To proto, ze se neda jednoduse szit s postavou, ktere jsem ve hre predtim videl jednou nebo dvakrat (Marty, Henry). A posledni problem s pribehem je otrevreny konec, pro me osobne by konec byl ok za predpokladu, kdyby Joe v zaverecne animaci zemrel, ale protoze autori neuvedli co se dale delo s Vitem ani Joem, nemuzu tohle povazovat za regulerni konec.
      • Proč by měl mít svědomí, když dělal pro mafii? K čemu by mu asi bylo? Jednička byla spíše taková pohádková. Hlavně Joe neviděl následky. Souvislost tam sice není, ale jaká by měla být? Kdo má práci, za tím se zrovna jede. Vypadá to, že tam bylo více okamžiků, které se možná měly rozvést, ale nakonec se tak nestalo, to je jediná nevýhoda. Ale i tak je to dobrý příběh na herní poměry a vynikající cutscény. Konec se myslím docela hodí, i když nevím, jaké další měli vývojáři v záloze.
        • Ok, asi jsem se spatne vyjadril, problem nevidim v tom, ze by mel kazdeho cloveka ktereho ma zabit pustit s tim, ze zabijet je spatne, problem je pro me v tom, ze vubec nepremyslel nad tim co dela. I mezi mafiany se najdou chytrejsi a hloupejsi lide, takze nechapu proc musime hrat za hlupaka... Pokud se ti konec libil, tak jsi stastny clovek, ale vetsine lidi se konec nelibil. Me vytky k pribehu jsi vicemene potvrdil, takze ja se te obratem zeptam co je na tom pribehu tak vyjimecneho? Protoze jit pro praci za tim kdo zrovna nejakou ma mi ze scenaristickeho pohledu jako zadny zazrak nepripada. A kvalitu animaci jsem v zadnem pripade nekritizoval, ta je bez debat vynikajici.
          • Kdyby byl chytrej, tak nikdy nebude jen hloupej pěšák a pak by ta hra asi moc smysl neměla :-D. Neříkám, že ten konec je skvělý, ale když je ta hra propadák roku, tak bych čekal horší. Tohle je takový nadstandardní konec. Výjimečného je na příběhu to, že tam je. Hry celkově příběhy většinou nemají a každý trochu delší je dobrý.
            • Četl jsi vůbec článek? Hra NENÍ propadák roku ale zklamání. A to je setsakra rozdíl.
            • Tom z M1 mi prisel jako inteligentni clovek a hra presto smysl mela. Nejaky pribeh v soucasnych hrach mi uz prijde jako standard (snad jen v fps byva pribeh slabsi), takze ten v mafii nemuzu hodnotit jako vyjimecny jen proto ze tam nejaky je. Kdyz chvili pred vydanim autori uvadeli, ze ze hry vynechavaji vedlejsi mise proto, aby se mohli plne soustredit na hlavni pribehovou linku, tak jsem ocekaval ze kvalita pribehu bude vyssi nez jen obycejny prumer, zvlaste proto ze pribeh je to jedine co hra v podstate nabizi (pribeh navic trva pouze kolem 10 hodin).
  • Pro me urcite Singularity jako hodne prijemny prekvapeni, na to ze to nemelo zadnou masivni PR...naopak velky sklamani v podobe Alien vs. Predator
    • S obojím se zcela bez problémů ztotožním.
  • luke.skywalker
    Jak už se tu psalo několikrát, tento článek neoznačuje hry za nejhorší a nejlepší.
    Jde tu o to co slíbili vývojáří (PR) a co nakonec vydali. To, že tu spousta lidí nesleduje roky dění kolem her, není problém redakce. *7*
  • A co mass effect 2?je to sice ze zacatku roku ale melo by to tady mezi ty nej hry patrit
    • U Mass Effectu se kvalita cekala, tudis nikoho neprekvapilo, ze to bude vyborna hra :)
  • Alan Wake zklamani roku?! Uf,pro me je to jedna z NEJ her roku! Samozrejme sto lidi, sto nazoru,ale nad timhle verdiktem autora clanku zustava mi rozum stat...
  • Zdenda666
    Hrůza co.Redakce napíše co bylo pro ->NĚ<- překvapení a zklamání a hned po nich jdou všichni fanboyove svych her *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit