Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • jenda84

    Red dead je nejlepší hra dekády... nic lepšího tu posledních x let nebylo a smrdí z toho prachy na dálku. Tohle může udělat jen Rockstar... 

    • fakt? Já to konečně hraju (pc) a vůbec mě to nebaví. Se zatnutýma zubama se tim prokousávám, herně úplně prázdná věc, jen všechno postřílet, objevit mapu, udělat side questy.. od nejlepší hry dekády bych chtěl, aby něco udělala jinak než všechny ostatní hry posledních dvou dekád. Pro mě je v tomhle třeba KC:D o dost zábavnější než RDR2.

      • spoock

        RDR2 rozděluje lidi a to je v pořádku, osobně mi pomalý styl sedí, u KCD mě nejvíc odrazujou generické náhodné setkání, bugy, souboják, statické prostředí, ...

        RDR2 je na tom herně mnohem bohatší, než měla jednička, ale je pravda, že třeba interakce s NPC, kterou tak vychvalovali je totální opruz, každopádně hra strašně vybízí jen projíždět krajinou a to je věc, kterou občas ve hrách postrádám.

      • TheSuffering

        Tak určitě, v KCD to bylo o tom všechno posekat, objevit mapu, udělat side questy. Cítím ten rozdíl.😂

  • Sierra117

    Ten pocit když alespoň jediná Šárka nezačne větu alibistickou variací na větu "Ta hra je skvělá, ale!" , a zároveň se zrovna naveze do mojí nejoblíbenější série. Takže děkuju a DĚKUJU PĚKNĚ!

    • moody

      Ja to zrovna vidim obracene, kluci docela zvladli vyargumentovat, proc se jim dana hra nelibi...ale u Sarky to na me pusobi jen jako nezajem, ktery prerostl az v averzi.


      A taky si myslim ze Halo si na velkolepost nehraje, ale velkolepe je...jen ne u nas. Jenze v Americe znaji Master Chiefa i lide, kteri vubec nehraji....Nathan Drake a Kratos na tom asi tak dobre nebudou.

      • Sierra117

        A nezájem přerostlý v averzi nemůže být názor ? :) za mě teda rozhodně může a spíš ocením osobitej komentář, než alibismus ( pánové z redakce pokud si to náhodou přečtou tak mi snad odpustí, nemyslím to nijak zle :) ). Ty když hraješ nějakou hru, která je veřejným míněním všude oblíbená, ale tobě prostě nesedne, si říkáš "týjo fakt mě štve, že mě takhle dobrá hra nebaví?" :) to si nemyslím.

        A jasně, Halo podle mě taky je v Americe absolutní kult, který u nás má jen velice malou buňku fanoušků.  

        • moody

          Tak je to nazor a nazor nevycitam, jde spis to, vsechny hry zminene v clanku jsou objektivne dobre, a jedina Sarka to neuznava. 

          Mne prave taky spoustu skvlekych her nebavi, ale tu kvalitu jim proste upirat nebudu.

          • Sierra117

            Ale k čemu ti ta kvalita je, když na tebe nemá žádný vliv? To je jak říct "mně ten oběd nechutná, ale jinak to bylo moc dobrý!" :D A já popravdě, když mě ta hra absolutně nesedne, což je předmětem článku, tak nemam potřebu si to obhajovat tímhle způsobem, abych náhodou před tou většinou která ten titul má ráda, nevypadal jako podivín. :) 

            • moody

              To mne zase prijde fajn vlastnost nevidet veci jen subjektivne. Pokud mi treba nekdo bude vnucovat jen jeden nazor a nebude akceptovat zadny jiny, tak se s nim nebudu vubec bavit...ale to uz se dostavame dale od her.

              • Sierra117

                Reakce na příspěvek:

                Otázka je ale nakolik člověk co je placený za psaní svých názorů. ti ten názor vyloženě  vnucuje. :)

                • moody

                  Reakce na příspěvek:

                  Vsak jsem psal ze nazoru nic nevycitam...spis slo o formu. I Vas nazor ze se Vam forma Sarky libi vic, nez ta kluku, je uplne v pohode)

          • cms.sarka-tmejova

            Huh? Já tomu kvality neupírám, stejně jako ostatní hry v článku má Halo obří základnu fanoušků, takže patrně i objektivní kvality, ale mě ta série prostě nebaví. Nic jí neberu, každý ať si hraje, co ho baví.

            • moody

              Dobre :-D

              Jen to na me tak zapusobilo...popravde me asi nejvic pobourilo slovo "genericky"...ale je pravda ze mluvite o cele serii a ja hodnotim hlavne prvni dil, ktery jsem hral jeste na PC, a ten podle me cely zanr dost posunul, kluci o tom pekne mluvili v Retru pokud si vzpominam dobre.

              Peace.

  • patr

    Trosku trapne hodnotenie online hier ne ???

    To je proste ako sport.  Hokej a futbal sa hra tiez stale na tom istom ihrisku s tymi istymi pravidlami.  Cele je to o sutazeni,  komunikacii, timovej hre a krasnych momentoch resp pokazenych.

    Mna najviac na Battleroyale bavi fakt ze hraci su nuteni ovela viac komunikovat cez voicechat ako pri beznom multiplayeri.  Dostavas hracov z celej eu,  je len na tebe ci chces komunikovat,  pozves hracov s ktorymi sa ti dobre hralo, alebo to hras len stylom stale s nahodnymi a si pri hrani ticho.

    Mimochodom s tym RDR2 suhlasim.  Pri praci a celkovo povinnostiach ma to absolutne nebavilo take zdlhave postupy a behanie po obrovskej mape. Vyzera to paradne,  je to paradna hra ale proste na to treba viac casu.  Radsej si zapnem CoD MW ako zdlhavo sa nahanat za nejakou srnkou a ponarat sa do inych svetov :D  Ale tak to bolo tym ze som zil a pracoval vo Svajciarsku kde sa naozaj pracuje dlho.  Raz si na to cas najdem :D

    • já mám rád single hry, ale taky hraju Overwatch, ale vůbec to nesrovnávám, protože tak jako mě baví normální sport, tak mě baví OW jako forma tréninku a soutěže, nemá to moc společnýho s ničím jiným co hraju, i ten "prožitek" je o něčem jiným.

    • Derp_1337

      "hráči jsou u Battleroyale nuceni mnohem víc komunikovat přes voicechat než při běžném multiplayeru"

      WTF???


      Tak to teda vůbec nesouhlasím. V principu je potřeba lepší komunikace při taktických teamových hrách (třeba CS) než při primitivním zabíjení u Battleroyle.

      • patr

        Totalna hovadina.

        V cs naucene frazy typu je na longu banane, plantuje na Bcku.  V Battleroyale normalna komunikacia,  je na severovychode v modrom dome na druhom poschodi.   Druhy nas obieha zo severu apod.

        Totalnu pcovinu si napisal.  

        • Derp_1337

          Nevíš o čem mluvíš. Tvé znalosti CS jsou velmi povrchní, když jediné, co si vybavíš, je komentář k nejhranější mapě na PUBLIC serverech.

          Ta mapa byla oblíbená na PUBLIC serverech pro svou primitivnost  (v jednoduchosti je síla!) , ale hry (obzvlášt ty kompetitivní) se hráli na mnoha různých mapách, které byly mnohem komplikovanější.

          • patr

            Vzdy to je o tych istych mapach ktore sa hraju dokolecka a maju dopredu naucene nazvy.  Battleroyale je prirodzenejsi co sa tyka komunikacie lebo nikdy nevies kam ta kruch zatlaci.

            Proste komunikujes normalne akoby si hral airsoft a nie ta pridrbana cesko/slovensko anglicka cs komunikacia.  Je na long, plantuje defusuje bombu a pod traparny.  Ja som preto neznasal  cs pre tu drblu radoby progamersku komunikaciu.   Je na banane.  Dpc hovor normalne,  co si magor ci co

            • Derp_1337

              Nevíš o čem mluvíš. To, že mnoho hráčů má ty mapy v CS naučené nazpamět a proto se komunikace často opakuje, ještě neznamená, že se v té hře nekomunikuje.

              To, že nevíš, kam tě kruh zatlačí, ještě neznamená, že budeš víc komunikovat s teamem.

              Prostě tvoje tvrzení "hráči jsou u Battleroyale nuceni mnohem víc komunikovat přes voicechat než při běžném multiplayeru" je blbost. Vskutku je v tom CS ta komunikace repetitivní, ale přesto tam pořád ta komunikace je.

              • patr

                Reakce na příspěvek:

                Neni to blbost lebo su vyslovene nuteni si vymienat naboje, zbrane a vybavenie.  Netusim co na tom nechapes.   V cs a malych mapach musi byt komunikacia stroha a rychla, v battleroyale je bohatsia.

                To ze nevis kam ta kruh zatlaci znamena ze komunikujes uplne prirodzene a ne podla naucenych dokola sa omielajucich fraz.   

                • Derp_1337

                  Reakce na příspěvek:

                  Takže ty jsi toho názoru, že když je ta komunikace je velmi repetitivní, tak jako znamená, že se nepočítá??! LOL

                  Ať už člověk za hru vysloví tisickrát "kempí na spawnu" nebo "jde na banán", tak pořád je to komunikace.

  • Effect

    Halo mě nezajímá, God of War je skvělý (i když ano, pár hodin bych tomu též ubral) a RDR2 jsem ještě nehrál, každopádně Horizon je pro mě jedna  z nejpřeceňovanějších her, jaké jsem kdy hrál. Jasně, první dvě hodiny paráda, vizuál je naprosto dechberoucí, námět také...A to je asi tak celé. Vedlejší mise obsahově prázdné a ty hlavní postrádají jakoukoliv dramatičnost nebo jak to nazvat. Útok po Proving působil jak z min. 10 let staré hry. Charaktery kromě Alloy naprosto ploché a nezajímavé, ani ten dabing nic moc. Co se týká herních mechanik, spoustu věcí nejsou vývojáři hráčům absolutně schopni vysvětlit, a já odmítám x hodin trávit studováním průvodců na internetu od hardcore hráčů, kteří na to přišli...Ještě že jsem hru dostal  "zdarma" při zakoupení PS4, protože jinak bych se fakt zlobil...Po 6h jsem ji odinstaloval, nemělo smysl se do toho nutit...Jinak nikomu samozřejmě  neberu, že ho  to bavilo.

    • Carnage666

      Já osobně dohrál celkem na sílu s tím že sem prostě neměl zrovna co jiného hrát a taky úplně nechápu ten hype, další věc kterou bych vytknul graficky jsou obličeje a pokožka lidí ve hře. Žijeme v post apo světě já chápu že nám neničí přírodu výfukové výpary atd. ale proč tam každej má uhlazený obličeje jak  kdyby byli projetý nějakým filtrem z aplikace na instagramu to fakt nechápu někomu to je asi jedno ale mě to po X hodinách přišlo docela do očí bijící, každej "krásnej".

      • Effect

        Toho jsem si bohužel nevšiml.

    • Priznam se, ze jsem do Horizonu ponoril az napodruhe, a pak to pekne odsejpalo, ovsem problem s hernimi mechanikami? Vzdyt to je dnesni klasika strilej na weakspoty. Sice trosku komplexnejsi, protoze ne vsechny weakspoty jsou si rovny a na jedny je lepsi pouzit tento element a na jiny tamten, to uz si ale kazdy otestuje behem hrani. Jestli navic clovek hraje na stredni obtiznost, tak to snad ani nebylo treba moc hrotit.

      • Effect

        Ano, zaútočit na svítící  místo, nejsem dXXil :) Mluvím například  o všech těch ikonkách různých druhů účinků útoku,  který vůbec nevysvětlili.

        • Derp_1337

          Třeba ohnivé, mrazící a šokové šípy jsou myslím dost zřejmé. Co by jsi na tom chtěl vysvětlit?

          Poslední 2 zbývající útoky byly "korupční" a "trhací" šípy. Korupční šípy z robotů udělali Corrupted roboty, kteří začali útočit na jakýkoliv cíl v okolí. Trhací šípy "utrhli" komponent, který si trefil (když si poškodil třeba nohu, tak robot spadl ochromen na zem). To taky nebyla žádná raketová věda. Stačilo ty šípy prostě vyzkoušet, což se neslo ve stylu celé hry (objevuj sám).


          Jestli těch 5 speciálních útoků byly pro tebe moc těžké na pochopení, tak by jsi měl vrátit ke stupidním hrám jako je Call of Duty. CoD které dělá z lidi hlupáky, když tě i na zřejmé věci upozorní nápisem "Press E to open Door" 😐

          • Effect

            Od hry očekávám, že mi vysvětlí základní mechanismy. Nemusí vše, ale základ ano. Nehledě na to, že mi vadí x dalších již zmíněných věcí. Ale nebudu se dohadovat s arogantním člověkem, který si myslí, že je něco víc, než hráči CoD - které mimochodem nehraju. Vrátip jsem se k Witcherovi. Přeji pěkný den a trochu pokory.

            • Derp_1337

              Tohle není o aroganci nebo pokoře, ale o zlenivělosti. Když si zvyknete na to, že vás hry stupidně vodí za ruku, tak potom jste najednou bezradný a zmatený, když vás hra nechá samotného objevovat a zkoumat.

              Mě osobně se systém v Horizon:ZD líbil. Dostaneš nové šípy a je na tobě zjistit, jak je použít co nejefektivněji.

              • Effect

                Reakce na příspěvek:

                Dobře no. Z těch malých ikonek nešlo ani poznat, o jaký útok má jít, ale to je  jedno. V tomto konkrétně  se neshodneme, ale jinak souhlasím, taky mě štve to vodění za ručičku. Třeba Witcher 3, ač celkově bezvadná hra, tohle předvádí taky a zbytečně ho to sráží. Když se občas naskytne úkol, který přímo vyzývá k tomu, aby si na řešení hráč přišel sám, autoři mu ho prozradí přímo v zadání úkolu, strašné. Např. máš sehnat jednoho koně a dočteš se "Použij znamení a osedlej koně". A nikde v nastavení to vypnout nejde. Nebo velmi výrazně svítící náboje a jiné zdroje ve spoustě her, to je taky už klasika...Nikdy nezapomenu na Mafii 2, kdy se měl člověk vplížit na úřad a celá brána zlatě svítila :D Děs.

  • takže každý z redakce vybral největší hype hru a řekl, že ho nebaví. ok

    • Effect

      Nikdy se vám to nestalo?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit