Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • KronosDeret

    Pro mě je první průchod jasnej, Lesní elfka, ranger s lukem, Sage. Na mulťák wild magic sorcerer, halfelf lidový hrdina. 

  • Tenurri

    Já už teď vím, že hru projdu více, než jednou.

    První run bude bardka - nějaký druh elfa, další tiefling druid, potom bych taky určitě chtěla hrát za Karlach (barbarian mě v EA hodně bavil - dialogový možnosti byly skvělý)….

    No a taky evil run - Dark Urge, dragonborn warlock, protože mít v hlavě jen jeden hlas je málo :D…

    No, je to fakt těžký. EA jsem prošla za draconic sorcerera(high elf), barbariana(tiefling), barda(seldarine drow) a chvíli jsem hrála za githyanki warlocka. A bylo skvělý, jak každá postava měla jiné možnosti v rozhovorech a na každou reagovalo okolí trochu jinak. 

    No a hru si budu pořizovat i na psko, abychom mohli hrát s přítelem pohodlně co-op 😅. Takže Karlach si nechám asi na co-op run.

  • Hidden

    Vousatou trpaslici, monk. Pesti ze zeleza, p... pozadi z ocele, hrdlo z azbestu. Kazdou situaci vyresis bud spolecenskym popijenim, pratelskym pohlavkem nebo nezdolnou krasou... ;)

  • Murlock

    Je to dračák paté edice a ne Pathfinder takže volba je jasná. Human male fighter, long sword and shield, lawful good. It's gaming time.

    • Derp_1337

      Haha

      Asi si dám podobnou postavu jako ty, ale s vyjímkou Chaotic good. Jsem tak trochu rebel. 😂

  • Z předpřipravených se mi taky líbí Wyll a neměl bych zábrany hrát za Shadowheart. A dal bych šanci i Galeovi. Ano, je vanilkový, ale ta bomba slibuje docela zajímavý příběh kolem něj. Možná ještě Lae'zel, nevím. Vlastně je ten seznam připravených postav po DOS2 trochu zklamáním. Vzhledem k zasazení se nemohli tolik rozdivočit a výsledek trochu sklouzává ke stereotypům, ze kterých se vymaňují trochu násilně.

    Když už bych hrál za vytvořenou postavu (minimálně napoprvé asi ne), tak v papírových RPGčkách rád hraju něco netypického, s čím musím trochu bojovat, ale v počítačových si postavu radši piplám, takže něco jako přitroublý roztržitý kouzelník, co má nade všechno rád sýr, to asi nebude.

    • zanek.s

      V DOS2 byla volba jasná: Fane. Nějaká taková "nevanilková" postava mi bude chybět. A Lohse, ta byla taky úžasná. Ale spíš jako parťačka

      • Derp_1337

        V DOS2 to bylo obtížné si vybrat hlavní hratelnou postavu, protože prakticky každá origin postava (s vyjímkou Beast, lol ) měla ohromný potencionál na zajímavého parťáka. Já nakonec hrál za Ifan Ben-Mezd, protože ostatní jsem chtěl do party.

        A co se týče parťáků, tak seřazení podle oblíbenosti: Sebille, Lohse, Red Prince, Fane. Sebille je prostě hvězda, která mě mnohokrát rozesmála.

        • zanek.s

          Měl jsem tu partu hoooodne podobnou. Příběh ještěrky mě nakonec překvapil a elfku jsem tam měl kvůli pojídání mrtvol. A Lohse... do té jsem se takřka zamiloval a jak zpívala tak i dojal 😍 

          Druhý průchod se zbytkem party mám rozehraný, ale už to asi nikdy nedokončím... 

          • Derp_1337

            Pojídání mrtvol u Sebille byla jen taková perlička. Dodnes si pamatují některé zábavné konverzace, které dokázala vyprodukovat. 

            Např. uprostřed jedné konverzace to Sebille nevydržela a přistoupila k nějaké otravné (příběhové) postavě a vrazila ji kudlu do hrdla. Trochu jsem ji za to zprdnul. No a pak následně jsem si šel promluvit s jinou NPC postavou. Před rozhovorem s NPC jsem si promluvil se Sebille a řekl ji "S touhle postavou si nutně potřebuji promluvit. Ne že ji zase zabiješ uprostřed rozhovoru". A na to Sebille okamžitě začala hlavou kroutit do stran a vyhýbat se přímému očnímu kontaktu a následně očividně dost neupřímně řekla "Neeeee. Tentokrát nikoho nehodlám zabít". 😂😂


            Jinak Lohse byla samozřejmě super hvězda.

  • Jez3vec

    Přijde mi, že se v článku zapomnělo trošku na Dark Urge. Za mě krásné řešení na hraní vlastní origin postavy. Jediný strach mám, že mi budou umírat společníci, skrz random špatné hody kostkou.

  • Ravenor

    Já mívám v podobných hrách tento paralitcký problém často a některé hry jsem kvůli tomu nikdy nedohrál. BG3 mám zatím problém v tom, že mám celkem jasno o 4 povoláních, které bych chtěl zkusit....takže vlastně jsem na začátku a nevím za co hrát. Ale něco jsem si zkusil v předběžném přístupu, takže nakonec asi vím, jak začnu a teoreticky, pokud hra bude opravdu tak dobrá jak to vypadá, mám už teď naplánované 4 průchody.... :-D

  • JeyZee

    Je zajímavé sledovat, jak každý přistupuje ke hrám jinak. Až rozjedu BG3, tak už teď vím, že v editoru postavy strávím max 10 minut(klasicky budu vybírat správný vousy 😄), drapnu rogua a hurá do akce. Žádný trápení, pařim. A jestli jsem si vybral špatně? Když ta hra bude dobrá, tak si ji určitě dám znova a už budu vědět, kdo mi byl před tím sympatický.

    Věřím, že si tu hru užiješ, ať budeš hrát za kohokoliv, takže bych to asi tolik nehrotil. Ale jasně, sto lidí, sto chutí. 

    Jinak pěkný článek a teším se na recenzi.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit