Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zbytečně se autor pitvá v něčem, co by šlo shrnout takto: dnešní hry jsou po vydání rozbité sra*ky, počkat až se to opatchuje.

    Já třeba PS5 mám, ale 99 procent všeho hraju na PC, je mi to mnohem příjemnější a lepší, než sedět na gauči s páčkovačem v ruce, jo, na Gran tourismo nebo Mortala fajn, ale jinak.. uff. A v HW problém není, Nadupadá OLED + DK.

    • lito

      špatně. Přitom nejlepší kombinace je obou světů. Výkon PC+ Dualshock, velkou TV a kvalitní repro zvuk. Prostě udělat si z PC výkonnou konzoli. Určitě ne sedět u pidi monitoru a pytlíkovat hry na klávesnici, to je za mě nejnižší forma gamingu.

      • Klavesnice a mys je prirozeny zpusob ovladani, prakticky nekonecne mnozstvi moznosti nastaveni pro libovolnou hru / program. Zadna nutnost proklikavat se pomoci trojuhelnicku a krizku a muset mit v obou rukach u sebe nejaky ovladac s pomalymi a nepresnymi packami.

        • redicius
          Ddefinuj prosím pojem přirozený, měl jsem za to, že hry pocházely jako první z ovladačů od prvního začátku a na PC s klávesnicí se dostaly až mnohem mnohem později.. Nehleděpak na myš, to je zase další mraky let po tom, co se hrálo na konzolích.

          A jen tak bokem, hraní na konzolích s 60fps bylo už na Atari2600 a dnešní PC hry se hrají běžně 30+ :D
          (viz offic statistiky steamu apod.)

        • lito

          já bych to nechal u toho programu, na hry máme herní zařízení. 

          • Jj mys a klavesnici. Pak nemusi vznikat takove berlicky jako kruhova vyberova menu a pod.

            Edit: nemluve o vrcholu vseho, kdy hra musi mit autoaim, aby se dalo s ovladacem vubec neco trefit.

            • lito

              o tom rozhodl už trh, proto máme ty kruhové menu. 😉

              • Reakce na příspěvek:

                Co to meleš? Autoaim je úplný výsměch skillu a hratelnosti. Kruhové menu je prachsprostý workaround (jak příhodné). Nikdo ti nebere zaujetí pro gamepad, ale nemel zjevné nesmysly.

              • Reakce na příspěvek:

                trh = líní hlupáci, kterým stačí málo, osobně se za takový "trh" stydím, hráči si od jisté doby nechají kálet na hlavu a ještě za to platí.

                • lito

                  Reakce na příspěvek:

                  ach jo, dej si mokrý hadr na hlavu, počkej tak deset let,  snad tyhle fanatické a infantilní názory dítěte věkem odstoupí.

                  • frank.horigan

                    Reakce na příspěvek:

                    Abych to nějak rozseknul, na myši hraju  30let, na gamepady jsem musel (chtěl) naučit kvůli TloU1,2 kvůli kterému jsem zakoupil PS4.

                    PC mám už 12let u televize a nyní nemám problém hrávat jako na padu, tak na myši. Důkladně jsem to střídal u TloU1 a obojí má něco do sebe, s jistotou lze ale říct že na padu je hra vždy těžší. Na druhou stranu se to ale ovládá mnohem pohodlněji. Takže tak :)

    • flash789

      Tak hlavně ze ti nevadí hrát pomoci kancelářských potřeb, ty páčkovači :)

    • Deywik

      ja zase trpim sedet v "hernim kresle" na koleckach a hrat na mys+ klavesy a nastavovat vselijaky kokotiny abych mohl hrat 😂 radsi si lehnu do gauce s packovacem a hru zapnu a hraju bez problemu 🥹

      • JohnyTheZik

        Ne, že bych se chtěl pouštět do nejzbytečnější debaty vůbec, nicméně "nastavování všelijakých kokotiní" byl problém devadesátejch let a milénia, kdy si musel upgradovat PC každej půlrok. Mám 5 let stejný PC, vlezu na začátku jednou do nastavení, dám 2K, high detaily a možná zapnu DLSS. Voila, to je vše. 

        Tenhle argument je starej jak svět, nicméně naštěstí už dnes totálně mimo.

        • radim.zaty

          Jojo, proto jsou subreddity plné diskusích o stutteringu, shaders compilation, náhlých propadů FPS apod.  

          • JohnyTheZik

            Já ale netvrdim, že technickej stav her je vždycky skvělej, to ostatně bohužel neni pravda už ani na konzolích, kde ty fps dropy jsou taky poměrně častý. To ani neřešim, že volba Quality ti tu hru dost často lockne na 30fps.

            Nicméně nějaký nastavení na tyhle věci stejně nebude mít v podstatě žádnej vliv, takže to fakt už neni o hledání sáhodlouhejch řešení na redditu. Mimo Cyberpunk jsem tohle neřešil už fakt hodně dlouho, což je celej můj koment. Já si rozhodně nepotrim na nějaký hledání % zlepšení, jak ten šílenec GhostFromHell pode mnou.

          • A přesně pro takové lidi jsou  konzole :) Ono je to dost často rukama. Zajímavé, že já takové problémy neměl, vyšel Cyberpunk, lidi brečeli, já hrál, nic nepadalo, nemrzlo. Většina lidí, kor dnes ti mladí, si neumí nikde nastavit nic. Ti prostě potřebují vše mít naprosto triviální bez možností nebo jsou v koncích :)

        • A i kdyby, tak co, mě to vždycky bavilo, zapínat různá nastavení, sledovat co to udělá, jestli to utáhnu, pak upgradovat atd. Má to své kouzlo. PC mi dává volnost ve všem a hlavně ovládání, říkám PS5 mám, ale ta věčnost, než se postava otočí s páčkou, uff, já rád přesnost, volbu, vyšší fps a tak .. :) Naopak ta nemožnost cokoliv nastavit mě na toustovači vždycky štvala :) Jak jsem psal, na specifické hry typu Mortal nebo ty auta, fajn (volat ftw tak či tak), ale jinak.. uff. Hraju už někdy od videoher a Atari, měl jsem nebo hrál jsem snad na všem co kdy šlo, ale PC je prostě top :)

          • Vojtzech

            Jojo, hrabat se 15 minut v nastavení a sledovat co to udělá, zkoumat proč dropuje fps na libovolný nastavení, hledat na redditu jestli to někomu zlobí stejně a jak to vyřešil, to je vážně "radost", hlavně když člověk má tak 40 minut na hraní :D

          • Urob nám láskavosť, daj si facku ty heretik. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit