Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Najhoršie je, že to nebude baviť fanúšikov FPS, lebo to také ako Call of duty jednoducho nebude a nebude to baviť ani hráčov RPG. Ja osobne by som to "chrastenie kociek" počul velice rád. R.I.P. Bioware
    • No naštěstí "pravý RPG" (ať už je to cokoliv) není jedinej správnej způsob jak udělat kvlaitní hru. Fakt nevím, proč se pořád řeší jestli je Mass Effect RPG nebo ne. Je to perfektní a zábavná hra jako málokterá jiná. A že to nezapadá do určité škatulky? To snad vadí? Na jednu stranu se nadává, jak všichni dělají stále stejné hry. Na druhou stranu, když náhodou některá hra není přesně jako předchůdci, tak je oheň na střeše.
      Plus je teda ještě problém, že lidi mají na hry dvojí měřítka. A na něco jsou sakra přísní (třeba ten Mass Effect) a neodpustí tomu drobnosti, které jim jinde vůbec nebaví. Tím myslím třeba rozhovor co jsem měl s kolegou: "Ty taky hraješ? A co? Já zrovna pořád sedím u Counter Striker" Já: "No já jsem se teď zažral do Fallout 3". on: "F3? To bych nehrál, to je strašně ořezaný a primitivní." No tak asi šel pařit ten promakanější CS... snad je z toho pochopit co tím mylsím. Lidi budou i u ME3 nadávat na věci, který jim normálně vůbec jako překážka nepřijdou.
      • Jde o to, že u Mass Effectu nechci hrát další sřílečku, kde si vylepším pár zbraní a hotovo.
        • Však o toho je tam snad víc než polovina herní doby strávená v rozhovorech? Vždyť i v ME2 se střílelo relativně málo. Někdy mám dojem, že lidi všechny rozhovory odklikají a pak nadávají že je tam moc akce.
          • Je to klasika, nejvetsi kritici jsou klikaci co hlavni kampan prosli za 12-15h na normal nebo easy. A co jsem slysel z celkem verohodnejch zdroju tak i vyslednej dojem z boje se celkem dost lidi mezi PC a konzolema. Mys ma holt neco do sebe, kdyz jde o mireni a manipulaci.
    • Tahle hra neni pro fanoušky CoD, tohle je Mass Effect. A RPG nejsou jen statistiky a bodíky co přiřazuješ k obratnosti, síle atd.... Zkus si vygooglovat význam slova RPG.
      • Dobre, ale čo je potom vlastne RPG? Na základe čoho má vlastne hrací systém rozvíjať postavy, keď nie na základe štatistík. Keďže ja ako postava rozhodujem "aký" budem, musím rozvíjať štatistiky tomu zodpovedajúce, alebo snáď nie? Ale to je asi na súčasné hracie obecenstvo moc zložité alebo ja neviem, tak nech hrajú FPS a hotovo. Podľa mňa ani také Diablo nie je skutočné RPG. Skrátka Bioware boli symbolom RPG na PC, vytvorili legendárne hry a teraz tvoria takéto hovadiny a niekdajší fanúšikovia sú skrátka sklamaný. Keby ale neboli slepí, videli by už na "úspešnosti" DA2, že tade cesta nevedie.
        • Přesně můj názor. Pod RPG vidím hlavně rozvoj schopností postavy, stejně jako v reálu. Ne jen příběh, roli, do níž se ponořím.
          • Nejlépe to řekli tvůrci STALKERA a musím s nimi souhlasit. Nelze si představit, že se nekdo tak radikálně změní, jak je zvykem v RPG s tunou statistik během tak krátkého času. Jak prohlásili, tak je lepší přiznat si, že hlavní hrdina vše podstatné umí a rozvoj je dán hledáním vybavení spojenců v různých fkacích atd... Toto je nejblíže realitě a já s tím souhlasím. Hrál jsem hry se statistikami i bez nich. STALKERA mám v oblibě a Mass Effect taky a oba díly měly něco do sebe. Ten příběh byl zatím nezapomenutelný.
  • Ve dvojce zase byly debilni vznasedlo mise...........
    • pokud vim tak ty byli bud v dlc misi nebo primo bylo asi 6 misi snim ktery nezasahovaly do deje takze si je vubec nemusel delat
  • Upřímně si připadám trochu jako magor, ale ME2 mě bavila víc jak jednička: nebyly tam debilní MAKO mise a ani si to nehrálo na nějaké RPG (kterým nebyla ani jednička). Ten akčně-spektakulární ráz mi víc sedl i k šablonovitým prefabrikovaným postavám alá Bioware: prostě mnohem čistší vypni mozek blockbuster - který se přece jen občas hodí.
    • Taky se mi ME2 libilo vice, ALE ta akce mela byt lepe udelana.
      Ve finale me bavily nejvice rozhovory, boj jsem si vetsinou protrpel.
      Doufam ze ME3 se v bojovych sekvencich vazne inspirovalo Gears of War atd. protoze maji co zlepsovat.
      • Pod to bych se taky podepsal a to jsem dohral ME2 3x z toho 2x se vsema DLC na druhou nejvyssi obtiznost. Nejvic mi "vadily" boje proti collectorum. Jakoby na nic neco byla spatne a pritom nedokazu presne rict co.
  • koukam , ze si inteligentni supercestinar, di se odvalit ke zhulencum dacane
  • Hmm dragon age 2 byla dobrá hra možná ne nejlepsi ale dobra co furt valita za keci, no a co ze bioware odělalo nějaký nesmyslný a prebytečný rpg prvky právě díky tomu podle vás zjednodušení bylo DA2 2 skvělá hra ty vaše starý rpg už nefrčí tak se stim smiřte když dnes někdo udělá hru jako před lety má nízkou prodejnost zaručenou. a tvrdit že hry byly dřív lepší může jen zapšklej suchar
    • Ty si ani nevidíš do pusy, co? To už není ani možný! *1* *1*
    • JJ CoD a DA2 jsou vzory modernich her na ktere se stare hry vubec nechytaj.Starsi hry jsou trapne slozite,uboze obtizne a dokonce maji tu drzost chtit,aby hrac myslel.
      No koho by to bavilo.
      • kdyby mu vadilo jen stáří tak ho pošlu na DMC4 ať to dohraje ve speed modu na DMD *1*
    • nejen hry, i lidi kolem her byli dřív lepčí...
    • no jiste dragon age 2 byla dobra hra a vse ostatni jsou jen keci , co mi chytrejsi hraci davno vime.. zejo. A Callof duty je taky skvela zabava pro nas a ostatni jsou jen keci.

      Ano Dragon Age 2 je zabava presne pro tebe.
      • Call of duty je skvělá hra ta vlna nenávisti a pomlouvání je jen další známkou ubohosti přestárlích hráčů
        • Přestárlých? Je pravda, že už nám 15 let asi nebude, ale do 50 většina z nás má taky ještě hodně daleko. *1*
        • no *1* dyt to pisu..
    • SA-reg
      Nehodnotím, jestli máš pravdu nebo ne... ale povím ti toto:

      tvých 12 let z tebe jde cítit na sto honů...
      • no já jsem několikanásobně starší a souhlasím s ním, je pravda že to s jedničkou má společného prd (na tři mžiky že se tam zcela bezkoncepčně připletou tří postavy - ani tu Flemeth jsem nepobral), ale když to vezmu jako zcela novou hru tak je opravdu dobrá - že se snažili do hráče napumpovat domění, že jde o pokračování jedničky, za to by je měli ušlapat, ale hra je to jinak opravdu skvělá - nikdy jsem MF nehrál, pořád čtu jak je super, zkouším začít si zahrát jedničku a ne a ne zabrat, prostě nudí, vše je takové neohrabané, komunikace jako u pitomců, ovládání a pojmy to je opravdu utrpení dávnověku - to DA je opravdu pecka, která zakousne hned od začátku a vztahy v jedničce mě nadchly i když mohly být ještě širší, hlubší a a a - vím, že to dá zabrat propracovat rozvětvené vztahy, které se mají měnit podle změn chování, ale zase ale je to Bioware - tak jsem čekal od dvojky skutečné vylepšení DA jedničky - ted k tomu nacintaj pár DLC a budou psát jak je to výhodné a výborné (i DLC i jedničky byla bída a závěrečná část s Morigan ěmla být součástí hlavní hry, protže jejich hry jsou čím dál tím kratší a držší)
  • Pro nme uz Bioware neexistuje. Potom potencialu co meli diky DAO a jak to promrhali v DA2, coz je podle mne hra pro totalni nemyslici idioty, hra, ktera vas nenuti premyslet, nejhorsi hra, ktera je urazkou tvurcu nej RPG - Baldurs Gate, mam o RPG hru v podani Bioware obavu. To co predvadi Bioware pod pritakavanim EA to nema s RPG nic spolecneho. Komu proboha vadilo spojeni Bioware + CD Projekt z ktereho vysel kouzelny Mass Effect1? A co s Mass Effectem provedli EA? Vzdyt je to akcni rubacka prines/uprav/zabij. Ne Vazeni, ja mam ze spojeni Bioware/EA obavu, ze jsou to hrobari RPG stylu.
    • i to je kus pravdy, ale jenom rub, musíš uznat že má i dobrý líc - ale do nich, zaslouží si to idioti
    • Cahir
      hysterie v plném proudu *6* ...
      • SA-reg
        jj
        Dubbed WoW vrátí Bioware na výsluní.
  • Jednicka me bavila hodne.Dvojka me prisla jako priklon k jednoduchosti,coz me moc nenadchlo,ale hra si porad udrzela sve kvality co se atmosfery tyce a taky me bavila,i kdyz jednicka byla imho povedenejsi.
    Co vyleze z trojky se uvidi,ja jen doufam,ze si vzali k srdci nektere z veci co jim u dvojky byly vytykany a ze to bude dustojny zakonceni.
  • Oni se inspirovali Call of duty? :D tak to chci teda vidět *1*
    • Kdykoli nekdo rekne,ze se inspiroval Call of Duty,tak se zacinam strachovat *1* .
  • Ja hlavne doufam, ze se budu vyborne bavit jako u predchozich dilu (je jedno jestli je to atmosferou, hratelnosti ci cimkoliv) a muze mi byt jedno, jestli to bude vic RPG nebo FPS, jestli tam bude vice ci mene toho a tohohle. Cim me hra pobavi, zaujme nebo nadchne je jeji vec, hlavne, ze to umi. Takze tahle prohlaseni jsou mi svym zpusobem u ... :)
  • "Možná v tom tkví trocha snahy předejít nesmyslné antikampani, jaká potkala Dragon Age II"

    Že si necháte s radostí kakat do pusy tak prosím, to je vaše věc. Já se těšil na Dragon Age hru a né jakousi zmutovanou verzi GoW.
    • jj DA2 je zdaleka nejhorší Bioware hra, která nespadá ani do průměru. Většina budgetovek je mnohem lepších. Řekl bych,ž e v tomto případě už veřejnost konečně otevřela oči a řekla co si myslí navzdory tomu, že jde o nedotknutelné Bioware. Tenhle hnus už nikdy víc a myslím, že v Bioware to pochopili a příště udělají opět kvalitní hru alespoň an úrovni jedničky DA.
      • Cahir
        Jasný, ještě jsi zapomněl dopsat, že bys dal DA2 2/10 *7* O historii Bioware toho moc nevíš, jak na to koukám, jinak bys DA2 nenazýval nejhorší hrou - těmi jsou NWN a Jade Empire a i ty jsou relativně nadprůměrné.
        • Cahir
          NWN hodnotím jen z hledsika kampaně a co má být? Na té stály hry od Bioware vždycky a tady je prostě slabá, stejně jako grafika, level design a boje.

          Jade Empire je podle mého názoru téměř ve všem horší než DA2 - sto lidí, sto chutí.

          Nechme to být, já svojí reakcí spíš poukazoval na hate/hype...
          • NWN1 bez datadisku byla nejhorsi hra od Bioware, dokud nestvorili DA2
            • V zájmu politické korektnosti bych radši použil "nejméně dobrá" *1*
          • To je jak hodnotit CoD nebo BF podle singleplayeru. NWN stálo a stále stojí na modech a multiplayeru, potažmo perzistentních světech. A jak už jsem říkal minule, grafika a boje se mi líbily až až ^^

            Jade Empire jsem nehrál, to bych asi měl dohnat, hmm... Ani DA2, ale to je moc drahé na to, že nemohu hrát za elfa.
        • Zase s těmi wintery... to možná platí jen když hodnotíš samotnou kampaň a ne celek.
        • Sorry, ale DA2 je nejhorší hrou Bioware. Ano, je to pořád nadprůměr, ale z jejich produkce je nejslabší. Neverwintery nebyly špatné a Jade Empire je náhodou velmi povedená a neprávem opomíjená hra, která ukázala, jak lze udělat akčnější přístup k RPG od Bioware. Snad jediné, co ještě mohlo DA2 konkurovat je Sonic, kterého Bioware udělali pro DS. Ten nebyl špatný, ale spojení ježka, japonského RPG bojového systému, západních dialogů a skákačky bylo až moc překombinované.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit