Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ucho
    Samozřejmě že konzole nezabíjí PC scénu, to je naprosto absurdní. (reakce na nadpis, článek přečtu až posléze :) )
  • Konzolisti jsou prostě nasraní na PC hráče že se sebou nenechají vyjebávat a nekupují brak. Bohužel je to i tím, že ty nejlepší hry, někdy i deset let staré, nejsou stále překonány. A proč teda kupovat něco horšího? A dále si uvědomte, že PC hráči živí hardwareové společnosti které přinášejí technický pokrok. Někdo každoročně investuje jen třeba do grafické karty několikanásobek toho, co konzolista do her. Technický pokrok v software i hardware tlačí chtivost po lepším, výkonějším, hratelnějším... ne smířenost se stejným, či dokonce horším!!!
    • Cajk
      Díky bohu za lidi jako je tenhle človíček:) Co já vim tak ty konzole asi taky nekreslej obrázky pastelkama a myslim že právě majitelé pc kupujou ve velkym do svejch strojů grafiky, jejichž starší vydání se pak šoupnou do těch vašich krabiček hm? Tak se zase rychle uklidníme..
  • zobereme si nejaku hru ktora je primarne robene na konzolu.
    - potom sa dostavi o par mesiacov port ta PC. (-)
    - aj napriek tomu ze PC by zvladol lepsiu grafiku, lepsie tiene ci ostrejsie textury tak ten port je jedna k jednej a ked pozeram na monitor z pol metra tieto rozmazane textury a extremne low res tiene mi idu oci vypalit (-)
    - hra ma dalej neuveritelne primitivne ovladanie a je to komplet vodenie za rucicku. (napriklad assassins creed. postava si povie hm tadeto sa nedostanem, musim najst inu cestu a pocas toho sa kamera na smeruje na nahradnu cestu ktora navyse blika ze je ju videt z kilometra. kde je nejake rozmyslanie alebo skumanie okolia?) (-)
    - dalsim problemom su optimalizacie. aj ked hra ma rovnako slabu grafiku ako n konzolu na PC ide priam priserne a doporucene poziadavky sa absolune nezhoduju s realitou (gta 4, posledny saints row) (-)
    - dalsia vec je demo verzia. kde su demoverzie??? ak uz je nejake demo tak byva exkluzivne pre jednu platformu. ako si hru vyskusaju ostatny? pamatam si este tak 10 rokov dozadu ako som sa tesil na novy level ci score kde boli disky napratane demami. co tam davaju dnes ked ziadne dema niesu? (-)
    - dalsia vec je cena. jedine co spravia pre pc verziu je port. obvykle dokonca ani nemaju tu namahu odstranit pres X to start alebo koznolovy gamepad z nastavenia ovladania a tak podobne (-)

    takze to zhrnem. ja si mam kupit hru za 50-60 eur. nemam sancu si tu hru vyskusat pred kupou. za tuto cenu dostanem lacny port ktory nema nic navyse. moze sa stat ze si precitam doporucene nastavenie, hru kupim a bude mi sekat jak spina. TAK JA SAMOZREJME TAKUTO HRU NEKUPM. hra sa potom na pc nepradava a koho je to vina? piratov. tu vsak ludia zabuduaju na jednu dolezitu vec. TO ZE HRU STIAHNEM NEZNAMENA ZE OKRADNEM VYVOJARA O 50€. keby som hru nestiahol tak by som ju ani nekupil. jedoduche. navyse posledne "klenoty" som stiahol boli tak zle ze som ich ani nedokazal do hrat. black ops, MoH a tak dalej.
    takze ano za vsetko moze pritastvo. na PC platformu sa sere a tak aj vypadaju zisky. konzole nezabijaju PC platformu. vyvojari ju zabijaju. konzole zabijaju hry ako take.
    • To že si hru stáhneš podle naší legislativy porušuje zákon. Tudíž je to trestné a tím pádem jsi pirátem. Zda někoho okrádáš nebo ne je čistě subjektivní. Až ukradneš ukradneš zlatý prsten pro své děvče a zavřou tě, budeš se bránit tím, že jsi ho ukradl protože si nevěděl jestli se jí bude líbit? (Někomu může toto přirovnání přijít zvláštní ale pekařovi rozžvýkané rohlíky už tu byly a chtěl jsem být alespoň trošku originální :-D )

      Jsi zloděj, tak si to alespoň neospravedlňuj.
      • Ahoj. Podla Slovenskej legislativy to tak nieje. Takže si tvoj "argument" oprav.
        • ani podla ceskej. to co napisal su len hlupe zvasty a nema o veci ani paru.
      • LOL. som zlodej ? koho som okradol? :) predtav si ze ti "ukradnem" auto ale rano ti stale este stoji pred domom. proste toto je typicky nazor trtka co o tom vi ejedno velke hovno.
        taky battlefield 3 si kupim (ak nebude posrany multiplayer a bude vychadzat z bf2). gamini rue som si kupil. super meat boy atd.

        a btw: http://worthwhile.typepad.com/.a/6a00d83451688169e2013482e7b312970c-800wi
      • Prostuduj si co je podle naši legislativy protizákonné a co ne.
        Navíc když někomu ukradnu zlatý prsten tak ho on už nebude mít, tudíž stahování není krádež.
        • Já prostudovanou legislativu mám.
          • tak toto by bolo v tom pripade za Fx ;)
          • Tak asi hodně blbě.
    • Yup, úplny súhlas.
  • Ono to je vsechno hezke, jak se nadava na piraty, a ze PC scena zije jen z warezu atd., PC hry se nezaplati. Jenze co je to platne, povidat o tom u nas? V CR? Kde se multiplatformni hry proda jednou tak na Xbox360, dvakrat tak na PS3 a asi tak petkrat a vic na PC nez na konzole? U nas se nejvic prodava PC her a to s velkym prehledem, takze se ptam Dana Vavry, co mi s tim jako muzeme udelat?
  • Bože to je jeden velkej škvár tahle diskuze a celkově situace PC vs. Konzole. Dan moc dobře věděl proč článek napsal tak jak ho napsal ;-). PCčkáři kradou a diví se, že nemají co hrát a konzolistí se zas perou, která z těch drahých krabiček je lepší.

    Pokud jsi takové prase, že kradeš (pirátíš) tak buď anonymní a nevylízej z rohu. To co tu čtu je na zblití. "Kradu abych si to vyzkoušel" - Nic si zkoušet nemusíš, hraní není tvá životní funkce.Od zkoušení jsou tu předváděčky, videa atd. Nemáš na to? nehraj. Kradeš? Tak drž hubu a krok.
    Osobně nechápu jak můžou lidé narvat 20 tisíc do mašiny ale 900 za hru jim přijde jako blbí nápad. Smutné je, že 70% negativních komentářů na hry pochází z úst (klávesnic) pirátů.

    A aby to nevyznělo konzoloidně, jsem PCčkář. To jen aby mě tu někdo nenazýval fanatikem.
    • Rowe
      přesně tak!
    • Sorry, ale já si PC upgradoval, za peníze co jsem měl našetřené a pokud mám koupit hru, tak už si pořádně rozmyslím do ní dát dalších 1000Kč (peníze nerostou na stromech a někteří z nás je již nedostávají od rodičů!). Když hra za to nestojí tak ji kupovat nebudu, ale raději koupím něco jiného nebo si budu šetřit třeba peníze do budoucna na něco lepšího! :)

      No a to hlavní - zkusit si hru člověk musí! Přeci enbudeš kupovat zajíce v pytli. Ano, vidíš recenze, videa fotky a další kraviny, ale není nad to si to zkusit sám a občas se může dost dobře stát, že hra může mít super hodnocení, ale ve skutečnosti to bude totální volovina. Já rozhodně nejsem z těch co každému všechno hned věří a z videí si taky nemůžete být moc jistí! :)
    • Rád bych věděl, jak kupuješ boty. Taky vezmeš první bez zkoušení podle obalu? Dobře Ti tak, i Tvým nohám. Protože nošení bot přece taky není "životní funkcí"... tak prostě můžeš chotit bos, ne? *7*
      • Jdu do obchodu a boty vyzkouším :-). Opravdu se chcete bránit tím, že hru kradete na zkoušku ? :-D Na internetu je dnes mediální boj o čtenáře a každý server se může přetrhnout aby si své získal. Takže o hře před koupí můžu: číst naprosto vše (od rozebrání herních mechanismů až po fungování jádra enginu), podívat se na videa přímo ze hry. Každou větší hru provázejí předváděčky, prezentace, demo. U bot můžu jen jít do obchodu a vybrat si, u hry máš neuvěřitelně širokou škálu možností.
        • kostejnesmrtelny
          "Opravdu se chcete bránit tím, že hru kradete na zkoušku? :-D"

          Bránit snad ani ne, páč není vůči čemu, ale jo, v zásadě přesně tak to je. Viz můj komentář na začátku diskuze...
          Vůbec nechápu, proč se s tebou vůbec zatěžuju; tuhle diskuzi nelze uzavřít bez jednoznačnýho důkazu o tom, že jsi nikdy nic nezpirátil, což dokázat nejde i kdyby to tak bylo. V takovým případě bys opravdu měl jistý právo na svůj názor, ale i tak by sis za tu formu zasloužil pár výchovnejch...
    • kostejnesmrtelny
      Drž pysk, junáku. Zkoušet si nic nemusím, ale můžu (zaplaťpámbu!), chci a budu. Kdyby nebylo pirátství, nebyla by už žádná(!!) PC herní scéna protože jen málokdo si může dovolit vyhazovat peníze naslepo, když 4 z 5 her jsou nehratelný braky. Což jsou.
      A že mě máš za zloděje? Och bože, co já jen budu dělat?? *1* *1*
      • No to jsi mi to nandal :-) Jen se projevila tvá ubohost. Je to nelegální to je celé.
        • Ohodnotit piratsku komunitu skupinou prasat je dosť silny argument.
          Ked maš takyto postoj k ludom tak v reale musiš byť "charakter". :)
          • Jsem naprosto klidný člověk a piráti jsou mi ukradení :-) Řekl bych, že i jako člověk jsem pohodář. Já hodnotím ty piráty, kteří hru ukradnou -> Zapnou prohlížeč ->Beží na herníweb -> a "fujky, fujky, hra je hnuj, ještě že jsem jí ukradl." - Tohle chování je podlě mě jak ty říkáš "Charakter"
  • nerekl bych ze zabijeji ale znacne zpomaluji
  • krunoslav
    ale co když by si dotyční piráti hru prostě nikdy nekoupili? docela by me zajímalo jaký je poměr mezi pirátama co to dělají jen proto, že cracknutá verze existuje a kolik si řekne, že když to nejde stáhnout zadarmo, tak si to nakonec koupí
    každopádně myslim, že chyba je na obou stranách..plno her jsou (konvertované) srágory, které radši ani nemají demo, pořádný manuál, podporu, atd.
    na druhou stranu nelze vývojářům nadávat, že to tak dělají, když hodně lidí bezcitně krade jejich produkt a ještě jim nadává..přijde mi, že si hráči myslí, že vlastní značku..příklad-zničili mi mé úžasné a milované Crysis..ale oni si se svou hrou můžou dělat cokoliv, ať se nám to nelíbí, nebo ne *1* a komu nelíbí, nechť nekupuje
    já vím, že lidi nemají ta přirovnání z reality rádi- ale když víte, že v pekárně mají hnusné rohlíky, půjdete tam nějaký ukrást a vzápětí po ochutnání to vyplivnete a začnete pekaři nadávat? jestli lidi nebudou jeho rohlíky kupovat, zkrachuje..takže mu zbývá rohlíky polejt cukrovou polevou a doufat, že se na ně chytne víc lidí a třeba si bude moci koupit za to lepší suroviny na skvělé a křupavé rohlíčky, které budou chutnat všem..uvidíme jak tohle celé dopadne:)
  • fallout
    Já bych v první řadě být výrobcem her pracoval na tom, aby byla hra co nejlevnější. Věřím, že pokud by originál hra stála všude ve světě v přepočtu na naší měnu cca 300 kč, prodali by několikanásobně více her. Pokud nyní prodají milion, při dnešních cenách je výdělek +- 900 000 000. Věřím, že při ceně 300 kč, by se mohlo prodat cca 5 000 000 kusů, což rázem činí výdělek cca +- 1500 000 000. Je to samozřejmě jenom můj názor, beru to podle sebe. Nyní si kupuji při cenách novinek (cca 1000kč) titul, pět kusů her ročně, utratím tedy 5000 kč ročně. Při ceně 300kč za kus bych si mohl za 5000 koupit cca 16-17 originálních her.
    • Ukažme si zjednodušený příklad. Máme hru, jejíž vývoj+propagace stály milion dolarů (levná hra + levná propagace). Výroba krabičky+manuálu+DVD+obalu stojí 3 dolary. Obchod si bere 30%, dále 20% je DPH. Obvyklá cena je 50 dolarů: dan je 10 dolarů, obchod si nechá 12-17 dolarů. Takže nám "zůstalo" 20 dolarů. Potřebuji prodat 50.000 kousků, abych byl jen na nule.

      Máme stejnou hru, ale nabídneme ji za polovičku: 5 dolarů daň, 6-10 dolarů obchod (spíše těch 10, jinak to ani nenaskladní - mluvíme o velikých řetězcích), 3 dolary krabička. Zůstane nám cca 7-10 dolarů z kusu. Potřebuji prodat skoro 3x tolik her, abych byl opět na nule. 3x tolik za poloviční cenu při stejné reklamní kampani. Toto se podaří u několika titulů, ale ne v globále. A druhou stranou mince jsou známé tituly, které se prodají klidně i za cenu vyšší - lidi si to prostě davově koupí (CoD a jejich předražené DLC).

      A upřímně, skutečně byste si těch 16 her koupil, anebo byste ty peníze utratil jinak (jídlo, alkohol, cestování, atd.)?
    • Dost dobrej napad ....
    • To je stejná jako s filmem na DVD/BLURAY .Dřív nový stál 800-1000 KČ a měl jsem doma tak 2 filmy...Dneska stojí od 60-400 Kč a mám jich plnou skřín.

      Tohle hrám chybí,jsou prostě předražené ,ano jsem schopný dát za SC2 1300 Kč,protože ho budu hrát 5 let ,ale nejse ochotný zaplatit za konverzi 1100 Kč.
    • 300 Kč? Za novou hru? A nechtěl by si k tomu ještě HD 6990 zdarma jako bonus?
      • fallout
        ty být tak hloupý... tak moc hloupý... jako dítě...
    • krunoslav
      takové optimistické počty bohužel nikdy reálně nefungují..nezapomínej, že i když hru zlevníš, lidi si jí ukradnou a je jim to jedno kolik stojí (příkladem jest například Machinarium)
      • tak machinarium nemuzes brat jako priklad uz kvuli tomu ze to neni zrovna zanr hry po kterym by skocila vetsina lidi, ja sam ho sice mam koupene na steamu asi z vanocni slevy ale popravde ani sem to jeste nevyzkousel ani to nemam v planu a nejsem zrovna ani clovek kterej by to koupil jen kvuli tomu ze to je ceske, spis sem to koupil jako tak ze kdyz uz sem tam do toho kose hazel desitky her tak jako bohus do poctu cisel, nadruhou stranu takove Just Cause 2 nebo BFBC 2 za 300kc uz je pro me jina.
        • krunoslav
          Pravda, že BFBC 2 je dneska už za babku, ale je to hra, která měla prodeje celkem vysoké i za plnou cenu a pokud si jí člověk ukradl, tak mu byla bez MP prakticky k ničemu..jak je vidět, recept na úspěch hry je kvalitní multiplayer, protože jinak by se CODu a BC prodalo asi o hodně méně..jak si vede v prodeji na PC JC2 netuším, ale řekl bych, že ne zrovna úplně nejlépe
    • Cajk
      To už se dávno řešilo.. Bohužel ceny her dle vydavatelů kompenzujou pirátství, tedy jebou ty hodný, kteří ještě hry kupujou. Oo? Trošku..
    • Kdyby to tak fungovalo, tak by hry levnější byly.
    • Hm... skoda ze oni takhle nepremyslej ... Dobrej postreh!
  • *Crysis 2
  • Presne taaaak vsechny konzole do LISU a postaveni dalsi trestat zakonem odneti svobody na 10let!!! *1* *5* kvuli konzolim MRVI jednu hru zadruhou

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit