Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Geniální článek a 100% pravda pravdoucí. Musím říct, že za ty léta co se bavíme hraním her, jsem zjistil jednu zajímavou věc, cena kterou jsou ochotní hráči zaplatit za dobrou hru a dát přednost před jejím stáhnutím je okolo 400,-, tak možná by měl někdo z vyrobců risknout začít prodávat hru rovnou za cenu , kterou jsou ochotní hráči hned zaplatit. Jinak mám doma PS3 i PC a na PC už jsem nehrál hry ani nepamatuju .
    • Tak to jsme na tom úplně stejně. Naposled jsem hrál Fallout 3 na pc a teď si s chutí dávám New Vegas na ps3 a musím říct, že mi je úplně šumák jestli to vypadá líp na ps nebo pc, pro mě vždy byla hlavní devízou her zábava a tu já nepostrádám u ničeho. Bavil jsem se stejně jako malej smrad u Pac Wars na 486, nebo co to bylo za stroj v domě dětí a mládeže (moje první multiplayerová řež po lanu) jako teď u nejnovějších her.
  • To psalo nějaký děcko z 6-tý třídy ne. To je dobrej šit. Asi dostalo konzoli pod stromek bo co. *5*
    • Ryba9
      Nepoužívá se náhodou bo jako protože? Nejsem znalec moravských nářečí, a tak bych se rád přiučil
      • až na to že dan vávra sa podielal na produkcii mafie ... takže by si to mal prijať skôr ako fakt...
  • Paulcz
    Jestli někdo okrádá vývojáře ve velkém tak je to VYDAVATEL, to samé v hudebním průmyslu. Jinak bych chtěl vidět graf prodeje her na PC a na konzole, obraty a zisky.
    • Presne tak... ono totiz v clanku neni uvedeno vubec nic, jen nejaky domnenky pana autora. Skutecne statistiky prodejnosti her mluvi v prospech pc (vetsinou neni zahrnutej steam atd.), ale samozrejme by byla skoda nevyuzit i ty zbyle 2/3. No a je to jasný .........
      • A muzes mi nalinkovat ty skutecne statistiky? Moc by me zajimaly.
    • to jen tak neuvidíš - digitální ditributoři svý čísla neudávají a všíchni co démonizují pirátsví (dělaj zněj větší hrůzu než je) uvádějí jen krabicový prodej který je dnes na ústupu (což mě celkem pobavilo u CoD-BO kdy se psalo jak se prodalo málo PC verze ale nebyla započteny prodeje Steamu a jelikož má hra Steamworks tak se podle mě ani nevyplatí kupovat krabicovku)
  • me se libi jak tu zaslepeni picari melou neco o jednoduchosti konz. her.. to je tim ze zadnou poradnou nehrali.. :)
    • Aspon uz tu vime.. kvuli kterejm sracum jsou ty hry ted takovy, jaky jsou!!!
    • No ono je možné že si prostě noob. A nám profíkům to příde jednoduché. *1*
    • Spis Ty si sedni nekdy k PC a muzes zacit hrou jak nastartovat PC.. Myslim, ze Ti to par let zabare :D ( Ne konzolisti... vtipek .. to jen pro tohodle vocaska .)
      • pc pouzivam prevazne na uzitecnejsi veci nez je hrani konzolovych portu.. :)
        • Ja vim no.. na vyhoneni si ptaka na gay seznamce .)
          • jj to je rozhodne prijemnejsi.. :D
    • Paulcz
      To, že hraješ FPS na gamepadu neznamená, že je těžká. Jen má debilní ovládání.. :)
      • nikdo tu nemluvi o fps ty kokot, fps jsou jednoduchy hricky pro deti..
  • "Jak vidíte, tak konzole jsou v tom všem naprosto nevinně. Proto až se budete příště rozčilovat...".
    Touto vetou si zakoncil cely bullshit. Jak vidite... to akoze ty nieco povies a hned je to tak?:) Neviem co to ma znamenat, najskor som si tvoje clanky uzival, ale cim novsi clanok das, tym viac v mojich ociach klesas.

    Ta vacsia cast clanku je proste picovina. Z PC sceny robis diabla a z konzoly zachrancu. Piratstvo je na PC, piratstvo je na Xboxe, piratstvo je PS3 (aj ked iba chvilu). Drtiva vacsina mojich znamych co su PC-ckari maju zakupene PC hry. niektori len ..5, ini 30. Ja napr okolo 6. A ti ostatni co maju konzole, maju aj PC a bud si nekupuju hry ani tam ani tam, alebo aj tam aj tam.
    Je mi jasne ze moji znami su mala vzorka a netvrdim ze na PC nie je piratstvo vacsie ako inde. Ale nie je to az taky obrovsky rozdiel. Urcite nie taky ako ho ty prezentujes. Lebo tak ako si to ty napisal mily Dan, tak to vyzera ze na PC sa preda 1milion hier s 9+ hodnotenim a na konzoliach 5 milionov.
    A to je prosim pekne picovina. Ak to tak naozaj je, tak len v pripadoch kedy uz su to konzolove porty. A tie pre naozajstnych gamerov, teda pre PC hracov nie su dostacujuce. Preco by si teda mali kupovat nejaku dementnu konzolovu chujovinu. To ze to ma od recenzentov 9/10 nic neznamena. Cim dalej tym viac recenzentov je osprostelych masovych konzumentov, ktori maju radi prave tie jednoduche tupoty.

    Co sa tyka upadku kvality hier tak v tom mas samozrejme pravdu. Nejde o konzoly, ide o trh. Kedze z video herneho priemyslu sa stala masova zalezitost, tak hry sa robia pre masy, aby viacej zarabali. A kedze vacsina casual masy ma konzole, tak sa tie jednoduche tupe hry robia primarne na konzole. Preto to vyzera ze hry upadavaju kvoli konzoliam. Aj ked upadavaju kvoli masam. Masy sa chcu hrat, ale masy sa nevedia hrat normalne, potrebuju tupotky, tak sa robia tupotky.
    To je aj dovod preco je WoW najhranejsie MMO na svete. Nie je to preto ze je najlepsie, ze by bolo najlepsie navrhnute, s najkrajsou grafikou, najlepsim systemom bojov, najlepsim PVE, najlepsim PVP, najlepsimi questami, najlepsim obsahom... (mozno je v niektorom z tychto bodov naj, ale ak ano, tak len v mensine), WoW je take uspesne lebo je jednoduche. Max level date do mesiaca. Moc neskapinate. Ludia z opacnej frakcie vas nemozu flameovat. Nemusite kempit pred dungami. Atd. Proste je to hra pre male deticky co nechcu mat problemi a pre dospelych ktori nemaju cas travit pri mmo vela casu, ale chcu ho hrat a samozrejme hrat s tym ze mozu byt na spici.
    - In conclusion, tvoj clanok je dost zly. Prezentujes to ako neodpieratelny fakt. Pricom je to sprostost. A sice je pravda ze sa najnovsie takyto flame rozhorel kvoli Crysis 2, ale neviem preco si to tu pouzil, kedze to nie je zrovna najlepsi priklad ktory by podtrhol tvoje tvrdenie. Kedze Crysis 2 naozaj osprostel a naozaj je dimenzovany pre tupe deti co sa hraju na konzoliach a nie pre PC hracov.
    • tak som to schvalne pocital a mam 78 hier. a niektore, ako napr Neverwinter nights platinum (original + 3 datadisky), neverwinter nights 2 platinum, kolekcie klasiky, atd. som ratal ako jednu. Cize teoreticky mam okolo 100 hier.

      A vacsinu z nich som najskor piratil, aby som zistil ci su dobre. A ked boli dobre tak som si ich kupil, aby som si UCTIL AUTOROV. Kedze aj ja planujem jednym byt(:

      Prvu Mafiu mam originalku, druhu som nekupil ani za 10 eur ked bola v akcii na steame. Ani 5 eur by som za to nedal. Cize ak si zatrpknuty za to ze Mafia 2 je fail (co je neoddiskutovatelne) tak bud nasrany na seba a svoj tim a nie na hracov, drahy moj.
    • Problem je v tech cislech ohledne piratstvi. Zatimco u konzoli je to zlomek a tituly generuji desitky milionu, PC verze velmi casto sotva vydelaji na vyvoj (AC1 napr). Nemyslim si, ze by nemel Vavra pravdu, i kdyz bych do toho vlivu zahrnul i tlak a jeho oslabeni ze strany vyrobcu hardwaru.
      • konzolove hry zarabaju viac na konzoliach lebo su pre masy. ked zoberes take komplexnejsie hry a zapocitas predaje zo steamu a vsetkeho, tak to urcite nebude take priserne.
        • Nebude? AC1 byl prodelecny, coz Ubisoft prohlasil - a to hlavne diky piratstvi, proto ta silena DRM u dvojky. A co su komplexnejsie hry? Ja vidim, jak dobre hry nevydelavaji a smejdy vydelavaji jak na PC tak konzolich.
    • dle tvych znalosti asi nebudes zadny hrac zacatecnik, cili hrajes 6 her co sis koupil uz 10let, protoze sis nikdy nedovolil hru stahnout. Vic lidi jako ty. Ave mp3
      • mp3 sux *2*
      • nie, vzdy najskor piratim. iba raz som predobjednal DAO a bolo to velke sklamanie. Teraz som preobjednal witchera.

        A hram len par rokov. ... 13. ked som bol maly som samozrejme nekupoval. a za poslednych par rokov som kupil cca 80 hier. to je malo?X
  • Kam to tiscali spěje *9* Mít radši konzole než PC *9* Je mi z tebe na blití Dane. A z těch pirátů taky. A taky z rockstaru protože sem chtěl L.A. Noire *9* A vůbec ze všech...
    • Oni nekde napsali, ze maji radsi konzole nez PC? Ze se na to deti nevykaslete a neprestanete si delat dva stupidni tabory, ktery se musej hadat.
      • to je fakt,jdu delat neco uzitecnyho.diky za radu,cest
    • konzole jsou super.uz od PSX na ne vychazeji lepsi AAA only tituly,zacal bych resident evil remake a byl by to hodne dlouhy seznam,zakoncil bych to L.A.noire *3*
      • Ano konzole sou lepší, sice sou málo výkoné a kromě hraní se na nich nic jiného nedá dělat, vychází na ně samé nehratelné sračky na které bych ani klackem nesáhnul ale opravdu sou lepší.
        • tady mas par sra..k jak pises,ale ja si je vzdy v ty dobe zahral a nekolikrat.resident evil remake/zero,legend of zelda twilight princes a vubec cela serie,parasite eve 1-2,uncharted 1-2,gran turismo 1-5,gears of war 2,alan wake,killzone 1-3,halo 3,condemned 2,alien trilogy,silent hill 1,dead rising 1,siren,demolition man 3DO,alien vs predator (jaguar verze),.........................................................
          • .
        • Tos toho moc na konzolich nehral vid?:-) Dalsi decko...
  • Článek mluví pravdu. Ale jen z úzkého úhlu pohledu čili herní scéna. Když byste to vzali globálně se všemi problémy (úplatky, hospodářská krize, ničení životního prostředí, vraždy, terorizmus, války, lidská demence, nemoci ...). Došly byste k závěru, který by vám přerazil nohy, že byste se už nikdy nepostavili.
    • zaphod
      lmao, nejlepsi prispevek v celem threadu! :P
    • Cajk
      ty vole nestraš..
  • a zase všechno svedeme na pirátství, jak trapné...stejně jako v Jámě Pekel obvinil Vávra piráty z toho, že mu ukradli Mercedes, za to ale nemůžou piráti, ale Vávra sám protože prostě udělal blbou hru, ale na někoho se vlastní neuspěch hodit musí, že?!?!
    kdo potom může za úspěch Call of duty?? asi taky piráti, ale zde naopak tím, že si ji nestáhli, ale koupili, protože je prostě super:-)
  • Paul_cz
    Osobně mi přijde zajímavý, že Crytek jež vydal 3 PC exkluzivní hry za posledních 10 let, se za ta léta rozrostl z několika desítek lidí na firmu s šesti studii o celkovém počtu snad 600 lidí. Tak asi snad ty prodeje nebyly na PC tak mizerné, ne? Každá jejich hra nějaký ten milion prodala. Navíc s digitální distribucí stačí na PC prodat o dost méně kopií, protože každá kopie nese větší podíl pro distributora, ne? Nehledě na to že se zatím digitální distribuce snad nikde nereportuje. Osobně bych to nijak černě neviděl.

    A Crysis 2 je skutečně vynikající hra, štvou mě na ní dvě věci, jedna méně a druhá mnohem více. Méně že některé textury jsou tak lowres až to bije do očí (a to je asi leností Cryteku, že tam nepřidali textury v highres, jež přitom dávno mají). Mnohem více mě ale vadí neuvěřitelně špatný a špatně vyprávěný příběh s němým idiotem v hlavní roli. To Crytek podělal mnohem víc než nějaký textury *4* .
    • Jasne ze prodej crysis vubec spatny nebyl. *3*
      http://tinyurl.com/2483zs
      Naopak predcil ocekavani. Jenze autor si mysli, ze to delalo snad 300 lidi...
      • A Crysis se vyvijelo jen tri roky. Ne kazdej ma tak po***any workflow, jako v cechach.
    • Němej idiot je opravdu demence. Stejně asi tak jako, že se pořád nachází spusta her, kde si nevydíš vlastní tělo (nohy).
  • M4RTY
    Nevim proč, ale při čtení tohoto článku mi v hlavě pořád lítel pokřik: Český fotbal fanouškům :D. Jinak co se týče samotnýho článku tak na to řikám: ehm ehm, Pane Vávro, Co máme dělat, aby se hry nekradly? Já osobně si většinu her kupuji a to je tak všechno co můžu udělat. To s tím měnícím se hardwarem je taky pěkně na víte co. Nevím jistě na kolik dnes vyjde zánovní xbox, ne žádná jetá chcíplotina se 100 GB... Ale myslim že místo koupě konzole, DVD přehrávače a externího disku se celkem vyplatí tato dokonalá víceúčelová mašinka (PC). Tak asi takhle no... Za dob NESu by nikoho nenapadlo, že by ty paštikální Písíčka rozjely tyhle fajnový hry. Konzole i PC tu byli vždycky, ale teď se to moc hrotí... Já si konzoli nekoupim dokavaď k tomu nepude připojit klávesnice a myš :D
    • to je rec,proc uz davno neni podpora u vsech her mys+klavesnice na konzole.s gamepadem problem nemam,parim na nem uz od PSX ale sposta lidi by si to urcite poridila
      • Niektore podporuju i klavesnicu i mys, dokonca i prve PS1 malo mys, len nebola skoro nikdy vyuzivana hrami.
        • Diky .)
      • Ono to porad nejde?? Vzdyt me vsichni konzolisti vzdycky plivnou do ksichtu : My si to tam muzeme klidne pripojit taky ! ( Proto jsem zasl nad demenci,ze nekdo muze hrat strilecky na gamepadu) Vazne to porad nejde??
        • Diky diky.. :) Jasne.. chapu.. pro nekoho gamepad lepsi...ale o efektivite se asi hadat nemusime.. nebo spis ja nebudu :D
        • treba na ps3 se prodava sikovna klavesnice ale ja ji mam na psani a na net.mys jsem nevidel a v hrach jsem si taky nevsiml nejakyho nastaveny.hlavne ze delaji debilni move a kinect,ta mys by stacila :-) ale jak jsem rekl,ja nemam problem s gamepadem,pro me je to pohodlnejsi nez se krcit u klavesnice s mysi.ted si vybavuju ze na psx jsem hral duke nukem s mysi,tam ta podpora byla

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit