Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • azaroth
    Zakončení Mass Effektu je pro mě promrhaný potenciál. Přišlo mi to laciné, odfláknuté. Obsahově v pořádku, ale to provedení. A nová verze přidala screenshoty a sebrala fantazii.

Souhlasím s článkem, že nové zpracování udělalo ze tří zajímavých voleb dvě dobré a jednu OK a jednu nesmyslnou. Moje původní interpretace konců: ovládnutí = Shepard diktátorem; syntéza = Borgové, v podstatě to samé, jako přepsání Gethů; zničení = konec všech praček. Nově: ovládnutí, syntéza = utopie; zničení = "Sakra, proč ten Shepard nezvolil utopii, teď si jí musíme udělat sami." a odmítnutí by dávalo smysl, kdyby nebyly volby utopie, utopie a skoro utopie.
    • FreelancerSVK
      No control ending je utópia ak bol Shepard paragon, inak je to v podstate diktatúra. Aj keď o tom svedčia len dve alebo tri zmenené vety v tej konečnej slideshow. A odmietnutie tam pridali, pretože to veľa hráčov chcelo, ale samozrejme, že nemohli nechať Reaperov prehrať. A zmysel to má, pretože Shepard (resp. hráč) nevie dopredu, že ak by neodmietol tak by to skončilo lepšie. Myslí si, že má šancu alebo aspoň umrie s vedomím, že si nenechal prikazovať od nejakej vyspelej AI.
  • Jednicka byla nejlepsi, protoze jinej dil sem uz na svym kompu nerozjel :/
  • Anal.S
    No já mám pořád krásné vzpomínky na jedničku, protože jsem byl totálně fascinován tím co dokázali v Bioware zfleku vytvořit a zároveň celkem pěkně i filozoficky navázat na KoToR.
    Dvojka mě naopak hrozně nebavila, neměl jsem rád snad žádnou z nových postav, nikdy jsem nepochopil Shepardovu ochotu pracovat s Cerberusem nesnášel jsem ten tmavej filtr, díky kterýmu se schovala většina detailů a smrdělo to moc celý EA fašismem.

No a trojku jsem si hned zamiloval. Omráčilo mě perfektní zpracování jak grafické, tak hlavně zvukové (moar bass!), konnečně odladěné herní mechanismy, spousta zbraní a tak nějak důmyslnější příběh.

1. Mass Effect 3
    2. Mass Effect
    3. Mass Effect 2
  • ME je snad nejhorsi serie co kdy byla vytvorena (po star wars) totalni konina pro 2lete decka toto nemuze nikdo hrat takova omalovanka s 3 barvickama, nepretele tupy, neoriginalni, nezazivni a pribeh k smichu a ty postavy jeste vic :D hlavne ta ehm Tali takova vypatlana skareda kur*icka to uz i codko je daleko zajimavejsi charakterama, pribehem a neprateli .... no mozna proto ze to je blbost se snizila cena :D kdo by to chtel hrat takovou kravinu :D
    • Říká člověk co doma hraje srač*y tipu FIFA aka parta gayu běhá po trávě, nebo WoWko přebarvené směšné univerzum od blizsrá*e
      ME je sice celkem býda ale CoD toje uplnej fekál a hrajou to jen postižený děcka s cig*nskejch rodin
      PS: můj příspěvek neobsahuje žádné rasistické narážky na veleváženou menšinu kterou mám pochopitelně rád stejně jako zbytek naší české republiky a tudiž nevidím jediný důvod být jinak poctivím a slušným cenzorem (který mimo jiné ve vlastní moudrosti zakázal slovo stří*at) zablokován nebo rovnou udán na nejbližší pobočce Veřejné bezpečnosti.
      • na fifu mi nešahej kjp
    • Kronoss1
      Tak určitě ... ne.
    • jabadaba duuuu
    • :D :D :D :D :D ale jinak souhlasim :D :D :D :D :D dlouho jsem se tak nezasmal :D :D :D :D :D
    • Souhlas i CoDko mělo lepší příběh
      • Tak teda jak tohle nekdo muze napsal....vidim ze lidska omezenost je opravdu nekonecna, ohromne by me zajimalo co povazujete za dobry pribeh, jelikoz ja se ve hrach s propracovanejcim a zajimavejsim pribehem temer nesetkal
  • FreelancerSVK
    Myslím, že to uzavreli v rámci možností najlepšie ako mohli, keď už sa rozhodli, že ten koniec prerobia. Nie sú to vyslovene happy-endy, aj keď väčšina koncov je pozitívnych, a zároveň to nie je tak náhle useknuté ako pôvodný koniec. Keby ešte pridali animačky s nazbieranými war assetami (voluské bombardéry, elcorské "živé tanky", rachni, atď.) tak by ma aj bavilo viac tie assety zbierať ale čo už, zrejme by to bolo moc drahé a nevošlo sa do toho ich 2GB limitu.
  • a jak? prave s wrexem to nemelo jit snad vubec (pokazdy prokouk ten podfuk, kterej ja stejne nechtel udelat, ten genofag dost brzdil jejich potencial)
    • ja mel i bez salarianu 12500 WA, mne to stacilo
  • naopak, ty hodny, co se bali delat rozhodny kroky bych nechal vykrvacet

jenom vudce s pevnou a jasnou vizi bych nechal dokracet k jakztakz stastnymu konci (preci jen reaperove maj velkej potencial a nemelo by je jit zastavit jen tak)
    • Promin, ale historie je plna vudcu s pevnou a jasnou vizii. Nejznamejsi je asi ten s knirkem. Takze tvuj nazor beru za totalne zcestny. P.S. Doporucui vylet do Severni Koreje, tam take jednoho s jasnou vizi maji.
    • No renegat a paragon nejsou brani jako zly vs. hodny, spis jako vypatlany (pripadne vymyty) zeleny mozek vs. lidska bytost. Ja sem na vojaky nikdy nebyl, takze mi ten normalni zpusob uvazovani sedel vic.

Ale po pravde je divne, ze jakkoli rizikove "dobre" volby se mu nikdy nevymsti, tim pak ten pocit rizika odpadne. Treba v obou zaklinacich jsem taky vzdycky vybiral mensi zlo, a ve vetsine pripadu to pak dopadlo hur, nez kdybych se nesnazil pachat dobro.
    • Kronoss1
      Víš co, je rozhodný krok a rozhodný krok. Teď půjdu úplně mimo Mass Effect, ale je rozhodný krok vyvraždit vesnici nebo rasu, anebo je rozhodný krok najít lepší cestu, která bude mít stejný výsledek bez toho vyvraždění? Pevnou a jasnou vizi měli i Hitler i Stalin.
      • tak napr., kdyz mas pred sebou dilema, jestli podporit krogany na ukor salarianu nebo naopak, tak si bud vyberes drsnaky, kvuli hruby sile nebo salariany, kvuli technice

ztraceni casu s hledanim pohadkovyho rozuzleni by melo vyst ke ztrate obou frakci

ja si vybral krogany (nechtel jsem riskovat jejich duveru), ale pak jsem se docetl, ze nejakou nesmyslnou kombinaci se dalo dosahnout smiru
        • Kronoss1
          Ano dalo se ho dosáhnout a velice dobře. Takže já měl jak Salariany, tak Krogany, takže ve finále jsem byl silnější.
          • dobre? to fakt nevim... ja se docetl neco, ze se musel dosadit u kroganu slabej vudce, kterej pak neprokoukne podfuk, to mi prislo hodne pritazeny za vlasy
            • toho jsem urcite zachranil, a stejne to neslo, ale napadlo me, ze jsem nejel 100% renegada, coz pak moh bejt ten problem (snazil jsem se o efektivni volby, takze tak z cca 15% jsem byl bilej), a i na konci jsem nemel vsechny volby volitelny kvuli tomu
            • Pokud si jim zachránil toho radního, tak tě pak podpořili.
            • Kronoss1
              O tom nevím. Já měl Wrexe, mně nakonec dali i Salariani podporu.
    • Sweetchuck
      Podle komentáře si nejsem jistý, jestli jsi hru vůbec hrál.
      • to byl koment jinam, k nekomu, kdo fnukal, ze byl celou dobu hodnej a vsechny zachranil a tak chce the happiest happy end *5*
      • V ME3 snad něco takového je?
    • Cahir
      Jednou bych chtěl RPGéčko, v němž by soucitnýmu a smířlivýmu pravdoláskaři vrazili intrikující šmejdi dýku do zad, zatímco ta nejbezpáteřnější a nejfalešnější sv*ně by se na konci dívala na všechny z trůnu jako na své poddané. Tak trochu GoT stajl...
      • Na to nepotrebujes RPG, takhle to funguje v realu...
      • Kronoss1
        Ty chceš být snad ta sv*ně Joffrey?? To snad ne!

SPOILER: Ještě, že umřel.
      • Kronoss1
        GoT je na tomhle dost ojedinělé v dnešní době. Martin se opravdu nebojí zabít asi kohokoliv.
        • Taky uz v knizkach v podstate nezbyl zadny kladny hrdina, je otazka jestli je to dobre nebo spatne. Ale obecne se politici rekrutuji z tech lidi co tam zbyli, takze to ma vicemene postavene na realite ;-)
      • x_ander
        A proto mi chybí např. návaznost na Control ending, kde by bylo možné Reapery použít k dobytí a zotročení galaxie, a válka by neskončila, dokud by se Shepardovi nepoklonil i ten poslední Krogan. I tohle je z pohledu renegada happy ending, ale bohužel...
        • trochu by to ale zavánělo Temnou silou strany, nemyslíš:D
        • rancor1223
          Já hraní za Renegade Sheparda beru úplně jinak. Především v ME1 a ME2 byl Renegade účelný, ale nikoli zlý. Pravda, ME3 tohle pravidlo porušuje, Shepy se chová dost divně, přehnaně.
          • Cahir
            Taky to tak vidím. Renegade není "zlý" charakter. Konceptuálně je ME simulátor těžkotonážního, přepáleného hrdiny. To se prostě nemění. Hráč si ale může vybrat, jestli bude Mirek Dušín, nebo nekompromisní bad-ass. Nikdy ale nemůže být padouchem v pravém slova smyslu.

ale souhlasím i v tom, že ve třetím byl malinko vyhrocenější, i když to může být dáno tím, že jde opravdu do tuhého. Často se však jeho odpovědi, vzhledem k tíživosti celé situace, zdáli racionálnější než Pragonovi.
            • Souhlas. Snazil jsem se hrat dobraka od kosti, ale nekdy proste neslo nekliknout na cervenou odpoved nebo cerveny tlacitko. Klasika je ve dvojce ten blabolici krogan co stoji na nejakejch trubkach s horlavinou.
              Mam pred sebou bandu fantanickejch psychopatu co maj v planu je zabit ... vazne tezka volba *1*
  • nechápu fanoušky týhle hry *4* první díl byl pro mě utrpením, druhý díl byl dobrý, ale ani si nepamatuju jeslti jsem to dohrál a trojku si nechám ujít. natož milion dlc k tomu.. kdyby to byla 1st person tak by mě to bavilo, ale ten krycí systém mi leze fakt na nervy
    • To je v poriadku, my zase nechapeme teba...ze kvoli kriciemu systemu... *7*
    • Já zas hraju hry radši s krycím systémem, než klasické FPS.
  • chjo, ke kauze ME3 se nakonec stavi prave novinari spatne. Hraci s v prvni rade domahali rozdilnych koncu s jasnym impaktem jejich rozhodnuti z predchozich her. Vzhledem k tomu, ze presne to EAware slibovali, nevidim na vseobecnem rozhorceni nic detinskeho nebo neopravneneho. Novinari ale porad predhazuji jen reakce nekolika zazranych nerdu z diskuznich for, kteri jsou mozna slyset hlasite, kdyz volaji po vysvetleni celeho univerza do nejmensich detailu, ale rozhodne nezastupuji vetsinu. Taky ohlidat si logiku deje neni v pripade tri videoher zadny problem. To ty SW, kde je sest filmu, nekolik generaci postav a tisice doplnku ve forme komiksu, serialu, videoher a knizek, to je jine kafe, a presto to ma Lucas pod palcem i v detailech lepe nez EAware hlavni zapletku v relativne malem univerzu ME.
    • Cahir
      Že je anakinův přerod z machýrka typu: "Moc se bojím, aby Padmé neumřela a taky bych chtěl bejt hoooodně mocnej." na psychpata typu: "Kdo není se mnou, je proti, rád vraždím děti a své přátelé" naprosto nevěrohodnej a odehraje se během asi čtyř minut, to už si Lucas moc nepohlídal, viď? Raději nejasnosti v zápletce, než naprosto pojeb*né charaktery...
      • Cahire universum SW je proste cely absolutne cernobily, LS vs DS, tam žádnej pomalej přechod nehledej, jednou přejdeš k temné straně síly a už nebudeš mít problém se zabitím čehokoliv. *1*
        • Kronoss1
          Není jen černobílý. Vezmi si například Revana - mimochodem moje nejoblíbenější postava společně s Yodou a Obi-Wanem.

Edit: Kreia taky není černobílá.
          • Eh co je na Revanovi nečernobílýho? Pořád je to jen LS vs DS, to že se můžeš DS vzepřít a dostat druhou šanci z toho nijak nevybočuje, Vader se taky nakonci vrátí k LS. *4*
            A s Kreiou máš samozřejmě pravdu, ale je to vyjímka potvrzující pravidlo.
            • Teda, já považuji i Kreiu ze dost černobílou - sith toužící po moci a pomstě, jen je na poměry sithů docela příčetná.

A ohledně toho že Revan používá světlou i temnou stranu síly - sithové nemají zakázáno používat světlou stranu, jen je to pro ně obtížné, protože techniky světlé strany vyžadují vyrovnaný stav mysli kterého pro ně není vůbec snadné docílit. Sith je prostě jen ten, kdo odvrhl sebeomezování spojené se světlou stranou. Koncept čehosi jako Gray Jedi mi do toho univerza vůbec nesedí (pokud lze bezpečně používat sílu i bez sebeomezování pak cesty jediů i sithů nedávají smysl).
            • Kronoss1
              Revan - Jedi - válka - Emperor - Sith - bez vpomínek - znovu Jedi, i když jiný - letí na Dromund Kaas - stále prožívá výpadky paměti - paměť se mu vrací - používá jak DS tak LS = Revan - Sith i Jedi v jednom, dalo by se říci, tzv. Grey Jedi.

Edit: Samozřejmě můžeme opět rozvést jednotlivé kapitoly jeho života a i kdybychom se neshodli, tak se určitě shodneme na tom, že Revan je BOSS.
      • to neni chyba v logice, to je dusledek Lucasovo neschopnosti dobre zachazet s postavama, ten prerod mel bejt samozrejme mnohem propracovanejsi, ale zas se to da obhajit tim, ze Skywalkera proste ziskala temna strana sily, tak mu z toho trochu siblo.
        • pomalejsi? jak dlouho si ho palpatin pripravoval/zpracovaval? 10 let? mne to prijde akorat *14*
          • Cahir
            Jenže ten přechod od: "Jsem na pochybách." po: "budu pro vás klidně vraždit i bezbranný děti, páchat genocidu a zradím i svého mistra a všechny svoje ideály." se odehrál okamžitě
            • Vždycky se mi zdálo, že používání síly je cosi jako hraní si s ohněm - ale místo popálení přichází destruktivní šílenství. Což vysvětluje extrémní důraz na sebekázeň u jediů a poměrně rychlý nástup šílenství u těch co si myslí, že se bez té kázně obejdou. Připustíme-li že temná strana síly působí na ty kdo ji používají, dává to celé o mnoho větší smysl. Anakin už hodně dlouho balancoval na hraně... Ale to závěrečné sklouznutí šlo opravdu zpracovat lépe (motivy nedůvěry k vedení řádu, loajality ke starému příteli a zoufalé touhy po moci jsou tam naťuknuty slibně, jen jim na ten přerod ve filmu kvůli důrazu na akci a působivé záběry nějak nezbyl čas).
            • Kronoss1
              Ono je tam velký impuls a to je temná strana.
      • anakin je uplne normalni egoista jako treba balotelli, staci se na nej krive podivat a uz meta blesky, beznej charakter
        • Cahir
          Kolik zabil Balotelli dětí (pěkně na férovku zblízka)? A genocidu už taky spáchal?
          • kdyby mu nekdo zabil matku, naka banda tupych pazgrivcu, tak by si je dal k veceri, tomu verim *1*
            • Cahir: To podle me melo naznacit i nejtupejsimu divakovi, ze ho posedla temna strana, propadnul zlu ... a tak zacal zrat maly deti. On by totiz prumerny divak za louzi asi nemusel spravne rozlisit dobro a zlo kdyby se mu to spravne nenaservirovalo. To se Lucasovi vazne nepovedlo *1*

Klid je klam, je jen vášeň.
              Skrze vášeň získám sílu.
              Skrze sílu získám moc.
              Skrze moc vyhraji.
              Skrze vítězství se mé řetězy přetrhnou.
              A Síla mě osvobodí.
              - Je az vtipny jak tenhle text nesedi na casto patologicky zly chovani Sithu v SW.
            • Cahir
              já myslím ty malý roztmomilý padawany v chrámu jediů, který s jeho matkou neměli vůbec co dělat. *3*

anakin je prostě totálně nevěrohodná postava s překotným a iracionálním chováním. Jednoduše řečeno katastrofálně napsaná.
    • nechcem ti do toho kecat ale plot hole jak brana do mastale v SW je, ze Obivanovi Kenobimu absolutne NIC nehovoria R2D2 a C3PO deto jodovi....
      • mas bod, vim ze podobnych nejasnosti bude ve SW vic, ale porad to mohlo byt horsi, kdyz vezmes v potaz jak velka ta serie je a jak dlouho vznikala. Kdyby za takovou serii staly scenariste, co maji na svedomi konec ME3, tak by to vypadalo jako film od Lynche - kazda druha scena totalni WTF?
      • Sweetchuck
        Nad tím se také vždy pozastavím, ale z jeho (hercova) výrazu lze trochu vypozorovat, že droidy zná a Lukovi to nechce říct, jen je otázkou, proč by to dělal.
  • prvni mass effect sem prestal z nejakeho duvodu hrat a uz sem se k nemu nevratil a v momente kdy prisel treti dil se vsim tim hypem kolem sem podlehl a vratil se k prvnimu a prosel si celou serii a musim rict, ze konec me pripadl naprosto normalni a nechapu ty narky kolem.....ale strasne lituju lidi co museli cekat takovou strasnou dobu na kazde dalsi pokracovani :-)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit