Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • azerbaidzan je spojenec Izraele a sever Iranu je uplne i etnicky a politicky jinej, nez ostatni casi. ty ludvo jsi hnup a o iranu nevis nic!
  • nejlepsi jsou vase keci ohledne Izraele. ve skutecnosti to byli hlavne anglicani a amici, kdo se je pokusil po druhe svetove valce zlikvidovat jako prvni. Paradoxne to byla hlavne Ceskoslovenska soc. rep. ktere je pomohla vyzbrojit a uhajit jejich suverenitu. Trikrat prezil valku, kterou vyprovokoval Egypt, Syrie a Irak. Po nejmene dva tisice let trpeli v krestanske evrope zidi pogromy. Nemaji snad pravo nekde zit? v zemi o neco malo vetsi, nez morava? Svet jim zavidi, ze jsou inteligentni a umi hospodarit? Nesmyslna ekonomicka situace je dilem nas vsech, ne jen jich.
    • Su to super hospodari ale oni nemaju ziadnu zem kde by mohli zit. Teraz su na uzemi Palestiny a buzeruju tam arabov a perzanov. Nech radsej drzia hubu ked tam chcu ako tak zit. Mali ich vyhodit v indonezii je tam dost ostrovcekov a bol by pokoj.
      • A Palestina je na území bývalého Izraele...
        • o com to trepes? izrael vznikol ako umelo vytvorena krajina zidi nikdy nemali uzemie na ktorom predtym slobodne zili.
          • Židi tam samozřejmě žili vždycky.

            Pilgrim66: To je divný, protože právě během 1. svět. války a bezprostředně po ni bylo dohodnuto, že se Palestina rozdělí na židovský a arabský stát.
            • McMahon promised that if the Arabs supported Britain in the war, the British government would support the establishment of an independent Arab state under Hashemite rule in the Arab provinces of the Ottoman Empire, including Palestine. The Arab revolt, led by T. E. Lawrence ("Lawrence of Arabia") and Husayn's son Faysal, was successful in defeating the Ottomans, and Britain took control over much of this area during World War I.

              Britain made other promises during the war that conflicted with the Husayn-McMahon understandings.

              But Britain made other promises during the war that conflicted with the Husayn-McMahon understandings. In 1917, the British Foreign Minister, Lord Arthur Balfour, issued a declaration (the Balfour Declaration) announcing his government's support for the establishment of "a Jewish national home in Palestine." A third promise, in the form of a secret agreement, was a deal that Britain and France struck between themselves to carve up the Arab provinces of the Ottoman Empire and divide control of the region.



              Je to debata na delší povídání a hlavně jiný místo než games diskuze.
          • četl jsi bibly? Jinak dnešní Izraelský stát má základy v britské kolonii. Takže bych nemluvil o palestinské domovině.
            • Pilgrim66
              Za a) bibli*, za druhé kdo byli křesťané před Ježíšem? Židé. Ale hlavně, Palestýna byla za první světové války přislíbena arabům za pomoc proti turkům.

              Židé žili do roku 1948 v úplné diaspoře. Používat jako argument bibli je asi jako říkát, že jihád je vlastně naprosto v pořádku, protože se tak píše v Koránu.
  • tak mi chytraku vysvetli, proc byli loni ulice plny stovek tel, proc svobodni lidi umirali pod palbou vojenskych jednotek, proc podporuje iran otevrene hisbalah, fatah i hamas dohromady, misto aby palestincum nabidli kus sve zeme? asi jste stranici a rezim z vas taha prachy. ja jsem zas vojak z povolani a venovat pozornost blizkymu vychodu je soucast me prace, vim o cem mluvim, ocividne na rozdil od tebe. dokonce tv al dzazahira se Iranu vyhyba, proc myslis?
    • Ty asi nevíš jak funguje vysoká politka, kéž by Vás krom střílení, zabíjení, obsluhování vojenské techniky, morálky, disciplíny a fyzické připravenosti naučili i trochu historie, Hizbaláh je proevropskou organizací a nemá s terorismem nic společného, jen nespolupracuje s USA a především s Izraelem, hledá v Evropě spojence, bohužel ta je téměř celá Izraelská/Americká, AlJazeera je s větší editorské části v rukou Izraele, v tom ohledu bych žádné validní informace neočekával. Stovky těl, umíráni svobodných lidí, to vše je jen dokreslení a hlavně vymýšlení si už tak bujaré pohádky. Každá revoluce musí začít podporou jedné ze skupin usilujících o převrat v tomto případě (stejně jako například v Egyptě, Libyi, Tunisu) dostane daná "antiteroristická, proevropská, prozápadní" skupina dotace finanční, či vojenské, či přímo vojenskou asistenci, tak jako teď v Sýrii, tato skupina poté zničí tamní režim a umožní vstup a převrat režimu orientovaného na západ a z větší části také podporovaného západem, fundování dané radikální skupiny skončí a nové "americko izraelské" území určené k vykořistění je na světě. Jak pro malé dítě.
      • Co by jsi chtěl po vojákovi z povolání? Tito lidé většinou ví to, co si jejich šéf přeje aby věděli.
      • Jistě, ti mrtví byli jen vymyšlení, nebo pomazaní kečupem!
        • tebe vadi ich viera? Boze tak to aby si vyhubil 99% populacie. Pekne gratulujem si horsi ako Stalin
          • Víra ne, tresty jo. A ano, jde to oddělit, stačí se podívat do jiných islámských zemí.
        • http://counterpsyops.com/2011/10/08/al-jazeera-prepares-fake-images-of-syria-just-as-it-did-for-libya/
          http://stopwarcrimes.wordpress.com/2011/08/22/al-jazeeras-fake-green-square/

          Už konečně přestaň plácat blbosti a příjmi myšlenku, že stojíš na špatné straně!
          • Stojím na straně, která nezabíjí lidi za nevěru. A nechápu, jak mrtví Íránci souvisejí se Sýrií.
    • Taky mě napadlo, že asi budou oportunisti.
  • RE: Dworkin
    A to je přesně ono! Další chybný předpoklad, mýlíš se, ČR nemusí sama blokovat servery, to dělají ISP, kteří jsou vázaní smlouvou na telekomunikační instituce v rámci mezinárodních dohod a smluv, cenzura typu "hate speech" je v provozu na všech největších mezinárodních webech a to není vůbec řeč o explicitním obsahu, může jít o obyčejné reportáže, bez komentáře, prostě jen projev určité skupiny lidí, či jednoho člověka, jakmile nejede v kolejích politické korektnosti, nemluví o nepodstatných/bulvárních věcech, či by mohl být označen svými názory za "radikála", je jeho datová stopa součinně mazána a potírána jak ISP, tak i serverem zodpovídající za daný obsah! To je praxe a vztahuje se na celý západní internet!!!!!!!
    • Které konkrétní internetové stránky mám zablokované buďto z nařízení České republiky nebo s ohledem na její členství v mezinárodních organizacích nebo účastenství na mezinárodních smlouvách jakéhokoliv druhu?
      • Např. velké množství stránek které se zabývají např. holokaustem z jiného pohledu než oficiálně schváleného, dále pak velké mnoství videií s tímto tématem na youtube. Nevím z jakého nařízení to je, ale je to tak.
        • Které _konkrétní_ stránky mám _zablokované_? Neumíš číst? Nepíšu o tom, že nějaký zbarvený nácek popírá holocaust, což je trestný čin, a proto je smazán konkrétní obsah, ale o tom, že na globální úrovni funguje státem vynucený filtr, který mi nedovolí takové stránky ani otevřít.
          • Dworkin - První odstavec jsi napsal ty, já nic takového netvrdím, prosím, reaguj na můj text a neskrývej nedostatek argumentů tímhle způsobem.

            Do diskuse jsem se zapojil, ne vetřel. Cituj mi teda prosím tu část kde hovoříš o technických opatřeních cenzury internetu aby si mi dokázal, že kontext je opravdu jiný. Ludvův zakládající komentář tohohle vlákna naopak říká opak než co tvrdíš.

            Vyvěšování takového materiálu trestné je, paragraf 405, dříve 261a, pro praktický příklad případ V. Stwory, pouze "vyvěsil" takový materiál. Nevěřím že si právník, na to děláš příliš velké chyby.
            • Dworkin - děkuji, čekal jsem že nemáš svá tvrzení čím doložit.
            • Nemesus: Já právě všem těmhle tlučhubům, co právu rozumějí jako koza petrželi, a ještě mají tu drzost psát, že nejsem právník, ale někdo, kdo se za něj jenom vydává, dávám příležitost, aby svoje silácké řeči podložili reálnými činy a tak dokázali, že nejsou pytle pšouků, ale chlapi. Zajímavé je, že zatím mi na to nikdo nešel, a to ani když jsem nabízel slevu.
              *4*
            • hm: Takže pytel pšouků. Adios.
            • Dworkin: Děláš, jak kdybys to neznal, tady seš na internetu, každej je tu právník, doktor, ekonom a vědec z wikipedie a lidem z oboru pak nikdo nevěří a dokonce se musí cítit jak blbec, když ho tu poučují Jardové a přesvědčují ho, že oni tomu rozumí líp :3
              A ještě líp, když si myslej, že právník, kterej se primárně zaměřuje třeba na rodinný právo bude vědět vše i z obchodního a trestního práva jako on s googlem :3 Nějaký základy bude znát, ale asi tolik, jako kardiochirurg bude referovat o neurochirurgii :3
            • Já se ale neptal na nadsázku, já tě požádal o odpověď na můj text. Podsouváš mi něco co jsem nenapsal já ale ty, odpovídáš tak sám sobě, netvrdím, že ČR něco pokoutně přikazuje, v opačném případě cituj kde to tvrdím.

              Požádal jsem o citaci a odkázání na diskusi kde se řešilo omezování přístupu k internetu technickými prostředky na úrovni státu jak tvrdíš, takže tě žádám znova, cituj z té diskuse, nasměruj mě na ní ať si to mohu přečíst.

              Neodkláněj pozornost o tématu a textu nějakou sázkou a nadávkami a reaguj prosím na můj text. Opakuju znova: "Vyvěšování takového materiálu trestné je, paragraf 405, dříve 261a, pro praktický příklad případ V. Stwory, pouze "vyvěsil" takový materiál. Nevěřím že si právník, na to děláš příliš velké chyby."

              Prosím o reakci v čem je to nepravdivé jak tvrdíš.
            • Ano, to je tzv. nadsázka. Tvoje paranoická představa, že Česká republika pokoutně přikazuje provozovateli YouTube, aby blokoval určitá videa, je totiž absurdní a směšná.

              Ludvův zakládající komentář tohoto vlákna navazuje na předchozí diskusi, kterou jsme spolu vedli. Není můj problém, že ji neznáš. Nikdo tě do "zapojení" nezval. Pak ovšem odpovídáš za svoji neznalost ty, ne já.

              I kdybys to číslo paragrafu opakoval stokrát, pravdou se to nestane. Pokud nevěříš, že jsem právník, nabízím ti stejné řešení jako svojí psici Veskoslavovi: Pokud ti dokážu, že jsem právník, zaplatíš mi 20 tisíc korun. Pokud ti nedokážu, že jsem právník, zaplatím 20 tisíc korun tobě. Obě strany složí tuto částku do notářské úschovy a ten, kdo bude v právu, dostane vyplaceny všechny takto složené peníze. Máš jen jednu šanci ukázat, že seš chlap, a tyto podmínky přijmout. Potom se staneš mojí psicí stejně jako Veskoslav, který se taky oháněl tím, že nejsem právník, a potom málem brečel, že je jenom studentík a na podobné sázky nemá peníze. Tak co, seš chlap nebo pytel pšouků?!
          • hm: to s tím youtubáckým videem fakt myslíš vážně? *15* *15* *15* *15* *15*
            • Myslíte si že je za tím nějaká konspirace? Máte pro to důkazy?
            • smejki
              Nemesus: same here! konšpirácja!
            • Mé komentáře píšu vážně.
            • Ježiši, jak ho po tomhle může někdo teď brát vážně...ale musím zmínit, že zločinná Česká vláda mi onehdá zabránila tedy i v přístupu na gameplay jedné hry!!11! *8* *7*
          • Dworkin - Vím že nemáš co dodat, protože ti chybí argumenty. Mé tvrzení by si si mohl ověřit i ty sám protože máš tu možnost, ale ty nechceš, z pochopitelných důvodů, místo toho jsi hrubý. Odkaz na trestní zákoník, nevím co je na tom pitomoučkého, teda kromě toho že takové paragrafy existují.

            Zkusím se vyhnout přímému zobrazení linků použitím tiny url:
            http://tinyurl.com/8kkp7fa

            Tvrzení že je u nás obsah internetu blokován na státní úrovni je pravdivý.
            • No jistě, je to přísně tajné spiknutí. A do Pentagonu nenarazilo letadlo, ale raketa plná nahrávek nacistických videí zabavených na YouTube na příkaz české vlády. A Aštar Šeran to celé sledoval z paluby řiditelné vzducholodi. *7*

              Když pominu to, že jsem se bavil s Ludvou a ty ses do diskuse pouze vetřel, tak by sis měl uvědomit, že ta diskuse měla nějaký kontext, a ten kontext je opatření prováděné íránskou vládou při cenzuře internetu. A to je technické opatření. Takže tolik k tomu.

              Ne, vyvěšování videa samo o sobě trestné není, a teď s tebou skutečně mluvím jako právník s ignorantem, protože nic jiného nejsi. V případě, že chceš přestat být ignorantem, si zjisti něco o subjektivní stránce trestného činu.
            • Nějaké logické vysvětlení proč soukromá osoba blokuje obsah pouze pro konkrétní stát ze své vlastní iniciativy jak tvrdíš?**Nelze přepokládat že by nařízení státu ohledně cenzury bylo veřejné, v tomto případě lze posuzovat jen podle praxe a ta dává za pravdu že blokování na státní úrovni existuje i když to stát neříká nahlas. O technických prostředcích atd. nepadlo ani slovo a ani o tom zda musí být subjekt soukromý, proto bezpředmětné, dotazoval si se totiž na něco jiného, tím jak to teď rozvíjíš a nabaluješ na to nové věci se z toho snažíš pouze dostat. Vyhledávání takového obsahu není trestné pokud vím asi nikde na světě, čtení také ne, studování také ne, proč řešíš něco o čem tady nikdo nemluví, to nevím.

              "není samo o sobě trestné ho vyvěšovat na internet."

              To samozřejmě trestné je viz zmíněný paragraf 405 který sedí na tuto situaci, to by si měl vědět pokud si právník jak říkáš, proto právníkem zřejmě nebudeš, nebo možná ano, ale neznalým.

              Je mi zřejmé, že tohle budeš znovu ignorovat jako vše na co nemáš odpověď, ale stejně se zeptám, můžu vidět příklad "zhovadilé hnusné idiotské svinské lži" z toho videa aby si dokázal svoje tvrzení?
            • To video není zablokované z nařízení státu, ale na základě rozhodnutí soukromé osoby. Neexistuje žádné státní rozhodnutí, které by provozovateli YouTube ukládalo tento obsah pro české uživatele zablokovat, a stejně tak neexistuje žádné technické opatření ze strany státu, které by českým uživatelům bránilo k tomu obsahu přistupovat. V ČR není trestné tento obsah vyhledávat, číst či jakkoliv jinak studovat, a není samo o sobě trestné ho vyvěšovat na internet. Pokud si udělám stránku, na které vyvěsím tohle video, a na té stránce například rozvedu všechny idiotské a hnusné lži, které se v něm objevují, tak nepáchám žádnou trestnou činnost, protože ta spočívá v tom, že tyhle svinstva podporuju, ne že ukazuju na jejich zhovadilost.
            • Nevím o co se pokoušíš, ale chtěl si vidět které stránky jsou blokovány na státní úrovni z nařízení státu atd. Takže jsem předložil příklad co si chtěl. To že to samé video je jinde přístupné je nepodstatné, je totiž logické že aby něco mohlo být zablokováno, musí to být nejdříve objeveno.

              Můžeš mi dokázat tvrzení že to samé video je dostupné na milionech jiných míst? Tzn. min. 2 miliony. Nechci počet nalezených řetězců použitých slov v google vyhledávání, ale 2 miliony míst s tímto videem, které je z nich přístupné. Po mně chceš dokazování, takže dokaž také ty své tvrzení.
            • To si děláš srandu? YouTube je Česká republika? Ne. YouTube je služba provozovaná americkou korporací. Soukromý subjekt, zcela mimo českou jurisdikci. Mimochodem, to samé video je tam ještě minimálně jednou a dokonce v lepší kvalitě. A pak je taky na Google video a milionech dalších míst, kde si ho uživatel z ČR může prohlédnout nebo stáhnout. Čili ne, stát žádný obsah na internetu neblokuje.
          • Ptal si se na příklad zablokovaných stránek na úrovni státu a já ti odpověděl, nepsal jsem nic o smazání ale o blokování. Konkrétní stránky sem dát nemohu, nechci mít problémy se zákonem.

            btw- bylo by úsměvné vidět jakou nálepku by si měl pro židy, kteří ho "popírají"
            • Já už k tomu nemám co dodat. Ke tvé smůle jsi narazil na člověka, kterého neobelžeš pitomoučkými odkazy na trestní zákoník. Svoje tvrzení jsi prostě neprokázal a výmluv si můžeš z klobouku vytáhnout třeba deset. Konec.
            • Nesnažím se tě dojímat jen dokládám co říkám.

              "Ne pokud nebude naprosto zřejmé, že to děláš proto, abys propagoval myšlenky na těch stránkách uvedené."

              Děkuji za přiznání že mé důvody jsou opodstatněné, ano, přesně tohle nehodlám riskovat, sázku do loterie o to jestli to našimi "orgány" bude pospouzené jako zřejmé nebo ne.

              Že neblafuji by si zjistil sám kdyby si použil google nebo youtube jak jsem tě požádal, ale to by si nesměl ignorovat to co je pro tebe nepohodlné.
            • Nemáš nic, jen bluffuješ. Trestním právem mě nedojmeš, živí mě a vím, jak funguje v "našem soudnictví". Za uvedení odkazu v takovéto diskusi tě nikdo stíhat nebude. Ne pokud nebude naprosto zřejmé, že to děláš proto, abys propagoval myšlenky na těch stránkách uvedené. A pokud jsou pro ČR zablokované, tak přece neriskuješ nic. *3* Až na to, že nejsou.
            • Musím se opakovat - samozřejmě mám, ale nemohu je sem dát, porušil bych tím zákon, § 403, § 404 a zřejmě i § 405 trestního zákoníku a nechci být popotahován za propagaci takových stránek, když vidím praktické příklady z našeho soudnictví, mohl bych mít opravdu problémy a nebudu to riskovat. Jako samozvaný právník za kterého si se několikrát v diskusi prohlásil by si si měl trestnosti jednání které po mně vyžaduješ být vědom. Pokud mě nutíš nebo po mně vyžaduješ sem příklad takových stránek dát, dalo by se to asi klasifikovat jako navádění. To je pak také trestný čin podle § 24 trestního zákoníku.

              Pokud umíš používat google, pak ti stačí vhodná klíčová slova a na takovou státem blokovanou stránku narazíš sám.

              btw - můžeš mi prosím odpovědět jak by si onálepkoval židy "popírající" holokaust?
            • Konkrétní stránky totiž nemáš. Česká republika totiž žádný globální filtr na internetový obsah nemá, narozdíl od Íránu.
  • ludvo ty jsi hnup. byl jsi vubec v iranu, ze jsi tak znaly, nebo to vsechno znas z googlu?
    • Pozor. Slouha systému začíná používat unáhlené urážky a bere do huby jednu z nejšpionštějších firem na světě, tak jako má rád.
    • Moje manželka je z Azerbajdžánu, část její rodiny žije v severní části Iránu, v oblati kolem Tabrizu, do Iránu a Azerbajdžánu jezdíme každý rok na dovolenou. Považuji za nejvyšší možnou urážku takto mluvit o mých zkušenostech!
      • smejki
        seems legit.
  • lidi vy jste uplne vymatlani, seberte se a tahnete do iranu, ciny, nebo severni korei, kdyz si nedokazete vazit zivota a svobody. bude bez vad lip. iranci na rozdil od vas vedeli, proc loni na ulicich umirali. verite vsem pofidernim blabolum, protoze nevidite skutecnodst ale jen to, co chcete videt. vsadim se, ze vetsina z vas ani nebyla na vojne. tupu ovce....presne takovy pouzil hitlet i stalin
    • Źivota a svobody? Ty by jsi se měl co nejrychleji probudit. Život a svobodu máš možná v naší republice jako jeden z mála ty, který skáčeš, jak oni pískají. Ale co ostatní, co až tak s naší našlapanou ideologií lezení ameriky do riti nesouhlasí. Tito lidé se jako za komunismu živí kde jakou špínou, ledva, že uživí svou rodinu a zdánlivá svoboda je to jediné, co jim zbývá. Mnoho takových lidí, sice chodí po dně, ale svobodně. Nemusí být součástí tohoto hnusného otrokářského systému postaveném tak jako v americe, na utrpení svých pracovníků, kde chodí lidí nafetovaní do práce všemožnými medikamenty, aby tu přepracovanost zvládali. Nevím teda přesně jakou funkci v armádě máš, ale modlím se, aby to byla jedna z těch nižších, protože jestli jsi nějaký vyšší funkcionář, tak s takovouto omezeností panbůh s námi.
    • Mezi ovce se bezostišně řadíš ty sám! Srovnáš nesrovnatelné, režim v Iránu nemá s režimem v Číně, či Severní Koreji vůbec nic společného! Popravdě řečeno je daleko svobodnější, na rozdíl například od zemí EU není vázán deficitem, v zemi neexistuje něco jako úrok, dluh, vysoké zdanění, progresivní daň, sociální dávky pro malomocné, cenzura tisku, média vlastněné cizinci, podniky vlastněné cizinci, v Iránu není zdevastovaná kultura, ani národní tradice a hodnoty, demokracie je ze všech systémů tím nejhorším, v Iránu není demokracie, ale daleko spravedlivější a svobodnější forma vlády nezatížená obrovským úředním aparátem a nadnárodními konglomeráty!
      • Jojo, mnohem svobodnější a spravedlivější forma vláda. Za cizoložství ženatého muže nebo vdané ženy už se neukládá smrt ukamenováním, ale jenom zastřelením. To je svoboda jako víno!
        • neco takoveho muze napsat jedine promiskuitni jedinec ktery nedba na pozadavky a hlavne pouto s vlastni zenou manzelstvi je nad vsim ostatnim v zivote partneru a poruseni takoveho pouta by se melo trestat smrti
          • teda já už obdělával pár manželek a byla to sranda. Když si jich manžele neváží a zanedbávají je... raději ale za to dostanu přes hubu, než se nechat linčovat. A zas na druhou stranu nevim, proč degradovat ženu na chodící pytel bez vlastního názoru.
          • EDIT: Tak tuhle zvrácenost už nechám bez komentáře.
  • Viva la Iran!Doufám,že Ahmadínežádovi jeho bůh pomůže k porážce všech nepřátel.
    Současná vláda je dobrá,většina lidí je spokojených(nic proti Dworkine ale to co jsi napsal není pravda),se soudním systémem a se vším jsou lidé spokojení.Takový systém,jaký tam mají,není nikde jinde na světě-až na naprosté vyjímky úplně bezchybný(uznávám ho a velmi se mi líbí).Kdybyste se o Írán zajímali,věděli byste to.
    Mahmúd Ahmadínežád je v současnosti,podle mě,nejlepší politik na světě.Řídí skvěle stát,říká co si myslí a nikomu neleze do zadku.Obdivuju ho za to,co pro svojí zemi dělá a jaký je.
    Vážně miluju Írán(bez ironie)
    • Hodně slušnej trolling! Smekám klobouk. *1* *1*
      • Pro vysvětlení: Troll = hodně velký blbec
        • A to se nějak vylučuje s mým komentářem?
    • Já jsem nepsal o většině lidí, ale o odpojených hráčích. To sis akorát blbě přečet. Informace o celkové spokojenosti obyvatelstva s vládou nemám. Tamní režim považuju za nesvobodný a Česká republika, jejímž jsem občanem, ho taky považuje za nesvobodný. Doufám, že padne.
      • Nejsem žádnej konspirační teoretik, ano levičácká špína nenávidící ameriku, ale iránskej režim má do nesvobodnýho daleko... Není to zrovna země svobody, ale do severní koreje, má taky pěkně daleko.. Hlavním perzekučním prvkem, je náboženská policie, která lidi hodně sere, ale člověk se s tim prostě naučí žít...
        Je třeba si uvědomit, že irán byl ještě relativně nedávno dost liberální zemí (v čele s páhlavím - diktátor, měl na rukou krev, ale běžný občan měl většinu svobod) a pak přišla prudká recese, vedená radikálními kleriky.. A ani nyní to neni země plná šílených islámistů, ale naopak plná relativně normálních lidí, kteří prostě jenom jdou s proudem, řeči ajatoláhů je nezajímají a silácké výroky prezidenta ahmadínežáda berou s nadhledem...
        • Netvrdím, že je to tak špatné, jako v Severní Koreji, ale tvrdím, a to rozhodně, že to není "svobodný režim". Což prostě není, a stačí zůstat u cenzury internetu a omezení svobodného projevu obecně.
          • Tvůj pohled na svět je naprosto, ale naprosto špatný, nedokážeš oddělit právo od člověka, sami máme cenzuru internetu a omezení svobodného projevu a podstatně vyšší, než Irán.
            • Nemám nic proti kritizování objektivní reality, ale tys ji zatím ani nepoznal, nebo ji s ohledem na ideologické předsudky poznat úmyslně nechceš. Česká republika blokuje nula (slovy 0) internetových stránek.
        • *ani levičácká špína nenávidící ameriku
      • Režim, co je tam, Příspěvek obsahuje zakázané slovo ..... je poslední ze svobodných na světě.USA zmrdi plánují stejnej scénář co potkal Irák, Libyi atd.
        • smejki
          Nechci ti brát iluze, ale do Libye se nejvíc cpali Francouzi
        • V Severní Koreji se ti taky bude líbit.
      • Hahaha, ty jsi ale číslo, 80% zákonů ČR odhlasuje téměř jednohlasně europarlament, čím větší je množství zákonů, tím menší je svoboda ve státě, čím větší je množství institucí, tím menší je svoboda lidí. Každý, kdo je ochoten vzdát se svobody na úkor bezpečnosti, si nezaslouží ani jedno! ČR nemá žádnou suverenitu, máme zde obrovské daně, minimální občanskou svobodu, zastaralý úřední, právní i legislativní aparát! A většina západních zemí také, ty jej ovšem budeš hájit, kdy vy právnici přestanete lést jurisdikci do zádele a začnete hájit svobodu, udělal bys lépe, kdyby ses stál zedníkem, než právníkem, hájiš stát, nehájiš člověka, nehájiš svobodu, hájiš "obecné blaho", s tím si můžeš vytřít, ty víš co.
        • "80% zákonů ČR odhlasuje téměř jednohlasně europarlament" = LEŽ, "čím větší je množství zákonů, tím menší je svoboda ve státě" = LEŽ, "čím větší je množství institucí, tím menší je svoboda lidí" = LEŽ. "Každý, kdo je ochoten vzdát se svobody na úkor bezpečnosti, si nezaslouží ani jedno!" = Chronicky blbě překládaný citát. "ČR nemá žádnou suverenitu" = LEŽ, "máme zde obrovské daně" = LEŽ, "minimální občanskou svobodu" = LEŽ, "zastaralý úřední, právní i legislativní aparát" = LEŽ. "kdy vy právnici přestanete lést jurisdikci do zádele" = doporučuju zjistit, co znamená slovo jurisdikce. Podtrženo sečteno, sedm lží, dvě blbosti a nějaké osobní urážky na závěr. Ano, toto je nejblbější příspěvek, co se tu tento měsíc objevil. *4*
          • Nejsi náhodou ortodoxní socialista? Podle tvé odpovědi to tak totiž vypadá, že jsi pro vyšší daňovou zátěž, neb ta současná není obrovská, jsi pro více vládou či monpoly řízených institucí, jsi pro více zákonů, pro více lisabonských smluv ničících suverenitu naší země a zavedení více restrikcí občanům.
            • Nejsem ortodoxní socialista. Nejsem pro vyšší daňovou zátěž, než je teď. Nejsem pro více vládou či monopoly řízených institucí. V otázce hlubší integrace jsem spíš indiferentní, možná trochu pro. Více restrikcí pro občany nechci a taky tu žádné v této souvislosti nejsou.
          • Zastaralý aprarát,velké daně,nulová suverenita=PRAVDA!
            Btw zprávy AC24 taky doporučuju
            • Dworkin: Já bych s tím přestal. Dnes večer tady v diskusích zjevně řádí jeden nebo více trollů. *3*
            • Ludva: To je jako kdybys napsal chemikovi, že neumí správně používat pojem těžká voda. Tomu se jednoduše musím smát. Ano, předefinujte si pojmy, jak se vám líbí, třeba můžete jablku říkat hruška nebo žacímu stroji medvěd grizzly. Ale nečekejte, že vás za to někdo bude chválit.
            • RE: Dworkin
              Neví jak správně používat slovo suverenita???? To TY nevíš jak správně používat slovo suverenita, to čím tě naočkovali ve škole a v právní praxi totiž nemá se svobodou a podporou života lidí nic společného! Suverenita v očích člověka, nikoli právnika, vypadá přesně tak jak si ji představuje 11th_Doctor@tiscali.cz, netahej sem laskavě svůj žargón a předpoklad, že jedině v tobě předloženém podání je správný, je kamenem úrazu tebe i tvého okolí!
            • Ne, není to pravda, akorát nevíš, jak správně používat slovo suverenita. A nebyly to "velké daně", ale obrovské.
    • A speciálně pro exoty s vymytým mozkem a díky jejich povolání i láskou k politické korektnosti, tedy lidi typu Dworkin, ale hlavně všechny skvělé lidi přidávám odkaz na další nezávislé informační médium!

      http://ac24.cz/zpravy-ze-sveta/index.php
      • Jojo, jen škoda, že v tom úžasně svobodném íránu je cenzurovaný internet a lokální nezávislá informační média jsou zablokovaná.
        • Nevím jak je to v Íránu protože tu neukazujete nic na podporu toho co říkáte, ale u nás je cenzurován. Nezávislá média u nás také nemají na růžích ustláno pokud se "šťourají" v jistých nedotknutelných tématech. Případ V. Stwory by o tom mohl vyprávět, ale oni ho mimo bloknutí nedotknutelného tématu za to ještě odsoudili.
        • Hele, právníku, nelez do zelí tomu čemu nerozumíš! Jejich internet nebyl jejich internet, ale byl pouze dojednán přístup do mezinárodní datové sítě pojmenované internet, takové, ke které byla připojena i většina vládních a armádních institucjí Iránu! A následně byl z USA (mimochodem Obamou podepsán zákon o jeho fundování) napaden virem, posléze dalšími, což vedlo ke ztrátě dat, vzniku bezpečnostních děr a narušení civilní, letcké i pozemní ochrany Iránu, nehledně na možný diplomatický kolaps státu! Proto bude mít Írán vlastní síť! Stejně jako Čína! Vy právnici jste snad padlí na hlavu!

          http://cdr.cz/clanek/cdr-security-update-iran-bude-v-air-gap-blizzard-hack-nebezpecna-java-a-reuters-hack
          • Baví tě pořád měnit přezdívky? Nebo si fakt myslíš, že nepoznám, že to píše furt ten samej člověk? *4* Jo, jasně, a stránky New York Times jim tam taky posílaly viry, a Facebook, ten nejvíc. Proto je zablokovali. Sni dál.
            • Ale já tady pod žádnou jinou přezdívkou nevystupuji, tedy možná v minulosti jako Ludvik139, ale to je už dlouhá doba zpět.
        • A co smlouva ACTA ...
          • Ta souvisí s tím, že íránská vláda cenzuruje nezávislá informační média, jak přesně?
            • Společně s Aštarem Šeranem.
            • Cenzuru netu provádí USA + NSA
    • Souhlasím, USA + Izrael je strůjcem všeho zla na světě.Pro ovce co žijí v Matrixu, čtěte zde http://www.inespravy.sk/
  • No, takže jsem trochu pátral a vypadá to, že nedošlo k zostření sankcí jako takových, jak se píše v článku, ale k tomu, že Blizzardu asi někdo dal hlášku, že by mohl mít problémy, tak zpřísnil svoje vlastní policies týkající se sankcí. Páč pokud jsem to správně vypátral, pořád se to opírá o Clintonovo nařízení z roku 1997 (Executive Order Nr. 13059, který navazuje na obdobné nařízení z roku 1995), které zavádí v podstatě plošné obchodní embargo. Ve vztahu k informačním technologiím pak došlo k částečnému uvolnění, ale počítačové hry tam nespadají (řek abych ani při hodně volném výkladu). V kongresu je zatím ve stádiu návrhu zákon na další uvolnění především v oblasti internetu, ale je tam od roku 2009 a zatím se na něj jenom práší. Pokud někdo máte lepší info, sem s ním.
    • ales.smutny
      Samozřejmě, že došlo k zostření. Nevím z čeho vycházíš ty, já z faktického neustále se zvyšujícího omezování služeb směrem do Íránu. Pokud se domníváš, že jde jen o zmiňovaná nařízení, jsi poněkud mimo reálná fakta. Víc a víc firem je nuceno přerušovat kontakty a přestat nabízet služby. Ne, není to veřejné, ale je to faktické a konstantní. Sorry, cestu do Íránu plánuju teď už rok a za tu dobu vidím, jak se to utužuje a odpadá jedna firma a možnost za druhou, ať už v bankovnictví, poskytování služeb, dovozu určitých potravin atd.

      Navenek to možná vypadá OK, zevnitř se to fakt hodně zhoršuje.
      • Vycházím z toho, že sankce jsou dané právním aktem. A na prakticky absolutním obchodním embargu už není co zostřovat. Pokud v poslední době americké úřady více kontrolují dodržování embarga, není to zostření sankcí. Zostření sankcí proběhlo teď v létě a týkalo se ropy, ne software nebo el. komunikací. Asi si nerozumíme kvůli tomu pojmu. Že se Íránci nemaj úplně dobře, na tom se samozřejmě shodnem.
        • ales.smutny
          Ne, já mluvím o faktickém tlaku, který se vytváří přes soukromé společnosti i u zahraničních, neamerických partnerů. To jsou věci, které si nikdo nehodí na papír, ale je to čím dál zoufalejší :)
          • Jo, tak ta novela zákoníku mi utekla. Obecně mi ale jde o to, proč se podle tebe nedá říct, že v Íránu se aplikuje právo šarija. Protože nikde jsem nenašel, že by to tak nebylo. A jak jsem psal, vím, že tam neplatí v čisté podobě, že se převzaly obsahové kusy, a vedle toho platí i jiné předpisy. Ale na druhou stranu doufám, že to není jenom o tom, že pokud chybí/přebývá/je jiná část x, tak už se tomu nedá říkat "šarija", protože to by pak byl akorát ten pojmový spor. Pro mě, pokud tam jsou skutkové podstaty ze šarija a tresty ze šarija, tak to je šarija. Klidně se nechám poučit, nebo si to někdy víc načtu, když mi řekneš, jak se ty tvé články jmenujou.
          • No vždyť píšu, že si nerozumíme jen pojmově. To zase v mém pohledu nejsou "sankce". Osobně doufám, že ten režim padne brzy, a s ním hlavně šarija.
            • ales.smutny
              První moratorium na kamenování vláda uvalila už v roce 2002, posílila ho v roce 2005, 2008 šlo jeho kompletní vyškrnutí před parlament, před pár měsíci bylo vyškrtnuto ze zákoníku. Samozřejmě je tu problém, že pořád může někdo z imámů vydat dobrozdání, na které se soudce může odvolat jako relevantní, ale od roku 2002 byly dva rozsudky o ukamenování, které stály soudce místa. Ty články jsou bohužel v plcených systémech s registrací, ale dá se to vykutat googlem :)

              Jinak ta ženská dostala deset let a zaplacení díji zavražděnému a dneska už je na svobodě.
            • Já bych řekl, že se opět neshodujeme na nějakém pojmu, ale pokud to máš načteno, možná ho blbě používám já. Jestli chceš, odkaž ty svoje práce, abych to měl s čím porovnat, a jestli nechceš... tak to nedělej. *4* V tom případě mi šlo hlavně o trest smrti ukamenováním.
            • ales.smutny
              Já to nemusím ukecávat. Já vím co obsahuje šaría, vím, jak vypadá formování´íránského zákoníku, vím jak vypadá praxe. Na téma formování současné legislativy jsem napsal tři práce a část diplomky. Sorry, prostě ne :) Je jen málo věcí, o kterých si dovolím říct, že jsem na ně odborník. Tohle je jedna z nich.

              A ten trest smrti byl za účast na vraždě, ale to už ti ČT nepřižvejká. Sorry, ale nemám čas vyvracet už vyvracené, po padesáté mne to nebaví :( btw - ani ta fotka není, je to aktivistka ze Švédska, kterou si TImesy sehnaly, aby příběh měl šťávu... toliko k relevanci většiny těhle zaručených příběhů.
            • He? Je tam aplikovaná. S určitými modifikacemi, ale všechny ty svinstva včetně smrti za nevěru tam jsou. Jako držím v ruce íránskej trestní zákoník, to neukecáš. *4* A tady máš přímo jeden case: http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/106032-iranka-odsouzena-k-ukamenovani-bude-obesena/
            • ales.smutny
              ...která tam samozřejmě není aplikována... *7*

              Zrovna o ní v češtině vyšla pěkná knížka, doporučuji :)
    • nechápu, proč dostáváš disliky... konspirátoři, kteří prohlédli pravdu o židobolševickém spiknutí ( a my jsme hloupé ovce), jsou očividně všude.. dík za info
      • Nemáš zač, mně to zajímá z právního hlediska a proč se nepodělit o výstupy, že. Proč disliky - taky nevím, asi nepoznali, že jim v podstatě hraju do karet, protože rozkrývám to americké spiknutí a konkrétní správní akty, které ho uvádějí v život. *4*
    • Jen tak mimochodem. Ty s takovou koninou jako je ucelené obchodní embargo za účelem oslabení hospodářství státu souhlasíš? Považuješ jej za mírový nástroj, který se nijak nedotkne civilistů a povede pouze k zničení současného režimu považovaného USA/Izralem za špatný/teroristický/absolutistický/nedemokratický/protizápadní?
      • Civilistů se to nějak dotkne vždycky. Určitě jsem radši, když Iránci jenom nemůžou hrát WoWko, než když jim hrozí, že se ocitnou v kolonce collateral damage. Jinak odstranění současného režimu vnímám jako legitimní, ostatně ti odstřihnutí hráči z Íránu vesměs taky, akorát je štve, že kromě jejich blbé vlády už proti nim jde i ta americká.
  • Židi mi nevadí, mám je rád, líbí se mi, že řídí většinu největších finančních institucí na světě, líbí se mi, že rozhodují o hospodářství většiny evropských států a celého USA, nevadí mi ani to, že inicializovali konflikt vedoucí k první světové válce a garanci anexe území v oblasti tédejší Palestiny. Na Židech mi nevadí ani to, že jim patří většina západních médií, ať už jde o podíly ve firmách, nebo jejich samotnou "produkci" v nich, nevadí mi ani to, že jsou na poli většiny světových editorů zpráv a informací, ani to, že sponzorují kampaně republikánů, demokratů, či smělé plány EU, ani to, že vydávají OSN/Amnesty International/Greenpeace/mnoho dalších charit a mírumilovných neziskových organizací za nezávislé a neziskové, byť jsou těžce závislé, ziskové a o polarizaci společnosti usilující, nevadí mi ani to, že od 50. let, kdy nám ve škole říkali, že zemřelo za II. světové války v koncentračních táborech tisíce Židů a teď je jich najednou šest milionů, vždyť to tak bylo! A někteří koncentračním táborem prošli dokonce šestrkát. Ne! Sedmkrát! Miluji denní zprávy tisku o Židech, Izraeli, návraty k uctění památkám Holocaustu, miluji Bobbyho Cotticka, jejich exploataci herního i filmového průmyslu, jsem rád, že neumí vytvořit nic prospěšného, jen příjít exploatovat a zničit. Nevadí mi ani to, že v Izraeli jsou chráněni a upřednostňování Židé před ostatními rasami, či křesťany a muslimy, vždyť na to mají právo! Nevadí mi ani to, že vlastní stovky jaderných hlavic, USA tisíce jaderných hlavic. Nevadí mi ani to, že Američané nasazují vlastní životy za zájmy Židů v Afghánistánu, Iráku, Iránu, Sýrii, a mnoha dalších zemích, jejich nezávislost bylo třeba zničit a nastolit rovnou a lepší demokraticky fungující, zcela jistě svobodnou společnost! Mám je prostě rád! Co na plat, že americká ústava, i většina dalších v Evropě odmítá vyvyšování jedné rasy/kultury nad ostatní, přesto je třeba Izraeli pomáhat a ochraňovat jej! Co bychom si bez takových lidí počali? Mám je prostě nejraději! Je toho mnoho, je to na celou knihu, aneb "Proč mám tak rád Židy?", někdy ji určitě napíšu.
    • uplny suhlas, ale je to opat len otazka casu kedy sa to zmeni... VIVA LA IRAN
      • Když už tak "vive la Iran". *15* Ani tyhle rádoby cool výroky neumí správně napsat. *5*
        • No hlavně že ty umíš v české větě použít slovo "cool". *3*
    • Ještě jsi zapoměl dodat, že naši kulturu a technologický pokrok, jakožto kupříkladu dobytí vesmíru, iniciovali také zkreze komunismus, protože každý ví, že Marx byl žid a Lenin měl také židovské původy. Neměli bysme tudíž bez nich pacholíka, lednáčka, ani Míšu. A ne že se budete chytat za nos, až nějakého uvidíte?!

      ... ale počkej, nechceš vlastně říct, že ovládají i zlosynovskou organizace Elektronic Arts, že ne?
    • Jen si pískej, nacisto, spojenci jdou najisto.
  • 40 let zbrojení všim možnym, tisíce jadernejch hlavic a kam to vede? Kupujem si od smažek ropu, kdy nás potom benzín s naftou stojí 20kč za litr.
    Kdyby raději zmáčkli pár červenejch čudlíků, mohl od nich být pokoj, svět by byl zelený a krásný, supr zelený
    • smejki
      už jsi někdy slyšel o spotřební dani? poděkuj sociálnímu ráji
    • Tys u smažek dneska taky něco nakupoval, co?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit