Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • McMahon promised that if the Arabs supported Britain in the war, the British government would support the establishment of an independent Arab state under Hashemite rule in the Arab provinces of the Ottoman Empire, including Palestine. The Arab revolt, led by T. E. Lawrence ("Lawrence of Arabia") and Husayn's son Faysal, was successful in defeating the Ottomans, and Britain took control over much of this area during World War I.

    Britain made other promises during the war that conflicted with the Husayn-McMahon understandings.

    But Britain made other promises during the war that conflicted with the Husayn-McMahon understandings. In 1917, the British Foreign Minister, Lord Arthur Balfour, issued a declaration (the Balfour Declaration) announcing his government's support for the establishment of "a Jewish national home in Palestine." A third promise, in the form of a secret agreement, was a deal that Britain and France struck between themselves to carve up the Arab provinces of the Ottoman Empire and divide control of the region.



    Je to debata na delší povídání a hlavně jiný místo než games diskuze.
  • A co si myslíš, že se tu dělo předešlejch 4000 let?
  • smejki
    lolwas? *15*
  • Magister_Peditum
    Utopie je hlavně předpoklad, že by se vláda vojáků chovala lépe, než ta dnešní. Jinak je ale myšlenka trochu obtížněji dosažitelného občanství (a s tím spojený pocit sounáležitosti a odpovědnosti) celkem zajímavá. Trochu jako římské občanství.
  • Od těch zloděju co je dneska kradou a berou uplatky. Cahir: Hezky napsané, neuměl jsem to tak dobře napsat. Přesně to co jsi napsal si také přeji a je to uskutečnitelné.
  • General Aladeen: Why are you guys so anti-dictators? Imagine if America was a dictatorship. You could let 1% of the people have all the nation's wealth. You could help your rich friends get richer by cutting their taxes. And bailing them out when they gamble and lose. You could ignore the needs of the poor for health care and education. Your media would appear free, but would secretly be controlled by one person and his family. You could wiretap phones. You could torture foreign prisoners. You could have rigged elections. You could lie about why you go to war. You could fill your prisons with one particular racial group, and no one would complain. You could use the media to scare the people into supporting policies that are against their interests.
  • Cahir> Mně přijde, že právě USA se snaží timhle směrem jít a jak se za to na ně celej svět dívá? U nás je taková mizerná situace právě pro to, že se lůza (už nemáme střední vrstvu, už dávno ne, ted jsou to jen bohatí a chudí, skoro jak v rusku) opít rohlíkem, teda prakticky pivem a buřtem a volby jsou jasně rozhodnutý. Jak může inteligentní člověk říct, že nepůjde k volbá, protože všechno stojí za ***** když tu přece jsou malé strany, kterým lze dát hlas a ukázat ostatním, že nám jde o morální ctnosti a ne o velkorzopočtové finanční kampaně.

    Kdo napsal, že "strom svobody se musí čas od času zalít krví vlastenců"? Stejně tak je krutá pravda, že "plamen" očištuje a z popela vzejde nový život.

    Zlomili nás v 38 (Beneš je v mých očích zbabělec, vlastizrádce), v 48 do kumunisti dorazili a v 68 už úplně vzali veškeré naděje. 89 byl jen maškaráda. Nikdy v dějinách lidstva zvonění klíčů žádnou skutčnou "revoluci" nepřineslo.

    Myslim, že zrovna našemu národu ted chybí nějaký symbol, osoba, za kterou jít. Přitom inteligentních poctivých lidí je zde dost. Jenže s politikou si asi nikdo zašpinit ruce nechce. Jak to může skončit? Přijde někdo jako Hitler, nakrmí lůzu lží a historie se bude opakovat
  • ales.smutny
    Jejda, já jsem sem jen už náhodou nakoukl. Tak ještě, že tak :) Pfúúúú, to je těžké.
    Záleží co konkrétně chceš, tedy politiku, společnost, náboženství...

    Pro aktuální věci je na tom z anglicky psaných nejlíp asi kombinace Guardian, BBC World (spíš pro odpich, strašně záleží na redaktorech, kteří to zrovna píšou), Al-Džazíra, ovšem s tím, že je potřeba vidět, kde má Al-Džazíra povinnosti vůči živiteli a nějakou agendu (momentálně to je Sýrie, tam už je to na hraně aktivní podpory rebelů). Plus samozřejmě sem tam nějací Němci a takřka cokoliv, ale už se to hodí tím spíš zdvojovat odjinud. Ani Timesy už nejsou neprůstřelné, stejně člověk skončí i u národních agentur. To jeden list řekne A, druhý B a nakonec končíš u toho, že jsi u íránské informační agentury a sleduješ odkud vzešlo A i B atd. S jistotou, že by to nepotřebovalo kontrolu dneska nepodpořím nic...ale tak to je o té různorodosti zdrojů.
    Jo a u nás Břetislav Tureček, za něj dám ruku do ohně. Poslední opravdový profík s širokým záběrem v české žurnalistice pro Blízký východ.

    A pro ten zbytek...tuna knih :) Nutno říct, že dost z nich je česky, máme solidní odbornou překladovou literaturu, kdyžtak mi napiš na smutny.ales@gmail.com, kdybys chtěl něco konkrétního, jsem si skoro jistý, že na tohle vlákno už zapomenu :)
  • Cahir
    Wut? *8*
    Klid brouku, položil jsem seriózní a vážně míněnou otázku.
  • Cahir
    Nemesus: Podle mě dost podceňuješ dětskou psychologii a pedagogiku. Usuzuji už z toho, že poukazuješ na předpotopní metody či jakési formy totalitního vymývání mozku propagandou. Tohle opravdu nemám na mysli. Fakt po nikom nechci, aby věřil v atom vodíku, jinak bude potrestán veřejným ukamenováním nebo aby pohrdal zápaďáckými imperialisty. *1* Chci školství, které děti k něčemu vede a které se těm nejmladším a mladším stará o odpolední aktivity, stát, kde je v jedné třídě 10-15 dětí, jimž se věnuje vzdělaný pedagog s přehledem a snaží se je opravdu poznat, rozpoznat jejich zájmy a talenty - stát, který do školství investuje obrovské množství prostředků. Chci stát, který více kontroluje poměry v rodinách, který apeluje na rodiče a jejich výchovné metody, který jasně předkládá hodnoty, který produkuje občany vnímající práci jako životní úděl, nikoliv vopruz, který je třeba si (ledabyle) odbít, aby bylo na chleba. Stát plný autorit a inspirujících vzorů. Chci stát s nejobecnějšími pilíři, které je lidem třeba vtloukat do hlavy třeba i kladivem. Vyhrožuješ tvůrcům South Parku vraždou, protože jejich svoboda projevu uráží tvé náboženství? Jdeš nekompromisně sedět na 20 let. A ať lid vidí, jak takovýhle dopadnou. Stát, v němž lidi pohlíží na politiky, soudce a policisty jako na ty nejlepší z nás a ne jako na chamraď, která je pro slušné lidí rozčarováním a pro šmejdy vzorem. Takový stát, v němž státníkem může být je člověk veřejných zásluh, vzdělaný a uznávaný... a ne pochybný podnikatel, co před vstupem do politiky dělal ve firmě, jež je čirou náhodou ve výběrovém řízení pro státní zakázku nebo člověk s koupeným diplomem z Plzně nebo hokejista. *7*

    A takového státu se v současně nastaveném systému nedočkám. V této konkrétní demokracii schovávající se za převrácenou a zvrácenou formu svobody ho opravdu nenajdu.
  • taky by mě zajímal nějakej dobrej zdroj informací. Asi mimo BBC :-) U mně vedou reportéři rádia žurnál / český rozhlas, kterej považuju za kvalitnější, než zravodajství ČT
  • Jaký cíl útoku? Cože? To jsi Cahira dost blbě pochopil.

    Jinak sorry, ale tvoje informační zdroje jsou převážně demagogické informační žumpy a konspirační fantasmagorie. Ten poslední dokument je zářná výjimka.

    Není to žádná "léčba šokem", je to jen ochota uvěřit konspiracím a "dramatickému" výkladu světa, který by jinak byl asi pro mnohé moc obyčejný. Já takto občas sleduju "dokumenty" o UFO a únosech mimozemšťany, to je taky fantasmagorie, ale příjemně z ní mrazí v zádech. Tisící první "skandální dokument odhalující dosud neznámá fakta a souvislosti o 9/11 / finanční krizi / židobolševickém spiknutí / whatever" je dobrý akorát tak k na*rání, protože je to podvod na jednodušeji smýšlející lidi.
  • smejki
    a) Jen se ptá, tak netrojči
    b) zvedavec, blisty, zeitgeist. být Alešem, za kterého odpovídáš, pošlu tě do kelu.
  • Mně nevykládej, co je výchovou a co je vrozený, vyrostl jsem v děcáku a stejně o sobě dokážu tvrdit, že jsem člověk morálně vyspělej a v hlavě vymaštěný nemám.
    A všimni si, že jsem dopsal v rámci zákonů, ty máme dodržovat a stát má jejich dodržování vynucovat, ale v žádným případě do nás implantovat morálku a další věci, to už je o lidech, ne o zásahu státu. Lidem nechat volnost, to mi vyhovuje, nechci tu nic jako za komárů a to, že to byl jenom trapnej pokus na tom nic nemění protože by to vždy jako tenhle pokus dopadlo.
    Ty vlastnosti získaný a naučený jsme právě získali a naučili se, nepřišel by slon a nezačal by nás opičky učit, že máme všechno ze země brát ptákem a přestat žrát maso protože to není správný a nemáme mlátit slabší. Změnilo by to jen to, že budeme to maso žrát a slabší mlátit když se slon nebude dívat.
    Na to, co je správné, musíme přijít sami, když nám to začne tvrdit stát, bude to stejnej bordel protože to nikdo nebude poslouchat. Nejsme na to ani připravení, ke všemu se dochází přirozeným vývojem.
    A je jasný, že život v romským ghettu je změní, ale nezapomeň na to, že v těch ghettech žijí kvůli tomu, že je taky stát chtěl změnit a naučit je morálce a civilizovanýmu způsobu život. Vyšlo to?
  • Odpovím za pana Smutného, protože se mi nelíbí formulace tvojí otázky. To jsou zdejší moderátoři nějaký hodnotnější cíl útoku? Proč jsi si z tisíce příspěvků vybral zrovna ty jeho. A navíc si na základě svých informací, které pečlivě sbírám mnoho mnoho let, po přečtení tisíců stran a zkouknutí stovek hodin reportáží, že jeho příspěvky jsou tady jedny z těch hodnotnějších. Buďme rádi, že kluky máme, protože toto je jednoznačně nejlepší server přes hry v čr. Neberte to prosím jako reklamu. Toto je opravdový underground.
    czechfreepress.cz
    zvedavec.org
    blisty.cz
    nwoo.org
    netrvrdím, že informace zde nejsou zkreslené, ale rozhodně stokrát menší hnůj než novinky.cz, nebo idnes.cz
    pro amerikánofily i pro její odpůrce prosím o shlédnutí těchto dokumentů a znovuzamyšlení nad tématem. Upozorňuji, že je to léčba šokem. http://www.youtube.com/watch?v=Z2itUVZmsRI na 5 dílů
    http://www.youtube.com/watch?v=8BtEyi_ihsM
    http://www.youtube.com/watch?v=pw_r-wAnC7w
    http://www.youtube.com/watch?v=99dnMzexVGE
  • Jo!!!! Tak to je kámo výhra. Myslím, že ti ten smích nevydrží dlouho, tak si ho ještě pořádně užij *1*
  • já bych ti ze srdce přál, aby sis na pár let zkusil život prostého čínského dělníka, nebo rolníka, ten stát prosperuje, protože de fakto využívá metod otrokářství. Kde jsi ty sebral tyhle moudra co tu píšeš? A jestliže mluvim o revoluci po skončení japonské okupace a ty do toho začneš tahat pár desítek studentů na náměstí svobody, tak jsi úplně ale úplně mimo

    Ano, čína se rozvijí a možná bude za pedáset let daleko před technologickým vývojem ameriky a evropy....jenom píšu, že za tu cenu, jakou se to podepisuje na lidech to nestojí.

    a proč je nesoudit? českej dělník pracuje na 2-3 směny po 8/12 hodinách, týdně napracuje nějakých 42 hodin, jestli se nepletu, zákonník práce upravuje volno, které musí ze zákona dostat, nebo se musí proplatit, má státem sociální i zdravotní pojištění (i když díky státní politice nefunguje).
    čínskej dělník děla 29 z 30 dní, dělá od nevidim do nevidim za 150kč na den, bez rodiny....jako v evropě za průmyslový revoluce. takhle si představuješ "vyspělý stát"?
  • Docela dobrou myšlenku tu podle mě nastínil Heinlein, kdo četl hvězdnou pěchotu, tak ví. Myslim, že svět podle něj by fungoval, za předopkladu, že i bezpečnostní sektory, jako je armáda, policie + zdravotnictví, školství nebude pod vlivem politiků (což je asi utopie)
  • Cahir
    Psychologie ukázala, že charakter je do velké míry vlastnost vypěstovaná. Nebo jsi jeden z těch co si myslí, že 80% cigánů mají ty svoje parazitické vlastnosti v genech?? Oni jsou takoví proto, že přicházejí na svět v ghetech, od mala jsou "vedeni" k tomu, aby nic nedělali, kradli, podváděli apod. Jsou naprosto odtrženi od civilizovaného světa (pohybují se v něm, ale nejsou jeho součástí). A to samé by se stalo s každým (až na mizivé procenty lidí), kdo by v takových podmínkách vyrůstal. Člověk se člověkem nerodí, ale stává. Naprostá většina tvých vlastností, které považuješ za civilizované, jsou vlastnosti uměle získané, naučené - kdybys vyrůstal v divočině mezi opicema, byla by z tebe jen chytřejší opice.

    Tvůj text je naprosto kontradiktorický. Na jedné straně tvrdíš, že lidi je třeba nechat a na straně druhé tvrdíš, že k mravnosti musejí dospět. A jak k ní asi dospějou, když budeš mít ve státě kovbojku? Chceš stát bez autorit? To by ses také mohl jednoho dne probudit a mít obyvatelstvo s cikánskými manýry... A vážně by mě zajímalo, v kterém že to období jsme měli morální osvětu? Myslíš tu parodii na komouše? *1* To asi fakt ne... a nebo si myslíš, že zákony jsou dostatečná autorita? Znovu, chceš-li mít stát, v němž se zákony dodržují, musíš mít lid, který je dostatečně morálně na výši, protože jinak se ti na ty zákony vys*rou. Asi zhruba stejně, jako je tomu dnes, že...

    Svoboda vede k odpovědnosti. A vkládat totální odpovědnost do rukou průměrných, morálně šedých lidí, je podle mého názoru zhovadilost. Naše politika je rájem organizovaného zločinu - a hádej, čemu za to vděčíme. Spousta lidí si totiž svobodu překládá jako oprávnění k nenažranosti a prospěchářství.
  • MickeyMutant
    V Čechách vědí, jak se píše Írán?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit