-
GTA IV - bug a seřízení na gamepadu
Tak pokud máte problém s takzvanou drunk camera, tak věřte, že se dá opravit. Hru mám legálně koupenou a nainstalovanou, ale z nějakého důvodu jsem tento bug musel zažít vždy po 10 minutách hraní hry. Říká se, že se tento bug týká jen warez, ale to není pravda. Aby jste se mu vyhnuli, je třeba hru zapínat z LaunchGTAIV.exe místo GTAIV.exe.
Další věc, na kterou jsem dnes přišel, je zajímavější. Kupodivu GTA IV má jeden velkej problém, kterého jsem si nikdy předtím nevšiml, a to ten, že triggery u gamepadu ve funkci plyn/brzda se chovají jako tlačítka - nelze u auta udržet konstantní rychlost menší než maximální. Jde to vyřešit a to pomocí x360ce.exe, kde si to navolíte. -
-
x360ce.exe je co? Ve složce hry to není...Aha: Xbox 360 Controller Emulator https://www.x360ce.com/
-
-
Bohužel ti to nepojede u her kde není zapnutá podpora gamepadu vůbec většinou portů od Capcom a Koei *11* *12*
-
-
-
Fenix, jeden z co-op velitelů do Starcraftu 2 je do 2.4 zdarma k vyzvednutí jako dárek k oslavám 20. výročí SC světa.
-
KC:D
Vávrovci vydali nový patch 1.4. Klasika, zase tu máme na Steamu dlouhá vlákna, kde hráči dávají info o dalších problémech. Ale chápu, že na bugy a optimalizaci není čas, důležité byly nové, krásné HD textury, které posouvají zážitek zase dál. Tady srovnání textur:
https://www.youtube.com/watch?v=QWtrI-5_FtA -
-
Dulezita byla hlavne "new weapon" pomlazka a zlata vejce, kdyz mame ty Velikonoce. Proto na updatu makali do noci, horko tezko ho dodelali a prvni co bylo, ze celou hru zase totalne rozbil. Teda rozbil jeste vic, nez rozbita byla, coz uz by clovek rekl, ze ani neni mozne. ;)
A samozrejme, na konzolich bude novy patch az tak za 14 dni, kdyz to dobre pujde, tam udela pomlazka a vejce taky hodne parady, v dubnu. Kingdom Cum proste stale bavi. ;D -
Mám jenom GTX 960 (4GB) a 12 GB RAM a první, čeho jsem si všiml po updatu na 1.4 byly ostřejší a prokreslenější textury. Bylo to vidět třeba hned na chalupě, kde Jindra bydlí. Tys to testoval na čem?
-
že vydávají i takováto zkrášlovadla, bych jim vůbec nevyčítal. prostě část týmu se může věnovat i vývoji dalším směrem. všichni vývojáři stejně nemají dost znalostí na to, aby něco konkrétního zoptimalizovali.
-
-
no a viděl jsi to video? Já bych je rád za to pochválil, ale to nějak nejde, když je tam nulový rozdíl
-
-
neviděl, srovnávat kvalitu podle videa na youtube je dost zavádějící.
-
-
-
-
Reklama 3dfx z roku 1994
Chtěl bych vidět ty reakce, kdyby s něčím podobným dnes přišlo AMD nebo Nvidia *1* -
-
jednoducho si pomôžem slovami klasiky "to zas bude v alejích nablito" :D
živo si viem predstaviť, ako by trhalo žilky jedincom na oboch stranách barikády.
-
-
Včera jsem v diskusi s kamarádem o stavu české herní žurnalistiky musel uznat, že za poslední léta došlo ke zlepšení. Konečně se v recenzích píše o technickém stavu hry (!) a sem tam už se zohledňuje i v hodnocení (!!). Konečně se v recenzích píše o mikrotransakcích a dalších praktikách, které ze zákazníků tahají peníze (!) a i to už se sem tam zohledňuje v hodnocení (!!). A hlavně vznikají články, za kterými je vidět n.o.v.i.n.a.ř.i.n.a., jako je například článek o problémech s vydáním Kingdom Come: Deliverance. Jako člověk, který toho (nejen tady) už hodně zažil, můžu mladším kolegům jen poblahopřát, že nezažili dobu, kdy herní novináři šli na ruku vydavatelům a nad nářky hráčů nad mikrotransakcemi, day one DLC, špatným technickým stavem hry apod. mávali rukou nebo se dokonce veřejně ušklíbali, jako by ti hráči byli otravní potížisti. No... dneska už se neušklíbají. Už to samo je pokrok.
-
-
Co to meles? ;)
Nic z toho co pises nezmizelo, porad je to tady. A klidne i tady na Games, jeden-dva clanky jaro nedelaji. -
-
Neříkám, že to zmizelo úplně, ale je to o dost lepší. A to se fakt nepovažuju za někoho, kdo by někomu něco slevil. *4*
-
-
Ja zas rikam, ze mluvis o poslednich letech... pritom jeste vloni, zrovna tady na Tiscali, ctenari laterili, jak redakce chrochta nad mikrotransakcemi a lootboxy, respektive, ze v tom nevidi nic zleho a na hry to nema prakticky zadny vliv. ;)
Teprve podzim, a pru*ery typu Battlefront 2, NFS Payback a spol (ktere ani redakce neresila, narazim treba na 2K a jejich NBA) prinesly ten tvuj zlepseny stav zurnalistiky. Lepe receno, napsalo se o tom par clanku, kdyz uz o tom mluvil cely svet, a pripustilo se, ze to teda neni vubec dobre.
Podobne si Games celkem smlsli na Kindgom Come, ale tam by zase zle jazyky mozna podotkly, ze je to hlavne proto, ze Vavru nemaji radi. ;) Jiste, ta hra je rozbita a ma spoustu problemu, ale tohle se tyka pomalu kazde treti-ctvrte dnesni hry. A urcite bysme tu nasli spoustu recenzi, ktere to nezohlednily, ani je nedoprovodil serial clanku, jak je to spatne a kam jsme to dosli.
A to se bavime jen o Games, pri pohledu na dalsi domaci media a radoby novinare, ci zurnalisty, to spis vidim na dalsi a dalsi pokles toho, cemu by nekdo ve snu, ci podnapilem stavu, rikal "česká herní žurnalistika".
-
-
-
-
Spekulace: Sean Murray naznačil podporu PSVR ve hře No Man's Sky.
Sean Murray je člověk s mimořádným naznačovacím talentem. Takových úžasných věcí už naznačil a kolik určitě ještě naznačí! -
John Wick with Deus Ex sound effects
Jakože Matrix lobby bylo zajímavý, tak tohle je naprostej masterpiece *1*
Nečekaně SPOILER alert na konec prvního Wicka *3* -
-
Nuda...ani na jedno sa nedalo dopozerat do konca...teda nedalo sa to pocuvat.
-
-
Spec Ops: The Line je na humblebundle zdarma. + za denné návštevy, alt. nákupy môžete získať zdarma Hackyzack.
ja viem, spec ops už všetci máme, ale možno sa nájde niekto, koho ešte poteší. -
Update 1-4 pro KCD
Video pro nadcházející update 1.4 pro Kingdom Come:
https://www.youtube.com/watch?v=U_zMzjfhYHs -
-
Easter update, kterej majitelé konzolové verze dostanou možná tak za čtrnáct dnů a PC verze to bude mít po Velikonocích? no dobře :)
-
-
Ber to pozitivně. PC hráči nám to otestují, a kdyby tam byla nějaká tragická chyba, Warhorse ten update stáhnou z toho certifikačního procesu na konzolích.
-
Na PC už je venku
-
-
ano, vypustili ho před pár minutami. já vycházel z toho, na co jsi odkazoval předtím. v té diskuzi psal někdo s ikonkou WH, že patch vydají příští týden.
to, že ho vydali teď, znamená v podstatě to, že si tam patrně někdo dupnul, že se to musí vydat ještě před víkendem, někdo si dal zjevně solidní přesčas a je vcelku logické, že to lepili ve spěchu. je tam tedy velké riziko zadělat si na průšvih... tak doufám, že jim to tentokrát klapne, i když poklidné vydání patche to rozhodně nebylo... -
-
Jo ten odkaz jsem smazal protože bylo odstraněno to vlákno. Jinak ten chlap co to tam psal je komunitní manažer z USA. Podle mě spíš prostě došlo ke komunikačnímu nedorozumění a pravá ruka nevěděla co dělá levá.
-
-
Přesně jak jsem říkal. PC hráči otestovali a nám už to vyjde rovnou s touhle opravou *5*
-
dnes vyšel patch 1.4.1
Fixed various errors due to obsolete data having been published as part of 1.4. (e.g barber shop not working, issues with quest progression in Baptism of Fire & Question and Answers) -
a jak se zdá, situace se opakuje: https://forum.kingdomcomerpg.com/t/bug-with-the-new-haircut-menu/53930
-
to je možný, že neví, ale jestli patch vylezl na Steamu před půlnocí, přičemž říkali, že je dostupný snad hned po nahrání, makali na tom nadoraz stylem "teď už to tam půjde". když patch vydáváš takto, znamená to, že nad některými věcmi musíš přimhouřit oči a většinou se jen modlíš, že se něco nepodělá.
suma sumárum je malá šance, že tam nezavlekli nějaký nový bugy.
-
-
-
-
-
-
Hnusná PCMR invaze do mobilního PUBG
Tohle už jste slyšeli? Hráči na mobilech a Xboxech zuří, protože je "číteři" s myšma a klávesnicema masakrují po tuctech. -
-
Já myslel, že ovládání na gamepadu je úplně stejně přesné a plynulé jako na myši a klávesnici. *3*
-
Naštěstí alespoň na Xboxu (mobilní verzi jsem nehrál) jsou tito hráči menšina (dle mého klidně méně jak 1%), takže zase takové drama bych z toho nedělal. I třeba Rainbow Six Siege či Division je v tomto ohledu v pohodě.
-