Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79092 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Offspring Fling: https://www.humblebundle.com/gift?key=tVB4CyUhVTNsxphv
    • Vřele děkuji
  • Z aktualniho bundlu: NEO Scavenger: https://www.humblebundle.com/gift?key=PTsquSFh2SCrN3rq
    • Pěkně děkuji
  • Anton Yudintsev (CEO Gaijin Entertainment): Xbox One je technicky schopné podporovat cross-platform...

to neni cross-platform (hw), to je pc2pc, dekujeme za potvrzeni Antone *6*
  • A jeste: Bionic Dues: V6WXN-6FZ28-2B5TW
    • diky moc
  • Neco pro nejrychlejsiho *4* Knytt Underground: K74RT-BGLDG-JITTW
    • děkuji pěkně
  • MrSanta

Vaše první hra?

Když tu máme otázku na první setkání s počítačem, tak mě napadla otázka ohledně první hry.

Tak se, prosím, pochlubte jaká byla vaše vůbec první videohra, kterou jste si koupili za vlastnoručně vydělané peníze?

U mě to byl SpellCross.
    • Microsoft snížil cenu jedenácti krabicových Xbox One her ve svém online obchodě, platí pouze pro US.

Postal 2
    • Něco z trojice Vlak, první Prince of Persia a Dyna Blaster
    • DeDy
      Rychlé šípy nebo Tertris II (Fuxoft) na ZX Spectrum, na kazetě samo.
    • Tehdy se hry moc nekupovaly, co si pamatuju, tak to byla zřejmě Crystals Of Arborea, Elite II: Frontier nebo Ishar Trilogy.
    • space hulk, cca 1994
    • Veskoslav
      Žabičky cca rok 1993.
      • MrSanta
        Tak s tímhle si google neporadil. Co to je?
        • Veskoslav
          Jednoduchá 16 bitová hra napsaná mým otcem a jeho kamarády na vysoké, když jsme byli malí. Měl jsi žabičku, co musela přeskákat přes lekníny do domečku:-D A když spadla do vody, udělalo to "žbluňk". Bohužel u mě se hra minula efektem, miloval jsem totiž to žbluňk.
          • MrSanta
            A nezmenšovaly se ty lekníny? Myslím, že něco podobného jsem taky hrál *1*
            A to si za tu hru otcovi musel zaplatit?
            • Veskoslav
              Jo ty myslíš první koupenou? Tak to bude AoE, kdy jsem zaplatil celé svoje roční kapesné za 1/6 hry:-D A vlastnoruční? To bude až v roce 2005 (legálně totiž do té doby jsem nemohl pracovat) a to datadisk k Warcraftu III.
    • Alone in the dark, ten prvni na disketach *1*
    • Najednou sem si na vylete zakoupil tri hry: Urban Chaos, Nomad Soul (Omikron) a Heavy Metal (FAKK2).
    • Tusim ze to byl Starcraft... ale bylo to az po nejaky dobe protoze tech 1499 co tenkrat vsechny hry staly (az na tech par co staly 1599-2000).
  • Váš první PC?

Zdravím, takhle při odpoledni se vás ptám, jaký byl váš první počítač jakou první hru jste si na něm zahráli?
    • Inquisitor
      Já jsem měl první ty ruský hry do ruky, ta klasika s vlkem a zajícem, potápěč apod.. Potom jsem měl tzv. přepínačky od rákosníků, co se tady po revoluci objevily :), ještě rákosnický super com(kopírka super nintenda). Pak bylo nějaký Atari, myslim že 800. Potom dvakrát PSX, ještě Gameboy, no pak už přišlo PC a toho jsem zůstal :)
    • MrSanta
      Moje první setkání s počítačem se odehrálo asi kolem roku 1988 na základní škole. Měli jsem tam učebnu výpočetní techniky která byla osazena skvělými stroji PMD85. První hra byla PMD variace hry Boulder Dash.
      S klasickým PC jsem se setkal prvně o pár let později u maminy v práci. Tuším to byla 286 a první hry nemohly být jiné než Wolfenstein 3D, Pac Man a Grand Prix.
      První počítač který jsem vlastnil (koupili rodiče na 'studijní' účely *1*) byla brutální 486 DX4 100/33 MHz. To bylo kolem roku 1995.
      A pak už jsme se vezl... Letos si zřejmě k mému současnému miláškovi pořídím ještě svou vůbec první konzoli *1*
    • Jack1947
      Nikdy se povazovat za rodileho PCkare asi nebudu moct. Nevyrostl jsem na PC a to co jsem vlastnil... 1 nevim uz kdy 2000-01 bylo od taty z prace tam jsem hral DOOM ? ( hral jsem jinak jen v druzine ve skole, a u taty v praci) Az pozdejc kolem tech 2003-2004 jsem zacal bejt aktivnejsi - dostal jsem tehdy od dedy a babicky kompik a tam byl Intel Celeron 2,4ghz? 1gb-2 ram (asi??) a 5200fx Geforce 128mb tehdy to stalo (nekde mam ucet nechci ted hledat tusim kolem 22k) ... pak byli takoveto upgrady... no a 2006 byl upgrade na lepsi komp AMD 5200 2,6ghz 2gb 7950gx2 ( nevim ale tehdy jsem byl z ni trochu unesenej mozna kvuli revolucnim dvou jadrum grafickejm, abych ji pak vystridal 8800GTS a vzapeti 8800GT) procak vystridal taky - jo a proc AMD no tehdy bylo levnejsi -zadne terno.

Stejnak kdyz si vezmu - dneska komp defakto z 2007 a nebejt par upgradu ( ne-nezbytnejm) drzi (tak nepocitam "vybuchy" zdroju a jedna uprazena zakladka)
      (HDD SEAGATE 80gb, z roku 2003-04 musim zaklepat ze drzi ale vyuzivam ho jen minimalne narozdil od WD sraccek ktere odesli neznamo kam)
      Jak jsem psal to... tehdy? to jsem nezazival ja byl odkojeny hlavne konzolemi a takto bude nejspise i do budoucna.

(Jo, mam Notebook kterej prodal tatovy jeho bracha co si ho privezl z ameriky asi 2000-01 - i s tiskarnou Canon 800mhz 64mb naka grafarna (slaba). Jak rikam PC HW me vetsinou nechavalo klidnym... a hlavne dneska ( no kdyz pominu ze nas nutej a nutej jit do DX11 - proste engine nezvladne tak pak se tiommu asi nevyhnu ale do te doby ... pohoda).
      • výborný čtení *11*
    • ringmancz
      nevím na čem, ale bylo to jenom černobílý a běžel na tom Duke Nukem. a hrozně se mi líbilo slovo user
    • Hanzales
      Prvně jsem dlouho denně chodil k mámě do práce na 286 (8Mhz) a hrál GP od Accolade a Prince :) První vlastní doma byl až pak Celeron 300Mhz (bez cache), 64MB RAM, 4GB HDD, S3VirgeDX, SoundBlaster16, 14" Monitor (Sampo) :) Pařil jsem na tom všechno :) První pecka byla asi Half-Life, kdy se mi povedlo díky sekající se hře při rozbíjení bedýnek sehnat Celeron 300A (s cache) a pak přišel úžas nad Unrealem, který i bez akcelerátoru vypadal úžasně a pak další úžas s první 3DFX a další nálož her, převážně jsem tehdy hrával FPS (SystemShock, KingPin, Sin, SoldierOfFortune, Descent, všechny Heretiky, Hexeny, pak jsem přišel na chuť i jiným herním žánrům ale čím více vzpomínám, tím více her se mi vybavuje. Už tehdy jsem drtil první GrandPrix od Microprose a ježdění mi taky zůstalo dodnes :) Ale samozřejmě jsem před tím vším taky okupoval různá zařízení od pongu, přes ZXSpectrum až po Didaktiky, různé notebooky (setlers, lemings, tfx, alone in the dark) ...to byly časy :)
      • Krásný časy *4* Toho Kingpina, ale hlavně Unreala si pamatuji dodnes, když se to poprvé spustilo na 3dfx Voodoo 3 2000 (PCI verze). To byl ten pravý Next-Gen...tohle už se nikdy opakovat nebude a lituji všechny mladý, kdo tento příjemný šok, kdy byl člověk opravdu paf, nezažil *4* Jo a ještě si pamatuji Drivera, to byl taky skvělá věc.
        • Inquisitor
          Jo Kingpin to byl nářez, na tu dobu výborná grafika. Ale hlavně to maso, to už by dneska snad ani nevyšlo. Takovej předchůdce Manhunt :)
    • PC XT s frekvencí 4,77 MHz, bez harddisku, s grafickou kartou Hercules, první hry Xonix a Digger :-) Předtím jenom pár digitálních her.
      • ten mi ve "sbirce" chybi, ja mel po tom spectru hned 286 s 20MB HDD a 5.25" disketovkou *5*
    • První PC, co koupil otec...tak to byl: IDT WinChip C6 200MHz, deska M5130 A-Trend ALI "Alladin4+", 16 MB RAM DIMM, 2,1 GB HDD Seagate, zvukovka Yamaha 719 3D a grafika SVGA 1MB, u tý název nevím. Monitor 14". První hra: Duke Nukem 3D, Blood. Pak první za moje peníze...AMD Athlon XP 2500+, deska Abit NF7-S, 1GB RAM DDR, zvukovka integrovaná, HDD 120 GB Seagate, grafika ATI Radeon 9800 pro, monitor 15". Prvni hra: Simpson Hit and Run, ale hlavně Far Cry. Jinak jsme byl doma, kdysi i zx spectrum, ale to je uz hooodně davno *4*
      • Microsoft snížil cenu jedenácti Xbox One her ve svém online obchodě.

Super paměť *3*
        • tak to je dokonce od roku 1998, to byl ten první počítač.
        • U toho od otce jsem podváděl, přiznám se *1* . Sice si základní parametry pamatuji, ale přesné označení komponent ne (i když sem vlastně nevěděl jen tu zvukovku a desku). Já totiž nedávno našel faktury ke všemu, co se kupovalo k PC od roku 1999... *3* Ale ten svůj si pamatuji přesně, tam problém nemám a to sem si ho kupoval v roce 2004. Taky mě to tenkrát vyšlo na hříšné peníze, když započtu i další věci, co sem si k tomu kupoval. To se to pak pamatuje...nadosmrti *4*
    • NHL 99
    • Pentium 2
      Pravděpodobne nějáké demo z levelu :)
    • zx spectrum, harrier attack
      ale predtim jsem se jeste jeden vikend mazlil s legendarnim pongem, zacal jsem jako konzolista, ale pocitac je proste vyvojove vejs *5*
  • Keyz

Goat Simulator již vyšel pro předplatitele.

Zde je video jak sbírali zvuky *3*
    http://www.youtube.com/watch?v=mqgGlgonEa4
  • Microsoft buys AR headset patents for $100-150 million

totalxbox.com/74099/microsoft-buys-ar-headset-patents-for-100-150-million-report
  • pre-oreder Watch Dogs za 650 kč from G2A.com

měli byste čeknout maj tam super ceny (borderlands 2 -383kč ,wolfenstaine new order 750 kč , asasín black flag 500 kč, apod.)
    • Pilgrim66
      http://www.dlcompare.com/

Podle mne nejlepší nástroj.

Jinak přidám k dobru, že jsem kupoval z gamekeys4u Wargame Red Dragon (na steamu za 40 euro, tady za 17) a do hodky jsem mel klic (resp. Steam gift).
      • Keyz
        Zajímavá stránka.

Kupodivu to je steamu jedno co jsem koukal. Vlastně ani oficiálně neexistuje žádný přímí přeprodej jako jde zde. Maximálně různé kolekce které dávají firmy.

Ale hlavně, že ušetříš, funguje to a bude to fungovat. Pak nemá žádný smysl nakupovat na steamu krom velkých akcí.
        • Pilgrim66
          No já se docela bál, ale zase četl jsem si na to recenze a ve skrze pozitivni. Kdyby slo o páďo tak nereknu ale tady jsem, ušetřil asi 600. Mi to za ten risk stálo.
          • Ehm, na Aukru také získávali kladné hodnocení prodejci nelegálních Windows, takže bych recenze bral s nadhledem. Většina řeší cenu a ne původ a často zaplatí míň za nelegální kopii než za originál, místo toho, aby si rovnou stáhli pirátskou verzi.
            • davidBray
              kupoval jsem takhle XP pro strýce, po roce zazvonila PČR, že ty cédéčka s kódama ten člověk někde ukradl. Snad ze skladu nebo kde a následovala deaktivace.
          • Keyz
            Tak jestli se to aktivovalo tak asi určitě to již nějak rušit nebudou. Když to používá hodně lidí. Hlavně když to již dlouho funguje, tak je to Valve jedno a lze na tom tedy ušetřit. To je dobrý.
            Nabízí to tam různé obchody co jsem koukal. Ceny opravdu velice rozdílné :)
            • ucho
              přijít můžeš i o aktivovanou hru. hlavně v případě, kdy narazíš na podvodníka nebo pochybný prodej, který klíče získal třeba podvodem (například následně zrušil platbu a peníze mu byly vráceny, ale měl teď i klíče které prodal, na tohle se samozřejmě časem přijde a dojde na Steamu k deaktivaci klíčů, na tohle trpí dost i klíče od Humble Bundle). Steamu tohle přeprodávání vadí, ale moc s tím udělat nemůže, pokud se jedná o klíče bez region locku. výše zmiňovaný Wargame Red Dragon šel za podobné peníze získat i v legitimním obchodu, který se Steamem spolupracuje. princip přeprodávání je myslím všem jasný.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit