Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79089 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ucho

Diablo III si našlo svoji první(?) skutečnou oběť - 32 letý Russell Shirley zemřel na srdeční...

lekce češtiny zdarma:
    ne "32 letý", ale "32letý".
    • braveman
      děkuji, kdy bude další lekce mistře? *3*
      • ucho
        to se uvidí :) tak většinu věcí už bys měl mít v malíku za tu dobu, ono těch pravidel zase tolik není... :)
        • Trol.diskuzni
          Tak to bych se hádal - čeština je jeden z nejblbějších jazyků na světě a obsahuje hordy přebytečných archaismů, které slouží akorát k tomu, aby si grammar nazi jako jsi ty měli na čem pohonit ego...

Mimochodem - Věty začínají velkým písmenem.
          • ucho
            čti si, šmudlo
            http://prirucka.ujc.cas.cz/
            • Trol.diskuzni
              Slabé to bylo možná z tvé strany, jelikož jsi své argumenty ohledně bleskařova nedostatku nebyl schopen obhájit... Co se týče podnikání, tak máš samozřejmě pravdu - avšak příště si s češtinou zameť před svým prahem. Pak ani já neřeknu na tvé opravování jediné slovo.
            • ucho
              tvou bezchybnou logikou se zjevně řídí i naše zpravodajské portály, tam si redaktoři s češtinou hlavu nelámou už vůbec :D (ale myslím, že takhle ty chyby ještě neomlouvali)
              jak jsem psal v úvodu, jedná se o lekci zdarma, tedy o žádném podnikání nemůže být ani řeč, natož potřebě nějakého povolení ;)

jsi nějaký nevybouřený. myslím, že by sis měl zahrát diablo 3, tam by ses mohl pěkně vyřádit :) a třeba tím i nabereš další síly, tohle byla slabota...
            • Trol.diskuzni
              Křeslo mám kvalitní, není to třeba... Spíše ty bys měl najít relevantní zdroj. Respektive nemusíš, je mi totiž jasné, že žádné takové nařízení neexistuje. *4*

Stručně řečeno: Na zájmovém webu, byť s komerčním přesahem, rozhodně nevzniká povinnost se držet pravidel českého jazyka...

Mimochodem: V případě dalších lekcí bys měl vyřídit povolení k tomuhle druhu podnikání...
            • ucho
              tak si přesedni...
            • Trol.diskuzni
              Nevidím tam nikde nic o tom, že bych na mnou vlastněném webu musel v sekci bleskovky dodržovat pravidla pravopisu... *4*
          • ucho
            diskuzní fóra jsou na tohle trochu tolerantnější. stejně jako někdo píše bez diakritiky, já zase používám minimum velkých písmen. mimochodem bych za hrubky v diskuzích nikoho nedrbal (pokud by to nebyl extrém, v opačném případě to považuji za ubohost :) ), člověk udělá překlep jako nic, občas i něco uklouzne, všichni dělají chyby. bleskovky jsou ale součást zdejší redakce a měly by ty základní pravidla dodržovat... je třeba rozlišovat, kde se ten text nachází (například předpokládám, že v článcích zde nečekáš smajlíky, kdežto tady je to tak nějak v pořádku ;) )
            • Trol.diskuzni
              Mohl bych dostat link na nějaký relevantní zdroj tvých tvrzení?
            • ucho
              ano, na bleskovky už se jistá pravidla vztahují... ale to už jsem psal a stejně se na to musíš ptát... :)
            • Trol.diskuzni
              Aha, takže existuje oficiální pravidlo, že v bleskovkách je nutno psát "xyletý"?
            • ucho
              nikoho nedrbu na rozdíl od tebe ;)
              já se češtiny držím, používám ji tak, jak umožňují konvence. neexistuje žádné pravidlo, které by nařizovalo v diskuzích začínat větu velkým písmenem. JE TO JASNÉ? v diskuzi mohu napsat i část textu jen velkým písmem. chceš si zde něco dokázat nebo tě jen omrzelo tapetování pod nejlepší hrou desetiletí diablem 3? :)
            • Trol.diskuzni
              Proč někoho drbeš za to, že nepíše gramaticky správně, když se sám pravidel češtiny nedržíš? Jak sám říkáš - jsou to bleskovky, kde jde z 99 % o to se "bleskově" dozvědět o něčem, co se právě událo a jít dál za bližším infem... Hrozná tragédie, že udělal o mezeru navíc. *7*
          • Jo kdyby tě tak někdo odkrágloval.. to by bylo hezké. *12*
  • Miserius
    Už jste někdy na něco dostali 125% slevu? :) Šílenci z Green Man Gamingu to dokázali. Do soboty si můžete ZADARMO stáhnout Disciples II: Gold Edition a pak hru prodat zpátky za pět dolarů a použít je na další nákup. Nabídka století, server je pro velký zájem zahlcen, takže mějte strpení. -z FB stranek Re-play
    • braveman
      Při psaní jsem vycházel ze zprávy od Miseriuse.
      Než jsem stačil zjistit, jak to tedy vlastně doopravdy je, stačil už Petr bleskovku opravit. Tak jsem alespoň ještě dodal odkaz, kde je to vysvětleno od oficiálního zdroje *3*
    • Odprodej už nefunguje.
      • Miserius
        Teprve bude fungovat :)
    • MishKonn
      Jak to mám udělat? Ta hra mi prodat nejde.
  • Za čtvrt hodinky vyjde krátký akční film k Metro: Last Light. Nenechte si ho ujít!

Uff... stihol som to len tak tak (16:59:20).. Film bol sice az moc kratky ale tesim sa na to... Krasna atmosfera a rusky jazyk.. to je jednoducho naj :).
    • braveman
      Tak mne napadá otázka - jak moc dopředu byste chtěli, abych o podobných akcích dával vědět? Jde o to, aby to návštěvník postřehl, ale posléze na to nezapomněl? :)

Btw: Pro ty, kteří to prošvihli, chystáme článek.
      • Milda8
        Tak dávat 15min - 1hod dopředu vědět je asi ideální.
  • Amylee.Anderson

Dnes je to přesně šest let, co se Valve poprvé zmínilo o Half-Life 2: Episode 3.

*13*
  • GaradosCZ
    http://pctuning.tyden.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=24142&catid=1&Itemid=57
  • GaradosCZ
    Síla je,Že intel ma 48 jádrový procesor.Na tom bych rozjel....No nevim? Možná za 30 let GTA 15 *15* *15*
    • rancor1223
      Více jader neznamená nutně tolikrát více výkonu. Už několikrát jsem četl, že maximální efektivní počet jader je 16 a pak že už se vyplatí jen zvyšovat frekvenci atd.
  • Odulin

MK výroční video

http://www.gamespot.com/mortal-kombat-2011/videos/mortal-kombat-20th-anniversary-retrospective-6378022/

Pěkná Mortal Kombat retrospektiva. *3*
  • Dnes je to přesně šest let, co se Valve poprvé zmínilo o Half-Life 2: Episode 3.

Kua ten cas leti...
    • Dnes je to přesně šest let, co se Valve poprvé zmínilo o Half-Life 2: Episode 3.

Nám obyčejným smrtelníům to letí, ale ve Valve maj ten svůj podělanej jinej čas, takže zatím co mi už budem dávno prdět do hlíny, oni ještě budou kutit HL3 :-)
      • Jaj, oprava "..zatím co mY.."
  • Cahir
    Pro Hairyho: Chtěl jsem se tě jako odborníka zeptat, jestli je v Cyrodillu služba v legiích povinná. Podobně jako v armádě. A ještě, jak je to v Cyrodillu se stavy? Tam neexistuje žádná obdoba feudalismu, to mají tuším jen ve Vysokoskalí. Jak to tedy je v centru říše? *4* Může se i obyčejný člověk vypracovat někam vysoko?
    • Hairy_Ass
      Heh, tak to vůbec nevím. Každopádně služba v legii bude asi dobrovolná - prostě taková obdoba těch římských, to je asi bethesďácká inspirace. A co se týče ostatního, tak to nemám ani páru...ale hráč má možnost se stát šéfem nejrůznějších cechů, takže by to asi nebylo úplně marný pro člověka "z lidu". Do rady, ve které seděl v Oblivionu třeba kancléř Ocato, by to bez konexí asi bylo horší. Každopádně tě můžu odkázat na forum, kde se jich můžeš opat na tyhle věci: http://forum.bonusweb.cz/elderscrolls/index.php
      • Cahir
        Díky!
  • *TROLL FACE*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit