Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79567 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Cahir

Pořídili jste si Mass Effect 3 přes EA Origin či Amazon a jste nespokojeni s koncem hry? Zkuste...

Bože to je trapárna. Ještě tím budou tvůrcům nepřímo diktovat, co maj jak udělat. Máme demokracii a každej má svobodu tvorby. Nas*at! Nic bych jim nevrátil, hra je jakožto produkt, který má nějak fungovat, bez chyby. Zabugovaný a nehratelný to není.

Když se mi jejich produkt nelíbí, tak si od onoho výrobce už žádnej nekoupím. Ale jít si pro vrácení peněz může jen totální ubožák a loser.

Je to oficiální: po DA2 mě to napadlo, SWTOR moje myšlenky potvrdil a s ME3 je to dokonáno - Bioware má nejdivnější a nejpsychopatičtější komunitu, jakou jsem kdy v herním světě viděl.
    • rancor1223

Pořídili jste si Mass Effect 3 přes EA Origin či Amazon a jste nespokojeni s koncem hry? Zkuste...

A proč bych neměl chtít vrátit peníze? Celou dobu na nás BW sype klamavou reklamu, lže jak když tiskne a pak dostaneme to co jsme dostali? viz. Seznam slibů: http://goo.gl/qBws0
      Co mi řekneš na tohle? *7*
      • Cahir
        Tak tyhle sliby jsou vskutku trapné, to uznávám. Hype jsem nesledoval a nikdy nesleduji. Ale to nic nemění na mém názoru, že na peníze nemáš nárok - dostal jsi podle autorů úplnou a vyladěnou hru, jejíž obsah jsi prošel. Že se ti nelíbila je věc jiná. Mně taky naštval Skyrim a Fallout 3, které se taky hrozně moc v realitě rozcházeli se sliby, které je provázeli před vydáním... A dělá to tak skoro každá hra. Je to stejné, jako když tě u každého druhého holywoodského blockbusteru masírujou tím, jak bombastické, propracované bla bla to bude a nakonec prd. Příště si holt rozmyslíš, jestli do nich prachy investuješ. Jsou to oni, kdo každým svým dílem ztrácejí/získávají zákazníky svých potenciálních titulů.

Ale chtít peníze zpátky? *1* To může jen vypatlaná BW komunita.

Co jste to za pochybnou generaci hráčů a lidí vůbec?? Dohrál jsi Gothic 1? Tam se taky nedozvíš, co se stalo s hrdinou ani se světem a postavami. Autoři to tak prostě chtěli. A to tehdy ještě opravdu nevěděli, jestli bude nějaká dvojka. Takových her, filmů, knih jsou kvanta! A že ti nějakej mamažer mazal med kolem huby přesvědčujíc tě, že tě čeká nejlepší herní zážitek všech dob? Vítej v reálným světě. Příště si raději počkej na recenze, případně na názor kamaráda Kamila.
        • rancor1223
          Jestli se nepletu tak podle českých zákonů mám na vrácení produktu právo z důvodů klamavé reklamy. Už jen proto můžu chtít peníze zpět. A že toho nakecali... *7* To jediný a dostatečně smysluplný důvod chtít peníze zpět. O ostatních hrách toho taky nakecají spoustu, ale rozhodně nelžou tímto způsobem a když už tak to vyplyne třeba z videí ještě před vydáním.
          • Po každým vypitým Redbullu budu chtít vrátit peníze, zatím mi žádný nedal křídla.
            • Cahir
              Scénář se může při vývoji měnit, stejně jako mnohá další rozhodnutí. Spousta z těch žvástů jsou z doby, kdy byla hra stále ve fázi vývoje. Navíc by tvůrci mohli říci, že podle jejich interpretace je jejich začlenění do příběhu dostatečně silné atd. Zbytek lze jen těžko označit za klamavý, maximálně tak vyhypovaný. Tyhle tvoje připomínky by tam každý smetl ze stolu, je to naprosto běžná praxe. Uzavřeli snad někde autoři smlouvu, že hodlají dostát všemu, co se kdy objevilo v souvislosti s jejich hrou na internetu?

Nesouhlasím s tím, že o ostatních hrách nelžou tímto způsobem. Lžou často i více o každém druhém AAA titulu. Prostě a jednoduše ti bylo jako vždy nakecáno, že přichází nejlepší hra všech dob, která tě uspokojí ve všech směrech. Některé uspokojila, jiné ne. Ale zatímco někteří z těch, které neuspokojila, nad marketingovým oddělením jen zhnuseně mávnou rukou, několik jedinců, pravděpodobně přistanuvších z Marsu, jsou toho názoru, že se kolem jejich libostí a nelibostí točí svět a že mají právo na odškodné a dozajista i dopis se srdceryvnou omluvou.
            • rancor1223
              Já netvrdím, že ho chápu. Ale to že ti RedBull dá křídla je nadsázka. To že Rachni budou mít obrovský vliv na finální bitvu v ME3 je lež.
            • To říkám jen proto, aby sis uvědomil, že vůbec zákon o klamavé reklamě nechápeš. Je to o hospodářské soutěži.
    • Pořídili jste si Mass Effect 3 přes EA Origin či Amazon a jste nespokojeni s koncem hry? Zkuste...

Jo protože nejdeme tupě se stádem a nebojíme se ozvat tak jsem psychopati ? Tak to jsi mě ledacos vysvětlil...Víš kdyby jsis koupil detektivku kde by ti chyběl konec tak se asi taky ozveš. Zkus ti třeba představit film Return of the Jedi bez závěrečné scény. Pouze výbuch hvězdy smrti a pak titulky. Nechybělo by ti tam něco ? Ale to se zase určitě snažim dohadovat s člověkem co ME nikdy nehrál a neví o čem mluví.
      • MrSanta
        Že se někomu nelíbí konec nějakého díla neznamená že má právo žádat vrácení peněz. Takovejch děl už bylo a bude. Třeba takový Heavy Rain - slibovali hutnou detektivku s pořádným příběhem a vylezla z toho hra s připitomělým příběhem a ještě tupějším koncem. Nějak jsem si nevšiml, že by se hráčům vraceli peníze.
      • Cahir
        Arenoth: Jedničku jsem dohrál třikrát a dvojku teď hraju podruhý, takže klídek. Trojku jsem nehrál a spoilerům se vyhýbám, takže konec neznám, akorát vím, že je zamlžený. Ta hra konec má, ale je nejasný a useknutý. To je fičura, kterou používá mnoho knih, filmů a dokonce i her (Donnie Darko, známe?). Někdo by rád závěrečné orgie na Normandy a vysvětlení, jak to se všemi dopadlo, někomu sedí pesimistický a tragický konec, někomu konec, který lze interpretovat mnoha způsoby. Faktem ale je, že jsou to prostě konce. A díla samotná jsou celky, s kterými může autor udělat, co se mu zachce. Ta hra má počátek i finále, je odladěná, funkční a nabízí desítky hodin hraní. Takže jakmile jsi ji zacáloval a všechno ti funguje jak má, nemáš podle mě žádný právo chtít prachy zpět, jelikož to zboží prostě a jednoduše není nijak vadný. Hlavně se mi tady nevytas s nějakým příkladem o vracení hadrů do obchodu (jen případně předjímám). To je trochu jinej druh produktu. U hry platíš za obsah, za náplň, stejně jako u filmu. Podle mého oprávněně můžeš chtít prachy zpátky, pokud ti chyběj v knize stránky nebo se v kině rozbije promítačka, případně hra nejde dohrát/je nehratelná (se divím, že nikdo nechtěl prachy za PS3 verzi Skyrimu zpátky...). Ale připadá ti normální, že ti někdo po přečtení knihy vrátí prachy proto, že se ti nelíbila? Připadá ti po 40 hodinách hraní obsahu, na němž makali desítky lidí, normální, aby ti vraceli peníze? Ty lidi na tom makali a veškerý nabízený obsah ti úspěšně doručili, takže mají na svoje peníze právo. Tak nebuď socka a uvědom si to.

Takže si stojím za tím, že kdo chce zpátky prachy, je ubožák a loser. *3* Klidně si nadávej a hádej se s autorama o tom, jak to mělo být jinak, to se s tím, že chtít prachy nazpět je blbost, nijak nevylučuje.
        • Tak oni konce komentujou uz i lidi, ktery ho jste nevideli? Jestli ses peclive vyhybal spoilerum, tak nemuzes vedet co je na tom konci divnyho, tudiz se uz prosim ke konci nikde nevyjadruj. Dekuji.
          • Cahir
            Očividně jsi nepochopil, že můj příspěvek není o konci, ale o tom, kdy je oprávněné chtít peníze zpátky a kdy ne. Takže nemáš zač.
            • Cahir
              Harrier: Naštvalo mě, že nevím, co se na konci knižní ságy stalo s Geraltem! Sapkowski, naval prachy zpátky, protože mě obsah tvý knihy neuspokojil a ty ty knihy přece píšeš pro mě, takže skákej, jak já pískám! *7*
            • kdyz jde o nekompletni hru tak proc bych nemohl chtit penize zpatky ? :P tohle melo byt velky finale a podle toho co ctu je to velkej fail :P
      • Vrook
        Čau, já jsem člověk, kterej hrál všechny Mass Effecty a kromě trojky jsem je dohrál několikrát. Řekni mi prosím, co ti na konci ME3 chybělo? A než začneš s nějakym taxativním výčtem, zkus si taky uvědomit, že některý knihy, filmy, hry můžou mít více či méně otevřenej konec. Může to bejt pro nadcházející pokračování a nebo - což si spousta z vás nedovede představit - aby si čténář, divák nebo hráč konec opět více či méně domyslel. A nebo, což už možná naprosto přesahuje veškeré schopnosti dnešních konzumentů jenom zauvažovat o té možnosti, že konec díla nemá odpovídat na otázky, ale klást otázky. Možná BW opravdu udělali chybu, když hodili dnešnímu člověku, línýmu přemýšlet, takovejhle otevřenej konec.
        • Zdar, já taky dohrál ME 1-2 několikrát. Konkrétně 4x ME1 a 3x ME2. Co mě chybělo? No začal bych tím, že celé moje putování se v závěru smrsklo na 3 (!) volby které si můžu vybrat prakticky bez ohledu nato co jsem celou trilogii dělal. Mám rád otevřené konce (npř.: KOTOR 1-2) které dávají smysl a poskytnou hráči nějaká vodítka ovšem konec ME3 je tak děravý, že jsem zůstal sedět s otevřenou pusou. Žádné info o postavách se kterými jsem si budoval vztah po 3 díly hry. Ty filmy a knížky o kterých mluvíš jsou ale narozdíl od ME tak stavěné, jsou tak psané/natočené a proto to funguje. Ano pokračování je možné ovšem několikrát dokola nám bylo předhazováno, že tohle bude ten konec, že tady se vše rozhodne, že tady dostaneme odpovědi. ME byl vždy o rozhodnutích a dopadech mých činů na virtuální svět a to jsme všichni milovali a to se v závěru prostě neukázalo. 3 tlačítka a vyber si. (a nebudu ani začínat o úžasné tříbarevné expolozi, kde je všude stejná animace) Rozepisovat bych se tady mohl dlouho, tak se koukni na některá videa npř TOP 10 why mass Effect ending sucks. Jenom ještě, ME3 JE skvělá hra, 30 hodin jsem se královsky bavil a pak v posledních 10 minutách se vše zhroutilo jako domeček z karet.
          • Amim
            Nic z toho nikoho neospravedlňuje žádat o náhradu. Jak říkáš, ME3 je skvělá hra (vlastně je to ve všech směrech lepší dvojka) a kvůli tomu, že konec stál, řekněme si to upřímně, za hovno, budu žádat vrátit 80$? To nemůžeš myslet vážně!
    • Vrook
      Souhlas. +1

Jinak před pár dny jsem dohrál Mass Effect 3 a musim poděkovat všem těm haterům BW, co nadávali na konec. Čim víc jsem se k němu blížil, tim víc jsem se ho obával a o to víc mě pak potěšilo, když jsem zjistil, že je stejně dobrej jako zbytek hry. #staypositive #staybased
      • A zkoušel si už i druhou a třetí možnost konce? Po prvním konci jsem byl docela spokojený, nebylo to tak dobrý jak jsem čekal, dost věcí mi tam chybělo, ale nevadilo mi to, pak jsem bohužel ze zvědavosti zkusil druhou možnost konce a byl jsem zhnusen... (kvůli tomu jak se od sebe lišily)
        • Jak se od sebe zasadne lisili? Nemas rad oranzovou, modrou nebo cervenou? :-))
          • Právěže nemám :), čekal jsem aspoň fialovou a růžovou
      • Cahir
        Tak to je skvělá zpráva. Sám teď dokončuju dvojku a musím říct, že se konce trojky trochu obávám. Ale s komunitou se většinou neshodnu, tak snad se mi bude líbit taky.
  • Pořídili jste si Mass Effect 3 přes EA Origin či Amazon a jste nespokojeni s koncem hry? Zkuste...

Přijde mi zase dost ubohý vracet hru, která je pro většinu mimo posledních 15ti minut masterpiece (pro mě i s tim koncem). Tahle afera mi stejně připomíná děcko, který chtělo od ježíška červený autíčko, ale dostalo modrý a kvuli tomu je uražený :D.
    • Amim
      Naprosto souhlasím. Vracet hru kvůli konci? Vážně? To už rovnou můžu jít do kina a pak žádat vrátit peníze, protože to neskončilo, jak jsem chtěl. Divný.

ono to pravděpodobně není jen kvůli konci takhle si to nazval novinkář
    • Vcelku standardní TPS je pro tebe masterpiece? *7*
  • filias

Tip na bleskovku

Alan Wake je na Steamu v češtině.
    http://store.steampowered.com/news/7570/
  • MickeyMutant

Každý level v Bioshock Infinite bude obsahovat 3-4x více dialogů než nabízel celý první díl...

Tak to mi nezní moc dobře. Kolik tam asi bude levelů. A nebo kecá. Doufám, že kecá.

Je zajímavé, že na rozdíl od filmů, které se co nejvíc dění většinou snaží vyjádřit obrazem, je množství textu v některých hrách stále považováno za známku kvality a propracovanosti. Jako by autoři chtěli dokázat, kolik úsilí a lásky věnovali budování svého fantastického světa pomocí textu. Pokud je to řekněme nějaké RPG, kde ty tuny knih a svitků můžu beze studu ignorovat, tak nemám problém, ale pokud by tahle jejich spisovatelská záliba příliš zasahovala do hry, tak by to mohlo docela brzdit zábavu.

Snad nový Bioshock nebude tenhle případ - minulost Kena Levina mi dává celkem slušnou naději.
    • jesusek
      Zřejmě si nečetl tenhle článek z minulého roku:

http://games.tiscali.cz/tema/levine-dialog-je-nejmene-efektivni-forma-vypraveni-pribehu-57716

A je taky rozdíl mezi dialogem a jenom nějakým textem (jako např. ty knihy a svitky). Ve filmech se přece taky mluví ne? *4*
      • MickeyMutant
        Nečetl a nedá se nic jiného než souhlasit.

Jenom jsem vyjádřil svou obavu, že pokud tam bude x krát víc dialogů než v původním Bioshocku, tak to bude příšerně ukecané.
  • Crystal Dynamics údajně pracuje na rebootu vampírské série Legacy of Kain.

Je to pro nás dlouholetý hráče naprosto kultovní serie s neuvěřitelnou elektronickou hudbou a výtečnou atmosférou!!! Bude to herní svátek!!!!!
  • Spellforce

http://store.steampowered.com/sub/7475/ .. jenom doporučuju, kvalitní smažba. *16*
  • Zynga a japonské firmy GREE či DeNA údajně mají v plánu koupit vývojářské studio OMGPOP, tvůrce...

Asi myslite Draw my things (:
    • braveman
      Draw my things je webovka, Draw something je mobilní aplikace. Tudíž když myslím jedno, myslím tím i to druhé :)
  • Martin Ludvík ufon

Objeveno náhodně, třeba někoho pobaví http://www.excaliburblog.cz/
  • MidnighT91
    Mám otázečku k Mass Effectu 3... Dá se tam veškeré vybavení a upgrady koupit v obchodech, nebo budu o to co nenajdu na misích ochuzen???
    • To, co mineš v misi, se ti pak nabídne v obchodě ;)
  • Ringwraith

Ys: Oath in Felghana na Steamu za 12€

http://store.steampowered.com/app/207320/

http://www.rpgfan.com/reviews/ys-oath/index.html
    Ys: The Oath in Felghana is a remarkable remake which never cuts corners. It’s the best remake ever produced. It’s (debatably) the best installment of the Ys Series ever produced. And it receives my absolute highest recommendation.

http://www.rpgfan.com/reviews/ys-oath/index2.html
    With excellent gameplay, an outstanding soundtrack and pleasing visuals, Ys: Oath in Felghana is a worthwhile gameplay experience. While easily cleared in less than 10 hours, it is a joyride from start to finish with no semblence of filler content and the perfect pacing. For those unwilling to go the import route, make your opinions heard and bug developers for a localization. This is a title that really deserves one!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit