Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79089 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Lukyz

Nepotvrzeno - Screeny z PC verze ve FullHD s nastavením Ultra.

Na imgur se dnes objevila galerie, která údajně obsahuje screeny z PC verze v nastavení Ultra.
    • I některá okna blízko kameře vypadají teda hrozně. Jen textura a bez map. Engine očividně nezvládá vykreslování mnoha komplexních objektů, což bylo vidět už ve Skyrimu. Náročnost na CPU byla potom velká. Na konzolích pak díky LOD dochází k tomu, že vzdálené objekty se ani nevykraslí celé a domy jsou průhledné, protože jim chybí zadní stěna apod. (při přiblížení se "doskočí").

Ale hlavní bude hratelnost. I Fallout 3 byl na svou dobu graficky zastaralý a stejně jsem u něj strávil 500 hodin, protože o grafice to není.
    • Keyz
      To snad není na max. Opravdu to vypadá hodně zastaralé. Textury jsou vyloženě špatné. Asi chtějí aby jím opět prošla praktika, kdy moddeři udělají texture pack. Zajímavý, jak tento oj*b prochází. To rovnou každá velká firma to tak muže dělat. Ušetří si práci. Proč se v KC j*bou s drobnostmi, když to komunita dodělá?

Ten pes...Od té doby co jsem viděl v praxi hairworks, tak to prostě nevypadá dobře. To tam klidně dát mohli a snad dají, když to tam dává nvidie. Bouhačka zabere velkou část obrazovky když míříš. To je klasická věc z konzolí a ve slušné hře to je upravit. Zde to doufám také bude možné. DOF, lze určitě vypnout. To nebude problém. Jen se divím, proč se ten efekt někomu líbí. Pouze to rozmazává okolí, tedy hůře vidíš co tam je a bere to výkon.

Ostatní se uvidí. Dík za odkaz na imgur
      • Lukass
        Pry je to na ultra nastaveni. Jeste ted se tomu smeju, ty modely domu a textury na nich, spis teda netextury. To je odflaknuta hra po vizualni strance.
        Aspon neutratim. Vlastne mam radost ze kazda hra co vysla za posledni mesic je brak, aspon tolik neutratim :-)
        • Říkat, že hra je brak, špatná, atd. jen na základě grafické stránky a to obzvlášně u open-world RPG typu Fallout je nesmysl. Užij si své ušetřené peníze. My ostatní si užijem stovky hodin zábavy ve Falloutu 4 *1*

Já tu grafiku neobhajuju, Fallout 3 byl v podstatě hnusný, ale stejně jsem v něm strávil 500 hodin.
          • Nevím jak tebe, ale mě baví hrát graficky nabušené hry. Doby, kdy nám stačilo 16 barev a užívali jsme si skvělou hratelnost u kdejakých blbinek jsou dávno pryč. Pokud dnes hra nemá zajímavou dobrou grafiku, mám o dost menší chuť ji hrát. Tohle by musela být obrovská pecka, aby to vyvážilo tak škaredou grafiku.

Typický příklad je Zaklínač 3, byť to byla dobrá hra, tak byla docela dost repetitivní, ale byla prostě hezká a byla radost v tom prostředí chodit, samozřejmě příběh to taky táhnul, ale kdyby ta hra vypadala hnusně jak třeba toto... až tak by mě to určitě nebavilo hledat červené stopy půlku hry v takové škaredé grafice :)
          • Lukass
            Umis cist, psal sem o hrach za posledni mesic co vysli, Fallout uz vysel? Nevim teda no. Ale nezastrima ze grafika je pro me podstatna vec, vzdycky sme nad nou diskutovali a vzdycky budem, stejne jako zvuky, atmosfera, hratelost i grafika je dulezita vec.
            Ja si hru urcite zahraju, treba za rok, az bude stat 4 stovky a bude omodovana a vyladena, hratelnost bude snad fajn
    • Přesaturovanej Fallout 3, dokonce používají pořád stejné assety.
    • kostejnesmrtelny
      Ciwe, ty textury... *11* . To snad i nemodovanej Skyrim vypadal líp.
      • tak namodovanej Skyrim vypadá nejlépe ze současných RPG v otevřeném světě, takže to je spíše pochvala pro Fallout 4 .)

Jinak si myslím, že to má docela fajn kouzlo....
    • po tom sheeetstormu, co se rozpoutal po úniku těch prvních screenshotů, bych se nedivil, kdyby vývojáři proháněli tyhle "oficiální" screenshoty photoshopem, aby uklidnili masy :)
    • Lukass
      Nechutne rozmazane hnus!
    • Pořád nic moc.
  • Lukyz

Souhrn prvních recenzí Need for Speed

EGM – 7
    GodisaGeek – 6.5
    Eurogamer Italy – 7
    USGamer – 4.5/5
    Gamespot – 8
    IGN– 6.3
    Post Arcade – 7
    • Takže výborné ježdění prakticky bez chyb, skvělá zábava na dlouhé hodiny ? Zvláštní, že samotní hráči mají jiný názor.
  • Lukass
    NFS bezi na Xone v 900p i tak se framerate pada s 30 FPS o 7 snimku dolu. To musi byt parada to hrat uz v 30, natoz pak ve dvaceti. No nekup to.
    • Lukyz
      Já jsem teď málem puknul smíchy při čtení recenze na IGN *1*
      Jelikož hra je určena hlavně pro MP hraní (i když MP dle recenze moc nefunguje) tak ani když hrajete single, nemáte možnost hru pauznout ?!? *1* *1* *1*
      • Lukass
        JJ taky ctu zahranicni weby, ta hra je proste lahudkova :-) At si to strci nekam, sasci
      • Takže neexistuje řazení, neexistuje ukazatel zařazené rychlosti, hra nejde pauznout, tragický jízdní model a na konzoli to neudrží už tak slabých 30fps, byť to vypadá řekněme průměrně, v nějakém x let starém rozlišení.

Jasných 7 nebo 8/10 *1*
  • ucho

John Carpenter nebude žalovat Hideo Kojimu za okopírování příběhu filmu Escape From New York ve hře Metal Gear Solid, protože ho považuje za fajnového člověka.

1) Carpenter nikoho nežaluje a v tomhle směru nežaloval. Byl to Canal+
    2) Nešlo tam o okopírování příběhu (ty příběhy jsou jiné). Spíš jen o jisté prvky:
    - shodné jméno Snake (Hideo zde inspiraci popírá a vysvětlil, co ho vedlo ke jménu Snake)
    - mise, která musí být dokončena za 24 hodin
    - hrdina je během mise mučen
    - obě postavy na konci prozradí své jméno
    - později pak jistá podobnost postav (páska přes oko)

Tedy víceméně jen drobnosti svědčící o tom, že je Hideo fanda toho filmu, ale o kopírování příběhu nemůže být řeč. Studio Canal+ by s velkou pravděpodobností žalobu ani nevyhrálo.
    Canal+ šlo po penězích, Carpenter jim řekl, ať Hidea nežalujou. Buď opravdu proto, že proti němu nic nemá, nebo taky proto, že si moc dobře uvědomoval, že tohle by stejně u soudu neprošlo...
  • Cože? Co prosím tebe vycházelo rozbité nefunkční nebo příšerně optimalizované? Že jsem se toho nahrál a nepamatuju si nic, jako nejhorší se často zmiňuje Daikatana a tam byl jediný problém, že se občas zasekla AI (stalo se mi to DVAKRÁT za celou hru, to si pamatuju dodnes, protože jsem z toho byl paf co to jako má sakra být). Tohle by byl u některých dnešních paskvilů naprosto minoritní problém vzhledem k některým ... Unity, Arkham .. hrám.

edit to bylo na pána dole
    • Mezi nejvíce zabugované hry historie patří PC only hra Trespasser....
    • Lukass
      Taky se me libi jak se furt zminuje Daikatana, ja ju hral tak mesic po vydani a v cele hre sem mel min bugu nez za 10 hodin v Zaklinaci :-D a to nekecam, moc dobre si na to pamatuju.Proto doted nechapu kdyz nekdo o Daikatane mluvi jako o prusvihu a nejzabugovanejsi hre vsech dob.
      Taky si nepamatuju to co se deje ted, No ono to nebylo moc ani za minule generace konzoli, az z nastupem toho slavnyho nextgenu se to zaclo sypat, a odnasi to hlavne PC hraci.
      • A odnáší to všichni, nejvíc samotní majitelé konzolí, na PC ještě kvalita existuje, pokud máš solidní stroj, pomáhají modeři atd., ale na konzoli jsi odsouzen k mizerné kvalitě a nenaděláš nic.

Další věc podle mě je přístup hráčů samotných, my ze staré školy to vidíme jinak, spoustu věcí si uvědomujeme řekl bych, protože jsme více zkušení, zažili jsme začátky hraní , staré zlaté časy kdy hry dělali hráči a ne markeťáci, šlo o nápady, hratelnost, snahu hry posouvat - dnes je to finanční kalkul z velké části, hry se více zkomerciolizovaly), ale ta nastupující generace náctiletých řekněme, těm stačí předhodit příšerně sestříhaný trailer s nějakou celebritou, nakukat jim jak je to strašně cool a prodeje letí, je jim jedno, že ta hra je bullšit, že se to trhá, má to bugy apod., důležité přeci je, že k předobjednávce dostanou ten cool obleček.
        • Erien
          "zažili jsme začátky hraní" *1* *1* Vtipy ti jdou dobře no, každopádně asi tě zklamu, ale hry stejně jako vše ostatní, se vždy dělalo pro peníze. A to i před 15-20 lety, protože ani tehdy nic zadarmo nebylo. Nakonec tehdy byly hry dražší jak dnes. Novinka klidně stála 1800 na PC a to byly jiné peníze jako dnes. Takže se nám tu nesnaž namluvit, jak tehdy herní firmy byly charity a nikomu nešlo o prachy.
        • Daikatana byla v pohodě hratelná, nezaznamenal jsem žádný bug, ale měl jsem až verzi z Levelu, v době vydání jsem se k ní nedostal.
          No a LV, přestaň tu pořád vypisovat ty monotematické opusy. Tohle je dobrá stránka o hrách, ale ty diskuze zapLeVelené neustálým fňukáním o zlých konzolích z pera pár jedinců, budí v náhodném návštěvníku pocit, že se tu fňuká sborově.
          Jinak začátky hraní jsme nezažili, byly to pouze začátky našeho hraní. Začátky byly ještě desítky let předtím, jestli se vůbec dohledá kdy.
      • Jo v tom co se děje dnes je něco špatné a začalo se to sypat přesně v dobu co píšeš, velký problém je mizerný výkon současných konzolí, u každé hry co vyjde se musí dělat velké kompromisy a to pak má negativné dopad na vše možné, v konečném důsledku i na některé PC porty.
      • vsal dobre jim tak te pc chamradi.
  • Kozy

Steam quality control

http://store.steampowered.com/app/384540/
  • FTL (Faster Than Light) po česku ^_^

http://www.imagehosting.cz/?v=ftlczeched.jpg
  • elwiscomeback
    Black Ops 3 na Wii PS3 *1*

http://i.imgur.com/DZO83m0.jpg?1
  • Lukass

Fallout 4

Ty modely postav, to neeee *1* *1* *1*
    https://vid.me/CxsI
    • Creation engine prostě není žádný zázrak. Alespoň nějaký pokrok oproti Skyrimu tam vidět je a hlavně oproti Falloutu 3, který běžel na Gamebryo. Co by mě asi dost vadilo na PC, je doskakování textur, objektů a stínů, které je na konzolích dost viditelné (na vzdálených objektech), ale jinak se mi ta stylizace a "cartoonovost" líbí.
      • Tilwaen
        S tím Skyrimem máš pravdu. Tohle jsou prostě ksichty po bethesdovsku. Až v nějaké nenamodované hře od Bethesdy budou pěkné obličeje, to bude teprve překvapení.
    • Kozy
      Ty strnulý obličeje jsou super. Lip syncing taky kvalitní.
      • Špatný lip sync je údajně způsoben nahráváním na konzoli, jenže už to bylo vidět v E3 videu, tak kdo ví. Je to nepatchnutá verze a build starý 3-4 týdny. 2 týdny od gold masteru a týden dva schvalovací proces MS a Sony. Uvidíme za týden.
        Jestli jsem to nepochopil špatně, tak Bethesda dělá nové buildy i několikrát denně: https://steamdb.info/app/377160/history/
        • tak to je jasny, kazda nedokonalost tahne ze zatuchlych vod konzoli, tos ani nemusel psat
        • Kozy
          Díky za info, to jsem netušil.
    • co konkretne se ti nelibi? vypada to dobre
      • Dik pise "modely postav"
    • Lukyz
      Asi jsem viděl už i horší, ale od toho co ukazovali v "gameplay" traileru to má teda hodně daleko *9*
    • elwiscomeback
      Od Falloutu 3 žádná změna v postavách. Ještě že existují mody
    • Keyz
      AAA hra pro rok od mega firmy 2015 *15*

Tedy asi opět: Vydají hru, čekej měsíce na moddery aby to udělali pořádně. Hraj.
      • Lukass
        Se divim ze jim to neni blby, vzdyt to je fakt k smichu, jak mam brat vazne ten vybuch kdyz ta baba stim deckem vypada jak po totalnim incestu. Jako tohle fakt ne.
        • Tilwaen
          Na poměry světa po několika nukleárních výbuších ještě celkem ujde. Taky mohla mít třeba tři uši.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit