Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79092 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Video: Grafické srovnání PC, PS4 a Xbox One verze Project CARS.

PS4 totožná s PC. Je tam naprosto minimální rozdíl. Xbox naopak vypadá strašně.
    • C-BEAM
      ten shader na autách v Xbox verzii *1*
    • Skvělý hodnotný příspěvek ignorující základní fakt, že srovánvat něco přes youtube video je nesmysl. Viděl jsem naživo PS4 + PC a PS4 je dobrá mazanice s autama v kondomech jak tu trefně poznamenal C-beam.
  • Jste vůbec normální? Každý den se hádat o nějaké posrané grafiky a zasírat tak diskuze? Nestačí vám to na PC-tuningu? Musíte to tahat aji sem? Jinak LV426 a Lukaš krásně synchronizovaní. Odesílají přisvěvky ve stejný čas...
  • Vývojáři The Witcher 3: Optimalizace pro PS4 se nemusíte bát, naši kodéři jsou voodoo šamani.

Tyhle prohlášení většinou smrdí prúserem...
    • Jinými slovy, Witcher 3 půjde i na Voodoo 3 od 3dfx.
      • Krásný vzpomínky na tuhle kartu.. *14*
        • Jak poznamenal kamarád ve Skořepce, když jsme slintali nad první Voodoo: "Lepší grafika už bejt nemůže!"
          Fakt je, že větší pocit HW upgrade jsem už od té doby nezažil.
  • http://www.cnews.cz/clanky/mlceni-prolomeno-amd-sdelilo-kam-miri-s-procesory-grafikami-apu

Sledujeme konec AMD v přímém přenosu. Nemají nic doufají v další rok. Do té doby ale Intel vydá nové CPU a NVIDIA možná nové GPU. Chudák ten, kdo od nich něco koupil do mainstreamu.
    • he?
      do nejakych 30 dni tu je dalsia rada gk
      mal by si sa vratit tak do 3-4 triedy na ZS, evidentne nevies citat viac ako 1 suvislu vetu
  • The Old Blood easter egg

Kdopak si všiml, hned v první pasáži v automobilu, toho podivného přívěsku na klíčích, které trčí ze zapalování? Náš podivný přívěsek není nic jiného, než starý dobrý raketomet z Quake 3 Arena *4*.
    • Nejlepší hned na začátku v automatu nuca-cola! Těším se na E3... :))
    • Veskoslav
      Už jsi našel narážku na Skyrim?:)
      • Pokud to byla ta rohatá helma, tak jo *15* .
    • Jack1947
      Mne potěšil konec v karakombách! feeling z rtcw jak něco *14*

Ty postele bré a taky nějaké ty skryté místa kde byly nějaké sběratelské kravinky... třeba pod vodou, zkratka v katkombách atp.. a ta trubka byla parádní. 9/10!
      • Jacku, jenom drobný dotaz od fanouška. Na svém profilu píšeš, že jsi odpůrce střelných zbraní a pacifista. Proč tedy ten fetišismus kolem AK47? *4*
        • Jack1947
          Co? jaký fetišismus. Je to taková nadsázka trochu.
          • Můžete mi ji trochu přiblížit, mistře? *4*
            • Slova mohou ublížit víc než zbraně. Mysli na to Jacku, až budeš psát svůj další komentář.
            • Jack1947
              Je to celé okopírované jen vypadá trochu jinak, tohle jsem nevěděl díky za info.
            • stg44 mozna vypada podobne, ale jsou mezi nima docela podstatny technicky rozdily

nicmene konstruktera stg44 (Hugo Schmeissera) dostali do rukou rusove a dost mozna spolupracoval i na vyvoji ak47

http://xman.idnes.cz/hugo-schmeisser-a-samopal-ak-47-d2u-/xman-styl.aspx?c=A140120_155530_xman-styl_fro
            • Jack1947
              Ok, jinak prosímtě zas až tak moc mi nelichot.
            • Bravo, smekám před tak důmyslnou slovní hříčkou. Máte můj nehynoucí obdiv, mistře.
            • Jack1947
              Já nevím, líbil se mi ten AK47 tak jsem ho tam plácnul jinak zbraně rád nemám (respkt už tolik ne, vím že nemůžou za válkY a konflikty ale zabíjejí v rukou nemyslícých lidí). Nemám je rád z téhle stránky, mám je rád jinak. Respkt měl jsem... nicméně AK47 každý zná ale ví že to je jen obšlehlá Stg 44 (MP44) to už jen málokdo ví. I tak je to spolehlivá no prostě.a jednoduše. AK47- Jack1947 jak p-del na hrnec nemyslíš? *3*

CEnzore občas tě mám chut poslatr tam kde to cenzuruješ. ! *16*
    • Těch easter eggů je tam samozřejmě víc. Našel jsem třeba plyšáka Cacodemona z prvního Dooma. A asi 3 postele do kterých když si lehnete tak si zahrajete pár levelů z Wolfensteinu 3D. Opravdu se mi líbí jak si s tím pohráli.
    • Mě během jednoho rozhovoru dvou vojáků dost pobavila narážka na gramatického nácka. Jinak jsem moc nesledoval easter eggy a akorát jsem narazil na bednu s obrázkem z původního Wolfensteina.
  • Blue.Shark

Krakovské studio Reality Pump (Earth 2140) zkrachovalo. Končí i Spark Unlimited (Lost Planet 3).

Tak tohle mě velmi mrzí, zejména Reality Pump.
  • Activision společně s vývojáři Robomodo a Disruptive Games oficiálně oznámilo Tony Hawk's pro Skater 5. Na PS4 a Xbox One dorazí ještě tento rok, na PS3 a X360 o něco později. (+ první screeny)

našechny konzole a na pc ne?
    • Tak ono Tony Hawk byl vždycky spíše doména konzolí, na PC sice ty díly vycházely, ale když nepokračují ve vydávání PC verzí, asi se zase tolik neprodávaly...
      • Tak ale když se koukneš tak třeba, Tekken bude možná na PC a to byla vyloženě only konzole. Ono v dnešní době udělat hru na PC když vyšla na Xbone a Ps4 neni tak hrozný jako dřív když to mělo úplně jinou architekturu.
  • Keyz
    Btw když je zde již debata o HW...

Má někdo odkaz na věrohodná čísla ( Jaké jsou náklady na výrobu GPU a CPU)? Náklady i s fabrikou a vším co je k tomu potřeba, také jak často je nutné měnit vybavení ve fabrikách aby se držel technologický náskok apod.

Proč ty CPU a GPU pro hlavní proud nevyrábí i další firmy? IMB je velké anebo firmy které dělají CPU pro telefony apod.
    • co se tyka CPU "pro halvni proud" coz prelozim na x86-64 architekturu
      tak tam je to ciste o licenci, jedinej kdo je muze delat je intel, amd a via
      navic je tato licence neprenositelna, tzn napriklad kdyby samsung koupil amd tak amd procaky maj po prdeli bo by je nemoh delat dal

co se tyka grafik, tak tam je to nadherne videt na prikladu S3 chrome od via nebo na matroxu
      ono neni problem udelat grafiku, problem je pro nu napsat ovladace aby se na ni dali rozjet hry, a drzet tyto ovladace aktualizovany, vyvojari totiz pisou hry jak prasata zasadne ne podle specifikaci > viz co AAA hra to extra ovladac > proto taky vznikl program the way its meant to be played, gameworks a alternativi od amd
    • risa2000
      Je potřeba rozlišovat náklady na vývoj čipu a na vývoj technologie. Jsou firmy jako např. ARM, které vyvíjí čipy, ale návrhy pak prodávají dál firmám, které je skutečně vyrobí (např. Samsung, Qualcomm) a to na různých technologiích (CMOS, FD-SOI, 32nm, 16nm, atd.). Obojí zahrnuje zvládnutí dost pokročilých technologií, a navíc také problém, že různé technologie a řešení už má někdo patentované. Proto např. procesory x86 vyrábí jen Intel a AMD a proto ARM vyrábí kde kdo.

No a nakonec, i kdyby si někdo založil firmu, navrhl čip pro GPU a zadal někomu jeho výrobu, tak pak musí zajistit jeho aplikaci, např. grafické karty. Tedy navrhnout grafickou kartu, nebo sehnat někoho jiného, kdo ji navrhne, vyrobí a prodá a nakonec ještě napsat ovladače. To vše představuje takové množství práce (a dost hlubokých znalostí), že je téměř nemožné začít na zelené louce.
    • Nevyrabi to proto, ze jednotlivy vyrobni proces se musi pokazde zvladnout z technologickeho hlediska a neni to moc levna zalezitost. Samotna vyroba jednoho chipu pak neni tak draha, zalezi od velkosti fazety a pak se celkem dost plati za vyrobu masky pro litografii, takze cim vetsi partie se vyrabi, tim to na jeden kus vychazi levnejsi.
  • Draken69CZ

?

Žádám LV426 aby my vysvětlil kde soudruzi udělali chybu.
    http://www.svethardware.cz/recenze-3dmark-testujeme-vykon-directx-12/40352-9
  • Jestli je ten datadisk na 5 hodin proč to má skoro 40gb proboha?
    • MegaTexture

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit