12 důvodů, proč mě potěšil rok 2022
-
Třeba plavba Galadriel do Valinoru a poznání, že se nemůže vrátit. To je v podstatě totéž, jako když Ellie v Last of Us 2 opustila farmu. Zdánlivě úplně nelogické, ale s diagnózou PTSD to dává dokonalý smysl. Itch you cannot scratch.
Potom v páté epizodě na otázku Why do you keep fighting? odpovídá "Because I cannot stop!". Celá ta scéna je pěkně udělaná, jak odhaluje, že ví, že s ní něco není v pořádku, že se stovky let za něčím žene jednoduše proto, že musí, ale nevidí jinou cestu.
-
Tak já se zase musím zastat autora toho článku. V první řadě je to novinář a píše to pro to, aby v ideálním případě vydělal nějaké prachy. Takový kontroverzní článek, který pojednává o (ne)kvalitách Prstenů Moci, určitě přitáhne spoustu čtenářů. Je to účelový článek.
Kdyby ten čas věnoval naučení 200 francouzských slovíček, tak na tom moc nevydělá (pokud se teda nechce v budoucnu živit jako překladatel a nebo nemá v plánu trávit každé léto ve Francii).
-
Tak na vidle.... pribeh maju aj Teletubbies, od serialu za miliardu dolarov treba asi cakat viac.... netreba na to byt ani Tolkienovsky nerd. Naviac, ked niekto kupi prava na znacku, asi sa nemoze cudovat, ze je potom podrobeny vacsej kritike a inym ocakavaniam. Pokial nechcel Amazon celit takemu typu kritiky, mal tie peniaze investovat do vlastneho IP. Jedine pozitivum na tom celom je, ze prava nedostal Netflix, lebo ti su uplne mimo, keby nemali Stranger Things tak rusim predplatne a jedina schopna sluzba s novymi serialmi ostane HBO GO.
Pls, ale co ma zaujima - ktory moment bol pre teba silny?
-
Příběh tam samozřejmě je, to si úplně zbytečně nabíháš na vidle. Já ten seriál hodnotím tak 7/10, má svoje silné momenty, ale celé bych to znova vidět nemusel. Příjemně mě to pobavilo. Tolkienovo dílo pro mě není posvátná k*áva a už vůbec ne něco, co bych měl stovky hodin studovat, abych věděl, kterej Blablarond byl pravnukem Gilblagunda.
Z postav mě zaujala Galadriel, která zřejmě trpí PTSD, něco jako Ellie z Last of us 2, která jednoduše nemůže přestat. Nakolik by se líbila Tolkienovi je mi úplně jedno. Nakolik se líbí lidem, kteří místo v reálném světě žijí v tom Tolkienově, je mi ještě víc jedno.
Pro mě to je příjemnej seriál s hezkou výpravou, pár silnými momenty a určitě se podívám na další sezónu.
-
Problem Prstenov moci nie je fiktivny pribeh. Problem je, ze tam ziaden pribeh nie je. A to co tam je, nema vobec ziadnu vnutornu logiku. Cele je to povrchna blbost a nie high fantasy. Ked sa ma spytas, ktoru postavu z filmovej trilogie mam rad a preco, mozem zacat menovat a neskoncime do zajtra. Ked sa ma spytas to iste o Rings of Power.... v zasade su mi vsetci ukradnuti. Vsetko je robene nasilu, na efekt a bez toho, aby som veril a chapal pohnutky jednotlivych postav. Jedina zaujimava postava pre mna bol sef orkov. Zvysok je popcornova americka sr...cka, niektore momenty su tam uplne stupidne, nehodne dospeleho divaka.
-
Četl jsem to a je to nerd jako prase. Nikdo jiný by nevěnoval tolik času a energie fiktivnímu příběhu natočenému podle fiktivního příběhu.
-
Autor žádný nerd není a naopak píše že držení se předlohy není nutné a není hlavní problém. Ten je v mizernem příběhu, špatných postavách a do očí bijicich logických lapsech. Ale to by sis to musel přečíst.
-
Koukat se na příběh, který by přesně kopíroval knihy, by byla pro drtivou většinu diváků neskutečná nuda, a já jsem Amazonu vděčný, že šel jinou cestou.
Autor článku je nerd, kterému rozsypali hračky, a on teď buší pěstičkou, protože ostatní nesdílejí jeho posedlost fiktivním světem J. R. R. Tolkiena.
Bylo by zajímavé zjistit, co by Tolkien řekl lidem, kteří věnují neskutečné množství času a energie reálného světa, aby studovali svět fiktivní. Jestli ono není jedno z hlavních témat Tolkiena, že bychom měli náš čas na tomto světě nějak smysluplně využít. Za dobu, kdy autor článku napsal čtyřicet normostran o Blabladriel a Bleblelrondovi, protože někdo natočil televizní seriál, by se mohl naučit třeba dvě stě slovíček francouzsky. Což by bylo asi tak milionkrát užitečnější, než to, co napsal.
-
Ach ty Prsteny moci. Dával jsem tomu hodnoceni 3z10. No po shlednuti to menim na 5z10. Toho patosu tam bylo dost, ale aspon to nejak vyvazil vizual. Co se tyce nepresnosti, tady jsem si nebyl jist, jake jsou dodatku oproti silmarilionu. Vuci silmarilionu to ma ale hodne chyb!
-
Milý Vašku, díky moc za všechny speciální články o larpu, hrách, vidcastu LOTR nebo jistému kopacímu presinku. :) Vzhledem k tomu, že i já mám tendenci ve společnosti perlit hláškami, oceňuji Tvůj pozitivní nebo když to vždy nejde alespoň inteligentní smysl pro humor, který jde mnohdy za hranu. A tak to má být. Přeji Ti, spoustu elánu a dost volného času pro sebe, když děláš tolik projektů najednou. A samozřejmě věrtel zdraví a kopu lásky.
PS: ty Crusader Kings III prosaď na dalších deset let, jinak připlují po Vltavě borci ze severu s Thórem v zádech. Klidně jim zaplatím tučný žold.
Perun! :)
-
Četl jste, pane Václave, článek "Prsteny bez(moci): umění adaptace" od Krauseta (na TVzone)? Jaký na něj máte názor?
-
Jakože vážné? Prsteny moci jsou dobra vec? :D aspon vim ze na pana Pechacka je potreba si dat pozor