Přejít na výpis diskuzí
20. narozeniny System Shocku oslavili designéři hry letsplayem a fanoušek oznámením remaku Citadel
24.9.2014 | Petr Poláček
42 příspěvků
-
No to doufám. Nerad bych, kdyby mě tam dole jednou něco nepříjemně překvapilo. *4*
-
po určitym čase mladej zjistíš, že každá frnda je vycemeně stejná...ale to chce čas. *6*
-
máte pravdu ! poplietol som to, ospravedlňujem sa.
-
Díky. Krásně jsem si zasnil.
-
Já na W7/64 kupodivu problém neměl, ale s tou češtinou máš pravdu, stejná zkušenost.
-
Geniální hra, slabé prodeje. To byl případ spousty dalších her. *13*
-
Dovoluji si oponovat. Podle mě má největší vliv na hratelnost dvojky Ken Levine.
-
System Shock hodně předběhnul dobu. A taky na to doplatil. Spousta hráčů netušila, jak to vlastně hrát. Brali to jako další doomovku a těžce pohořeli. Hra jim přišla hrozně těžká.
Prodeje za moc nestály a firma na té hře prd vydělala. To samé bylo i s dvojkou. Zajímavé, že oba System Shocky dostávaly v recenzích skvělá hodnocení, ale prodeje byly špatné.
Ken Levine měl v té době velmi sympatický názor na tvorbu her: "spirit of System Shock is player-powered gameplay: the spirit of letting the player drive the game, not the game designer". Škoda, že se od toho tak vzdálil v poslední Bioshocku... -
Presne tak, SS ukazuje, jak jsou dnesni hry obludne primitivni a to komplexni SS vysel na 486DX a k chodu mu stacilo jen par MB ram (v te dobe jen malokdo mel 8MB a dnes je standard 1000x vyssi) a jeste se obesel bez 3D grafickeho akceleratoru, vsechno to pocital CPU. Je to az neskutecne, co tehdejsi programatori a herni designeri zvladali.
-
Proto píšu 64 bit. Tam to padá (tedy aspoň mě)... Bohužel.
-
Já to hrál na Win7/32 bit a hra běžela v pohodě i s češtinou.
-
tak na hratelnu podobu skoro dokonalého SS2 mal najväčší vplyv looking glass nie irrational. Na mňa je inak SS1 tiež už moc starý / technologicky.
-
SS2 jsem hrál nedávno. I v dnešní době je hra uplně v pohodě hratelná a má výbornou atmosféru. Kam se hrabe Bioshock (duchovní nástupce od stejného vývojářského týmu). SS1 je na mě už moc starý a v dnešní době asi nehratelný
-
https://www.youtube.com/watch?v=YaG5SAw1n0c
-
Kdo nehral, nebo alespon nevidel, neuveri.
System Shock nabizi takove mnozstvi moznosti, takovou plejadu nabidek, tak propracovanou hratelnost, az se zda neuveritelne, jak primitivni v porovnani s nim jsou moderni hry. A nemyslim tim odreagovavaci strilecky, ale i zdanlive propracovane tituly, ktere se pysni "rpg prvky" nebo podobnymi slovicky.
Ja nerikam, ze dnesni hry nejsou zabava. Spousta z nich je fajn. I ty "stupidni". Ale kdyz se clovek podiva na to, co ty hry umoznovaly, jakou hloubku nabizeli hraci... tu moznost, ze hrac tu hru skutecne HRAL, ne ji proste prosel behem par chvilek.
Jasne, SS je taky dost hnusnej na pohled a strasnej na ovladani, ale to je dane vcelku objektivnimi omezenimi v dobe jeho vzniku - je to nevyhnutelna nutnost.
Zatimco debilni a tupa hratelnost spousty soucasnych titulu je VOLBA. A to je strasny. -
I hodně starý věci jde bezproblémů rozběhat i dnes. Taky proto jsem se starý AMD486ky na 100MHz zbavil. Nebyl důvod si jí nechávat jenom pro dobrej pocit.
Na DOS hry DosBox, na starý hry pro Windows XP stačí VirtualBox nebo jiná virtualizace co umí i 3D akceleraci (myslím že i VMware Player to už zvládá) a na hromadu dalšího jsou emulátory. -
Já hraju z této verze, kterou uvádíš, ale není to "všespasící". Jak jsem uvedl, hra má problémy pod Win 7/64 bit a jakmile se na ni snažím aplikovat české titulky, tak padá prakticky neustále...
-
muzou si hrat co chteji, zablokoval jsem adblockem i tu otravnou listu co upozornovala na adblock *1*
-
Teď jsem ho také nainstaloval a musím říct, že galerie na game.cz byla jeden z hlavních podnětů. Reklamu přežiju, ale co je moc, to je moc. Banner - ok, postraní lišty - ok, pozadí stránky - ok, vyskakující hnus přes celou stránku, ještě navíc s hlasitým zvukem - fakt ne! A bohužel těch stránek začalo přibývat, kde skáče cosi přes celou obrazovku a člověk je tím rozhozen a navíc jsou čím dál originálnější, takže maskují zavírací křížek, jak se dá...
-
Klobouk dolů :) Já mám sice v originále disketovou i CD verzi, ale obě rozbalené *4*