Přejít na výpis diskuzí
2K končí s PR agenturou po výhružkách kvůli DNF recenzím
16.6.2011 | Petr Poláček
77 příspěvků
-
DNF = sragrora. Dan Vavra to rekl na plnou hubu a spravne. a to ze se to vydavatelum a firmam nelibi ? jejich problem, nemaj vydavat sragory.
-
-
Jenze zapominate na to, ze tu hru od 2k dostali. To ze 2k nekomu rozdava hry na recenze, je jejich vule. To neni samozrejmost. A zase to zopakuji. Pokud nekdo hodla psat jako pro Blesk, take bych jim tu hru nedal. To je uplne jednoduche. At si to priste koupi v obchode.
Blesku bych take nedal zadny informace ani rozhovor a uz vubec ne sanci, na nejkou exkluzivitu, nebo recenzi pred vydanim. -
Souhlasím! na kritice bych klidně přidal! a ne jen u tohoto titulu ale všeobecně.
-
co řekl na plnou hubu? vždyť podle jeho odborného názoru je DNF nadprůmernná hra, kdyby si Dan snad myslel, že je to srágora dal by známku mnohem nižší, třeba 0 *1*
-
-
6 - Dobrá
Přestože jde stále o titul, který dokáže pobavit, nelze u něj přehlédnout větší množství nedostatků, často i poměrně zásadních. Vhodná pouze pro fanoušky daného žánru, ale i těm doporučujeme ke hře v této kategorii přistupovat opatrně. -
-
matematicky to jaksi nesedí, tohle si přece nadprůměrná hra nemůže dovolit, aby měla zásadní nedostatky a i fanoušek k ní musel přistupovat opatrně *1*
4 - Otravná
Nuda, šeď a ještě k tomu závažné nedostatky ve všech směrech symbolizují hry v této kategorii. Občas v nich najdete záblesk kvality nebo dobrého nápadu, ale ten velmi rychle odezní a v rukou vám zůstane nepříliš kvalitní a hlavně nezábavný titul. -
-
Já to nevymýšlel, neřídím se podle čísel, ale podle textu - jen jsem okopíroval, jak je to tady dáno, dal bych tomu určitě taky méně
-
-
-
-
-
byt staaale mlaad, to bych si pral, byt staaale mlaad
-
Vím, že to není možné, ale kdyby bylo, tak bych číselné hodnocení zrušil a používal jen text. Číselnou stupnici si stejně každý používá po svém a objektivita je ta tam. Pouze textové recenze by podle mě kladly větší nároky na recenzenty a ti by se už nemohli schovávat za čísla. No nic..konec snění. :)
-
-
Ale právě ten chlápek, co se prokecl, jasně řekl, že čísla mu nevadily, vadily mu texty těch recenzí plné jedu, takže to by se smazáním číselného hodnocení nevyřešilo. Co by se tím naopak vyřešilo by bylo to, že by nikdo vlastně nevěděl, jak na tom která hra je podle recenzentů, protože by se to nedalo nijak objektivně vyjádřit. Jestli by toto někomu posloužilo, pak snad jen výrobcům špatných her, které by možná měly o trochu vyšší prodeje.
-
-
stačilo by aby se číslům vrátil jejich pravý význam a když je hra prostě špatná měla by dostat odpovídající hodnocení mezi 0-4, to se dnes neděje, žijeme totiž ve věku nadprůměrných her, kdy i vyloženě špatné dostávají 5-6...
-
-
uveď příklad vyloženě špatné hry, která dostala 5-6...
-
-
o jedné tu je řeč, DNF, může se sice stokrát říkat jak skvělý má humor, ale pokud jsou dnes nejlepší střílečky Cod, Killzone, Halo, Crysis dostávající 8-9, těžko může být za nadprůměrnou označen DNF, když z těch prvků, které se u těch nejlepších tak obdivují nemá evidentně nic, pokud není DNF špatný, tak jaká střílečka je potom průměrná, podprůměrná nebo vyloženě špatná?!ano, padlo tu Legendary za 3, ale v čem je DNF tak lepší, že je nadprůměrný?
že se o těch špatných nepíše? ale i AAA firmy přece vydávající AAA hry, vydávají špatné hry, akorát nás recenzenti udržují ve světě nadprůměrných her, protože si vždycky nějaký důvod, aby nedali špatnou známku 0-4 najdou, viz Dragon age 2, u hráčů poloviční skóre
http://www.metacritic.com/game/pc/dragon-age-ii -
-
rozesmál si mě, když si napsal, že Cod je nejlepší střílečka. není. víš co ti řeknu? všechny tyhle střílečky jsou jen o válce. válka s mimozemšťany (Killzone, Halo, Crysis) nebo válka novodobá s vojáčky (cod, homefront,...). Nepostřehl sem moc FPS, co vybočují z tohoto nudného stereotypu. Ano, DNF je také válka s mimozemšťany, ale je to pojato skromněji a hlavně ne vážně. takže duke je lepší a nadprůměrný, protože je originální a zábavný, ne jako "válečné" koridorovky, kde zabíjíš skoro z nutnosti. tento rok mě vážně zaujal Dead Space 2, Portal 2 a DNF, protože nenabízí to samé, co tu máme pořád.
-
-
vylozene megaspatna hra a 7....http://games.tiscali.cz/recenze/arcania-gothic-4-recenze-53950
-
-
pro trola: jsem fanoušek série, tak za mě prosím nemluv :) nesdílím tvůj názor, neberu ti ho, ale nevyjadřuj názory i za mě :D
-
reagujem na horacia :D :
hra je totalny prepadak HLAVNE pre fanusikov serie .... odpustit mensie nedostatky: ano - mega faily: NIE!. arcania je jeden cely velky fail.. v celej hre je tak mozno 10 vedlajsich questov. strasne male prostredie s invisible barierami. 4+- hlavne npc a potom tak +- autobus 7 inych + opakujuce sa tvare, hlasy... cela hra ma prapodivny pribeh ktory neni ani vysvetleny co ako preco.... v polke hry je nezmyselny zvrat len tak ako keby z neba padali traktory...kratka hracia doba... par typov nepriatelov. a takto by som mohol pokracovat donekonecna. na tej hre je milion nedostatkov a hlavne fanusikovia serie gothic to nikdy neodpustia. ja na tej hre ako fanusik gothicu nic dobre nevidim. lutujem tie peniaze a chvala bohu ze uz nebude ten datadisk (co bol aj tak pravdepodobne len vystrihnuty z plnej hry). a ze pozitiva prevazuju nad negativami nemozem suhlasit a nebude ani nikto iny.. okrem toho je dost zabugovana. ta hra je skor take call of duty :D -
"Hra ocejchovaná sedmičkou bude zajímat především fanoušky daného žánru, kteří ji pro jiné kvality odpustí drobné a možná i nějakou tu větší chybku, která by pro širší spektrum hráčů byla hůře akceptovatelná. Pořád se však jedná o kvalitní titul, u něhož pozitivní aspekty viditelně převažují nad negativy."
Já to ještě nehrál (pouze demo), ale kamarád, který hrál snad všechna RPG, byl s touhle hrou spokojen a dohrál to na jeden zátah (samozřejmě nějaké nedostatky vytknul, ale bavil se u toho). já osobně si ji taky zahraju, až bude trocha času. podle tebe je tedy tato hra na 0-4? :)
Mimochodem hra nebyla propadák ani mezi hráči, proto se dělal datadisk. Někteří hráči se však nechávají ovlivňovat emocemi a rozbroji, které vývoj hry provázel, kdy to někdo prostě nepřijal jako hru do ságy Gothiců...
vyloženě megašpatnou hru si představuji jinak :)
-
-
-
-
Četl jsem, co řikal ten chlápek, ale já mám holt jiný názor;) A hned na začátku jsem psal, že vím, že to není možné.
-
-
Tak možné to je, ale pochybuji, že žádoucí. Já rozhodně nemám chuť ani čas číst stovky recenzí, abych se dozvěděl, které ty hry jsou vlastně dobré. K tomu to číselné hodnocení je, aby se člověk rychle zorientoval a neztrácel čas čtením desítek recenzí na hry, které stojí za starou bačkoru.
-
-
No to bysme mohli nadhodit další otázku: Jaké má mít hra číslo, aby byla dobrá? Je dobrej Duke, kterej dostává v průměru 5/10, ale já vim, že se mi bude líbit, protože mám k němu hodně blízko nebo je dobrej já nevim třeba AC2 s 9/10, ke kterýmu mám naopak z nějakýho důvodu daleko a tudíž mě nebaví ani s 9/10? Jak ty z čísla poznáš, jestli je hra pro tebe dobrá? Samozřejmě z jediného čísla nepoznáš nic, protože to samo o sobě až tolik neříká. Pokud máš těch čísel už víc (metacritics apod.), tak už se něco dozvíš. Jenže! Stupnice od 1-10 zas není tak velká a když to přeženu, tak se používá ponejvíce její 2. polovina, takže on ani ten průměr všech čísel ti kolikrát nic moc neřekne. Takže si stejně ve výsledku musíš někdy ty texty přečíst a nebo shlédnout videa. Ale přiznávám, že bez těch čísel by to prostě už nešlo. Na rychlou orientaci a takové hrubé oddělení zrna od plev je to asi nezbytnost.
-
-
-
-
-
tak schvalne, kdy jsi naposled videl ze by TG ohodnotila spatnou hru znamkou 3 ? vetsina her je tu nadhodnocena a znamky pod 5 se vubec nepouzivaj prestoze vychazi tuny spatnych her
-
-
Jestli ono to taky nebude tím, že se recenzujou jen známější a kvalitnější hry. Jinak vycházej kvanta srágor, o kterejch nikdy neuslyšíš, ovšem ty se většinou ani nerecenzujou...
-
-
ne tim to neni, recenzy na sragory tu vidim bezne..
-
-
Kdy už z toho vyrostete...
-
-
byyyt stale mlaaad, to bych si pras, byt staaale mlaaaad.
-
-
a nebude to tím, že prostě tolik špatné hry nevychází? jinak 3 tady například dostalo Legendary... (jinak se známkou 3 jsem zde napočítal 48 her...)
-
-
dejme tomu ze to nejsou spatne(3), ale v "dnesni dobe" prumerne(5).. i tak ale ty hry tu dostavaj 8 misto 5
-
-
Presne!! Treba takova Mafia2 si vic jak 5 nezaslouzi a vsichni vime kolik od recenzentu dostavala. *11*
-
-
Spis vsichni vime, ze Mafia byla zklamani jen v kontextu tech ohromnejch ocekavani. Mam takovej dojem, ze dokonce v zahranici sklizela vyssi hodnoceni.
Neni to konkurence treba pro to GTA IV, ale rozhodne to neni prumerna hra.
Jakkoli jsem z ni byl ve vysledku otravenej...
Vy dva si panove hlavne uvedomte, ze se svet netoci kolem vaseho vkusu. No FUJ! *7* -
třeba proto, že je to slušná hra? co jsem četl všechny názory, nejvíc lidé nadávají na to, že se neprodávala kompletní, ale lidé si museli přikoupit další věci... tedy ve finále byla trochu dražší. to je důvod ke špatnému hodnocení?
-
-
-
-
to mela byt reakce na posila@tiscali.cz..
-
-
Nepamatuju se, kdy jsem naposled tady videl hru se znamkou 3. Ale na tom prece vubec nezalezi.
Ve skole mi sla treba fyzika, takze jsem v ni dostaval jednicky. Pak jednou dostanu dvojku a najednou prijdes ty a reknes mi, ze ja jsem prece jednickar, a proto dvojka je pro me jakoby petka, takze jsem to vubec neumel a mel bych se jit zabit :). Ze se tu nevyuziva cela stupnice rovnomerne znamena jen to, ze se tu casto nerecenzuji spatne hry.
V kostce: 6 je nejhorsi dobra hra, 10 nejlepsi dobra hra. 1 je nejhorsi spatna hra a 5 je nejlepsi spatna hra.
-
-
-
On ma vcelku pravdu. Pokud nekdo recenzuje hru, developer by mel hodnotit jejich psany projev. Pokud napisi slusnou recenzi a daji tomu klidne 3/10, neni duvod, proc jim ty hry priste nedavat. Ale pokud nekdo recenzuje, jako id*ot s hubou plnou jedu a siry ( jako jeden zdejsi :P), hry by uz nedostali. Je to nakonec i znamka jejich urovne.
Nicmene 2k ma pravdu a on nemel pravo takovym zpusobem vyjadrovat stanoviska 2k.
Mimochodem to staveni do role ublizenych a pretaceni cele situace na konci ve svuj prospech vypada dost blbe :P -
-
recenzia je subjektivny postoj autora. Ak hra stoji za ... a autor ju musi dohrat lebo je to jeho praca, tak je pochopitelne ze v recenzii da najavo svoj postoj.
ja som DNF nemusel hrat celeho a preto som to zabalil za necelu hodinu a hned som ho zmazal. Pracu redaktorov si treba vazit obzvlast pri praci s takymto materialom. -
-
Pochop, ze nejde o recenzi. Jde o formu projevu. Pokud budes psat jako hovado, bez si to koupit do obchodu a recenzuj si to z toho.
-
no nahodou zacatek byl dobry .. cca po tu cast kde jste se dostali k prvni zbrani (stadion) .. paradoxne grafika, animace, linearita mi nejak zvlast nevadili ..
-
-
ja som to vydrzal az dovtedy kym mi neuniesli tie moje dve de*ky. tento script bol posledna kvapka. Ak som ich nemohol zachranit tak som mal byt od nich aspon 10m a nie ze to napalim tomu emzakovi rovno do gebule a on pokracuje dalej.
-
-
-
-
nechapem, DNF vysiel v piatok, ale recenzia bola az o 4 dni. takze o com tu 2K hovori? to si ten recenzent skor normalne kupi ako by to mal dostat od nich, obzvlast ked dohratie hry trva 8 hodin.
-
-
Panebože, to se zase bude řešit, jak dlouhou herní dobu má ta hra? Děláte si legraci? To už si nikdo z dnešních hráčů neumí hru užít? Vždyť co tak na internetu v podobných diskusích čtu, tak je to pořád dokola, že ta hra má tolik a tolik hodin herního času. To už je ale váš problém, že to prolítnete jak průvan domem. V dnešní hře se z videoher stal jen obyčejnej podělanej konzum. Konzumuje se to, stejně jako boty, auta, chlast a další. Většina dnešních hráčů nejsou žádní hráči, ale hromada poživačných konzumentů, co ani nevěděj, co znamená hrát videohru.
-
-
Legraci si tu nikdo nedělá. Jsme pod novinkou s Dukem, tak k Dukovi. Neletěl jsem vpřed jak blázen, zkoumal jsem předměty kolem sebe, bavil se u miniher a levely poctivě prolejzal. Přesto za 8 hodin konec. Zas tak intenzivní zážitek to nebyl, aby skončil tak brzy. Když vezmu původního DN3D, tak tam bylo spousta skrýší, často obtížně objevitelnejch. Člověk mohl tu hru prolízt 3x a stále bylo co objevovat, stále bylo proč se k tomu vracet. Novej Duke nic takovýho nemá. Kéž by se hry konzumovaly jako boty. Dát mi někdo za ticku kousek, u kterýho vydržím přes 2 roky a bude mít pořád co nabídnout, jsem nejšťastnější hráč na světě *3*
-
-
pokud chce někdo vydělávat, nelze dělat věci, které vydrží dlouho, prostě za rok aby se vydalo něco nového. boty se sice vyrábí taky ještě kvalitní, ale za ty se velmi připlácí a nejsou tak rozšířené. nejhorší to mají s multiplayerovými gamesami, to je pořád nějaký Battlefield a Modern Warfare, nemůže být jedna hra, která se ladí a doplňuje, každou chvíli nový díl. Je s podivem, že Counter Strike a Team Fortress 2 jsou poměrně vzácné výjimky...
-
-
Ale jde, jen to chce zvolit správnou strategii. Vem si třeba Borderlands. Obstojnej single na spoustu hodin, dobrej mulťák a DLC, který vycházely ještě rok po samotný hře a byly poměrně kladně přijaty. Aby ne, když do hry přidaly novou zábavu se stejnou herní dobou (ne-li delší), jakou má většina dnešních áčkovejch fps her. A nemohlo to bejt až tak drahý. Unreal engine, jednodušší grafika, žádná monumentální hudba, spousta renderovanejch filmečků, zkrátka vůbec nic co by mohlo stát tunu peněz. I dabingem se šetřilo a nebylo to na škodu. Na tom museli vydělat jako sviňa :)
-
-
tak ty DLC byly svým způsobem drahé, za ty peníze by se daly koupit i další hry. ale tak proč ne, je fajn, že se vlastně o tu hru dál starají a přináší něco nového. ale s DLC to není u her jednoduché, musí na to být ta hra uzpůsobená, Borderlands naštěstí jakž takž je, takže tam se to dalo využít dobře, u jiných her to může být oříšek.
-
-
-
-
nejsi trochu mimo ? lukas raguje na to ze si recenzent hru mohl koupit a dohrat driv nez jim ji 2K poskytlo
-
-
Kdepak, myslel jsem ten problém dnešních hráčů jako takových, ne recenzenty. Dneska si prostě obyčejný konzumní hráč jde do obchodu koupit hru, kterou začne hrát a do večera nebo do rána ji má dohranou. Ráno ji pak jde prodat zpátky do bazaru a hned si koupí další hru, kterou zase dohraje na počkání a tak pořád dokola. Vždyť takhle si to ten člověk nemůže nijak užít. Nejde o to, jestli hra trvá 3, 5 nebo 8 nebo 150 hodin, jde o to, jak ji umíte hrát. Pokud si to někdo neumí užít jako hráč, ale konzumuje to jako obyčejnej konzument, tak ať to ani nehraje, protože ten nikdy nepochopí, co to je hrát hru.
-
-
Prosimte to ses naucil ted novy slovo "konzum", nebo co? Kolikrat ho jeste uslysime? Ty kdyz hrajes hry, tak nejses konzument? Prokrista, co jinyho jsou hry, nez KONZUM?
To se tomuhle dokazes vzdalit jen tim, ze sam sebe za konzumenta z pochybnejch duvodu nepovazujes, a budes tim tady vsem mavat pod nosem? No... smrdi to.
Ze se da hra probehnout, nebo vychutnavat je samozrejme pravda, ale ta tvoje osveta je tady naprosto nepodlozena, a uplne mimo. Krom toho, ze hraci doba urcite nebyla predmetem toho puvodniho komentare, a ty tady jen zbytecne vysilujes nad okrajovou poznamkou, proste JE rozdil, jestli si za tisicovku koupim DNF se zabavou na osm hodin, nebo treba Red Dead Redemption s takrka trojnasobnou hraci dobou. Hodnota penez ti neco rika?
Pokud chces cinit osvetu, tak to delej slusne, a hlavne tam, kde se to hodi. -
-
No ja si nemyslim, ze rozjet takhle vytrvaly rozsudky na zaklade vety, jejiz (navic vedlejsi, nedulezita) cast rika "obzvlast ked dohratie hry trva 8 hodin" (coz je pravda), by bylo dvakrat "slusny". OK - spatne zvolenej vyraz. Asi jsem ti nechtel rikat, ze jsi tupec : P
Proste places sice hezky, ale ne ze "na spatnym hrobe", ale rovnou uplne mimo hrbitov, nekde na stadionu *7*
Dobre - reagoval jsi vcelku "slusne", ve smyslu "vychovane". Urcite ale ne "slusne" ve smyslu "na urovni" : D
Pokud bych mohl i ja prosit o duvody, tak bych rad nejakej, ze kteryho jsi usoudil, ze puvodni pisatel hrou probehl jak vitr, a "konzumentsky ten konzum konzumoval" : D
Me hlavne irituje, kdyz nekdo s takovejma vyjadrovacima schopnostma remca, jak jsou vsichni blby, nepremyslejici, konzumentsky ovecky.
Tak nebo tak... vzdycky clovek udela lip, kdyz si zamete pred svym prahem, ze... Ja uz mam smetak nachystanej, tak jdu na to. -
A copak jsem nereagoval slušně? Napiš mi tady jeden jedinej důvod, proč bych si měl myslet, že jsem nereagoval slušně.
Jinak slovo konzum se k tomu hodí více než na 110%. A jestli tě to irituje, tak to nečti.
-
-
Tos mi připomněl jeden citát;)
S životem je to jako se hrou. Nezáleží na tom, jak je dlouhá, nýbrž na tom, jak se hraje.
Lucius Annaeus Seneca -
sorry mel jsem na mysli prispevek od tartuse a tvoji reakci na nej :)
-
-
no nevim zrovna kolik recenzentu by si za vlastni kupovalo hry na recenzovani kdyz si muzou uzivat luxusu hrani za pismenka a kupovat si to co chteji a maji odskousene/pujcene od jineho recenzenta ..
-
-
To mi fakt rekni jak u tunelovy strilecky prodlouzis herni doby aby sis to poradne uzil?
-
-
To už záleží na tobě. Je vidět, že tahle hra není pro leckoho. :)
Měl jsem spíš na mysli ten problém dnešního konzumu ve hrách obecně. Dřív se tohle neřešilo, prostě se hra hrála. A jestli vám vadí, že jsou ty hry drahý, tak si počkejte pár měsíců až se zlevněj. -
-
dřív se to neřešilo, protože nebylo co řešit, protože hry byly skvělý, kdežto dnes stojí hry za prd, včetně novýho Duka, proto se to musí řešit dokud se to nevyřeší a hry nezačnou být opět skvělý
-
-
podle čeho definuješ hru jako skvělou? mě DNF připadá skvělý
-
-
Ja nevim pro koho je tahle hra ja pockam az bude o vanocich na steamu za 7 euro a neresim :o)
-
-
ani za 5 eur. pri 2,5 mozno zacnem uvazovat. aj to len ako darcek bratovi k vianociam :)
-
-
-
-
a co by jsi chtěl v DNF tak dlouho dělat? stát na hajzlíku před zrcadlem a poslouchat pořád dokola ty trapný hlášky?
-
-
-
sestka na TG neni nadprumer *2* kdyz vezmu v uvahu predchozi hodnoceni je to 1 z 5 *3*
-
-
Nerozumim tomu, proc bys mel brat v uvahu predchozi hodnoceni ... pod znamkou je odkaz na tabulku "Jak hodnotime", kde je slovy popsano, co to cislo vyjadruje.
-
-
to byl vtip jakože tady každej sranec dostane 9/10 :)
-
-