-
Bethesda ve Skyrimu vyšperkovala k dokonalosti to, o co jí vždy šlo a v čem byla silná. Nenazýval bych to vývoj, ale spíš "dovršení". Teprve Fallout 4 ukáže, jak moc se dokážou poučit a pokročit. S Falloutem 3 o nich totiž vyplulo na povrch několik nepříjemných faktů: 1) mají svoje limity, které navíc u některých RPG aspektů leží velice nízko a 2) kašlou na pravidla a komunitu série, na níž pracují. Bojím se toho, že se v příštích letech utopí v rutině, kterou však (bohužel) valná většina jejich fanoušků s radostí uvitá.
-
He? Co přesně dobrého by si nějaká hra mohla vzít z DA2?
A mě ta ukázka moc futuristická nepřipadá, naopak to podle mě vypadá jako současnost na blízkym východě. -
Vrook to načal, Cahir to dokončil (a mě tak ušetřil "námahu" s psaním). Souhlasím s oběma.
Je ku*va rozdíl mezi kritikou konstruktivní a haterskými výkřiky, které kritizují něco, co ve hře ani není. -
Tak to já bych nejradši viděl KoToR 3, klidně na principech Mass Effectu. Hlavně aby zůstala ta atmosféra :)
-
A co nějaké taktické RPG/strategie? Neříkám že nutně tahové, ale víte co myslím. Jagged Aliance, Fallout Tactics, Commandos? Kdyby přihodili dynamičtější gameplay, silnější story... možná by to i dneska mělo šanci na úspěch.
-
Ano, máš pravdu, negativních ohlasů je opravdu dost. Dokonce se objevili i takoví ubožáci, kteří např. Miku Laidlawovi vyhrožovali za DA2 smrtí... Pročítal jsem si několik zahraničních i tuzemských fór a 90% negativních ohlasů bylo hloupých, primitivních a bez argumentů, navíc často šířících dezinformace. Občas se objevil někdo s konstruktivní kritikou a v tu chvíli jsem si řekl, že Bioware asi právě ztratili jednoho z původních fanoušků, ale na jednoho takového byly desítky naprostých ubožáků. To si dost odporuje s představou (podle mě pravdivou), že oldschooloví fanoušci BG apod. patří mezi rozumné a vyrovnané hráče. Takže otázka je, kolik opravdových fanoušků Bioware ztratilo? Neřekl bych, že ta kvanta rozlícených hráčů mají nějak výraznou vypovídající hodnotu ať už o počtu ztracených fanoušků či o kvalitách samotné hry. Celý ten nenávistný trend vůči Bioware na mě působí jako by pocházel od tupého stáda agresivních puberťáků, nikoliv milovníků komplexních RPG her. Jak jsem řekl, skutečně hlubokých a oprávněných negativních ohlasů bylo podstatně méně. Dobrý feedback měl u komunity Fallout 3 - od té zazněla rozumná kritika na úrovni.
-
Vrook. V jaký jsi gildě v TOR? Přidal bych se :).
-
A čím se vlastně ty Baldur's Gate tak odlišovaly?
-
Jo, volat po BG 3 je fakt mimo, jedině nějaký spinoff, což je zbytečné. Hlavně Forgotten Realms se za tu dobu notně změnily, stejně jako DnD.
Já právě doufám že DA 3 bude konzervativnější než jeho předchůdce a hlavně že konečně budeme mít příběh. Ten nastíněný na konci dvojky mě docela zaujal, protože rád hraju mágy. -
S timhle souhlasim. Diskuze byva nekdy silene cist. Ale narozdil od tebe si myslim ze jde z 80% o flamery,ne o ''znudene'' hrace.
-
Ukaž mi někoho kdo hraje hry, které nesnáší(nebo ho nudí). Vždyť to je naprostá hloupost.
A nekriticky sežrat vše, co ti někdo dá na obnosu, je taky úžasný přístup. Jsi ideální zákazník.
Mimochodem vtip je v tom, že dnes ty chyby člověk nemusí hledat. Navíc termín "nenávidět" je prostě přehnaný. Pokud ale elitní studio dodá hru, kterou dohraju s myšlenkou "Meh, tohle reinstalovat určitě nebudu.", pak je zklamání na místě. -
Problém je, že ustěžovanejch diskutérů je pod každym článkem uplně o čemkoli, nejen o BW hrách, většina. Podle mě vás (teď možná nemyslim konkrétně tebe) hry nebavěj všeobecně a je mi líto těch, co hrajou všechny ty hry, který tak nesnášej. Já si většinu her dokážu užít, aniž bych hledal důvod proč je nenávidět. A když mě hra nebaví, zjistim to hned, odinstaluju a dál jí neřešim...
-
Tak nějak. Bioware se změnilo, jako X dalších studií.
Jejich hry začínají připomínat většinu hollywoodské produkce. Spousta peněz utracených, aby se to co nejvíc lesklo. Nějaké hovadiny jako hratelnost jsou vedlejší :).
Ale tak to prostě chodí, u mě zatím místo Bioware zaujal CDP RED, doufím že další Witcher, nebo nějaký jejich jiný titul si udrží kvalitu. A i ta Bethesda s Obsidianem se snaží. -
Na NWN nemají práva a Baldur's Gate měl snad celkem jasně uzavřenej příběh, tak si nějak nedokážu představit o čem by bylo pokračování. Já budu spokojenej, když DA3 skloubí to dobré z Origins a dvojky.
Kdyby se z tohoto nového projektu vyklubal futuristický nelinerání FPS s důrazem na příběh, lehkými RPG elementy a herní dobou jako měl třeba Mass Effect, tak bych se vůbec nezlobil. Prostě takový Mass Effect z pohledu první osoby *1* -
Kéž by Bioware přestalo plodit odpad typu DA2 a udělalo raději Neverwinter Nights 3 nebo Baldurs Gate 3.
-
No, podle té bitky v mětské zásavbě lehce připomínající Karkand tipuju.... Biofield...?
-
Derek Smart je tlučhuba, vizionář a naprostý šílenec, který kdysi plánoval naprosto ultimátní scifi akční RPG/strategii/FPS/sandbox/life style hru, která zahrne snad i moč*ní do urosaků ve stavu bez tíže v kosmické lodi *1* *1*
-
Priznam se,ze jsem uplne mimo *1*
-
Co na to Derek Smart a jaho ultimátní scifi Battlecruiser?
-
Vim ze jsem naivni kdyz tajne doufam,ale ja chci konecne nejake poradne sci-fi RPG ,kde se bude dat jezdit v autech,letadlech,lodich...!