Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • vypada to super
  • Hm, spíš vzali prvky z obou her a zkombinovali je, než že by obě hry vykrádali. Ale tak to už je na každém, aby se rozhodl, co ještě je inspirace a co už kopie.

Jinak spíš než toto mi na trhu chybí pořádná postapokalyptická/zombie budovatelská strategie, kde bych si musel opevňovat a rozšiřovat základnu, stavět pole, řešit sběr surovin mimo opevnění, zachraňovat přeživší... Podle mě by takováto hra měla neuvěřitelný potenciál a ještě by klasický styl budovatelských strategií vyšperkovala, nebo přinejmenším by ji přenesla do jiného světla, zase s trošku jinými prvky (a to nejen obdobím, ale i mechanismy). Je škoda, že taková hra je prakticky jen flashovka... Rebuild, která má od mé vize hodně daleko :)
    Možná Dead State se tomu bude trošku blížit, už se na něj těším.
    • Nebo ještě lépe něco ve stylu Spore; ať už byla ta hra jakákoli, hrozně se mi líbil ten postup v ovládání.
      Tady by se mohl ovládat nejdřív jeden přeživší, který by si musel zajišťovat potvoru, vyhýbat se zombiekům a tak; pak by narazil na skupinu, která by jej samozřejmě zvolila vůdcem, a musel by se starat i o jejich potřeby a nálady, přibírat další členy; až by založili město, které by si mohli rozšiřovat, dělat pole etc., znovuspustit radiovou síť, aby zjistili, že takových měst existuje víc, načež by se s nimi začalo obchodovat, nebo naopak soupeřit o suroviny; a třeba to zakončit buď převzetím všech měst a vymýcením nákazy, nebo to už nechat jako sandbox...
      Samozřejmě by to bylo úžasné v jakémkoli stylu :)
      Ach, třeba se mé sny jednou vyplní :D
  • Doporučuju vyzkoušet Dayz Origins - musíš těžit kameny, sbírat dřevo, a další potřebné materiály na postavení svého domu, lze postavit malou, velkou garáž do ní schováš auto věci a nikdo ti nic neukradne protože si to zamkneš stejně tak s domem lze postavit až 6 různých domů......dokonce vznikl i první Dayz Origins Cz/Sk server: http://www.gametracker.com/server_info/188.165.245.25:3802/
  • autor je docela odvazny se svym tvrzenim ze to vypada lepe. Lepe jak minecraft ? Mozna, ale kazdopadne porovnava nesrovnatelne. Lepe jak DayZ ? Nikoliv. Odvazny to clovicek
  • Ale chtěl bych nastavení úrovně aby z počátku po mě nešlo např. 50 zombíků, například v minecraftu: mírumilovná žádné příšery, lehká trochu příšer, normální tak akorát příšer, těžká hodně agresivních příšer, prostě aby ze začátku mohl pořádně vybudovat opevnění, to bych si dal nejlehčí úroveň a pak bych přídával, abych si ten svět užil.
  • Na něco takového jsem čekal, vypadá to skvěle až na grafiku doufám že ji ještě poladí.
  • Až na malý detail minecraft nevyužívá voxelovou "grafiku" (engine) oproti téhle hře...
  • Khanemis
    Ach, zase ti zombíci, tahle mánie snad neskončí:)

Na druhou stranu to podle mě vypadá celkem dobře. Spíše ale než jako inspiraci v DayZ tu vidím nedávno vyšlé State of Decay - opevňování domků, crafting apod. Narozdíl od této hry ale tohle vypadá na skutečnou simulaci (State of Decay je bohužel v rámci misí hrozně předskriptované), což může být výhoda, ale jen pokud to bude udělané dobře. Grafika mi nepřijde špatná, na nezávislou hru, naopak vypadá celkem dobře, i když je opravdu zvláštní ten kontrast mezi normálně vypadajícími domky atp. a kostkovým světem kolem.

Nicméně ten craftovací systém by si to z Minecraftu opravdu brát nemuselo, nikdy se mi moc nelíbil. Lepší pro mě je, když si může člověk rovnou vybrat z nabídky věcí, ke kterým má suroviny.

Ale celkem mě to zaujalo. Až na ty nešťastné zombíky, které lidi šikanují už pomalu v každé hře.
    • Ten crafting systém se mi právě líbí, člověk musí experimentovat..
      • Khanemis
        No já nevím kolik lidí tam skutečně experimentuje a kolik si jich jen otevře na netu minecraft wiki a jede podle toho:)
        • kickasl
          on je taky trochu problem, ze ikdyz clovek vi co by chtel vytvorit a ma i suroviny tak proste staci aby to blbe naskladal, nebo proste to s touhle surovinou zrovna nejde, nebo ta vec vubec ve hre neni... prikladem budiz http://www.minecraftwiki.net/wiki/Tnt, jak mu kurna clovek na neco takovyho prijit? jak mam vedet ze to musim dat na stridacku a jeste cim zacit? chapu, ze jde o nejake experimentovani, ale nezda se mi, ze by to mohlo fungovat bez toho abych hodinou zkousel ruzne kombinace jen tak naslepo
        • Jejich věc *3*
  • Kozy
    Tohle fakt vypadá ošklivě, to radši StarForge.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit