Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • nekromant33
    Vykrádá... v moment kdy někdo přijde s originálním nápadem a vytvoří tak v podstatě nový žánr, tak jakákoliv snaha ostatních vývojářů ten nápad vzít, pozměnit ho, trošku ho vylepšit nebo obohatit je vykrádání? ok..
    • Ladislav_Loukota
      To dozajista, otázka ale je, kde je ta hranice, kdy jde o zajímavou variaci originálu a kdy prostě jen plagiát. A to píšu ač se mi 7DTD velmi líbí. Ale vážně staří zkombinovat dvě jiné hry do jedné při zachování podobné stylizace, aby nebylo slůvko "vykrádá" legitimní popis?
      • nekromant33
        No přiznám se, že jsem se nedíval na ten samotnej kickstarter, takže nevím, jak se tam tvůrci prezentují, ale pokud vyloženě nemluví v superlativech a neoznačují 7DTD za výbuch originality a revoluce, pak je to jednoduše hra inspirována minecraftem a dayz, nevidím na tom nic špatnýho a výraz vykrádání beru jako hanlivé označení, které by se hodilo jen v případě, že by se vývojáři od těch dvou her vyloženě distancovali.

Třeba u WarZ to bylo jasný přiživení se, žádné přihlášení se ke zdroji inspirace, zaměrně zvolené jméno, které by mělo nepozorného kupujícího zmást, prezentace hry jako originální námět a ještě ke všemu nakonec klamavá kampaň z níž vzešla špatná hra.
    • Lidi vykradaji opice
    • 13_11
      Všechno je remix, chlapci.
    • Miserius
      Asi tak, každa automobilka ktera vyrabi automobil vykrada Benz *2*
      • A zapomněl si na vynálezce kola. *1*
      • Veskoslav
        Pravda no. Ale podle mě ten vykradl nápad od Nicolause Otta ohledně pohoné jednotky:-D
    • predstavte si kdyby to nikdo nedelal - zadna konkurence, zadna snaha o inovaci
    • Přesně to mě napadlo, když jsem pročítal text a ani jsem ještě neviděl video.
      Jakmile vyjde hra, kde je aspoň 1 zombík, tak to vykrádá DayZ a když je ve hře krumpáč, craft systém a svět založen na "krychlích", tak to vykrádá minecraft. LOL

Mě to naopak hodně zaujalo a vypadá to dobře. Uvidíme.
      • nekromant vykrada diablo a stoupeek vykrada gumidky...jste fakt trapni hosi
      • FPS hry vykrádají první FPS, adventury první adventuru, RPG hry první RPG, atd.
  • Tiscali vykrada ostatni weby !
    • , presto vypada hure.
      • *1*
  • Paráda! to vypadá sper já vždycky cuhtěl nějaký zombie svět, který je volný (můžeš si dělat co chceš) a třeba si postavit nějakou usedlost a podle mě nevykrádá spíše kombinuje DayZ a minecraft, nedokážu si představit jak těžit aniž by to byly kostičky. *1* *1*
    • promiňte trocha chyb sper = super, cuhtěl = chtěl
      Psal jsem moc rychle.
  • FYI Minecraft vykrada lego
    • minecraft vykradol infiniminera sám notch o tom napísal že sa "inšpiroval"
    • Veskoslav
      To bych taky netvrdil. Lego je poněkud složitější než Minecraft:) A prozatím má stále mnohem více druhů kostiček *1*
      • Kam se Minecraft hrabe na Lego.Lego je nejlepší ať se jde minecraft zahrabat.Jinak k tomu vykrádání.Tohle mi jako vykrádání nepřijde.Vykrádání byla třeba Terrarie od minecraftu.Ikdyž to mi bylo jedno protože Terrarie mi přijde lepší.
      • Doporučuji si zahrát Minecraft. A místo Veskoslav doporučuji mít Hlouposlav. Mnohé by to pak vysvětlovalo.
        • Kr.Pa
          Že vůbec reaguješ na Knížete Veskoslava Moudrého
          • na druhou stranu konecne mu lidi zacali davat -ka :D uz jsem se malem zesamovrazdil nahlizet sem do diskuzi kde pan Velkausta dava moudra a lidi s nim souhlasi :)
        • Veskoslav
          "Skvělé". Já oboje znám a nemyslím si, že by Minecraft bylo to samé, co Lego. Ale chápu, mínus parta dorazila a najednou tady všichni dostali zcela jiná hodnocení:)

Nebo mi chceš tvrdit, že Minecraft má takovou variabilitu kostek jako Lego? Nenech se vysmát.

P.S: Nepřijde ti dost hloupé mě pronásledovat na ostatní diskuze? Ale klikáš jako o závod, to se musí uznat.
  • ucho
    no tak tohle snad minecraft nepřipomíná ani omylem... jen proto, že je tam craftování...
    • Kr.Pa
      kostky, krumpac, spodni lista s 10 sloty, ten inventar, kraftovani - to vubec neni podobne

pokud to bude mit solidni cenu, tak to muze mit uspech
      • kostka - ta tu byla mnohem dřív než MC
        krumpáč - :D pokud nějaká hra obsahuje krumpáč tak vykrádá MC?
        spodní lištu s deseti sloty tu je taky dlouho, navíc MC má lištu s devíti sloty! Ať žije originalita!
        inventář kde každej item zabírá jedno políčko je s námi taky déle než MC a craftění taktéž.
        • Kr.Pa
          takze zadna hra vlastne neni originalni, chapu
      • ucho
        minecraft stojí na něčem jiném. když pominu, že vykrádání je trochu silné a bulvární slovo a hodilo by se v jistých ohledech třeba inspirace (on ani minecraft není originál a jen proto, že se proslavil zrovna on, to z něj nedělá hru, kterou všichni vykrádají...).
        a popravdě ne, tyto základní věci ze hry nedělají něco, co je podobné minecraftu. a styl grafiky je dost jiný, něco zcela jiného než minecraft, guncraft, ace of spades...
        • Kr.Pa
          podle tebe styl grafiky dela hlavni cast podobnosti her ? ja myslel ze mechanizmy

a ano, Notch se u MC inspiroval Dungeon Keeperem, takzve vlastne neni 100% original
          • GlaDOS
            Jsi vedle. Notch se nechal inspirovat Infiniminerem.
    • wat?....
  • Hm, spíš vzali prvky z obou her a zkombinovali je, než že by obě hry vykrádali. Ale tak to už je na každém, aby se rozhodl, co ještě je inspirace a co už kopie.

Jinak spíš než toto mi na trhu chybí pořádná postapokalyptická/zombie budovatelská strategie, kde bych si musel opevňovat a rozšiřovat základnu, stavět pole, řešit sběr surovin mimo opevnění, zachraňovat přeživší... Podle mě by takováto hra měla neuvěřitelný potenciál a ještě by klasický styl budovatelských strategií vyšperkovala, nebo přinejmenším by ji přenesla do jiného světla, zase s trošku jinými prvky (a to nejen obdobím, ale i mechanismy). Je škoda, že taková hra je prakticky jen flashovka... Rebuild, která má od mé vize hodně daleko :)
    Možná Dead State se tomu bude trošku blížit, už se na něj těším.
    • Nebo ještě lépe něco ve stylu Spore; ať už byla ta hra jakákoli, hrozně se mi líbil ten postup v ovládání.
      Tady by se mohl ovládat nejdřív jeden přeživší, který by si musel zajišťovat potvoru, vyhýbat se zombiekům a tak; pak by narazil na skupinu, která by jej samozřejmě zvolila vůdcem, a musel by se starat i o jejich potřeby a nálady, přibírat další členy; až by založili město, které by si mohli rozšiřovat, dělat pole etc., znovuspustit radiovou síť, aby zjistili, že takových měst existuje víc, načež by se s nimi začalo obchodovat, nebo naopak soupeřit o suroviny; a třeba to zakončit buď převzetím všech měst a vymýcením nákazy, nebo to už nechat jako sandbox...
      Samozřejmě by to bylo úžasné v jakémkoli stylu :)
      Ach, třeba se mé sny jednou vyplní :D
  • Smím mít dotaz, proč na games.cz mají právo publikovat tak herně/kulturně negramotní autoři?
    Cokoli co má voxely a kde se může budovat, tak je to "klon" Minecraftu? A pokud tam jsou zombie a je to MP, pak vykrádá DayZ?
    Ví vůbec autor, co to znamená klon? Zřejmě ne.

Budovat/ničita prostředí a zabíjet zombíky s kamarády, to je myšlenka starší než videohry.
    Systém den=klid, noc=nebezpečí? Ano, na to má Mojang určitě patent, že? Není na tom založena alespoň jedna scéna v každém druhém příběhu.
    • Ladislav_Loukota
      Ano, 7DTD by jistě byl vyvíjen, nebýt DayZ a Minecraftu...

Myslím, že jsem jasně zmínil, že mi 7DTD přijde jako velmi sympatická variace v rámci žánru. Ale že jde o variaci tématu, který založil někdo jiný, to je snad beze sporu. I FPS hrám se dříve říkalo klony Dooma.
      • ucho
        hm, nepamatuju si, že by se těm hrám říkalo klony Dooma. fps hry byly prostě doomovky, ale nikdy jsem to nebral jako klon. quake nebyl klon dooma, byl to prostě quake. duke nebyl klon dooma, byl to duke... každý přeci věděl, že doom nebyl první...
  • Jakožto nezávislej projekt to vypadá moc dobře :)
  • Jack1947
    Na nezavislou hru, to nemusi bejt nutne spatny, alespon za vyzkouseni minimalne by to stat mohlo...
  • No .. 3 melouny asi nevyberou, nicméně držím palce ať vyberou aspoň těch 200K.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit