Přejít na výpis diskuzí
7 titulů inspirovaných Lovecraftem ukazuje, jak hry dodnes zápasí s kosmicismem
3.3.2018 | Ladislav Loukota
75 příspěvků
-
Blood,stařičká FPS.
-
Fakt nevim, co tam dela ten Mass Effect, kterej si vzal inspiraci predevsim z Pohla a jeho serie Gateway/Heechee.
S tim ostatnim by se ale v podstate dalo souhlasit. -
-
Taky nechápu vždyt to je SCIFI!
-
-
No a? Lovecraft má spoustu scifi prvků
-
-
-
Lovecraft není jednoduché téma pro obrazové médium. Líbil se mi moc Shadow of the Comet a minimálně začátek Dark Corners, taky Last Door. Na Bloodborne se minimálně chystám jako divák a čtenář. Myslím, že japonci jsou jedni z těch, kteří by dokázali uchopit Lovecrafta. viz třeba komiksová tvorba Junji Ita.
První Mass Effect byl vynikající, ptže už od úplně první mise na mě dolehla jakási stísněná atmosféra, která se mě držela po celou hru a navíc se stupňovala s příchodem Reaperů. To spojení se strachem z neznámá a prastará rasa. Určitě něco z Lovecrafta jsem tam cítil.
Jsem zvědavý na tu novou adventuru. -
oceňuju snahu článku, ale je to celé all over the place a výběr her je takový podivuhodný. ale klidně takové články beru, trošku umělecké analýzy ve hrách není nikdy na škodu.
-
Blbcraft frčal na morfiu, aj tie jeho "diela" tak vypadali. Tie hry s ním až tak nemajú spoločné, on žáner hororu nevymyslel. Podobný prípad ako fans Harryho Pottera, ktorí nečítali iné fantasy, ba ani inú knihu a potom robia z tej anglickej hovadiny nejaký umelecký unikát. Ale inak spomenuté hry sú fajn.
-
-
Až na ten maličký detail, že Lovercraft bral morfin jen poslední rok života, když umíral na rakovinu.
A stejně tak o něm nikdo netvrdí, že založil žánr hororu, ale že jeho napodobovatelé a lidé, kteří se jím inspirovali, vytvořili po něm pojmenovaný subžánr. -
Někdo frčí na morfiu a napíše díla, které se čtou i 80 let po jeho smrti, jiný frčí na borovičče a bažantovi a napíše tak maximálně komentáře v diskusi, které si už zítra nikdo pamatovat nebude. To je život :-D
-
-
A niekto frčí na becherovke a plzni a je ruský agent, ktorého si banda bezmozgov zvolí za prezidenta. Aj to je život...
-
-
Jako váš Kiska? To bude spíš agent s teplou vodou. *1*
-
Kdepak borovička bebo bažant. Tohle je jasnej alobal.
-
Dobrý pokus. Try harder :)
-
tak tohle bylo slabší... *1* *1*
-
-
-
A nejhorší ze všeho jsou přemoudřelí Slováci...
-