8-bit Armies - recenze RTS ve stylu Command & Conquer
-
Hral jsem vsechny tebou zminene (a jeste mohem vic), a starcraft 1 byl nekompromisne nejlepsi a nejkvalitnejsi hrou te ery, bez debaty. Pokud tedy hrace zajima strategie na prvnim miste zatimco vizual, atmosfera a pod. jsou az druhorade (nikoli nepodstatne)
-
Hral jsem vsechny tebou zminene (a jeste mohem vic), a starcraft 1 byl nekompromisne nejlepsi a nejkvalitnejsi hrou te ery, bez debaty. Pokud tedy hrace zajima strategie na prvnim miste zatimco vizual, atmosfera a pod. jsou az druhorade (nikoli nepodstatne)
-
Jo a jeste jedna drobnost, hraju 8bit armies, jsem v patem levelu a celkem se u toho bavim, temer jiste to dohraju do konce. Na druhou stranu taky chapu tvoje argumenty
-
Tak konktetne v CoH1 (kterou jsem hraval hodne) se mi mnohokrat stalo ze jsem nebyl schopen zvednout nejakou zbran, treba bar nebo bren ze zeme protoze padla tak blbe ze nejde na ni kliknout a byla nutnost rotace kamery, nekdy dokonce nesla zbran vubec vzit. Nebo commandos bomba, castokrat ji protivnik polozi schvalne tak aby na ni neslo zacilit a tudiz je treba rotovat pohled, coz je nekdy hodne otravne. Nekritizuji 3D, davam prednost 3d pred 2d, ale chtel si priklad tak tady ho mas. A bylo by toho i vic. Nejspis je 2D vazne prehlednejsi, ale tyhle drobnosti v3D lze taky povazovat za BUGY a ty jde opravit
-
Test
-
Btw. Dobrej grafickej team by mel dodrzovat nejakej styl, color theory a vubec mit zaklady pro prehlednej vizual, kterej nepusobi bugy jen tim, ze se odzoomuje. A nemusi mit na to nikdo skolu (jak mimozne tvrdi Vavra), aby tomu porozumel, jen snahu. Prvni dve reakce se 3d nakonec ani netykaly... :-D
-
"ze 3D je pouze ke skode, ze diky tomu v kazde 3D hre prehlidnes zasadni veci behem hrani. A to je jednoduse kravina."
Prosimte. Zhluboka nadech, vydech a cti znovu. Pokud to byla reakce na mne, ja 3D vitam. Co ale nevitam, je snaha o co nejdetailnejsi grafiku. :-D :-D -
Za sebe to shrnu tak, že pokud si chce člověk zahrát/zavzpomínat na retro, je třeba opravdu sahnout po původních hrách, ať už C&C, RA, nebo cokoli dalšího se svým univerzem. Tahle hra nepřínáši zdaleka to, co nabídne zahrání-si původních úspěšných RTS.
Tahle hra je prostě tak nějak zbytečná. -
mno, na jednu stranu je to svizne, rychle, klasicke kamen nuzky papir jednotky, tezba surovin, no nejvic mi to asi pripomenlo stare dobre world war III: black gold, pripadne pocatky serie CC. grafika svoji minimalnosti neurazi, naopak ladi prijemne retro aniz by to pusobilo krecovite. co prispiva k delce hry je fakt pro kazdou s misi v kampani mate 3 stupne dokonceni: a) klasicky, b) se specialnim ukolem (kupr. nestav urcity typ jednotek) a c) splnit A a B to casoveho limitu. za kazdy uspech jste odmeneni jednotkama navrch pri startu hry, nebo predpripravenou zakladnou. casto jsem se zpetne vracel abych si dosplnil ukoly s jiz lepsi zakladnou/armadou a tim vytriskal dalsi bonusy do pokrocilejsich levelu.
ovsem nekdy v pulce kampane zacne stereotyp. hra se sice snazi tlacit na pilu vetsim mnozstvim protivniku, ale AI v podstate akorat posila davy na vase nejblizsi jednotky nebo budovy. ano, sice neposila frontu tak jak leze z vyroby, kterou po jednom hubite jak to k vam leze, posila skupiny jednotek ale to je tak vse. defakto je tak vase strategie pro vsechny prilezitosti takovato: opevnit, branit, tezit, vyrobit mrak kombinovanych jednotek, a hura na ne, nas mnogo.
hodne by hre pomohlo pridani alespon par "modernich" prvku, ocenil bych minimalne nejakou moznost vyzkumu upgradu primo v bitve, nic svetoborneho, zlepsovani brneni dostrelu, hp, rychosti tezby a podobne. druha vec ktera mi po 2/3 kampane zacala chybet je nejaka forma levelovani jednotek. se slzou v oku jsem vzpomenul cc generals, a upgrady tanku gla, kdy kazdy level byl na jednotce fyzicky videt, a v bitve i zatracene znat.
v pozdejsich fazich kampane vas zacne neskutecne tocit jaderny arzenal nepritele. paklize ma vic jak dve raketova sila, nema skoro cenu stavet pozemni jednotky, varovaci cas mezi vystrelem a dopadem je tak kratky ze i kdyz se na ne prepnete, stejne uz vetsinou nestihate jednotky presunout. kdyz potreti prijdete o svaz ktery by jste ubranili i kursky vybezek, zlomite nad tim hul a omezite se a) rychle letectvo a nahraditelnou pechotu b) jeden obrovsky houf jednotek neustale v pohybu, cimz jakakoliv strategicka napln pada....
jako jo, je to herni retro, ale trocha tunningu by urcite neskodila. a ferove musim rict ze uz jsem utratil penize za mnohem vetsi kraviny a tohle do refundu urcite nepujde :) -
Hra nemusí být revoluční, aby uspěla. Vizuál se mi rovněž moc nelíbí, ale recenzent evidentně měl důvod k vysoké známce. Na důvody se ptej jeho...a nebo si přečti recenzi. Je z ní vcelku poznat, co jej zaujalo.
-
chápal jsem kritiku 3d strategii v počátku, kdy se teprve hledala cesta, navíc první 3d RTS vypadají dnes neskutečně hnusně oproti 2d grafice, která tolik "koukatelnosti" za ty roky neztratila. Ale dnes už umí pracovat s kamerou.
-
A co je mi potom? Ja nekde tvrdim, ze tomu tak je? Pouze jsem reagoval na blaboly, ze 3D je pouze ke skode, ze diky tomu v kazde 3D hre prehlidnes zasadni veci behem hrani. A to je jednoduse kravina.
Kdyby vetsina hracu touzila po hrani na 2D mape a misto jednotek by byly vojenske symboly, tak by tomu tak bylo. Ale ono tomu tak neni a znovu rikam, neslysel jsem nadavat lidi hrajici CoH a podobne hry na neprehledny 3D engine. -
jenomze tohle neni vubec nic noveho, neni tam jediny originalni prvek, gameplay vypada jako CaC Generals jenom je to jednodussi, odebrali textury a dali tomu ohyzdny a neprehledny vizual.
Stacila mi prvni mise. Mapa je narusena nejakou tekutou lavou nebo co to ma byt za hnus a vubec nejde poznat, kudy se to da projit a kudy nikoli a funguje to skoro obracene. Pres nejvetsi naruseni a nejvice vylite lavy pesaci vesele hopkaji aniz by se jim cokoli stalo a ubyly jim nejake ty hitpointy. Navic jsem si vsiml az napodruhe, ze u zakladny je i vojak, ktereho jsem pred tim vubec nevidel a objevil jsem ho pouze a jen proto, ze jsem jen tak pro nic za nic oznacil velkou oblast.
Mozna byste si fandove tohohle totalniho humusu meli zahrat CaC Generals a podobne tituly, abyste pochopili, ze hra muze byt hratelna, prehledna, zabavna a navic na svoji dobu vizualne zrala. -
Absurdne ohyzdne, to uz je mnohem lepsi Dune: Emperor, ta mela aspon atmosferu.
-
protože všechny ty staré tituly už jsi hrál a rád bys zkusil něco nového? Zvlášť při současném suchu na poli dobrých RTS?
-
@aaa
Full 3D nikdy přehlednější nebylo a ani nebude (což samozřejmě neznamená, že to nejde udělat dobře), protože nikdy neuvidíš všechno (logicky) a občas si prostě musíš hrát s kamerou. Hry, které jsou ve 2D pohledu, mají prostředí (budovy, vyvýšený terén) vizuálně přizpůsobený (resp. od základu artisticky navržený) tak, že vždy vidíš všechno, nemusíš se starat o kameru a soustředíš se jen na hru. Např. SC tak líp funguje jako e-sport. Představa, že bych měl u šachů (nebo u toho Starcrafta) běhěm hry ještě rotovat a přibližovat kamerou působí prostě otravně, na hratelnosti to nic nepřidá. Samozřejmě, jsou tu hry typu Starcraft 2 nebo Diablo 3, které jsou sice plně 3D, ale mají pevnou kameru, takže i tak mají dokonalou přehlednost. Co se týče argumentů, že ve 3D můžeš využívat třeba terénu, tak to se vůbec nevylučuje s fixním pohledem nebo čistě 2D hrou. V pohodě to přece může fungovat bez nutnosti rotovat kamerou a studovat VIZUELNĚ z různých úhlů pohledu, kde všude je sakra ten vyvýšený terén, když ho stačí zobrazovat v rámci interface (třeba nějaký grid systém). -
Uz minimalne 3x jsem se ptal, zda krome te "unikatni" ohyzdne "stylizace" ma ta hra nejakou dalsi pridanou hodnotu, abych ji dal prednost pred overenymi, vizualne lepsimi, jednotkove pestrejsimi a roky optimalizovanymi tituly jako CaC Generals apod. A zatim ani jeden argument. TAkze krome tech hnusnych kosticek. to asi nenabizi vubec, ale vubec nic navic, proc to zkusit. *7*
-
v čem je ta hra tak revoluční? Kromě klonu C&C a ještě dost osekaného, nevidím nic revloučního. Těchto klonů vycházelo docela dost, když bylo C&C na vrcholu, jen se na ně pro svou (pod)průměrnost zapomnělo. Dnes to sice vypadá jako zjevení, ale stejně tak je možné si zapnout openRA, kde je daleko víc obsahu a i koukatelnější vizuál.
-
Leda by si snad recenzent myslel něco jiného.
-
Naprosto průměrná v ničem vyjímečná strategie v retro kostičkovém designu.7/10.Není žádný důvod dát vyšší známku.