Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • hitman byl vzdycky nevyladeny sh*t... jak mam jako vystrilet celou mapu kdyz mam jen par naboju? WTF!!! upli lameri to delali a doufam ze novy dil uz v tomto smeru bude lepsi
    • Hitman nikdy nebyl masovy jatkar, ale takzvany "najemny vrah". A ke vsemu hooodne tajny. :-) Ta hra me osobne vzdycky moc bavila a byl to zazitek uprostred party nekomu vpalit kulku mezi oci, odtahnout, (schovat) a delat jakoby nic. A ze ta hra ma nekdy pekne akcni grady! No neni to CS no... mas smulu... ;-)
  • Hitman byla špičková hra která se dala hrát různým způsobem,každý si mohl zvolit jak chce hrát(ačkoliv lidi co tuhle hru hrály rambo stylem moc nechápu páč se připravily tak o 60% možnosti hry).Pokud částečně dodrží původní koncept,tak věřím tomu že skalní fandové ji prolezou několikrát od hlavy až k patě:-)já teda jo!;-)
    • joo,jen tak otázka pro místí pirátology...Hitmana jsem hrával na ps2.(originálky-žádný čip)později,když šel ps2 do kytek a já sem pořídil komp je „ukrad” s češtinou....jen tak pro zajímavost(svědomí mě neťíží:-)),jedná se teda o krádež či ne?Hitmany co sem měl na ps2,jsem stáhnul na pc...
      • Kradez to neni, kradez je kdyz nekomu neco vemes. Je to mozna z pravniho hlediska poruseni autorskyho zakona.

        Ale jestli mam origo a pouzivam cracklou verzi nebo ne, je uplne jedno, zaplatil jsem. Takze bych se netrapil. (Ale nikomu bych to moc nevykladal, pravo to vidi jinak *3* )
      • Samozřejmě to krádež je. Cos jinýho myslel :) To je jako kdyby jsi řekl, že jsi měl před tím boty velikosti 45 a nosil jsi je, pak jsi měl nehodu... A obě dvě nohy by ti o tři čísla zkrátily... Tak si půjdeš do krámu ukradnout ty samí boty jen menší? Myslíš, že na to máš právo? :) Samozřejmě opdpovídám takhle hloupě jen tak i když je to pravda :) Navíc hodně starých her už nekoupíš, takže je prostě stáhneš. Takových her mám doma tuny co už nejdou koupit. Co dělat jinýho no a pravděpodobnost postihu je minimální. tak staré produkty už nikdo nesleduje. Ani Hitmana 1, nebo 2.
        • asi máš recht,ale přeci jen....koupil sem si možnost(licenci) hru hrát.není to zboží co se dá opotřebovat.když se ti nosič poškodí a dokážeš že si jeho právoplatným majitelem měli by ti ho taky vyměnit(teda v mém případě to tak s Bf3bylo)ale je pravda že to takhle x platformově nefunguje.já si prachsprostě pořídil "černou kopii” a ještě na jinou platformu;-)ale jak sem psal-svědomí mě netíží,svý prachy sem za to dal,výrobce podpořil a jestli to hraju na toastovači či plechovači je mi fukec:-)
          • No dyť jo. To nejde o život a když nejde o život jde o ho*no, jak říkával můj mistr. Mě osobně by se strašně líbilo kupovat hry rovnou od vývojářů, nebo přispívat jim. Prostě forma distribuce jaká je dnes mě silně irituje. Já dnes už hry stahuju fakt minimálně. V zásobě mám asi deset titulů, které si chci ještě zahrát a než je zahraju, tak ty hry co už vyšly jsou zase levnější a takhle pořád dokola. Akorád u těch edicí občas ulítnu, vzácně. Ale vždycky když někde lítám a mám chvíli tak se stavím do krámu s hrama, jako zrovna nedávno a vidím za 300 kaček Falout 3 GOTY.. a už jsem ho vzal... To bylo asi před měsícem a před čtrnácti dnama jsem takhle popadnul Duk Nukem Forever za 200 a Alan Wake American Nightmare... No, skončily v poličce a až na ně dojde řada tak dojde.. :-) Dřív jsem taky sledoval svý očekávaný hry do dna vydání a pak to v den vydání šel koupit a nakobnec nadával, že to nefunguje a čekal.... Teď už si chci hru vklidu užít a neřešit jí a nechci aby mě zrujnovala, takže jsem si vytvořil tento systém a funguje skvěle :)
  • Rorschah: To co tu píšeš o ojebávání je pravda a neděje se to jenom dnes, děje se to od dob co je lidstvo samo. Prostě kdo není miliónář, ten je jen ovce do počtu a bude platit. Záleží jen na něm pokud to změní. ALE to co tu píšeš ty má jeden háček. Všechno co jsi uvedl můžeš dělat to ano, Pěstuj si travičku, stahuj hry, ale všechno to budeš dělat jen tak dlouho. Dokud tě nechytí. nemusí se to stát, ale může. Můj kamarád nedávno si málem hodil mašli. Jeho manželka si šla na jeden nejmenovaný server stáhnout novej film. Než se vůbec dostahoval, měla doma policii a nyní mají na krku pokutu dva a půl milionu, protože jim na kontrolu sebrali celý PC. takže já sám jsem se s tím nesetkal, ale stalo se to někomu koho znám a kdo bydlí nedaleko mě a i to je dost nepříjemný pocit. Takže tak nějak nechápu, jak tu můžeš lidi nabádat ke krádežím a pěstování lehkých drog a na to jim psát lidi mějte rozum?? O.o Já myslím, že kdo rozum má, tak si počká až hra spadne na 300 korun. V dnešní době je to z 80% otázka pár měsíců a to už asi není taková částka, že by někomu krvácela peněženka. V případě konzolí je to o to snažší, že se dají hry půjčovat a nebo existuje poměrně slušný bazar.
    • Podle reakcí to vypadá že jsem to napsal asi moc komplikovaně. Já za žádnou cenu nikoho na nic nenabádám. Ani neříkám že imrvére něco tahám. Pouze mi vadí, jak někdo hned všecko odsuzuje a nezamyslí se nad více úhly pohledu. Taky mě tady evidentně pár lidí zpražilo za to, že nepochopili co jsem tím vším myslel (anebo jsem to špatně podal, to nvm). Asi moje chyba,ale původní záměr se stočil proti mě...
      • No asi takhle, je pravda, že jsme ožebračováni, ale nedává ti to právo krást. A to právě chápe málo lidí. Dřív platilo, kdo neokrádá stát, okrádá sám sebe, ale to už vááážne neplatí. A já po tobě nevyjíždím, s tvým názorem se z části ztotožňuji a rozhodně nejsem čistej a bílej jak čerstvě padlej sníh. Ale musíš uvažovat a přemýšlet nad svými možnostmi a všeho s mírou se vždy říkalo. Fakt je ten, že někdo kradl celej život a nikdy se na něj nepřišlo a někdo to zkusil poprvé měl smůlu a skončil v cele, nebo s pokutou na krku. Já čuměl jak masajové na zamrzlej kýbl, když mi to ten kámoš oznamoval s tím filmem... Jednou to pak přijde ani nevíš odkud. Za jeden film maj teď úvěr, kterej bude platit celej život. Dyt to máš omg jak hypotéku. Tak trochu nechápu, jak tohle může mít takové postihy. když ukradneš boty za 1000 kč (A jsme zase u bot..) tak to není ani trestný čin! Ten začíná až nad 2000 tuším. Ale hra za 1000 kč ti může pověsit na krk pokutu klidně 100 000...??? Je to pěknej bordel.
  • Zajímavá diskuze. :) Někde jsem tu zahlédl, že "není pirát, jako pirát". A kus pravdy na tom je. Před rokem 2000 a ještě pak i kolem něj, jsem pirátil taky. Vlastně jsem neznal nikoho, kdo by hry kupoval. Vše se tahalo a nebylo to zas tak snadný jak dnes. Na hry prostě prachy nebyly a rodiče na to káleli, nebo nemohli, nebo nechápali. Dnes mám v poličkách přes sto originálek, jsem na ně hrdý, obvzlášť na asi 10 velkých speciálních edicí. Dokoupil jsem i spoustu starých srdcovek z těch dob, co jsem hry jen tahal. A co se týká těch DEMoverzí, odvolávat se na to, že nejsou DEMA... Proto pirátím. No... je to hezký způsob jak si ulehčit svému svědomí, ale těch DEMOverzí zas tak málo nevychází. Stačí se lognout ne Steam a hned tam vidíte demoverzi na připravovaný Spec of the Line, nebo na Risen 2: Dark Waters, přídavek pro Civilization 5, Batman Arkham City a tak dále, byť některá dema vycházejí až po vydání hry, některá ne. Holt každý dělá co mu jde nejlépe. Každý by si měl uvědomit, že pokud stahuje tak krade a každý by si měl uvědomit, že hry jsou jen další koníček a je na každým jestli do něj prachy bude dávat, nebo nebude. Ale taky potom nemá právo člověk co hry nekupuje vykřikovat, že stojej za prd. když neudělal nic proto, aby byly lepší. Je tu někde krásný případ těch bot v krámě... Už vidím jak ten člověk ukradne boty a za čtrnáct dní přijde do krámu a řekne prodavačů: "Ty boty nestojej za nic!"
  • Jak tak čtu diskuzi....musím něco říct. Pirátění her. Pořád dokola omílané téma. Bohužel, jsme v době kdy se disponuje rychlým připojením, jsme v době, kdy vývojáři už nejsou vývojáři, nýbrž programátoři a kdy už nědělají hry, nýbrž produkty. Každý kdo má dnes PC se soustředí na tři druhy zabíjení času - filmy, hudba a hry. Stáhnu si film, protože nechci platit za kino (navíc to legislativa povoluje), tvůrcům přijde zisk z těch, kdo si za kino zaplatí, protože to maj rádi. Stáhnu si pár mp3, zaplatí je ti, kdo se rozhodnou platit (samotní umělci pak stejně mají ho*no, protože 2/3 shrábne vydavatel), stáhnu si hru, protože mi přijde vtipné dávat litr za něco, co tu bylo 1000x akorát to zase jinak vypadá. Paradoxně nejvíc vydělávají obrovské společnosti, kterým to, že si někdo jejich 25. NFS nebo 8. COD koupí, nahrává do karet aby vydávali další nesmyslné pokračování, KTERÝM OKRÁDAJÍ ONI NÁS. Pak se ohání veřejnosti s jejich naddimenzovanou POTENCIÁLNÍ ztrátou kvůli pirátům. Jsou to milionáři a vřískají v první řadě, ale nechápou, že pokud si někdo od nich hru stáhl, NEZNAMENÁ to, že by si ji jinak koupil... Tady pak nastupují moralisti, kterým stahování nahrává do jejich oblíbené činnosti - můžou někoho shazovat a říkat mu tytyty ....

    Jiný příklad - je mi 22 a nemám bůhví jak luxusně placený job. Šetřím si na výšku a musím platit veškeré ty NESMYSLNÉ DANĚ (čekám už jen na daň ze vzduchu a z ho*en...ehm ta už tu vlastně je - stočné), byt, elektřinu (můj komp taky něco žere, no ni?), plyn, net, vodu.... defacto jen z platu dám státu 20% + sra*ky na přežití aby mě později nesežral exekutor... po večerech mám občas volno a chci si odpočinout,tak si stáhnu film/gamesu... zahraju, smažu,nikam nešířím. Nebavila by mě ani kdybych za ni zaplatil. Proč? protože už to nejsou ani hry...
    ve volném čase maluju a když to chci prodat, nechám samotného zákazníka aby si určil cenu. Protože právě ZÁKAZNÍK nejlíp zhodnotí moje dílo ! Koneckonců, dělám to pro ně !
    A nikdy se mi nestalo, že bych dostal extrémně málo, jsem jednotlivec, který se snaží a za utržené prachy pozvu třeba přítelkyni na večeři nebo jí koupím triko.... Tímto způsobem (a i penězma z kreativní činnosti) jsem zaplatil za MACHINARIUM, nevyrobilo ji studio o stovkách zaměstnanců jak na běžícím páse... už chápete pointu ? Jsme okrádaní každý po*ebaný den, a každý po*ebaný den se krade, krátí se daně, tuneluje se,pálí se chlast, pěstuje se tráva, pašuje se tabák, fetuje se..... Je na každém jak zhodnotí svoje vydělané prachy a za co zaplatí víc/míň.
    Dnes už to bohužel sahá nadměrně do politických kořenů a ta sere na nás na všechny, ať už "piráty" nebo ti opační..... tak přestaňte moralizovat a zapněte zdravý rozum....
    • Kdyby nekdo z vlady nekoho zabil, tak tak nebudu hlasat, hele podme se vsichni pozabijet. Nehrat hry z warezu je ciste sobe prospesna zalezitost. Kdo hraje z warezu, nevybira si, hraje vsechno a nic poradne, nema k tomu zadny vztah. Kdo hra to, co si opravdu koupi, vybira si, premysli o tom, co se mu vyplati a co ne, pokud treba jeste neni dospely (mentalne :), uci se tim jak se chovat ekonomicky a nakladat spravne se svym volnym casem a penezma a nevymysli si ospravedlneni. Moralku nechme pro jejdasky :)
      • Odulin
        Rob:"Kdo hraje z warezu, nevybira si, hraje vsechno a nic poradne, nema k tomu zadny vztah..."..sorry ale prosím neházet ani piráty do jednoho pytle:) Bejvaly doby, kdy se prakticky JENOM pirátilo a vztah jsem si taky velmi velmi pěkný vybudoval :))
        • Presne tak, Pirati nejsou jen zlodeji umeji i danou praci ocenit.
          Teda pokud je teda co.
        • Jo, ale to bylo v dobach jeste pred internetem, nebo s pomalym internetem, kde ziskat dobrou hru byla asi takova vzacnost a radost, jako si na ni dneska vydelat. Taky bych rozlisoval v tomhle doby minule a dnes, kdy staci nazhavit torrenty a mam to doma ;)
          • Odulin
            Jj no Robe dávám ti za pravdu, ale musím říct, že i v těch "dřevních" dobách bez netu jsem si na nedostatek her (i dobrých) nestěžoval..kamarádi a annonce to spolehlivě pokryla.:) Asi jsem měl štěstí na zdroje, proto mi to přijde tak samozřejmý.

            Např. naše první cédo z annonce->http://postimage.org/image/l5h7pln2f/
            Hustejch fláků je tam myslim víc než celkem dost:) Mně spíš šlo o vztah k neplacené hře VS k placené, ale to je dlouho debatu..to asi rozeberem jinde.;)
            • Navic hovoris uplne jasne: "Nebavila by mě ani kdybych za ni zaplatil. Proč? protože už to nejsou ani hry..." To je presne ten spatny nazor, ktery se lidem snazim vyvracet.
              Kazdy ma pravo, aby se mu neco nelibilo, to nikomu neberu, ale pokud verejne vykrikuje, me se ty hry nelibi a stejne je hraje (pirati), tak to je hodne spatne.
            • Rorschah: A jak jinak brat ten manifest? "Lidi nebudte blbi a neplatte za hry?" Vzdyt hovori uplne konkretne a tak ho beru. Pokud jsi tim myslel neco jineho, nebo vic zesiroka, tak to tak musis napsat, neumim cist myslenky a domyslim si jen to co je zjevne, aby se mi nestalo, ze si zacnu vymyslet :)
            • Robotron,tys mě vzal asi hodně doslova co? :d
            • Odulin
              Jasný, beze zbytku souhlasím. Argument "hry uz dneska nestoji za nic, proto za ne nedam ani korunu" taky nechápu, ač rozhodně nejsem svatej.

              Jo a koukám, že zas máme oba v práci fofr.:))
            • Ja taky nebojuju uplne proti piratstvi, nesnazim se moralizovat (aspon doufam), jen mi jde o tu konkretni zkusenost, na kterou reaguju, ze casto v diskusich vidim lidi psat, ty hry uz dneska nestoji za nic, proto za ne nedam ani korunu (zjednodusene receno). A to mi vadi, v tomhle vidim, ze je neco spatne a spatne na strane tech lidi s ultimatinim nazorem, protoze neni pravda, ze jsou dnes hry spatne oproti jakekoli dobre driv. Jsou jine, jsou tu rozdily, ale je stale spousta prvotridne udelanych her a takovej nazor ja proste netoleruju a snazim se ty lidi primet videt, ze i dnesni hry za to stoji, kdyz se poradne a s rozumem vybira :)
      • Záleží na člověku. ja taky před lety hrál pořád dokola hitmana 2 (tenkrát přepáleného), a později jsem si ho stejně koupil,protože to byla srdeční záležitost.. project IGI, hitman BM, SOF2 ..... všechno hry,které TENKRÁT přišly s něčím ....
        • Prijit s vyraznym technologickym pokrokem uz dnes neni mozne tak jako driv, protoze vyvoj v tomto smeru se zpomalil, ale porad se vydavaji prvotridni hry, ktere hlavne maji skvely obsah a hratelnost, jako kupr. co jsem hral za posledni cas multiplatform. hry Human Revolution, nebo L.A.Noire. A i kdyz maly, treba zrovna L.A.Noire bych rekl, ze je tam znatelny pokrok i v technologii, kdy ta hra je hodne komplexni a slozita (na vyvoj a propracovanost). A to je hlavne o tom, se o ty hry zajimat a ne jen sekat jednu za druhou z torrentu a rikat, uz to neni co byvalo :)
          • Pořád nevím, kde jsi přišel na to, že se o to nezajímám a že to sekám jednu za druhou. To jsem to napsal tak nesrozumitelně? já jsem býval hardcore player když byl čas,vyrostl jsem v době kdy hry zažily boom, kupoval jsem si za kapesné alespoň časáky (když měly čas od času v sobě cd/dvd s nějakou peckou). DE3 shodou okolností mám doma, ale nechytl mě tak,jako DE1 ...
            • Rorschah ty hlupaku!!! Co to tu meles?? Jedinej kdo tu moralizuje jsi ty :D Tahni tam odkud jsi prisel zlodeji!! Socko spinava! Ty teprve spadnes z VEJSKY
            • Cosi
              To je ta potíž internetových diskuzí, když se někdo rozohní tak si bude moralizovat jak bude chtít, to že se to jinému anonymnímu uživateli nelíbí a nestojí o to nic nezmění. S tím musí člověk co něco napíše do diskuze počítat.
            • No ono to podle toho manifestu tak trochu vypadalo :)
            • V pracovní době? mám ji pružnou.... třeba se nad tím někdy zamyslet,že ne každý stojí 12h u pásu... a naposled říkám, přestaň mi tu prosím moralizovat, já o to nestojím.
            • Cosi
              To by mě zajímalo co děláš za práci, že máš v pracovní době čas psát do diskuzí po internetu.
    • Cosi
      Vypíchnu z tvého textu jednu větu: "zahraju, smažu,nikam nešířím. Nebavila by mě ani kdybych za ni zaplatil. Proč? protože už to nejsou ani hry... "

      Proč tedy tu hru stahuješ, když tě pak ani nebaví?
      • Protože nevydávají dema, kde bych si vyzkoušel jestli to stojí za to. Stejné jako jít do obchodu a zkusit si boty (demo) a když mi nesedí, nekoupím si je. A není to o tom,že to nedohraju proto, že to mám stažené..
        • Cosi
          Tak ty jsi tu diskuzi moc nečetl, jak naopak tvrdíš v první větě. Dovolím si sem dát příspěvek, co je na celé 3 stránce: Nikde není psáno, že se hra musí koupit hned v den vydání. V poslední době si třeba od EA stačí čtvrt roku počkat a objeví se nějaká sleva i na krabicové verze. U recenzí si vybírám autory o kterých vím, že když napíší o hře to a to, tak to tak je. Proto jsem tady na games. A jednoduše sleduji hry které mě nějak zaujmou a pokud si dobře stojí v recenzích tak si jí koupím. A ta výmluva v dnešní době nejsou DEMA tak si to musím stáhnout abych věděl jestli ta hra stojí za peníze je ale k smíchu. Bylo to dobře vidět u vydání DEMA Mass Effect 3 - jak se zaplnila fóra dotazy jak si zvýšit připravenost galaxie, když je to do Multiplayeru nepustí a mají jí pořád na 50% *2*

          A nedává mi smysl proč kradeš hry, které máš jako DEMO, které vlastně nikdy nekoupíš, protože tě vlastně nebaví.
          • Já prostě vážně nemám rád urýpané moralisty. Nevím jestli bydliš sám, nevím kolik ti je, nevím jakou máš práci, nevím jestli jsi na výšce. Ale právě na výšce je warez nejvíc rozšířený.
            • Cosi
              Necapito. Tvůj názor na kradení her, které tě nebaví a ještě si to ospravedlňovat je prostě postavený na hlavu. A tvé prodávání obrázků a hry, je na příkladu co jsem uvedl jedno a to samý to že to prostě nedokážeš pochopit taky svědčí samo o sobě. A není diskutabilní kdo koho okrádá. Pokud člověk ukradne hru tak jí prostě ukradne. To že není fér, co některé firmy nabízejí za produkty a co je napsáno v jejich smlouvách není předmětem této debaty a nevím proč to sem vůbec taháš.

              Kdybych viděl na výstavě kresbu od 10 letého kluka taky se nad ní pozastavím. To není určující měřítko kvality.

              Ty nevidíš ve hrách práci několika stovek lidí a nedokážeš ji ohodnotit?
            • Jestli jsou dobrý nevím. Ale lidi se nad nima pozastavují :) Kdybys o to měl extrémní zájem :D i takový obchod posunuje dál, zviditelňuje jméno:) každopádně jsou to lidi,kteří v tom vidí moji práci a dle jejich uvážení ji hodnotí.
            • Rorschah: A jsou tvoje obrazy dobry? Prodal bys mi jeden treba za 1Kc? :) Sorry, to sem si neodpustil :))
            • Asi nevíš,jak to na VŠ funguje ..... tvůj názor, ja ti ho neberu. Já řekl taky jen svůj. Moje obrazy a hry, moc bych to do sebe nemíchal. Jabka a hrušky. Já je prodávám za cenu stanovenou ZÁKAZNÍKEM, tím pádem nikoho neokrádám lacinným kýčem za velké prachy. Navíc každý kus je originál, nejedu seriovou výrobu milionu kusů každého za litr .... celý můj přispěvěk stojí na tom, že se dneska hráč nechává sprostě okrádat, tudíž je diskutabilní, kdo koho vlastně okrádá. Detaily jsem použil k demonstraci konkrétní situace. Capito ?
            • Cosi
              Tak proto chceš jít na vejšku, mezi své. A já nerýpu jen vytahuji věci které si ty napsal a jsou postavené na hlavu. Jinak očekávám reakci na to, co bys dělal kdyby ti někdo podle tvého mustru ukradl obrázek.
          • škudlit na své dívce? tos vyčet kde? jen uvadím příklad... a s tím machinariem, jde o princip. Machinarium je dílo, a jen jsem řek, že jsem dílem dílo zaplatil ....
            • Cosi
              Tady nám někdo vzteky kope kolem sebe. *1*
              Pokud kradeš hry/filmy/muziku z internetu, jsi zlodějem.
              "ať si TO KAŽDÝ DĚLÁ JAK SE MU TO SAMOTNÉMU zdá nejlíp." To je taková definice chaosu,ne? Zase podle této věty by člověk nemusel platit vůbec za nic, protože se to jemu líbí a už je jedno co na to řekne prodávající. A další množství případů třeba v politice. - I poukazování je defakto nabádání, cokoliv co je v této diskuzi napsáno si někdo může přečíst a udělat si vlastní názor, pokud bys tu měl příspěvky jenom ty, neviděl by čtenář opačné názory.
              Nikdo tady netvrdil, že taháš ohromné množství dat. Ty jsi teď první kdo to sem napsal.
              Definici piráta znám, děkuji za připomenutí.


              Ty jsi prostě takovej Lojza, kterýmu jsem se tu celou dobu smál a ukazoval na jeho díry v tom, co napsal a poté co si i obhajoval. To že si žádný z mých argumentů nedokážeš připustit je tvůj problém a posoudit ho mohou lidé, kteří si zde pročtou celou tu dlouhou debatu.

              A pokud sem budeš pořád psát svoje názory 12 kluka, budu ti je pořád vyvracet.
            • Naposledy teda. NEVÍM jestli jsem to napsal tak nesrozumitelně, ALE - jen jsem reagoval na to věčné "piráti blah" .... kdo ma konzole tak pi*cuje na PC. Kdo má PC pi*cuje na konzole. Kdo si hry kupuje pi*cuje na piráty. Jen poukazuju ať si TO KAŽDÝ DĚLÁ JAK SE MU TO SAMOTNÉMU zdá nejlíp. Nikoho nenabádám (to mi tady jen ty v jednom kole předhazuješ a opakovaně mě nazýváš zlodějem,který dle tebe tahá denně snad terabyty... i když druhá půlka textu - OPAKUJI - představovala PŘÍKLAD proč někteří - jak nazýváš zloději - stahují gamesy) Netahej do toho pořád dokolečka ty moe obrazy, netahej do toho ten tvůj pořád omílaný sarkasmus, a neopakuj mi jak mám hrozný názor který ve všem se vší snahou musíš přebíjet tím svým. Už mi přijdeš tak napůl jako nějaký výchovný korektor tady. A ano, mluvím stále v tématu této debaty. Nikoho nebráním,ale nemíním z každeho rohu tady slyšet slovo pirát kvůli hře, když i třeba ty sám máš doma např taky MP3 nebo filmy... pirát je totiž úplně každý kdo si domů prostě něco z jmenovaných stáhne bez zaplacení.. už jste pochopili tady ten můj "manifest" ? prostě buď a nebo.....
            • Starej dobrej smennej obchod, nekdy by to bylo i fajn :)
            • Cosi
              Tos jim mohl dát rovnou ten obrázek a požadovat za to hru, ne? *1*

              Jinak, zkus nahradit slova pirátění a stáhnutí ve svých článcích slovem kradení, protože to přesně děláš. Pak už to nevypadá jako ospraveditelná činnost, co?

              Taky by mě zajímalo, jak by si se tvářil na to, kdyby ti někdo ten tvůj obrázek zpirátěl/stáhnul, měl ho týden doma, a pak by si zpirátěl/stáhnul jiný. "Přeci on se na ty obrazy podívá, vyhodí, nikam nešíří. Nebaví ho, tak proč by za ně zaplatil. Proč? protože už to nejsou ani obrazy..."

              Pokud v tom nevidíš tu podobu, tak přestaň šetřit na vysokou, protože tam se s tebou takhle nikdo bavit nebude a budeš tam jen pro smích.
          • Jako DEMO je mám proto, že je uživám jako demo. Nezneužiju celý produkt, nýbrž nějaký ten level, a nejspíš jsem z toho asi vyrost,pač mě to často přestane chvíli po začátku bavit...
            • Cosi
              Větu: "A nikdy se mi nestalo, že bych dostal extrémně málo (za namalovaný obraz), jsem jednotlivec, který se snaží a za utržené prachy pozvu třeba přítelkyni na večeři nebo jí koupím triko...." Si dej zarámovat. *1* Chápu, že se na vysokou šetří špatně ale škudlit na své dívce...

              "Tímto způsobem (a i penězma z kreativní činnosti) jsem zaplatil za MACHINARIUM," ohánět se tím jak jsem si za stovku koupil hru je opravdu záslužná činnost.
          • Mno já už teď mluvím o tom pirátění tak nějak v globále, co tu sleduju delší dobu diskuze. Prostě, cena her je neúměrná ku jejich kvalitě. S tou slevou, máš recht. Jen jsem ale řekl svůj názor na tyhle věci. Jen jsem chtěl prostě říct, že je každého věc, jak s tím naloží.
            • Cena her je neumerna jejich kvalita, ano vetsinou po vydani. Nastesti se stalo nepsanym pravidlem, ze velka spousta her se zlevnuji uz par mesicu po vydani, vetsinou do pul roku a pak uz je na kazdem posoudit, jestli za tu slevu hra stoji. Takhle to delam ja. Za plnou si koupim max. jednu hru do roka, ktera je vylozene neco extra, od meho oblibeneho studia, vyvojare, nebo tak.
  • Acindards
    Challange accepted :)
  • Nestacim se teda vubec divit, jak se tahle dizkuze prehoupla, celkem zajimavym smerem.
    S par lidmi co psali souhlasim, Ano ja rad hry ktere rozehraji dohravam, protoze kdybych je nedohral nepovazoval bych to za dobre, Nedohral sem jen zlomek her, hlavne na Xbox360 se snazim vse dohrat ano kdyz mne hra stve tak ji nedoparim ale takove ty AA a jine mensi tituly by byl hrich nedoparit, Poikud mne stve dam si oraz a doparim ji pozdeji.Nekdy tem hram dam hodne sanci, pokud ale i pote se mi nedari, nezbyva nez ji holt ukoncit tezko mi z toho neni, jsem vytrvaly hrac ale presto povetsinou kdyz hru dohraji uz vicekrat mne nezajima, I kdyz neco bych si zahral i vicekrat. Protoze kdyz mne hra bavi nevidim v tom nejmensi problem.Tot vse a doufam ze jsem nejak zazivne prispel ;-).
  • Tak v tomhle jedna rada páni vyvojáři a vydavatelé. Nedělejte statistiky s náctiletejma fakanama, co hry jen stahujou a pařej je jen tak dlouho dokud je to coooool (v plotě). Uděljete je raději s lidma, co se na danou hru těší a koupí si ji. Protože tito lidi jí pak s 99% dohrají. Já osobně hraju hry kvůli příběhu. To je u mě na prvním místě.
  • Danny28
    98% her které jsem hrál jsem také úspěšně dohrál.Nevím co to ten pán mele za blbosti *15*
  • Tak já mám opačný případ, her dohraji tak těch 80%. U některých her mi to s přerušením trvá i dva roky *1* a musím se hrozně nutit do hraní. U těch zbylých 20% her platí to, že mě vůbec nebaví nebo to nucení k hraní už nikdy nepřišlo. Ohledně dohrávání her několikrát, tak si nepamatuji, že by jich bylo víc jak 20. Některé hry se prostě nevyplatí hrát vícekrát, když už člověk zná příběh a času na hraní taky není moc. *9*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit