Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • já osobně vítám jakékoliv snahy narušit skoro-monopol, konkurence je skoro vždy prospěsná pro zákazníky. I když rád používám Steam, dokážu si představit že za rok budu používat něco jiného, pokud to bude dostatečně použitelné.
    I chápu že si EA nechce do hry cpát steamworks a měnit distribuční model DLC a updatů nebo vyrábět různé verze kvůli výmyslu jednoho z prodejců.
    Jinak Origin byl dříve EA Store a ten je tu už taky pár let, jen kvůli omezení jen na EA hry nikdy nebyl tak populární
    • Tady ale neni rec o SteamWorks ale o distribuci patchu a stazitelneho obsahu. Napr BF:BC2 mimo steam pred spustenim kontroluje aktualizace a pokud nejakou najde, tak si casto jeste pul hodiny nezahrajete, nez se to stahne a nainstaluje. Pres steam se to stahne a nainstaluje v prubehu dne(pokud je spusteny) a kdyz si chcete vecer zahrat, tak hrajete hned. V podstate to je jen nahrani patche vyrobcem na server steamu a umozneni supsteni ve steamu, ktery se postara o instalaci. Napojovat hru na steamworks neni treba. Je to stejny zasah, jako vydat hru na steamu - je stejna, jako vsude jinde, jen je upravenych par bitu navic, ktere komunikuji se steamem. Stejne tak podle databaze/serioveho cisla se doinstaluje DLC.
    • Nenažraná EA ako prospešná konkurencia? Ale prosím ťa...
    • Já také vítám konkurenci..ale myslim,že by ta konkurence měla něčím konkurovat (cenou,lepší službou,přídavkama zadarmo) a né tam narvat 1300-1400 za hru a ostatní odříznout od prodeje (tím myslím Steam).Jako co jsem si tak proletěl Origin,tak nic extra nenabízí...je fakt,že Steam předkládá klientům více her od různých vývojářů,studií EA,Piranha Bytes,Activision atd...ale prostě když s něčím začínám nemůžu chtít aby všichni přistoupili na moje nabídky,když nic extra nenabízí
  • Doufám, že z toho sporu budem těžit my - hráči. Kdyby tu byla možná velká konkurence Steamu, ten by mohl změnit svou cenovou politiku aby si udržel lidi.
    • obracenyKybl
      Určitě by to bylo fajn, ale zatím to tak vůbec nevypadá. Když se na to tak podívám, tak na Originu nasadili vyšší ceny. Zase až tak jsem to nezkoumal, ale třeba Bad Company 2 a nové NFS jsou daleko dražší (a to i když pomineme aktuální slevy na Steamu).
      A za celou dobu jsem nezaznamenal ani jeden pokus o napodobení největšího lákadla Steamu - šílených slev.
  • Osobně mě tohle dost zklamává.Už pár let používám Steam a mám na něm dost her i Battlefield.A jako stahovat si Origin jen kvůli jedné hře mi přijde pitomost.Navíc co takhle koukám,tak BF3 je všude levnější než na jejich Origin u EA.Takže pokud už začínají s podobnou službou jako má Steam,tak by tam měli mít dost slevy atd.Když půjdu do kamenného obchodu a teď si předobjednám BF3,tak cena je o 200-300 levnější.
    Myslím,že by EA mělo udělat kompromis ohledně Steamu,protože Steam je tu už pár let a jak se dívám umí si najít klienty v podobě slev,které jsou nyní na spousty her.Snad se to vyřeší co nejdříve všechno,protože by mě nebavilo přehazovat Steam,Origin kvůli jedné hře jak pitomec.
  • EA by se mělo rychle rozhodnout, protože prodeje na Steamu budou určitě větší než prodeje ze všech ostatních diitálních distribucí dohromady (nebo minimálně má Steam ze všech prodejů nejvyšší podíl).

Jinak ze strany Steamu je to celkem zvláštní nutit vývojáře, aby DLC implementovali přes Steam, tím je defacto nutí hru vydat jako Steamworks a babrat se tam s tou implementací. Doufám že to nějak dopadne, buď Valve ustoupí nebo se dohodnou s EA a udělí jim výjimku, podle mě EA na současné podmínky nepřistoupí.
    • Steamu meziročně vzrostl počet uživatelů o 25-30%, tenhle růst mají stabilně každý rok již od počátku. S takovou to do budoucna stejně nebudou moci ignorovat.
      • fixcz
        Odhadovaný růst počtu uživatelů Steamu je dokonce mnohem větší. Nicméně se současně Steamu snížil tržní podíl nástupem dalších velkých hráčů jako Amazon nebo Gamestop (kteří rozšířili nabídku krabicových her i o kompletně digitální distribuci).
  • Třetí možností je, že EA dostane výjimku nebo to skončí na nějakém kompromisu, který bude nějak volně dodržovat podmínky, ale ojebe ostatní vydavatele s tím, že ostatní nejsou v takové pozici jako EA, aby si dupli, nebo je jim to jedno.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit