Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Samy Early Acessy a Remastery .... co je to za divnou dobu?
    Uz fakt nevedej jak by z hracu tahali penize.
    Chci zase kupovat originalni kvalitni plne hry a ne nedodelany alfy/bety a predelavky starych her.
    • ZvacA
      Já myslím, že remastery tu mají místo a záleží na politice hru od hry. Jistě, ten první pohled na to, že se má prodávat nějak upravená, ale jinak stejná hra, prvně evokuje to negativum zlých vývojářů a nenasystných papalášů až po to, že se tím brání jakémusi skrytému pokroku a že je to jen ulehčování práce a tak podobně, ovšem věc se může mít i z dalších úhlů pohledu a tomu už člověk může fandit. Čemu já zvedám na remasterech palec je, že jednak se tím dostávají oficiálně starší tituly na novější systémy a taky se tím řada z nich zbavuje své exkluzivity a je konečně přístupná všem.

Mimoto jak se zdá, tak zrovna požadavek na grafickou úpravu některých starých her je docela podle ohlasů a diskusí žádanou věcí. Ostatně za všechno mluví například komentář jednoho maníka z Hrej, který napsal, že by klidně byl i za remaster prvních dílů Commandos série, protože pro něj je to už dneska v originálním stavu nehratelná záležitost. Je to sice nepochopitelný, ale může pro někoho být.
      • U nekterych her je to pochopitelne ale zrovna u CoD? I presto ze mam v MW2 nahrano pres 600hodin mi neni jasne proc zrovna remaster CoD, strilecek je dnes vic nez dost. Urcite by se daly na remaster najit zajimavejsi kousky nez zrovna CoD.
        Osobne bych si radeji zahral neco novyho a originalniho nez zrovna remaster CoD. Firma mohla investovat do vyvoje neceho zajimavejsiho.
        • ZvacA
          Activision si určitě může dovolit práci na remasteru i nových projektech paralelně , takže v tomhle žádný obavy. Navíc nesmíme zapomenout, že potvrzené nic oficiálně není a i kdyby bylo, není problém takový produkt osobně ignorovat.
  • Remasterovat ??? Kdyby radsi pridali aspon nejakou ochranu proti "skillerum" Klidne bych hral MW2 i dneska bez faceliftu, bohuzel to bylo pul roku po vydani nehratelny diky profikum a jejich "modum"
  • Zachvíli udělají remaster i vietnamci a dají ho o 500 levnější.
  • Uz takhle je v jednotlivych dilech zmatek a ted si jeste predstavte za kazdym nazvem Definitive / Ultimate Edition. *7*
    • spis almost definitive edition, protoze zadna neni dost kompletni, aby se nedala prifouknout dalsim dlc v pripade zajmu *5*
  • Jak chtějí remasterovat starší díly, když už 10 let jedou na stejným enginu a jen (občas) udělají lepší textury, přeskinují postavy a zbraně a trochu promíchají budovy na mapách?
  • Docela rád bych si znova zahrál call of duty Finest Hour a Big Red One na ps4.
  • Když podojit, tak pořádně *1* hlavně "vylepšíme Black Ops 1, poslední velmi dobrý díl série, který to vůbec nepotřebuje *1*
  • Chim
    Nemohu se dočkat nějakého inteligentního příspěveku od GGG. *1*
  • Jack1947
    Počkat a ten remaster, (opravte mne či se pletu) by spočíval v tom že by hra měla jen detailnější grafiku nebo by přidaly fičury jako endless respawn, no brain ai... protože jestli i tohle tak o tom samozřejmně vůbec nestojím. *6* *7* *3* Kapištoo?
    • walltar
      Ty není potřeba přidávat, ty jak v MW, tak v BO byly vždycky.
      • Jack1947
        Počkej? takže ty si už zapoměl na COD-UO- 2 nebo marná snaha to přece nikdo nebude remasterovat. Lool. *7* *3*
        • walltar
          Tak si přečti článek... "Hirshberg nic nepotvrdil ani blíže nenaznačil, on sám by si však prý moc rád zahrál aktualizovaný Modern Warfare či první Black Ops."

Ty jen podceňuješ blbost typického kravaťáka.
          • Jack1947
            Hlavně mám kravatáky u řitního otvoru, tak jo no...

I když MW1 ještě nemělo takový přísun do zad se respawnujících nepřátel... u BO si tak moc jistý nejsem a opět se jen dokazuje fakt že hlavní jsou až peníze pak to ostatní ale defakto když oni to zaplatí a budou vrnět blahem tak kein problem ne? *12*
  • Vy co se tomu smějete jste asi nikdy v životě nebyli na remacích jako Spider-man nebo Super-man, že? Prostě to, co je v oblasti filmu už v podstatě norma se dostává čím dál, tím víc i do her. Fakt katastrofa.
    • Remake se nerovná remaster.
      A nenacházejte pořád paralelu mezi filmovým a herním médiem. Jsou to dvě samostatné platformy, se svými vlastními nepřenosnými specifiky.
      • Uznávám, že to byla špatná paralela. Ale ono se vlastně chodí do kina i na remastery, sice ne u nás, ale ve spojených státech poměrně běžně. O kupování remasterovaných filmů na dvd a blu-ray či digitálně ani nemluvím.

Ono by bylo jednoduchý říct, že mezi herním a filmovým průmyslem žádná paralela není, ale to přece není pravda. Minimálně složení trhu je podobný, což dokazuje prodej her na motivy filmů, ale i naopak (tam to sice zatím žádná sláva nebyla, ale i to je jen otázka času). A já vidím paralely i v dalších věcech jako třeba, teď nevím jak to popsat, ale přirovnal bych to k průmyslovému vyrábění filmů i her jako na páse v podstatě kopie kopií, bez nějakých hlubokých kreativních nápadů (viz srovnání mezi Transformery a Call of Duty). No a teď se začínají objevovat remastery a remaky (napadá mě třeba Duke Nukem, nebo třeba fanouškovský Black Mesa, který je mnohem víc než remaster).

Takže ano, jsou mezi oběma odvětvími, jak to ty říkáš, nepřenositelná specifika, ale stejně tak mezi nimi existují i silné souvislosti a podobnosti.
        • Ty paralely, které zmiňuješ, se snadno dají aplikovat i na knižní médium a přesto by nikoho při smyslech nenapadlo dávat rovnítko mezi knihy a filmy (a ano, ani adaptace z jednoho média na druhé neumožňují srovnání, protože jde vždy o svébytná autorská díla - viz přednášky doc. Bohumila Fořta).
          Technické připomínky: Black Messa je remake (nikoliv remaster). Duke Nukem (pokud se bavíme o dílu Forever) je kompletně nová epizoda ze série her Duke Nukem.
          • proc to resite jak děcka? proste koupis nebo nekoupis, co je vam potom co vydavaj? vetsina tu stejne jen pirátí a nic nekupuje, tak jeste si tak stezovat, snad vite podle recenze do ceho jdete, tak prestante brecet, kdo bude chtit tak si to rad zahraje znovu v lepsi grafice a ozvuceni, a kdo ne tak to ignoruje a jde dál....tohle sou kecy jak dvou babicek co si stezujou ze za komousu bylo lip
            • jen dodám, sorry to není jen k vasemu vláknu tady, to je na vsechna ta vlákna, jak je tady ctu, jen jsem kliknul k vám trosku omylem, to abyste hned nehazeli sutry:) diskuze k remaku/remasteru je aspon diskuse, jinak ja myslim, ze ani jedna vec z toho neni spatna, dobra hra si zaslouzi i remastr, blba spise remake, protoze to nekdo trebas udela lip, COD bude remastr, pac COD MW 1,2,3 to je v podstate remake *15*
        • Ty si pořád pleteš remastered a remake. Já vidím největší zlo v remastered. Remaky mohou dělat, ale ať to zase není bezduché kopírování
          • Co je špatnýho na tom, když se vezme starší produkt (film, hra) a převede se do nového kabátu, případně opraví technické nedostatky? Já si třeba remasterovanýho Kmotra (filmy) koupil a vůbec toho nelituju. A dovedu si dost dobře představit, že bych si koupil třeba remasterovanej Gothic, nebo mojí srdcovku Kotor.
      • nehlede na to, ze filmovy remaky jsou stejny zlo jak ty herni. a kolikrat jsou spis k placi nez k pobaveni

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit