Přejít na výpis diskuzí
Adventurní speciál: herecký koncert Ellen Page v Beyond: Two Souls
27.4.2013 | Petr Ticháček
62 příspěvků
-
Je toto vsetko vazne nutne? Mne kludne staci aj kreslena grafika. Ked ma adventura dobry pribeh, tak grafiku moc neriesim. Inac, naco su dobre tieto technologie, ked aj tak castokrat postavy posobia akosi krcovito?
-
-
Viz The Walking Dead :) Ale rozhodne toto neni na skodu, ne?
-
-
Nikdy jsem nehrál hry abych se pokochal hereckejma výkonama a asi se to pro mě ani nezmění. Na precizní hraní se dokážu koukat a nechat se jím fascinovat klidně dlouhý hodiny, o herectví a práci s hercem při filmování mám něco nastudováno a načteno, ale ve hře mě šlo vždy jen o to, aby to nebylo úplně prkený. Tudíž mi vždy stačilo, když repliky postav ve hře daboval někdo, kdo alespoň trochu zvládal dramatickej a zároveň věrohodnej projev. Na to neni třeba žádnou hvězdu.
Některý z mejch oblíbenejch her nejsou vůbec nadabovaný, nebo jen některý příběhový sekvence, a nikdy mi nevadilo si to číst.. Chápu, že se chtěj i v tom, jak působí herní postava a její projev, přiblížit realitě, ale prostě nemám rád, když se o tom mluví takhle přehnaně, protože NIKDY žádný digitálně ani klasicky animovaný nebo motioncap médium nebude na úrovni toho, když kamera zabírá živýho herce. A to nemluvim ani tak o tom, jak to "vypadá", ač to stejně nevypadá ani za mák podobně, ale o tom, jak to působí. -
Mafia žádné takové vychytávky neměla a přesto dokázala dojmout více než tyto "revoluční" hry... A navíc se to dalo i hrát.
-
mimo mísu,
je to fakt momentálně u Václava Moravce ten Ondra Malý co psal do Score / Levelu ? -
-
Jo.
-
-
"Ani o ukázku ze hry vás samozřejmě neochudíme, ale... ještě si týden počkejte."
Proč to tak uměle natahujete? Na webu konkurence už ten gameplay dávno visí. Nechápu... -
-
To v dnesni dobe nechapu no :D Mozna tak pred XX lety kdyz byl 1-2 weby a clovek si zapinal internet jen na sobotni vecer :D
-
-
Výslovnost některých anglických názvů mě fakt dostala. "bejaund", "auatár", "khemeuon" *1* Když se snažíte napodobit americký akcent, zní to daleko hůř než hrubší český přízvuk.
-
Mně ten Cage přijde jako naprostej stalker :D (a teď nemyslim hru :)
-
paradni video,dekuji.Cage je silenec ze si s tim dava takovou praci,nastesti pro nas :-).na hru se tesim a vubec to ted vypada na vanoce.LastOfUs,GTA5,Beyond,DayZ a jeste PS4,asi me klepne
-
Jsem zvedav jestli se tato kategorie hernich interaktivnich filmu chytne v sirsi mire. Je to pekny a nic proti tomu nemam. Obavam se ale ze po prvotnim nadsenim z dobre grafiky a animaci to zustane v rovine okrajovych zanru.
Zazili jsme zlaty casy klikacich adventur kere prave diky statickemu pozadi vypadaly lépe než 3d hry. Az tuto vyhodu ztratily prestaly byt zajimave pro sirsi hracskou zakladnu.
Tento novy zanr interaktivnich filmu tezi z podobne vyhody. Jenomze vyvoj je poradne drahy cely to stoji a pada na dobrem scenari. Ja si myslim ze to zustane u par kusu ktere se dokazou zaplatit prodejem a nebo si najdou mecenase. -
-
pokud se budou delat in. filmy pro znacku playstation,tak ano.havy rain to dokazal.Akorad ze to nebylo v cz tak to bylo docela velke minus.hra s emocemi a nemohu je prozit,nejsem az tak dobry v AJ.Jako skoro kazdy v mem veku.32....Pokud by byla cz na storu,rad si ji dokoupim.
-
Podle mne tyhle tituly maji a budou mit oblibu u hracu jednak prave proto, ze je jich malo, protoze si jejich drahy vyvoj nemuze kazdy dovolit, ale hlavne protoze predstavuji jakousi masovejsi alternativu ke klasickym adventuram. Ty jsou pro spoustu lidi prilis pomale a staticke, vyzaduji soustredenou pozornost po nekolik hodin v kuse, coz v dnesni uspechane a hekticke dobe uz tolik nefrci (bohuzel). Hry typu Heavy Rain nebo Beyond nabizeji stejne jako klasicke adventury neakcni hratelnost soustredenou na pribeh a logicke ukoly, ale VYPADAJI akcne a diky zjednodusene hratelnosti u nich neni potreba hloubat tri hodiny nad jedinym logickym problemem.
A prave to je vec, ktera vetsine soucasnych hracu na adventurach vadi a prave to je duvod, proc davaji temto filmovym dobrodruznym hram sanci. -
-
Velkej rozdíl a pro mě asi nejzásadnější mezi klasickýma point and click adventurama a hrama od Quantic Dream je způsob jakým interaguju se světem. Real-time kontrola postavy jak v pohybu, tak během interakce přeci jen člověka vtáhne do hry víc než klikání a čekání než tam postava dojde nebo něco udělá.
Stejně tak počet a provedení interakcí s prostředím je trochu jinde. Zatímco v klasických adventurách je pár aktivních objektů u kterých postava něco udělá nebo řekne, v Heavy Rain je plno objektů s kterýma můžu interagovat smysluplným způsobem.
Většina interakcí sice nemá vliv na průchod hrou (např. pustit si rádio, odsunout židli a sednout si ke stolu, otevřít lednici a napít se džusu nebo vzít míč a házet si na koš), ale dělají ten svět živější, uvěřitelnější a zábavnější na prozkoumávání. -
-
Naprosto souhlasím, na druhou stranu je třeba kontrovat tím, že všechny interakce v Heavy Rain tak nějak vyplývají ze situace, jsou přirozenou součástí běžících událostí, ale těžko se tam hledá nějaká opravdu složitá hádanka. Jistě - ta by zpomalila spád děje a to je přesně to, co by Heavy Rain zabilo, ale chci tím jen říct, že oba dva styly mají něco do sebe. Z pohledu složitosti herní náplně je to jako jeden večer koukat na zběsilou detektivku a druhý na těžký psychologický film. Já beru oboje - variabilita je potřeba, aby se člověk nepřejedl stále téhož.
-
-
Určitě. Ale je škoda že je takových her hrozně málo. Kromě Quantic Dream a tak trochu i Telltale se o podobný věci nikdo nepokouší. Přitom publikum tady je.
-
-
BigPeter: Tak to rád slyšim, kéž by. Tenhle typ her (moderních adventur jako L.A. Noire, Heavy Rain) mě uplně fascinuje a přitom je jich tak málo... (bohužel)
-
Robotron: Já věřím tomu, že tu hru dodělá (s investicema odjinud). On je tak trochu šílenec, za svým cílem jde pomalu přes mrtvoly.
-
BigPeter: Takže se Whore of the Orient neruší? Nebo... http://games.tiscali.cz/byznys/tvurce-l-a-noire-uz-asi-whore-of-the-orient-nedodela-62623
-
Ještě bych k tomu přiřadil LA Noire, ale to je taky trochu výjimka. Uvidíme, s čím přijde McNamara ve své Whore of the Orient.
-
-
-
-
-
-
Super video. Děkuji za něj. Nejlepší je Dobrovský hrající na iPadu :-) Jinak ty kecy přednášejícího jsou strašně nudné... Vůbec jsem vám to nezáviděl. Cage jako by mluvil k lidem, co v životě neviděli hru, a né s tlupou herních novinářů. :-)