Přejít na výpis diskuzí
Age Of Empires - stručný průvodce historií slavné série
14.8.2011 | Karel Drda
64 příspěvků
-
AOS II CONQEROR Najlepsie strategia az do doby supreme comandru!
Pametám si na doby ked som dokázal pobyt troch ludí or 4hardestov sám az som narazil na jedneho obdobného borca s ktorým sme hrávali 8hodinové hry, a vedeli sa porazit az v dobe kedy sa minulo vsetko nechránané drevo :D ach to boli časy... :) -
i kdyz jsem se AoE nahral dost u me je Rise of Nations s datadiskem vzdy na prvnim miste
-
-
RoN u mě sráží až vtipná nevyváženost, kdy čtyři středověcí kopiníci byli schopní upižlat moderní tank, jinak jsem ho měl taky rád.
-
-
Nezabudni na sipy vs. lietadla :D
-
-
-
toto je reklamny clanok? *4*
-
Age of chivalry hegemony se mi líbí, ale hodně mě štve, že češi nemluví česky. Sedláci a mniši mluví německy a vojáci mluví polsky.Hrozná,trapná nedokonalost!Doufám, že to autoři napraví. :( Ale jinak super.
-
super mód pro AoE2 : "Age of Chivalry: Hegemony" v podstatě podle evropských dějiny - je tam i Bohemia a lze si tam vybrat i mezi husitama nebo luxemburskou dynastií :-D každá má jiný jednotky - u husiů ještě bližší rozdělení (třeba sekta Taborite *1* ) - monumen = karlštějn
-
"Nechceme podceňovat naše momentální spojence za Atlantikem, ale dovolujeme si tvrdit, že výše vyjmenovaní vojevůdci pro mnoho hráčů v těchto končinách asi představovali první skutečné setkání se světovými dějinami." - ach, sorry ale tie vase dementne predsudky by ste si mohli aspon ako redaktori nechat pre seba. Trebalo takuto tupotu naozaj spomenut?
-
jediná vec co se mia na aoe 1,2,3 a aom nelibilo byl populačni limit
jestli nekdo zna nejaký cheat na zlomeni toho limitu do aoe 3 nebo aom budu vdečný zacal jsem to znovu hrat -
-
Mám dojem, že v Asian Dynasties už je limit minulostí, mrkni na módy na aoe3.heavengames.com dá se posunout na 300 mám dojem.
Nebo můžeš ručně snížit číslo, který každá jednotka zabírá, vojáci atd. zabírají tušim jedno místo, takže u kanonů apod. jednotek můžeš srazit číslo taky na 1 a budou žrát méně populace. Pokud budeš chtít extrém a odstranit limit úplně, tak zruš u každý jednotky množství populace co zabírá při výrobě a je po limitu. Vše tohle najdeš v proto.xml v adresáři data.
-
-
Seria AEO a dají na úvod obrázek z Medieval II Total war, trošku postavené na hlavu :)
-
-
Obyčejný překlik v obrázcích k připraveným článkům, sorry - opraveno.
-
-
Článek je fajn, jen mám trochu jiné vzpomínky z hlediska českého hráče. Přišlo mi totiž, že AOE jednička profrčela naší zemí docela bez zájmu, zatímco dvojka byla tou hrou, která zejména díky luxusní grafice přitáhla k monitorům masy lidí - a hlavně - hrály ji holky, což mi tehdy někde na gymplu přišlo úplně boží :)
No a jinak ještě bych si dovolil polemizovat s tím casual konceptem dvojky - podle mě to tak úplně nebylo. Čtyři suroviny byly spíš nadprůměr, technologický strom v RTS je spíš vzácnost, byly tam formace, možnost stavby opevnění, obléhání (trebuchety apod.), nutnost vybalancovat si ekonomiku - spíš než v jednoduchosti byla podle mě síla v určité intuitivnosti a nikterak brutálnímu tempu, které umožnilo se zabednit ve městě a věnovat se zušlechťování svých latifundií. Ale mluvím zejména o skirmishových mapách, které pro mě měly mnohem větší kouzlo než kampaně. -
-
Tak s tím musím souhlasit. Jedničku vč. datadisku jsem nedávno opět profrčel a musím říct, že to byla paráda. V době kolem vydání, kdy se demo ocitlo tuším na cd jednoho herního časopisu, jsem z této hry byl naprosto vedle. A kvalitní znovuhratelnost i solidní obstojnou grafiku si tato hra drží dodnes. Některý z map, jejichž obtížnost je při nastavení na medium i tak dost těžká, nutí člověka docela rychle jednat, pokud jde o časově omezený úkol ve hře. Jindy je problém odolávat stále nekončícím útokům, i když se očekává spíš vlastní útočný styl, který je tak mnohdy zbržděn...
Nedávno jsem znovu nainstaloval i dvojku, kde jsem odehrál tuším 3 kola první kampaně. Ale kdybych měl hodnotit, který díl se mi nejvíce libíl, tak bych možná označil právě ten první. I když samozřejmě ani ty další v ničem nezaostávaly, spíš naopak.
-
-
Článek se opravdu povedl, msím redakci pochválit. Na Age of Empires online se těším, ale vadí mi, že v českej republice jde sehnat pouze Premioné řecká civilizace. Chtěl bych skusit například Galy, ale vypadá to tak, že to v čr asi neseženu :(