Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • První pořádná hra, co jsem hrál byla řežba Doom, kterou jsem hrál asi v 6 letech. Poté jsem přešel na Doom 2. Násilnosti a brutality 30+ hraju od raného dětství.
    Buď jsem tedy nenormální, že se ze mne nestal zločinec... nebo je chyba jinde? Problém je v rodičích a výchově. Pokud rodiče přenechají výchovu hře/televizi, je to pouze jejich chyba. Já jsem měl jasno: hra je úplně něco jiného, než reálný svět. Tohle mě rodiče učili tím, že se mi pořád věnovali. Ale když dítě posadíte před obrazovku a kašlete na něj, pak zná pouze obsah obrazovky. Není problém ve hrách/filmech, ale jako vždy v rodičích. A nějaké PEGI to nezachrání.
    Je lehké obviňovat sám sebe, ale ještě lehčí je vinit někoho jiného.
  • CrocoRay
    Já ty ratingy nechápu a stejně jako Eda si říkám, že leckteré dopoledne vysílané filmy jsou mnohy brutálnější než filmy a kolem filmů se ani zdaleka nedělá takový humbuk jako kolem her. Všude na netu je p*rno a raz se se ve hře objeví náznak erotiky, tak s tím dělají skandál jako např. s horkou kávou ze San Andreas. Já se osobně bez toho sexu a erotiky ve hrách obejdu a nemusím to tam mít, ale nebudu se kvůli takové pitomosti soudit, zda je to správné a mělo by to ve hře být. Všichni se už na základce sprostě uráží a kde je chyba? Nejspíše ve hrách, protože i tam občas nějaké to sprosté slovo padne. Když se v GTA IV můžu opít, tak proč v reálu nezačít kariéru zkušeného alkoholika, ne? *1*

A jako Kolacek si také myslím, že vrahové nebo deme*ti se s tím prostě rodí a záleží hodně na genu a rozložení určitých látek v mozku. Jasně, hry to můžou ovlivnit, ale osobně se myslím, že jsou až na x-tém místě a nejvíce člověka ovlivní prostředí a samotní lidi, kde vyrůstá. A pokud už má v genech, že to bude nějaký vyvrhel a prostředí se k němu nechová moc dobře, pak je jen otázkou času, kdy někomu něco udělá a někoho zavraždí a hraní či nehraní násilných her v tom nebude mít až zas tak velký podíl, jak hlásají někteří gamehateři.

Osobně se přiznám, že hraji násilné hry a nejsem žádný beránek, ale znám i spoustu lidí, kteří u takových her strávili mnohem více času než já a jsou to proti mně úplní andělé. A pak znám lidi, kteří hry nehrajou vůbec a čekají jen na příležitost někoho pořádně zmlátit do krve. Kde se to v nich vzalo, když ty hry - ďáblovo dílo - nehrajou? *8*
  • Veskoslav
    Hladový Somálec: Slimáci se solí normálně, jelikož je to škodná, ty trotle.
  • Taky hraju "krvaky" od utleho veku a ted jako dospely pracuji s lidmi coz je velice psychicky vycerpavajici a obcas mam chut se rozebehnout do davu s motorovkou kdyz mi nkedo hne "pajslem" (tim to dekuji mamince za dobre vychovani..o), ale krev v mem pripade zustane vzdy jen za monitorem. Ale, kdyz se nekdo narodi jako blazen a nasilnik, pak nemuzete obvinovat autory GTA a DOOMa ze tesne pred strilenim do opravdoveho davu hral tyhle hry. I kdyby hral jen piskvorky a slovni fotbal tak stejne jednou vezme gun a pujde... je to jen v nas a neverim ze hry na to maji nejaky vliv. Rodice by si meli vice vsimat jestli jejich ratolesti nekde potaji nefetuju a vice si jich vsimat atd...
  • anebo se sikanovali takovi debilci co bezduvodne tyraj jine zive bytosti
  • No vidíš. To já hrál Silent Hill na PS1 asi v deseti letech. Byl to pro mě docela šok... dostal jsem se asi jen do školy a dál jsem nemohl...
  • Tiež to tak mám, jediná hra čo mi zakázali bolo GTA 3 lebo som mlátil ľudí na ulici s baseballovou pálkou (2 alebo 3. trieda na základke)
  • Alebo palili mravce lupou :D
  • Eda.Frtan
    Od svých snad čtyř let hraju hry, které by měli mít označení 18+ a vrah, nebo degen ze mě není...
    Stejně jsem nikdy nepochpil tento systém ratingu, protože u knížek jsem ho nikde nevděl(možná moje chyba) a akční filmy(seriály) v televizi jsou mnohdy o dost brutálnější než kdekterá hra. A některé z nich běží i brzy odpoledne.
  • Veskoslav
    Nebo solili slimáky *1*
  • Veskoslav
    Ty sis nechal rodiči řídit, co smíš a nesmíš hrát? Když mi ve 2. třídě nebo kdy zakázali GTA 2, tak jsem nelenil a hrál to někde jinde. Zakázané ovoce nejvíc chutná.
  • JohnyTheZik
    tak muze to bejt alespon nejaka napoveda pro neznaly rodice.. dejme tomu, ze nechces koupit pro 12ti lety dite manhunt, tak ten tam tech obrazku mel urcite dost :D..
  • proboha to je tak trapný :D:D:D kdo nechápe značku 18+ ?????? tvl to je opravdu k smíchu... moji rodiče byli na mě přísní, takže hry 18+, jsem mohl hrát teprve když mi bylo 15..... a mohu říct, že mi nic neuniklo.... ale prostě na tohle budou lidi srá* ...
  • Irisis
    Jako mít linku je pěkný, ale dokud se o ní nikdo nedozví, tak je ta akce k ničemu. To by se museli dát letáky do škol nebo udělat rádiovou/televizní reklamu, zveřejnit PR článek na idnesu nebo novinkách atd.
    Navíc ty jejich stránky jsou docela nepřehledné a třeba vysvětlivky pegi piktogramů jsou jako kontextová nápověda.
  • matty-the-gamer
    Ten PEGI je stejně pěkná hloupost. Kdybych se tím dříve řídil, tak bych si moc nezahrál...
  • Že v televizi přes den běží kdejaká sra_ka, od rána se tam jen souloží a vraždí, to nikdo neřeší, ale do her se bude pořád někdo navážet. *11*
  • proc by byli sokovani? driv se pichalo vetvi do mrtvy veverky, dneska strilime do neexistujicich veci
  • Kr.Pa
    Aha, tak tohle, z toho jsem fakt brecel:
    http://www.herniasociace.cz/hlavni-stranka/jsme-proti-piratstvi/
  • Hmm, no jo no. Spíš na to ti rodiče prostě kašlou. Nemají prostě čas řešit, že si jejich děti koupí Modern Warfare 2 2 nebo Battlefield 3: Modern Warfare, nebo Skyrim: Medieval Warfare.

Spousta by asi byla šokována, kdyby zjistili, co jejich děti hrajou.
  • No ak uz niekto nechape, co by asi tak mohlo znamenat "18+", tak potom mu asi ani infolinka nepomoze.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit