Přejít na výpis diskuzí
Alfa verze DayZ prodala za první den 172 tisíc kopií
18.12.2013 | Aleš Smutný
84 příspěvků
-
Ja temer do puntiku tvoje nazory sdilim. Ted ale panuje pocatecni euforie, je to jak bodani do osiho hnizda. *1*
Ale objektivne je nutno brat v potaz za jakych podminek byl standalone vyvijen. Dodelavala se arma, odhaduji ze v Bohemce se to dela jak je v ceskych pomerech bezne, tj presouvaj se lidi z ukolu na ukol, z projektu na projekt, panuje system kazdy dela vsechno a nic poradne, dyk to znas. Mozna Dayz ani nemel stabilni tym, slysel jsem o vysoke fluktuaci lidi v Bohemce, Dean utekl do Himalaji, opadavala duvera v ten projekt, nedostatek schopnych programatoru atd atd....
Mozna ze ted kdyz se sypou penize si Bohemka konecne uvedomi ze se jedna o slepici prdici zlaty vejce, mozna konecne stabilizuje podminky pro vyvoj, da tomu rad a stane se zazrak. Kdo vi. Osobne tomu moc neverim, ale rad budu za blbce pokud se tak skutecne stane. *5* -
Ano
-
To je solidni.
-
moze tu niekto porovnat DayZ ako mod a tuto standalone verziu? co je lepsie..predpokladam ze standalone by mal byt uz o level vyssie či?
-
A ti co ted vydali novy dayz delali i na modu?
-
ano, jsou. ale pro zdravý vývoj platí to, co jsem psal. jinak to připomíná spíš tvorbu stylem pokus/omyl a vývoj se tím velmi prodlužuje. já proti té hře nic nemám, může být časem dobrá, ale zatím z dostupných informací mě nepřesvědčilo nic o tom, že se ten vývoj za rok někam výrazně posune... přijde mi to trochu neefektivní. vývoj probíhá už více než rok. výsledek tomu neodpovídá (chyby neřeším). to je celé, co jsem tím chtěl říct :)
-
Psal na klasický bázi měsíc/týden/den podle potřeby.
-
Tady máš požadavky, co jsou na Steamu.
Minimum:
OS: Windows Vista SP2 or Windows 7 SP1 ; Processor: Intel Dual-Core 2.4 GHz or AMD Dual-Core Athlon 2.5 GHz ; Memory: 2 GB RAM ; Graphics: NVIDIA GeForce 8800GT or AMD Radeon HD 3830 or Intel HD Graphics 4000 with 512 MB VRAM ; DirectX: Version 9.0c ; Hard Drive: 10 GB ; Sound Card: DirectX®-compatible
Recommended:
OS: Windows 7 SP1 ; Processor: Intel Core i5-2300 or AMD Phenom II X4 940 or better ; Memory: 4 GB RAM ; Graphics: NVIDIA GeForce GTX 560 or AMD Radeon HD 7750 with 1 GB VRAM or better ; DirectX: Version 9.0c ; Hard Drive: 14 GB ; Sound Card: DirectX®-compatible -
první menší patch už vyšel... jinak prostě jak to průběžně půjde... viděl bych to podobně jako Arma 3, kde byl vždycky po nějakých 14 dnech až měsíci vždycky nějaký větší update hlavní větve a dev větev měla update třeba každý den.
-
Názvy alfa a beta jsou jen konvence... jinak třeba Wiki uvádí: "The alpha phase usually ends with a feature freeze, indicating that no more features will be added to the software. At this time, the software is said to be feature complete." což dává zapravdu Ganimoth.
-
vůbec nejde o chyby, alfa jich bude mít samo tunu a nečekám, že bude vše fungovat. ale alfa by měla stát na pevných základech (neříkám, že bezchybných), na kterých se dá dál stavět. pokud je u DayZ jako základ mapa, ve které běhají lidé, možnost online hraní a běhající zombíci, je to jako základ slabota, která neospravedlňuje tak dlouhý vývoj už jen této alfy...
-
Jak to bude s patchama ? budou vycházet na příklad každej měsíc nebo vydaj po roce jeden velkej patch a vstoupí to tím rovnou do bety ?
-
Je DayZ mod, což je mod pro Arma 2, kterou vyžaduje a pak je tu od pondělka i DayZ Game, což je samostatně prodávaná standalone verze DayZ, která nepotřebuje žádnou Armu.
-
Dayz v Arma 2 je mód, který se už nebude dál vyvyjet. Tohle je Dayz Standalone ( neboly samostatná hra co z módu vzinkla), proto je placená. O žadným dalším Dayz nevim, jen o hrách co vznikly z Dayz jako Warz ( docela fail) , Nether (nehrál, takže o tom nemůžu nic říct), The dead linger ( svět se ti tam generuje jako v MC jinak je to Dayz singlplayer/coop pro pár lidí), 7 days to day ( to je zkráceně kombinace Dayz a MC, taky sjem nehrál a víc ti říct nemůžu :D)
-
nikoliv, ty základní by měla mít už alfa... v opačném případě pak riskuješ nekonečný vývoj...
-
Plánují 140-160 lidí, ale až v plný verzi ( to ale neznamená že se to do konce alphy/bety nezvedne nad 100)
-
Dovede mi nekdo vysvetlit jak to s tema dayz je? Mam k Arme free dayz, pak je tady alpha placeny dayz a jeste myslim neco existuje...Mam v tom zmatek. Dik
-
nie nie pridal tam toho viac, akurat to pozeram http://i.imgur.com/hAN7Bqg.png
-
no ludia mozu kupovat co chcu, nikto ich nenuti, to ze si kupia hru ktora neni nedokoncena, a hlavne ak tam je napisane ze je nedokoncena, co znamena je tam vela chyb, znamena ze im to nevadi, alebo ze su hlupi, a neprecitaju si veci, alebo nerozumeju tomu, vyvojari ako dean hall si tie peniaze celkom zasluzia, myslim ze uz par milionikov zarobili, o to mozno aj islo, bude sa mozno moct najat viac ludi, a hra pojde rychlejsie hore.......ale stale je to o tom ze nikto nikoho nenuti si to kupovat, upozrneni ludia boli ze to je earlz access, co znamena plna chyb, a ze si to ludia kupili a stazujusam, tak maju rozmyslat :D
-
první patch už vyšel :D změnil crosshair na tečku :D