Přejít na výpis diskuzí
Alien: Isolation není o strachu, ale o zoufalství
15.8.2014 | Petr Poláček
99 příspěvků
-
Od prvních videí, obrázku, informací je tam tolik blbostí a nelogičností, že mě ta hra prakticky vůbec neláká. Počkám si na recenze, ohlasy od lidí a pak uvidím, ale zatím mě to nechává chladným. Kde jsou ty časy AVP.
-
-
Co se ti nelíbí? Házení světlic na odlákání vetřelce (lol), nebo ležérní sneak přes pistoli válející se na podlaze :D.
Fakt, moderní hry, no comment.
-
-
Atmosféru to má solidní. Osobně mi je ale bližší pozice lovce než kořisti, takže si nejsem jistý zda tohle bude můj šálek kávy.
-
super cteni
-
O zoufalství bylo i posledních pár dílo Resident Evil. Aspoň o tom vývojářském....
-
-
Proč? Vždyť to jsou dobrý díly. Co chtěli udělat, udělali dobře.
-
-
Pokud chtěli udělat špatný Resident Evily, tak máš pravdu, tam je to na 10/10
-
-
Ale ony to jsou dobrý RE díly. Není v nich vidět problém.
-
Uff, tak to sadlo ako riť na šerbeľ.
-
-
-
-
ta hra je cela divna,postavena na uplny kravine,vzdyt by byla mrtva uz behem prvniho setkani...ty blbosti jako producirujici se vetrelec po mistnosti nebo skovavani do skrine je skoda komentovat
-
Nejsem si jistý, ale to na tom obrázku je asi ženská, že?
-
-
tvoja bába
-
-
creepy sh*t man
-
nie je ta AI votrelca až nejako príliš naskriptovaná, v nejakom článku som čítal, že votrelec sa reálne nepohybuje po mape, ale jednoducho sa naskriptovane spawne za vami alebo pred vami. A zase neviem či by ma bavilo stále sa schovávať pred votrelcom.
-
-
AI = scripty *7* Čím víc tím líp. Záleží jak dobře to je pravda.
-
-
Ja nie som proti scriptom, práve naopak, ale keď si to porovnáš s inými hrami, kde vedia herný vývojári šikovne scripty skryť, tu sú tie skripty tak zrejmé a ťažko prehliadnuteľné až mám pocit aby na to hra nedoplatila.
-
-
-
Neměl by jí být schopnej vycítit i přes zdi a překážky ? Alien nemá přeci oči, tak požívá jiné smysly.
Ale je možný že tenhle to má jinak, dá se to určitě příběhově obejít. -
-
přesně tak, navíc Alien je tichý predátor útočící ze zálohy, teda aspoň když je sám a pochybuju, že by svévolně taklhle dupal jako ve video
-
No oči nemá, to je pravda. Ale ono vlastně ani nikde nebylo specifikováno, jak se orientuje v prostoru. Možná sonar jako netopýr? Ten zesilovač na hlavě by tomu odpovídal. *1*
-
-
To jsem zvědav. Super, že se snaží jít vlastní cestou!
Hlavně na to tu A.I. Protože to je vetřelec, tak by měl být asi takový jako ve filmech, ale pak by nešlo se tak lehce plížit za zády daného vetřelce. Je to divný. Jak to psal Führer (V Německu by asi nešlo odkazovat v diskuzi na Führera *15*... )
Prostě, zde na to hledím více přísně, když vím co to je ten vetřelec a jestli tam nastane nějaká komedie tak to bude velice vidět. Snad nenastane. Navíc, ten kontakt na blízko kdy stojím za bednou a vedle stojí vetřelec je divný. Kdyby chtěl tak tu lokaci proběhne raz dva a vše uvidí ihned. Proto jsem také jako nejvíce věrohodné řešení jak se s vetřelcem vypořádat bral boj (jestli na to jsou prostředky). Utéci mu na blízko prostě nejde.
Také škoda, že nejde někam zavřít. Asi ty lokace stavěl nějaký chytrák, když všechny přívody jsou tak hovadsky velké aby se tam ten velký vetřelec procpal :) Takto, vlastně vždy víte, že ho znova potkáte i když jste ho zavřeli na WC, protože díra v záchodě je velký tak, aby se tam vešel...
Jinak to vypadá velice zajímavě. Tedy ten nápad. -
-
O plížení a schovávání se píše v článku. Na nejlehčí zalézt pod stůl jako schovka funguje, pokud si hráč nastaví vyšší, musí se víc snažit, protože takhle ho vetřelec lehce najde.
-
-
A to je další problém těhle her. Proč tam vůbec je volba obtížnosti?
Zapnu na lehkou, schovám se pod stůl a všechno (krom toho že z legendy filmového plátna udělám blbce) bude v pohodě...
Ani radši nechci vědět jaké tam budou volby obtížnosti, protože v dnešní době je ta stupnice zhruba taková:
easy - pro blbce
medium - pro nemehla
hard - konečně aspoň trochu zábava
Ty obtížnosti těm hrám leckdy strašně ubližují (ve střílečkách je to navíc řešeno tupým způsobem - přidáme víc nepřátel a zlepšíme jim mušku a takhle by to taky probíhat nemělo). Jednotná obtížnost vy výrazně pomáhala autorům při vymýšlení gamedisngu, protože by přitom nemuseli myslet na blbečky. I Last of Us jsem musel vypnout po dvou hodinách hraní a přepnout na herd, protože to jinak nebyla žádná výzva... -
-
A proč tě to sere? Když budeš chtít zážitek na úrovni filmu, zapneš si to na nejtěžší a jedeš. Jestli se někdo chce schovat pod stůl a koukat, jak vetřelec chodí kolem, je jeho věc.
Více druhů obtížnosti hrám ubližuje? To si snad zarámuju a pověsím na zeď, abych se měl každý ráno čím pobavit. -
-
Ano ubližuje, protože nějak nevidím zábavu v tom že hru projdeš s prstem v nose - to už si můžeš pustit nějakej walkthrough a ještě na tom ušetříš.
Nebo pro tebe by byla zábava to že ti bude stačit se schovat pod stolem? Je pro tebe zábava že v jiných hrách kolikrát vidíš nepřítele i za zdí apod..? -
-
Já bych tuhle debatu asi uzavřel tím, že děcka jako Führer měli v životě tu smůlu, že moc inteligence prostě nepobraly a navíc se nejspíš chytli nějaké špatné party, nebo prostě blbá výchova a díky tomu jsou značně omezení. Nemá smysl s takovýma lidma dál bavit :) Zkus toho doktora .)
-
Co na to vlastně říká pan doktor?
-
Ten chrchel xhit pravdu neměl, protože prostě ani nemá šanci to pochopit, stejně jako ty evidentně (fakt musíte pořád vytahovat to vnucování? Už mi to děláte příliš snadné) - moc bych nedal za to, že jsi xhit s jiným nickem, protože z tvého komentu cítim stejnej zápach jako z těch jeho...
Ale já to nemyslím jako urážku, někdo se holt takovej narodí a je fakt že není ode mne pěkné že si z toho dělám srandu, ale tak trochu si za to můžete sami...
Ani bych se nedivil tomu že nosíš rovnej kšilt :D -
Je jasný, že v tvoje první reakce na xhit byla v rozčílení, ale v té další jde vidět, že tě naštvalo, že xhit má rozum a nepřistoupil na tvoji hru urážek a tak do něj stále rejpeš v naději, že se stejně nakonec chytne. Ubohý sry... :)
-
Führere laskavě přestaň urážet lidi kolem a vnucovat někomu svůj názor. Řekl jsi ho a tím to končí, je normální, že někdo s ním nesouhlasí. Tak si odpusť to vnucování laskavě. Kdo to má číst takový bláboly furt...
-
nightborne: Ano máš pravdu, napsal jsem to trochu neobratně, ale za to z části může to moje rozčílení z těch individuí se kterýma tu jsem nucen vést debatu (velká škoda že xhit stáhnul ocas mezi nohy a neměl koule na mě reagovat, určitě by jsme se ještě hodně nasmáli).
Na druhou stranu tu konečně je někdo, kdo pochopil o čem tu celou dobu mluvím. -
U me osobne to neni nijaky zvlastni problem, ale spis takova preference, kdyz to na vyber neni.
Kdyz je, nevim, jestli je tezka obtiznost nastavena umele, nebo pomoci hernich mechanik, nevim, jak se to ma hrat "spravne", a to mi pusobi mirny diskomfort.
Na druhou stranu, pokud volba neni, mam jistotu, ze budu hrat jenom a presne to, co mi tvurci chteli predvest.
Nic, z ceho by clovek silel a skakal do zdi, ale fírerove pointe vcelku rozumim =). -
Když se ti zjeví nastavení, trvá to většinou pár sekund.
V čem je problém ? -
a to se prave fírer snazi, ponekud mene vybranym slovnikem, naznacit - ze pokud je autory zamyslenym zazitkem ona stredni, proc k ni zbytecne, zmatecne lepit nejake dalsi, misto toho, aby byl cas venovan detailnimu vyladeni te jedne...
a z meho uhlu pohledu ma pravdu, osobne si taky mnohem vic uziju hru, kde se rovnou vrhnu do pribehu bez jakehokoliv nastavovani obtiznosti. svatecni hrac, nebo nekdo, komu vyhovuje proletet hru rychle, by pochopitelne mel pohled jiny. -
Ten slovník bys potřeboval sám. Většinu doby omíláš dokola, jak je volba obtížnosti na hovno, protože pak lidi hrajou na lehkou, schovávaj se pod stolem a to je špatně, protože nemaj ten úžasnej zážitek, co ty na těžkou, což je zase špatně, takže prosím, pouč mě o vnucování.
Ústupky v gamedesignu? Vývojáři určená podoba zážitku je běžně na střední obtížnost, ke které přilepí více či méně přestřelenou lehkou a těžkou. To je věc vybalancování, ne designu. -
Nechápu co tady Vůdce řeší.
Někomu vyhovuje hrát na easy, někomu na hard, je mi to jedno.
Je třeba se smířit s realitou a jít dál. -
A máme tu dalšího blbečka (jaké překvapení asi brácha xhita)
Já tu nikomu nic nevnucuji (možná se podívej do slovníku co znamená něco někomu vnucovat), jen říkám co je špatně a co by se mělo dělat jiank (a líp).
Nebo ty snad nesouhlasíš s tím že když do hry autoři přidají volbu obtížnosti, tak musí dělat ústupky v gamedesingu a častokrát je dělají špatně?
Ještě to pro tvé pomalé myšlení zopakuji - NIC NEVNUCUJI, nic nevnucuji, NIC NEVNUCUJI. Už chápeš, nebo to mám pro jistotu vzdát a začít předstírat že jsem hloupější než ty? -
V té diskuzi nejde o to, že zdejší děti nejsou schopný něco pochopit, ale že tady jedno uplakaný dítě není schopný akceptovat, že by někdo mohl hrát hru způsobem, jakej mu vyhovuje, a ne tím, jakej mu vnucuješ.
-
Tak si má člověk kupovat typ her u kterých předem ví že tam ta obtížnost byla nižší (jako třeba ten stádovej blbeček xhit).
Já např. nechápu jak by někdo mohl hrát na easy, nebo normal Last of Us - jak by mu potom měla ta hra navodit ten pocit zoufalosti z nedostatku munice a materiálu. Když chci něco rychle proběhnout, tak si koupím hru která mým požadavkům vyhovuje a ne nějakej survival - nic ti tu atmosféru nezničí víc než to že ta hra bude snadná (pak si z toho můžeš vyškrtnout ten survival a tím pádem smysl to vůbec hrát)...
A ty zdejší děti to nejsou schopný pochopit. Už jednou jak sem zmiňoval Demons Souls, tam jsem měl fakt pocit že jsem sám na hradě a ten zmar okolo a ta nemožnost pomoci tím průserem ve kterým se nacházíš, TO je právě ta atmosféra kterou člověk hledá a takového typu her.
Pak najednou přijde homouš xhit a začne brečet že je to moc těžký a začne hledat easy.....jenže to tam nikdy nenajde, protože to tam vůbec není - a není to tam z jasného důvodu... -
Chápu pointu ideji, ale hry jsou dnes masovou záležitostí. Ty obtížnosti mají svůj smysl. Osobně mám raději těžké hry (výzva, znovuhratelnost), ale jsou dny, kdy si chci hru zahrát rychle, abych to měl sfouknuté rychle. Ale pamatuju si doby, kdy více obtížností nebylo zvykem. Zelda, Final Fantasy, to byla paráda, a stále je. :)
-
A pak mi tu vyprávěj o tuposti, když akorát zopakuješ co jsem sám napsal.
To že na tebe jde víc nepřátel, který ti dávají větší rány vzniká právě tím problémem gamedesingu a ten vzniká tím že (hádej co) tam vůbec volby obtížnosti jsou - už to chápeš blbečku?
Kdyby tam volba obtížností nebyla, tak se autoři můžou soustředit na celkovej balanc, kterej bude dávat smysl (nedá ti nic zadarmo, ale zároveň bude fér a trestat tě za chyby kterých se dopustíš ty - tak jako to bylo třeba v Demon's Souls, tak si to představuju, tam chcípneš vždy svojí vinou) kéž by si to pochopil (nebo se o to aspoň pokusil) hned, pak bych se nemusel rozčilovat nad hlupákama, který za to rozčilování ani nestojí (to je právě problém blbečků - když sami nic neví, tak se radši připojí k ostatním nedonošencům a na ty kteří mají v hlavě aspoň trochu jasno ukazují jak jsou vylízaní).
Ani nevím proč se tu s tebou bavím, když proti mě používáš moje argumenty (:D) radši zalez do svého stáda a tam se schovávejte pod stolem ve víře, že to bude stačit - velká škoda že Vetřelec opravdu neexistuje, protože lidi s tvojí mentalitou (schovaný pod stolem :D) by aspoň vychcípali a byl by tu konečně klid.
Takže jaké že jsou moje názory? -
vzhledem k tvemu jmenu v diskuzi a k tvemu smajlíkovy je jasne že si uplnej vylízanec
ostatně i tvoje nazory to dokazujou...
každopadně obtížnosti jsou ve hře aby si kažej dal co mu vyhovuje, ja hru vždy zasadně hraju na medium/střední...nechci to mít moc lehke ale taky nechci zbytečně kapat, proste chci hru svižně projít a užít si jí
ikdyž by mi nedělalo problem hrat to na nejtežší, tak proč, vetšinou je to jen o tom že dostáváš vetší rany a de na tebe víc nepřátel až už je to spíš flustrující, tezka obtížnost je pak jen takova iluze, uměle vytvořená aby to prostě skoro nešlo projít...
(pochopitelně si vypínám ruzne napovedy/tipy atd ty mi vaděj ve všech obtížnostech) -
Ježíš seš natvrdlej? Tak to na easy nehraj. Nebo co tě sere ? Že to někdo jiný hraje na easy a ty ne? To mě dostává brečíš tu pro nic za nic.
-
Ne, není to pro mě zábava, jenže ty vůbec nebereš v úvahu, že existujou lidi, kteří hrají jenom občas, nebo nehráli deset let (a takovej čtyřicetiletej tatík, co naposledy pařil něco koncem devadesátých let, a teď se rozhod, že si koupí třeba blbý Call of Duty, si ho bude chtít zapnout na lehkou – když jsem dělal v krámě s hrama, tohle nebyl vzácnej jev), nebo jim prostě schovávání pod stolem vyhovuje. Jak jsem napsal předtím, nikdo tě to nenutí tímhle způsobem hrát, tak se nadechni, řekni si woosah a zkus nemyslet na to, že od října bude na světě spousta lidí, co bude koukat na stepujícího vetřelce.
-
-
-
-
-