Přejít na výpis diskuzí
Alien: Isolation není o strachu, ale o zoufalství
15.8.2014 | Petr Poláček
99 příspěvků
-
a to se prave fírer snazi, ponekud mene vybranym slovnikem, naznacit - ze pokud je autory zamyslenym zazitkem ona stredni, proc k ni zbytecne, zmatecne lepit nejake dalsi, misto toho, aby byl cas venovan detailnimu vyladeni te jedne...
a z meho uhlu pohledu ma pravdu, osobne si taky mnohem vic uziju hru, kde se rovnou vrhnu do pribehu bez jakehokoliv nastavovani obtiznosti. svatecni hrac, nebo nekdo, komu vyhovuje proletet hru rychle, by pochopitelne mel pohled jiny. -
Ještě k tématu - přečetl jsem pár fór a ta hra dostává v komentářích solidně na prdel, ovšem stejně se bude počítat jen to, jak se bude prodávat.. To je ve hvězdách, ale značka Alien asi potáhne slušně, SEGA snad zabere v marketingu a budou vesele házet světlice na vetřelce miliony hráčů.
-
to je super diskuse!! ...a ted este at prijde ten maghor Fíííírer se smajlikem a bude to dokonaly, arbajt Mach fraj!! kejkány do Clinu!!! :D
-
Dieses Bündnis aber war auch deshalb eine Unmöglich-
keit, weil man doch mit einem Staate so lange gar keine
offensive Vertretung nationaler deutscher Interessen er-
warten durfte, als dieser nicht einmal die Kraft und Ent-
schlossenheit besaß, dem Entdeutschungsprozeß an seiner un-
mittelbaren Grenze ein Ende zu bereiten. -
super uz se tešim
-
Myslím, že autoři znají film až moc dobře. Nevím jestli to není jasné, ale film a hra jsou dvě diametrálně odlišné věci.
-
Souhlas, ale příště si vymysli jiný nick, díky.
-
Víc než ty sám to nebude, neboj. Musí to být hrůza, když na tebe každý reaguje takto, že? Není ti smutno z toho, že se s tebou nikdo nebaví normálně? Přemýšlel jsi už nad tím, čím to je?
-
Hlavně at to není zoufalé...
-
http://youtu.be/oCxUwrzVaaA Jak pokračuje tahle scéna? Kdyby se autoři podívali alespoň na film, kterýmu dělaj herní sequel, tak by je házet světlicí ani nenapadlo.
-
Ten slovník bys potřeboval sám. Většinu doby omíláš dokola, jak je volba obtížnosti na hovno, protože pak lidi hrajou na lehkou, schovávaj se pod stolem a to je špatně, protože nemaj ten úžasnej zážitek, co ty na těžkou, což je zase špatně, takže prosím, pouč mě o vnucování.
Ústupky v gamedesignu? Vývojáři určená podoba zážitku je běžně na střední obtížnost, ke které přilepí více či méně přestřelenou lehkou a těžkou. To je věc vybalancování, ne designu. -
Nechápu co tady Vůdce řeší.
Někomu vyhovuje hrát na easy, někomu na hard, je mi to jedno.
Je třeba se smířit s realitou a jít dál. -
Podle čeho vetřelec loví a podle čeho se tedy orientuje? Mám pocit, že film od filmu po prvním Alienovi to šlo tak trochu z kopce, tj. ve prospěch komerčního braku. Pro většinové publikum byl nepochybně vrchol Cameronův akčně militarizovaný Alines nicméně, tahle hra jede podle předlohy (zesnulého tvůrce monstra) H. R. Gigera a R. Scotta. Za mě hra prozatím velký palec nahoru, tohle jsem si vždy přál a konečně to zažiji "na vlastní kůži" :-)
-
Ja nie som proti scriptom, práve naopak, ale keď si to porovnáš s inými hrami, kde vedia herný vývojári šikovne scripty skryť, tu sú tie skripty tak zrejmé a ťažko prehliadnuteľné až mám pocit aby na to hra nedoplatila.
-
Uff, tak to sadlo ako riť na šerbeľ.
-
A máme tu dalšího blbečka (jaké překvapení asi brácha xhita)
Já tu nikomu nic nevnucuji (možná se podívej do slovníku co znamená něco někomu vnucovat), jen říkám co je špatně a co by se mělo dělat jiank (a líp).
Nebo ty snad nesouhlasíš s tím že když do hry autoři přidají volbu obtížnosti, tak musí dělat ústupky v gamedesingu a častokrát je dělají špatně?
Ještě to pro tvé pomalé myšlení zopakuji - NIC NEVNUCUJI, nic nevnucuji, NIC NEVNUCUJI. Už chápeš, nebo to mám pro jistotu vzdát a začít předstírat že jsem hloupější než ty? -
Tomu se říká příklad, víš? Pro srovnání s Frictional a jeho úžasnou herní logikou.
-
V té diskuzi nejde o to, že zdejší děti nejsou schopný něco pochopit, ale že tady jedno uplakaný dítě není schopný akceptovat, že by někdo mohl hrát hru způsobem, jakej mu vyhovuje, a ne tím, jakej mu vnucuješ.
-
CGI animace je pekna. Mozna by mohli udelat i cely film. Kazdopadne Creative Assembly predvedli loni v zari z Rome 2 takovou katastrofu, ze jim na zaklade filmecku nebo naskripvane pulhodiny pro novinare fakt neverim ani nos mezi ocima.
Rome 2 je po 14 patchi v horsim stavu jak predchozi Shogun. A to se novinari pul roku pred vydani rozvasnovali jak je to super. Creative Ass ma skvele PR oddeleni, maji rozpocet na cestovni vylohy pro novinare, bankety, atp.
Dokud neuvidim Lets play z 8me hodiny hrani tohohle Aliena, nehodlam se o to zajimat. -
Tak si má člověk kupovat typ her u kterých předem ví že tam ta obtížnost byla nižší (jako třeba ten stádovej blbeček xhit).
Já např. nechápu jak by někdo mohl hrát na easy, nebo normal Last of Us - jak by mu potom měla ta hra navodit ten pocit zoufalosti z nedostatku munice a materiálu. Když chci něco rychle proběhnout, tak si koupím hru která mým požadavkům vyhovuje a ne nějakej survival - nic ti tu atmosféru nezničí víc než to že ta hra bude snadná (pak si z toho můžeš vyškrtnout ten survival a tím pádem smysl to vůbec hrát)...
A ty zdejší děti to nejsou schopný pochopit. Už jednou jak sem zmiňoval Demons Souls, tam jsem měl fakt pocit že jsem sám na hradě a ten zmar okolo a ta nemožnost pomoci tím průserem ve kterým se nacházíš, TO je právě ta atmosféra kterou člověk hledá a takového typu her.
Pak najednou přijde homouš xhit a začne brečet že je to moc těžký a začne hledat easy.....jenže to tam nikdy nenajde, protože to tam vůbec není - a není to tam z jasného důvodu...