Přejít na výpis diskuzí
Alien: Isolation není o strachu, ale o zoufalství
15.8.2014 | Petr Poláček
99 příspěvků
-
ta hra je cela divna,postavena na uplny kravine,vzdyt by byla mrtva uz behem prvniho setkani...ty blbosti jako producirujici se vetrelec po mistnosti nebo skovavani do skrine je skoda komentovat
-
Na tohle se mi skoro ani nechce reagovat. Jsem přesvědčený, že ta hra bude dobrá, protože jsem si pročetl dojmy lidí, kteří ji hráli na E3 nebo teď na GC. Každej web, co měl na některé z těchhle akcí zástupce, má hands-on preview a zatím jsem neviděl, že by byť jeden z těch novinářů napsal, že je to sračka, že se nebál, že tam je předvídatelná AI, nebo skripty, nebo že je to lineární, nebo že by to jiným způsobem nefungovalo, nebo že by se tam vetřelec respawnoval.
Vetřelec určitě nebude celou hru pochodovat tři metry za tebou jako Freddy Kruger, ale bude se pohybovat vlastními cestami a hrát si s tebou, proto jsou všichni na větvi z toho, jak stresující to je. V tom, že je tam xenomorf jenom jeden vidím výrazné plus, přestože v Isolation občas někoho zabiješ, protože to vyžaduje příběh, není to záležitost o kydlení jako Colonial Marines. Mnohem větší strach budu mít z toho, když vetřelce popálím plamenometem, nebo někam zavřu (fakt nevím, kde jsi přišel na to, že by to nemělo jít), ten uteče a já nebudu vědět, kdy a kudy se vrátí, než že za rohem bude čekat náhrada.
Jinak proč zmiňuješ video, nevím. Klasika trailer, sestříhanej aby zaujal. Na ten já se neodvolávám, svoje tvrzení mám podložená zkušenostmi lidí, co Isolation vyzkoušeli. To je myslím to nejmenší, co může udělat každý tady – přestat vlastními domněnkami mystifikovat ostatní a opravdu si o tematice něco přečíst. -
Nejsem si jistý, ale to na tom obrázku je asi ženská, že?
-
Ježíš seš natvrdlej? Tak to na easy nehraj. Nebo co tě sere ? Že to někdo jiný hraje na easy a ty ne? To mě dostává brečíš tu pro nic za nic.
-
Jako by snad bylo jasné, že tohle je pořádná hra s vetřelcem. Navíc i když tedy A.I bude vyřešena , tak to neřeší tu jasnou předvídatelnost. Vždy někde vyleze. Nelze ho nikam zavřít, je jedno co uděláš, protože prostě celou hru bude někde u tebe. A klidně ho tam snad i respawnou. Tomu bych i věřil... Kde je strach z toho, že jsi mu utekl a najednou tam je druhý apod? Tady víš, že je jeden a bude tam pořád i kdyby tam spadla atomovka.
Ty videa vypadali moc sehraně aby to byla čistě volná A.I. To by pak nemohlo být tak super filmové a hrát to jako nudli v 16:9 + čumět jak je to extra široké / filmové s useklou hlavou a všechny překvapení vycházejí jako ve filmu. -
Ne, není to pro mě zábava, jenže ty vůbec nebereš v úvahu, že existujou lidi, kteří hrají jenom občas, nebo nehráli deset let (a takovej čtyřicetiletej tatík, co naposledy pařil něco koncem devadesátých let, a teď se rozhod, že si koupí třeba blbý Call of Duty, si ho bude chtít zapnout na lehkou – když jsem dělal v krámě s hrama, tohle nebyl vzácnej jev), nebo jim prostě schovávání pod stolem vyhovuje. Jak jsem napsal předtím, nikdo tě to nenutí tímhle způsobem hrát, tak se nadechni, řekni si woosah a zkus nemyslet na to, že od října bude na světě spousta lidí, co bude koukat na stepujícího vetřelce.
-
creepy sh*t man
-
Rychlík začal být už ve dvojce (tam se projevilo to jeho lezení po stěnách/stropech + inteligence a vysoká forma instinktu).
A ano ve trojce byl na maximálce :D, díky jiné stavbě těla (při pohybu využíval aktivněji všechny čtyři končetiny což ho činilo ještě rychlejším). -
To je pravda, ale nebyl z něj rychlík spíš až ve trojce? S tou jeho rychlostí v jedničce, on tam toho vlastně ani moc nenachodí, jestli s dobře pamatuju, takže vlastně pořádně nevíme, jaké měl schopnosti.
-
Ano ubližuje, protože nějak nevidím zábavu v tom že hru projdeš s prstem v nose - to už si můžeš pustit nějakej walkthrough a ještě na tom ušetříš.
Nebo pro tebe by byla zábava to že ti bude stačit se schovat pod stolem? Je pro tebe zábava že v jiných hrách kolikrát vidíš nepřítele i za zdí apod..? -
nie je ta AI votrelca až nejako príliš naskriptovaná, v nejakom článku som čítal, že votrelec sa reálne nepohybuje po mape, ale jednoducho sa naskriptovane spawne za vami alebo pred vami. A zase neviem či by ma bavilo stále sa schovávať pred votrelcom.
-
A proč tě to sere? Když budeš chtít zážitek na úrovni filmu, zapneš si to na nejtěžší a jedeš. Jestli se někdo chce schovat pod stůl a koukat, jak vetřelec chodí kolem, je jeho věc.
Více druhů obtížnosti hrám ubližuje? To si snad zarámuju a pověsím na zeď, abych se měl každý ráno čím pobavit. -
No oči nemá, to je pravda. Ale ono vlastně ani nikde nebylo specifikováno, jak se orientuje v prostoru. Možná sonar jako netopýr? Ten zesilovač na hlavě by tomu odpovídal. *1*
-
A to je další problém těhle her. Proč tam vůbec je volba obtížnosti?
Zapnu na lehkou, schovám se pod stůl a všechno (krom toho že z legendy filmového plátna udělám blbce) bude v pohodě...
Ani radši nechci vědět jaké tam budou volby obtížnosti, protože v dnešní době je ta stupnice zhruba taková:
easy - pro blbce
medium - pro nemehla
hard - konečně aspoň trochu zábava
Ty obtížnosti těm hrám leckdy strašně ubližují (ve střílečkách je to navíc řešeno tupým způsobem - přidáme víc nepřátel a zlepšíme jim mušku a takhle by to taky probíhat nemělo). Jednotná obtížnost vy výrazně pomáhala autorům při vymýšlení gamedisngu, protože by přitom nemuseli myslet na blbečky. I Last of Us jsem musel vypnout po dvou hodinách hraní a přepnout na herd, protože to jinak nebyla žádná výzva... -
Takovýhle názory mě úplně ubíjej. Všichni brečej, jak není pořádná hra s vetřelcem, a když jim ji někdo udělá, najdou si tisíc a jeden důvod, proč ji odsoudit ještě před vydáním.
Navíc, Alien: Isolation vychází z prvního filmu, kde se vetřelec pohybuje pomalu a s rozvahou. Rychlou svini z něj udělal až Cameron ve Vetřelcích, takže ne, neměl by fungovat tak, jak píšeš. Měl by tě pěkně vystresovat a pohrát si s tebou, jako to dělal posádce Nostroma. A to myslím Creative Assembly zvládli zpracovat dostatečně věrně. -
Neměl by jí být schopnej vycítit i přes zdi a překážky ? Alien nemá přeci oči, tak požívá jiné smysly.
Ale je možný že tenhle to má jinak, dá se to určitě příběhově obejít. -
O plížení a schovávání se píše v článku. Na nejlehčí zalézt pod stůl jako schovka funguje, pokud si hráč nastaví vyšší, musí se víc snažit, protože takhle ho vetřelec lehce najde.
-
Je prostě divný, že to je vetřelec. To by mělo začínat tak, že to zapneš uděláš hluk vetřelec přiběhne, vyskočí na strop proběhne všechno co je v okolí, najde hráče a sežere.. A jestliže neuděláš zvuk ale ví, že tam jsi tak, to proběhne celé a zase hráče sežere *3* Tohle vypadá na vetřelce v důchodu.
Jo, kdyby to nebyl vetřelec...Anebo to přesouvání nebylo tak blízko vetřelci. U AvP to nevadilo. Tam jsi to řešil zbraní a byli rychlí jak asi mají. -
Jsou to novináři jako Petr Poláček, co napsal ty dojmy, který tady komentuješ, a Pavel Dobrovský, co si hru vyzkoušel na E3 a taky byl nadšenej. Článek od něj se dá na Games dohledat.
-
To jsem zvědav. Super, že se snaží jít vlastní cestou!
Hlavně na to tu A.I. Protože to je vetřelec, tak by měl být asi takový jako ve filmech, ale pak by nešlo se tak lehce plížit za zády daného vetřelce. Je to divný. Jak to psal Führer (V Německu by asi nešlo odkazovat v diskuzi na Führera *15*... )
Prostě, zde na to hledím více přísně, když vím co to je ten vetřelec a jestli tam nastane nějaká komedie tak to bude velice vidět. Snad nenastane. Navíc, ten kontakt na blízko kdy stojím za bednou a vedle stojí vetřelec je divný. Kdyby chtěl tak tu lokaci proběhne raz dva a vše uvidí ihned. Proto jsem také jako nejvíce věrohodné řešení jak se s vetřelcem vypořádat bral boj (jestli na to jsou prostředky). Utéci mu na blízko prostě nejde.
Také škoda, že nejde někam zavřít. Asi ty lokace stavěl nějaký chytrák, když všechny přívody jsou tak hovadsky velké aby se tam ten velký vetřelec procpal :) Takto, vlastně vždy víte, že ho znova potkáte i když jste ho zavřeli na WC, protože díra v záchodě je velký tak, aby se tam vešel...
Jinak to vypadá velice zajímavě. Tedy ten nápad.