Přejít na výpis diskuzí
Amnesia vyděsila přes milion lidí, tvůrci chystají něco nového
13.9.2012 | Petr Poláček
65 příspěvků
-
Spoustu her musím hrát po tmě, abych z nich měl ten správnej pocit. Např Alan Wake je podle mě na PC sice nejlepší hrou za dlouhou dobu, ale při hraní ve dne mu něco schází. No a u Amnesie je to přesně naopak, to bych po tmě fakt nedal. Monstrum na obrázku vidím dnes poprvý, což si myslím, že u Amnesie hovoří za vše. Samozřejmě člověk si to musí umět správně vychutnat a ne to hrát jako kašpárek :)
-
zatím jsem v druhé kapitole, ale dead space mě nijak moc zatím neleká (zatím mi to svou atmosférou připomíná half life, respektive ty pasáže, kde jdeš proti mutantům). hra je to super, i když to hraju po kouskách, přecejen procházet zmasakrovanou, zkrvavenou a hnusnou vesmírnou lodí není příjemný pocit - ne strach, ale prostě nepříjemno...
-
Tak to do ní rozhodně jdi - Amnesia je totiž čistě o strachu. Nejčistší derivát.
-
ono kdyz mas spatne nastavenou gammu tak se opravdu bat nejde :) tak znovu a lepe
-
Je to na tom blogu - v tom optimistickém případě počítají s HIB, v pesimistickém s tím, že počítají jen s 1/3 HIB prodejů... Je to kvůli tomu, že nechtějí počítat jako prodaný kus to, že někdo měl Amnesii z dřívějška a koupil si bundle. Takže ten optimistický odhad 1360000 je v podstatě skutečný počet prodaných kusů spolu s HIB a dalšími akcemi.
-
Spíš Call of Duty. Tam musíš zastřelit všechno.
-
Sorry: úspěch
-
Když mi bylo o hodně méně, tak jsem se lekl i pavouka v DooM 3, poté mi nahnalo strach se prodírat barákama v Condemned jen s francouzákem v ruce. Vše se dalo zvládnout, člověk zjistil, jak lehce je zabít, ale v novém Alone in the dark jsem měl spíš strach z něčeho jiného ,bál jsem se spíš neůspěchu že budu opět něco opakovat, protože černá hmota a hnusný ovládání bylo děsivé samo o sobě. Kdy jsem ale opravdu strach měl, a to i přes to, že jsem myslel, že už jsem odolný vůči strachu, bylo Dead Space. Na to se nedalo připravit, ani v podobě Sillent Hillu,COC či jiných.Scéna přeměny z lidského těla na monstrum si budu pamatovat hodně dlouho. Ale popravdě, bál jsem se rád. Asi jako pocit dívání se v mladších letech na film Kruh. Amnesia mě láká, je to pro mě výzva.
-
Asi v tom cisle budu zaratane aj pocty kopii z HumbleBundle ze? Lebo toho Bundle v ktorom bola Amnesia sa tusim predalo 0.5m . Boli tam vtedy spolu s nou aj hry ako Limbo, Bastion, Lone Survivor a nejake dalsie. Amnesiu mam no este som sa k jej poriadnemu hraniu nedostal, zatial som sa neodhodlal riskovat infarkt *1*
-
a lidé nesouhlasili s jeho názorem a nelíbil se jim, tedy taky pouze negativní názor, zde reprezentováno mínusy. jen proto, že tady někdo vyjádří na někoho názor mínusem, ho hned posíláš hrát COD? samozřejmě že hra se nemusí líbit každému, ani nemusí každého bavit. stejně tak se nemusí každému líbit něčí názory a místo psaní reakce kliknou na líbí/nelíbí. to ale nikterak nemusí znehodnocovat ten názor, ukazuje to pouze, jak je to vnímáno lidmi, kteří si ho zrovna přečetli. ve finále to nemusí znamenat nic. vytahovat ale kvůli tomu COD nebo EA...
-
Taky dobra reakce *1*
http://www.youtube.com/watch?v=FGCUNom0miU -
blbost je tam scena kde te honej a dotahnou te do vezeni
-
Jo, dokonce tam sluchátka + tmu autoři doporučují při startu hry. Každopádně to je taky trochu o slovíčkaření a vnímání významu slova "strach". Dost často čtu něco jako "vyloženě jsem se nebál, ale xyz", kde třeba já osobně tomu xyz říkám strach. Jo, vnímání tísnivé atmosféry jak píšeš taky vnímám jako strach, vím, že ne každý tomu tak řekne a pod strachem si představí ještě něco jiného nebo víc specifického. BTW já se třeba vůbec nebál až do doby, kdy se začala objevovat monstra, která mi v té hře skutečně mohla něco udělat. Proto taky beru s rezervou když třeba někdo říká, že to hrál 15 minut, vůbec se nebál a nechápe, co na tom kdo má a šlo to z disku (a taky si myslím, že tam autoři mohli skutečnou hrozbu zasadit o něco dřív).
-
Podle me hodne zalezi na tom v jakem rozpolozeni clovek hru hraje a take hodne na tom,jestli hru hraje pres den ,kdy se kolem cloveka kazdou chvilu nekdo mota a nebo sam v noci se sluchatkama.
A v neposledni rade urcite hraje svou roli i vek.
Ja osobne sem se u Penubry a Amnesie vylozene nebal,ale tisnivou atmosferu to misty melo hodne slusnou.
Kazdopadne obe hry povazuju za opravdu kvalitni pociny a bavily az do konce. -
Proč tolik mínusů? Jen napsal svůj názor, byť je negativní. Ale jo, hra je od nezávislého studia a je OPRAVDU strašidelná, takže samozřejmě musí bavit každého, a komu se nelíbí, nemá vkus a měl by hrát třeba COD nebo něco od EA, že?
-
Jedina horrorova hra, ktera mne srdecne nebavila, zkousel jsem ji hrat 4x ani jednou mne neoslovila a co se tyce atmosfery, nevim co na ni bylo tak hruzostrasneho, asi mam latku polozenou nekde jinde....
-
to je přesně to co se mi líbí, ty monstra sami o sobě děsivý nejsou, zvuky atd. ale ta hra má takovou atmosféru že tě to pohltí a pak to funguje skvěle. Co budu lhát já se místama bál i v Bioshocku. Kdežto u takovýho Slendera vůbec.
-
presne to iste u mna. O dost lepsia ako Amnesia je Call of Cthulhu.
-
Já osobně mám Amnesii rozehranou - odehráno cca 2 hodinky. Atmosféra super, ale místo toho, abych se hnusáků bál, tak mě spíš se*ou, protože je nemůžu sejmout a musím se jim furt vyhýbat. Chtěl bych na ně políčit nějakou past nebo jim hodit šutr na hlavu, ať od nich mám klid :)
-
pokud si mozek nemysli ze jde o zivot tak je mira strachu zavisla na tom jestli se nekdo bat chce nebo ne. plati to pro filmy i hry. ja se bat chtel jinak bych to nehral. a bal sem se tak dobre ze sem hnusaka poprve videl az po dohrani na youtube.