Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Braun

Nejsem příznivcem battle royale her, ale když jsem zahlédl hodnocení, nedalo mi to. 

Abych ve finále zjistil osudovou pravdu, a to, že battle royal hry nemají rádi mě.

Byl jsem tam za tupce i přes absolvování tutoriálu. Usuzuji tak podle toho teenagera, který mi ve voice chatu dával instrukce jak v pomocné škole a nedokázal pochopit mé prosazování celosvětového míru.

10/10 nezafungovalo, někde dělám chybu.

• ZOLLINO

nedelas, to je jen tedka moda, velebit jeden tupy mod a davat 10/10 hram s minimem obsahu a moznostemi.

• Rejsek

Takovej hate na hodnoceni u hry, kterou muze kazdy bez obav a bez penez vyzkouset na vlastni kuzi😂...o co vam jde lidi?!

• Ja se tim jenom bavim, APEX jsem zkusil, jeste tomu diky hodnoceni z ruznych stran dam sanci.. a pokud ne tak nemusim hejtovat jako tupe nerdoidni decko :D,,, omg tady je fakt vykvet demence to se musi nechat. Bezte na vdzuch umastenci 😂

• patr

Paradna hra a nove napady.  Je vidiet ze zapracovali na tom co mnohych na br sralo.  Moznost ozivenia je tam dobre spracovana. Nie ako v Blackout mode Down but not out, kde ste sa museli len zakempit.   Ale tu ste vystaveni urcitemu riziku kedy je treba banner zobrat (mozu ho strazit) alebo ak pristava drop ship.   

Len jedina vec co ma trosicku sere je prilis velka arkadovost strelby.  Zbrane by mohli viac kopat.  To je jedine velke minus podla mna

• maros.goc

fuuha 10? tak to Respawnu vyslo kralovsky

• Ilusiveman

Jako, z určitého pohledu, to bylo geniální taktika 0 hype a boom, tady máte,  Fornite další a doposud nejodladěnějši battle royale na trhu a zdarma. Žerte.

Nejsem fanda žánru A battle royal je podle mě subžánr, ale z pohledu výše + dalších posbíraných indicii, zasloužená 10ka, ikdyž to přiznávám nerad.

• Majkl

žádná desítka není zasloužená, jelikož žádná hra není dokonalá, takže si 10/10 nezaslouží 😬

• species
        10/10 ale neznamena dokonala hra, znamena to proste hru o ktere se bude jeste za nejakou dobu mluvit, je necim vyjimecna a ostatni hry ze stejneho zanru se s ni budou srovnavat.
        • Majkl

tak to zřejmě na games.cz mají jinou definici

• Posunutá hodnotící škála by se ještě dala pochopit, ale takhle rozhazovat desítky je už prostě úchylné. Na desítku by měla existovat nějaká speciální sada pravidel. Jako například redakčně max 4 desítky ročně, hodnocení spolu schvaluje celá/většina redakce a každý redaktor má právo veta :-)

Ještě než jsem viděl číselné hodnocení, jsem se divil jak to může recenzovat právě Adam, který to už několikrát tak zapáleně a zaujatě popisoval ve FC. Nechci ho obviňovat, že se přidal k temné straně placených promotérů, ale tohle prostě není objektivní recenze. A než mi sem někdo napíše, že žádná recenze není objektivní. Máte pravdu, ale všechno má své meze.

• Derp_1337

Světový průměr Apex Legends je cca 9/10 a rozdíl ±1 bodu je prostě zanedbatelná odchylka.

Jedné osobě/recenzentovi to moc nesedne a dá tomu 8/10, jinému hráči to zase
      perfektně sedne do noty a dá 10/10. Tak dlouho dokud rozdíl není třeba
      2-4 body, tak se není důvod vzrušovat.
      Někteří lidé dokonce jsou proti číselnému hodnocení, protože je to velmi zavádějící. Vždycky je lepší soudit dle napsaného textu.

A s tím umělým omezením hodnocení 10/10 bych to nepřeháněl. Trh s hrami není nijak centrálně řízený, takže jsou roky, kdy prakticky nevyjde žádná vynikající hra, a pak jsou roky, kdy vyjde fakt hodně výborných her (třeba rok 2018 byl plný skvělých her).

• Průměr metacritic je 8.8 z 11 obdobně deformovanych médií. A 6.7 hodnocení stovek uživatelů. Věřil bych spíš těm uživatelům.

Asi jsem naivní, ale recenze by se alespoň měly tvářit objektivně a být kritické. Další problém zde na Games je ten, že občas výsledný text nelze nazvat recenzí ani omylem.

Když to srovnám s Witcherem. Ten taky není zdaleka dokonalý, ale byl a asi stále je to nejlepší co lze obecně hrát. V rámci žánru to platí dvojnásob. A pokud bych nedal 10 jemu, tak už ničemu. 

RDR ma tisíc a jeden detail a komplexní svět. Co má APEX? Je to jen jednoduchý playground. Dobře zpracovaný, možná zábavný ale pořád jen playground. 

V zásadě máš ale pravdu. Tady bych si číselné hodnocení  odpustil.

• Derp_1337

Jo, vskutku jsi naivní, když přikládáš takovou věrohodnost hodnocení uživatelů. Recenzenti se aspoň snaží o trochu objektivity, zatímco do uživatelského hlasování můžou přispívat i trollové a hateři, co hru vůbec nehráli a nikdy ani hrát nebudou, jenom protože to je "jenom další Battle Royale".

• No jeden z nás určitě naivní bude. Asi ten co věří objektivitě recenzentů :-) Já se samozřejmě snažím hledat různé zdroje hodnocení. Ideálně od člověka, kterému věřím, a který má podobný vkus.

Možná se budeš divit, ale kolikrát má uživatelský průměr daleko větší vypovídající hodnotu. Historicky, zpětně a u spousty titulů. A to i s těmi "trotly", které si uváděl. Protože ti se většinou vyrovnají placeným "uživatelům". Ti co jsou hned nahoře a píšou generické obdivné bláboly. Přitom mají v profilu jediné hodnocení a účet starý den. Ti "lepší" využijí jeden účet i vícekrát.

Ono je to také krásně vidět na srovnání filmů a her. U filmů je to přesně opačně. Uživatelské hodnocení bývá značně nad recenzentským. Proč? Protože filmoví kritici jsou pořád ještě kritici. Většinou rozumní a neplacení filmovým průmyslem.

Kolik znáš kompetentních objektivních herních recenzentů, kteří se nebojí dát hře 20% okolnímu světu navzdory? Já moc ne. Ono taky kdo si to může dovolit, že? Když nedáš "doporučené" hodnocení, nebo jinak zkrouhneš hru, příště zapomeň na recenzentské verze všech her daného vydavatele. Navrch ještě můžeš přijít i o peníze z reklamy.

• Derp_1337

Já nikdy neřekl, že veřím v objektivitu recenzentů. Já poznamenal, že se "snaží o trochu objektivity", což znamená úplně něco jiného 😉

Jinak tvá nařčení z fake uživatelských recenzí jsou přehnaná. Jasně, některé hry/společnosti měli recenze od jejich zaměstnanců, ale to neznamená, že u každé hry jsou podobná fake hodnocení.

Lehce jsem projel top 20 "desítkových" hodnocení Apex Legends a z toho jich 13 bylo zaručených uživatelů s hromadou recenzí. Další 4 hodnocení byly od relativně nových uživatelů s malým množstvím hodnocení (4 až 10), ale ty hodnocení byly na celé stupnici (nějaké ty červené a žluté hodnocení), takže to pravděpodobně byli jenom normální uživatelé. A jenom 3 uživatelé měli méně než 4 hodnocení a tudíž by se dali podezřívat z fake, ale není to na 100% , protože v hodnoceních neměli nějaké moc velké odchylky od průměru (když je průměr 8/10 , tak dát tomu 10/10 je pořád akceptovatelné).

• Reakce na příspěvek:

Skoro u každé hry. Taky jsem teď rychle projel podle data Apex PC lidi co dali 10. Relevantní byl s bídou jeden.  Další co hodnotil cca 6 her  jen 10 nebo 0,1. Zbytek byli lidi co dávali jen 10 (u 1-6her).  Ale skoro to samé platí i u 10 lidí co dali 0. Tam byli relevantní tak 3-4.

Ve výsledku je to ale jedno jestli hodnotí nějaký pablb s černobílým viděním světa, nebo někdo za prachy. Oboje se prokazatelně děje. My jen můžeme doufat, že se to vyváží. Nebo si "vyzobat" to čemu budeme věřit. Mám jen takovou obavu, že Games to dlouho nebude.

• uher

A nebývalo dřív pravidlo, že se na desítce musí shodnout celá redakce?

• hulec

Vzhledem k technickýmu stavu fakt netuším jak to mohlo dostat 10/10.

Proboha dyť to má horší desync jak PUBG.

• Lukass

Apex je slusna zabava na hodku dve s kamosema,  super.  Bavi me to,  ma to pekny zbraneca dobrej gunplay. 

Ale 10/10 fakt ne. 

Staci se podivat kdo to recenzuje a je jasno :) 

• Celkem me to bavilo asi by to bylo lepsi nehrat s nahodnyma lidma

• Musím říct, že jsem nehrál žádné jiné battle royale a po vyzkoušení APEX LEGENDS jsem příjemně překvapen. Hru jsem tedy hrál jen s kamarády, takže nemůžu říct, jaké to je s náhodnými hráči v týmu, ale hra mě opravdu baví.

Velké plus je pro mě absolutní zbytečnost do hry dávat peníze :) Skiny zbraní/postav apod mě nikdy zrovna nebrali, takže si čistě užívám pocit z hraní. Tím spíš bych si dokázal představit nějaký DONATE tvůrcům za výborně řemeslně zmáknutou hru.

Jedinou celkem důležitou vadu na kráse bych viděl v tom, že hra mi relativně často padá, cca 2x za hodinu a do hry se člověk už vrátit nemůže. Bohužel to není problém jen s mojí konfigurací, ale stává se to i spoluhráčům... nicméně to snad brzy opraví patchem.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit