Apple i Google odstraňují Fortnite ze svých platforem, Epic se brání žalobou
-
U apple jsem hrál několik her, kdy autoři vydali hru prostě jen tak, bez reklam, bez ničeho, zadarmo. Otestovali si lidi, udělali si fanoušky a pak není problém si udělat reklamu sám na sebe a udělat další díl už za peníze. Čili existují apky/hry, který opravdu nemají ani reklamu a jsou zdarma a jsou to plnohodnotný hry.
Čili vydělávat nemusíš vždy peníze, někdy je to třeba jen pro prestiž, budování značky, jména, ... a pak to apple provozuje /hostuje opravdu zdarma a nic z toho nemá a nikdy mít nebude.
Namátkou třeba tady..
https://www.makeuseof.com/tag/free-mobile-games-no-ads/
-
Já znám spíš Google store a většina aplikací mají reklamy i když je to blbej budík. Jako tak třeba Applu nejde zrovna o peníze u lidí co z toho nic nemají, ale jenom u těch výdělečných.
-
Ne všechno se dělá, aby to vydělalo peníze. Spousta věcí je jen tak, prostě to lidi dali k dispozici. Za ty roky co mám iphone jsem narazil nesčetněkrát na případ, kdy vývojář dal hru zcela zdarma i bez reklam. U aplikací jako takových je to ještě běžnější. (jakkoli to není pravidlo, ani většina oproti zbytku)
Samozřejmě teď se asi bavím s někým, kdo zřejmě na storu nikdy nebyl, nebo dělá schválně hloupýho.
-
"Vam mladejm je to asi u pozadi, ale ja zazil komunistickej marasmus az do puberty, takze vim jaky je to zlo, vcetne cenzury."
nj. Predpokladam to, ze mi je pres 40 nic nemeni :-P Dekuji za dalsi pokarani a doporucuji si zapnout tv made in china vcetne pc abys to mohl radne vysvetlovat "mladejm" :-D
-
Není náhodou nekalá soutěž, nebo podvod nabízet stejný produkt za dvě různé ceny?
-
takže kolik by měl mít Apple z 300M?
-
Jenze to, aby Apple melo takove ,,monopolni,, postaveni neni zadara....Apple to stoji miliardy USD si to postaveni udrzovat a stalo je to nekonecne mnozstvi penez toho dosahnout.
-
No spíš bych řekl, že chtějí otevřít jednání o cenách? (a že to jinak nešlo?) To nacenění v procentech prostě vede k absurdním situacím. Služba kterou jim Apple monopolně nabízí je tak, že jim hru nějak certifikuje (jendorázový náklad), dává hosting na serverech a zprostředkovává platby. A pokud se nepletu, tak Epicu za to účtuje stovky milionů dolarů. To je prostě absurdní a přestřelená cena. A pokud ji po tobě chce někdo s monopolním postavení, je imho naprosto normální se bránit.
A imho to neznamená, že by Epic nechtěl platit. Pokud jim Apple naúčtuje 5 000usb za certifikaci hry, 50usb/mb/měsíc za hostín a dvacet centů za provedenou transkaci, určitě je Epic žalovat nebude.
-
Pokud jsou úplně zdarma, tak nevydělávají?
-
Eee ano. Ale souvislost?
-
Pokud vlastnis byt nebo treba auto tak jsi taky monopolista.
-
z čeho ty věci vydělávají?
-
Rika ;) a obdivuju odvahu jak jeho tak Assange. Ja tam vidim jeden rozdil, v tom anglosaskem svete, ty firmy ty data nepredavaj dobrovolne, nechce se mi to ted hledat, ale myslim, ze nektery dekrypce dat a komunikaci byly odmitnuty i na ofiko pozadani vlad. V Cine o to vlada zadat nemusi, ta cinska spolecnost je totiz vetsinou "polostatni", takze ten access ma rovnou danej. Ale souhlas, ze v nekterych pripadech jsou jedni za dvacet a druhy bez dvou za osmnact. Podle toho jak se jim to hodi.
A opet bych se rad vratil k topicu, za me idelani gaming industry je apoliticka, asi jako driv (90ties). Mozna teda idealne i lehce nekorektni, ale opravdu svobodna. Dnes mam pocit, ze diky firmam jako je Tencent o kus ty svobody prichazime. To je asi uz opravdu vsechno co jsem chtel rict.
-
Až na to, že na storu je spousta věcí, který jsou zdarma, nemají reklamy a ani tam nic nejde koupit .. a žádnej problém v tom není ;)
-
Jakože to samé v bledě modrém nedělají i jiné firmy, které pak pod rouškou tzv. národní bezpečnosti předávají data vládám tzv. svobodného světa? Aféra Snowden ti nic neříká?
-
takže vlastně Epic chtěl mít hru zdarma na Google Play a appstoru* a ještě jim nechtěl dát procenta z mikrotransakcí. Takže vlastně chtěl aby z toho Google a Apple neměl vůbec nic, mi přijde že spíš asi Google a Apple měl žalovat Epic za podvod, nebo krádež.
*(možná nějaký vstupní poplatek, nevím jaký jsou podmínky proto být v obchodě)
-
jako oni ani eshopy nemají poplatky, takže bych řekl že za akcie a cryptoměny by poplatky být neměli, protože to pak nemá hodnotu cryptoměny
-
Aha, takze nic. Nevadi.
-
Apple na monopol na distribuci digitálního obsahu na iOS/iPadOS, to je meritum věci😉
-
Tak to máš jednoduché. Největší výrobce + prakticky vše od patře pozice níže😉