-
na sérii gothic+risen jsem vždycky nejvíc miloval volnost pohybu absolutně všude... horolezit, s akrobacií skákat a nezranit se nebo překonávat propasti s kouzlem levitace.. jestli je tohle omezený stejně jako fable, tak k tomu bohužel asi ani nečuchnu... pokaždý když jsem potkal starý známý ... leeho, larese, diega, gorna, miltena... a nebo ty zhulence z tábora lestra a angara...xardase.... tak jsem měl zvláštní radost.. jak potkat kamarády po dlouhej době(nejsem tlustej nerd a nehraju tak moc, možná proto).. má cenu se za nima vracet? prosím, přesvědčte mě někdo, jestli to má cenu instalovat... dneska jsem dohrál G3 1.74, odešel jsem s xardasem ze světa portálem do neznámý země... nevím jestli tam nemám radši s dobrým pocitem zůstat, než si ho kazit 4kou...
-
-
já tu hru ani stahovat nebudu takže ti doporučím to samé. Gothic 1 kdysi naprostá bomba. Jeden z nejkrásnějších zážitků mé herní kariéry :) Gothic 2 2x tak lepší plus skvělý datadisk. Pak G3 což byl jeden důvodů proč sem kupoval nové pc. Byl skvělý i s divokými prasaty s bojovými schopnostmi Chucka Norise ale jako hodně lidí ani já sem ho nedohrál. A Risen též nezklamal. Tohle je konzolový, marketingový šedý průměr který má se sérií jen společný název nic. Po G3 by si byl zklamán.
-
-
s prvními dvěma díly souhlasím. rovněž se řadí mezi nejlepší hry mé herní kariéry, ale G3 pro mne bylo ztělesněné zlo: i bez bugů to byla hra bez příběhu a pomrveným soubojovým systémem. A Risenem si mě piraně moc neudobřili - jakkoli skvělé byly první dvě kapitoly, ve zbytku šla hra do kopru (více než půlka hry složená prostě z toho, že v dungeonu kosíte přerostlý ještěrky bez zjevný motivace? ještě k tomu když nejkrásnější zážitky ze všech gothiců mám z pod širého nebe? ne děkuji) teď G4 proháním nechanikou, takže uvidíme, jaké budou dojmy.
-
-
Jak tak koukám, trošku jsi přeskočil:-) Ještě Forsaken gods je mezi, ale tam fakt nevím, o co tam vlastně šlo:-)
-
-
Pre mňa je 7 dosť vysoké hodnotenie, nechápem ako ho mohla hra dostať pri chybách ktoré popisuje recenzia (hlavne technické chyby). Ale to ma ani neprekvapuje, ved Gothic 3 (absolútne nedorobená hra ako technicky aj obsahovo) tu dostala 8. Podľa mňa by sa technikcá stránka hry mala premietnuť do vysledneho hodnotenia hry.
-
-
P.S.:
http://pctuning.tyden.cz/multimedia/16-elektronika/18910-uvaha-blizi-se-konec-recenzovani
hodnotenie klasika medzi 70-80% par omáčky okolo a "recenzia" je na svete *3* *11*
-
-
ze arcania neni gothic to bylo jasne uz z dema. stejne tak jako g3, risen nebyl g2, g1, ale tady je ten rozdil daleko vetsi. podle me je arcania hodne podobna divinity 2. nemuzu si pomoct, ale me prijde grafika v arcanii daleko horsi nez v g3, risen. ano super efekty pocasi a modely nekterych postav a zbrani, zbroji, ale v pohybu to na me pusobi daleko hure a grafika okolniho prostredi a hlavne objekty v dalce sou vylozene hnusne. mozna kdyby slo zapnout AA, tak to bude vypadat lepei, ale to aspon u me nejde. asi uz to tady nekdo napsal, ale to mizeni keriku jde vypnout v menu :)
sice sem kritizoval, ale musim dodat, ze se to dobre hraje a to je prece to hlavni ?!? :) kdo chce velky svet tak at si znovu zahraje G3 s poslednim community patchem 1.74 ktery z g3 udelal hru nad 90% kdo chce vetsi svet a lepsi bojovy system, jak v g3 ten at si zahraje risen :D kdo chce gothic tak si zahraje prvni dva dily :D -
-
ešte by som dodal že kto chce poriadne rpg zahraje si fallout 2 lebo odvtedy žiadne iné dobré a skutočné rpg nevyšlo.
-
-
To je ale pěkná blbost... Obecně se starý hry nadhodnocují, protože dřív nebyla taková konkurence a když už něco stálo za hřích, člověku se to vrylo do paměti. Pak vznikají podobný modly. Fallout 2 - skvělá hra. Ale že od tý doby nevyšlo žádný dobrý RPG? Ať už kouříte cokoliv, nedělá to dobře vašemu zdravému úsudku *3*
-
-
klasicka hlaška o drogach aspoň si mohol prist s niecim novym *7* o rpg žanri mam celkom dobry prehlad a stare hry nenadhodnocujem. staci si ich znovu spustit a uvidis ze tie herne mechanizmy su dnes neprekonane.
-
-
Váš subjektivní názor, ale napsat, že od tý doby nevzniklo žádný dobrý RPG, to zkrátka na nic jinýho než drogy nevypadá. Rozdíl mezi "nepřekonané" a "dobré" je dost markantní a pokud máte o RPG přehled, tak tím spíš nechápu, jak můžete něco podobnýho napsat. Dost silný slova
-
-
-
Ačkoliv máš pravdu, že F2 je skvělé RPG, tak nevím komu to tady cpeš. Diskuse je o ničem jiném, pokud jsi si nevšiml.
-
-
nikomu tu necpem fallout len vravím že ani Gothic nie je poriadne rpg. Ty budeš asi nejaký dement s IQ 80 ktorému treba všetko dvakrát vysvetlovat lebo nechápe kontext? *11*
-
-
Hmm ostrej cápek. Klidně mi vysvětli proč tu nadhazuješ Fallout když se tu baví pouze o G1, G2+A, G3, G4 a Risen. Klidně mi to vysvětli třikrát, třeba mi poskočí IQ a stoupne agresivita na tvou úroveň. P.S. Prohlášení, že Gothic není pořádné RPG je mi k smíchu. Sni dál *5*.
-
-
-
-
"kdo chce gothic tak si zahraje prvni dva dily" Pravdu díš :)
-
-
Tak Gothic 1 z roku 2001, tedy 9,5 let snad už ne... Přeci jenom i pro oči to chce něco a grafika je z dnešního pohledu hodně slabá už...
-
-
no ale grafik tam natu dobu byla fantasticka ale tet kdyz zavres oci tak to jde hrat taky ne :? :) ja osobne preferuji 1 a 2 díl :P
-
Tohle normálně a nerada takhle nepíšu, ale ty jsi neuveřitelný kokot.
-
Knížky nemají kromě občasných obrázků žádnou grafiku a čtou se i dnes. Jádro je stále výborný a inteligentní hráč to docení. Na grafický orgie tu jsou jiný tituly nebo mody. Mimo to, s grafikou v Gothicu by problém bejt neměl. Však to tenkrát taky chtělo pořádnou mašinu, Duron tisícovka a Gf2 MX 400 a jak se to panečku hrálo *4*
-
-
Já píši "i" tedy i něco pro oči. Nemůžete to proboha srovnávat s knížkou ne? Knížka je text a ilustrace v knize můžou být pěkné i z před 50 lety. Ale grafika na PC se vyvýjí. A pochopitelně jsem si našel screeny z Gothicu 1 a je to hodně slabé z dnešního pohledu. To musí uznat každý a to nehaním schválně...
-
-
Stahni si "Texturpatch" a bude se ti to hrát líp...le Gothik je o ději a ne o grafice která mě osobně ale pořád okouzluje;)
-
tohle muzu potvrdit treba u Falloutu 2 se mi ta grafika libi i dnes. Treba u Gothicu 2 jsem mel ale problem s hnusnou grafikou (mesta byla perfektni ale priroda uz byla znat ze je to stary engine). Je to spusobeno totiz tim ze kouzlo Gothicu prevazne je v atmosfere a ta je tvorena hlavne grafikou. Co se tyce samotnych hernich mechanizmu tam je to uz slabe (klikacka)
-
Tak jistě, komerčně takhle vypadající hry nevznikají, ale není to středověk, aby člověk nepoznal, co je co a na co to slouží. Pokud je někdo závislý na počtu polygonů, může mít v druhým okně crysis a přepínat *1* Myšlenka ale spočívá v tom, že kdo nebude hrát skvělou hru jen pro to, že špatně vypadá, ten nebude číst knížku, ale půjde na film, aby ukojil "I" oči *3* Člověk se do toho rychle dostane. Z počátku to může působit jako šok, odcestovat 10 let nazpět, ale zvyknete si rychle. Samozřejmě pokud to vypnu 5 minut po intru, tak se efekt nedostaví.
-
a to je pikovina. rpg hraješ kvůli příběhu, stejně jako čteš knížku. (pán prstenů vyšel třeba 1955 a je furt pecka.. i když pochybuju, že to dneska někdo četl předtm, než viděl filmy¨)
-
-
-
-
A ještě bych přihodil Gothic 3 1.74CP a Risen.
-
-
-
Moc RPG jsem nehrál, naposledy Two Worlds a ta hra mě pohltila. Moc se těším na Two Worlds II (asi leden 2011). Gothic 4 jsem rozehrál a dokonalé je stmívání a rozednívání a sním hra se stíny... Jinak nechápu jak to že plno lidí píše o náročnosti. Já mám 4 roky starou grafárnu GTX 8800 OC2 a je to plynulé krásně bez sebemenšího trhání. Jinak u tohoto Gothicu 4 to chce asi nějaké záplaty bo se mi stalo že zastřeleného jelena jsem po druhé spatřil metr nad hlavou... *4*
-
-
o náročnosti nebyla moc řeč, hra běží krásně, ale jedincum jako mě, se hra hrozně trhá i na nejnižší detaily i rozlišení
AMD 64X2 6000+ 4GB ram a GF GTX460 1GB
-
-
Dodatok este nez pojdem spat:
-hra je znama tym ze moze trhat na NIEKTORYCH pocitacoch bez ohladu na ich vykon - tento problem nebol v deme, tyka sa to IBA plnej hry. Vam to moze alebo nemusi ist dobre a nastavenia moc nepomozu(pokial ide o tento problem). Ako uviedol autor recenze, vysiel hotfix ktory udajne moze pridat az 60(!)fps na niektorych zostavach(podla odoziev na nete).
Dalej ku hre:
-teraz riesim hrad na druhom ostrove, zacina sa to trocha(asi) zlepsovat(aspon na uroven poslednych dielov ktore tiez inak neboli bohvieco), ale mozno som si len ja zvykol na blbe dialogy... ;) Nicmene hra je urcite viac limitovana, napr. v lese ktory som prave navstivil mate niekolko ciest(takova jednoduchsia pavucina) a nemozete uplne vsade volne pohybovat - teda od stromu k stromu. Par kratkych zakuti tam mozno je ale to je vse, pretoze ostatok su kopcovite blokady ktore nemozete preliezt alebo preskocit. V podstate budete behat po vyznacenych cestach(divne prvy tutorial ostrov bol na tom lepsie, snad sa to vrati).
Grafika je fakt dost fantasy, pekne skalnate vrchy(ktore bohuzial nemozete preliezt ;)) alebo zamok na skale spajany mostom nad priepastou atd.. v tomto je hra fakt dobra. Az my je luto toho potencialu pre tuto hru.
Zajtra budem pokracovat v hrani, stale dufam...... -
Příjde mi to v něčem lepší než Gothic 3, přesto musím říci, že zas tak úžasné to rozhodně není. Stále stejná nuda. Jak má mít člověk potom chuť to dál hrát? Mám pocit, že to moc uspěchali. Mohlo to vyjít o půl roku později a mohli tam dodělat zajímavější lokace, questy a postavy. A hw náročnost i po fixu není stále úplně ideální. Zase jako obrázek to nevypadá, aby to zřalo, co to žere... Bohužel se asi dobrého RPG jen tak nedočkáme... pokud nepočítám Diablo 3 a Elder Scrolls 5. Jeez.
-
me osobně bojovej system v Gothicu 3 ani v Risen nevyhovoval, divný animace, a hlavně jak i blbý prase uskakovalo mejm utokum... by mě jeblo
-
""Ovládání v soubojích se snaží být jednoduché, intuitivní a ve srovnání s předchozími díly je to jednoznačně krok k lepšímu.""
Hral autor recenze aspon jeden z predeslych dilu???
Ovladani souboju v Arcanii uz nema s Gothicem nic spolecnyho, jedna z hlavnich veci, co hru totalne posunula smerem k mainstreamu pro liny Amiky... to se to rovnou mohlo jmenovat Sacred 3...Coz by byla pak jiste dobra hra, ale jako pokracovani Gothica je to plivnuti do tvare vcsem fanouskum serie...
Muj nazor... -
-
To co se mi líbilo na G1 a G2 byl systém soubojů kdy se člověk opravdu musel naučit komba,načasování apod. nechápu co proti tomu lidi maj a co je lepšího na primitivním klikání pro de.ily.
-
-
No, to, co se mi libilo v patnacti, ve dvaceti, se mi uz tolik nelibi ted, kdyz je mi pres tricet a na hrani nemam moc casu. Nerikam, ze chci kratky hry. Chci dlouhy hry (pribehove), ktery me nebudou prudit vecma, ktery pro hrani nejsou kriticky a v mym pripade diky nedostatku casu vedou spis ke zbytecny frustraci. Nerikam, ze neprozkoumam co se da - ale nechci trcet na jednom miste, nez mi sepne jak mavat mysi.
-
Souhlas, v gothicu 1 a 2 byl užasny system boje... Když sjem to hrala prvne, tak sjem nadavala, protože jsme nebyla zvykla..ale pak..super:)
-
-
-
takze jsem se rozhodl risknout jeste jednou demo. Snazil jsem se z toho vypustit srovnani s G ci Risen (je divne nesrovnavat Gothic s Gothicem), proste jsem k tomu pristupoval jako k demu RPG ktere neznam...ale i tak..nemuzu si pomoct, vzdyt..je to hrozne jednoduche, ma to diablovsky soubojovy system, ktery ale neni navykovy nebo tak neco, prijde mi silene malo predmetu a zadna motivace k prozkoumavani okoli, zadne zajimave charaktery, zadne originalni prvky, ani trosku..ja nevim, pro me je to zklamani, je to proste rpg ktere postrada polovinu prvku rpg..proste mi to nesedlo a ne protoze je to gothic, ale protoze to je pro me hloupe rpg, nejsem zadny HC hrac, nejsem zmlsany, ale chci proste hru ktera je aspon trosku na urovni, ktera ma neco co jine ne, kvuli cemu sve vydelane penize do ni investuji.
-
Neviem či sem niekto vôbec napíše slová chvály ale pridám trošku polienok do ohňa. Chcel som osobne dať tejto pseudohre (že už má v názve Gothic) šancu a vyskúšať si ju. Tak som ju nainštaloval, spustil, ale prvá vec čo ma zarazila je brutálna náročnosť na hardware. Mám Athlon 2x 2.7GHz, GTS 250, 4GB RAM a hra v akomkoľvek nastavení išla na cca 15-25 fps, to by som ešte preglgol, ale to neskutočné trhanie s každým krokom sa vystáť proste nedalo. Pardon ale JoWood si zrejme myslí, že každý na svete má 6 jadrový procesor, GTX 480 a 16GB RAM. Neviem, ale príde mi že ten engine je nedoladený a trošku som sa cítil ako keby to bol navlas ten istý engine ako bol v 2ke len "vylepšený". Sorry ale tie nároky sú trošku prepísknuté.
P.S.: neviem ako môžete porovnávať niektorí náročnosť dema a plnej hry na hardware -
-
Hele mam GTX 460ku, AMD 64 X2 6000 + a v jakymkoli nastavení je to skoro nehratelné. Vidim to na chybu jinde protože demo mi šlo jako Víno na plný !
-
-
Přesně, problém bude v optimalizaci, tady hodně spolíhám na nějakej fix.
-
-