Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já jsem osobně dohral 1a2+datadisk díly a 3 jsem rozehral a pak jsem uz nemel sily ho dohrat stasne sroztahane (skoncil jsem nekde kdy jsem mel najit xardase .:)) ale tet jsem skousel ArcaniA: """"" Gothic 4 """""" ale vůbec ale vůbec meto nechytlo prome jeto propadat . Risn co jsem odepisovla me naopak nadchla . moje hodnoceni at nezeru 2/10 jen za to zeje v nazvu gothic a obevuji se tan postavy z predchozich dilu ale i ty sporadicky
  • Tak já si myslím, že recenzet hrál jinou hru než hraji já :/. Nevím kde vzal, že hra je špatně optimalizovaná ? Já jsem hrál demo na C2D 3,6 GHz, ATi 5770 (taktované) a 4 GB RAM a hra jela na max naprosto všude, plnou verzi jsem hrál na stejné sestavě a framerate klesl asi o 2-3 fps v některých lokacích a na hru tohoto typu nemusíte mít 250 FPS jako v CoD 4 nebo 60 FPS při některých FPS hrách. Za další to s umělou inteligencí se nestalo mě, ani kamarádům co hru hrají a ta jednoduchost v soubojích je taky zavádějící, protože pokud hrajete na MEDIUM...tak se není čemu divit, ale pokud si to zahrajete na GOTHIC, je to už jiné kafe ;). Poslední dobou se mi zdá, že to co přešlo do vzhledu nových GAMES, se vytratilo na kvalitě recenzí.... *9*
    • Inak demo bolo ok, tento problem sa tyka plnej hry.
    • Je verejne zname ze pred fixom ktory len teraz nejak vysiel bola hra na mnohych konfiguraciach trhana. Nevie sa presne co to sposobuje. Ja m,am napr. intel 45nm e7400 @3.6ghz, 4gb ram a gtx260 pretaktovanu a trha to(este som nedal fix). Je inac skoro jedno ci nastavis grafiku na uplne minimum alebo max, priblizne to ide rovnako na <>. Toto je uz dobre znamy problem a bol nan vydany hotfix.
  • Amylee.Anderson
    Prd, že Risen je pravý gothic. Prd, že tohle je gothic. Prd, že trojka byla gothic. Pro me jedinej gothic je jednička a taky dvojka. Dokonalé hry. To ostatní jsou jenom píčoviny udělaný kvuli tomu že to GOTHIC.

btw:
    "Na krátkou chvíli se chopíte role krále Rhobara, což není nikdo jiný, než bezejmenný hlavní hrdina prvních tří dílů." - Rhobar a hlavní hrdina z jedničky a dvojky? Dělá si srandu?l?
    • Trojka že není Gothic? To má být vtip?
      • Amylee.Anderson
        Moderní kekel, kterej nemá z gothica ani 1%. Ten pravý Gothic je a navždy bude jednička(+dvojka). A jestli se vám tenhle názor nelíbí, tak si hrajte vase moderní hry dělaný jenom kvuli penezum a značkam ;)
        • já souhlasím - podle mě trojka ani po všech těch záplatách nebyla dobrá hra. a risen mě taky velmi zklamal - první dvě kapitoly vyrazily ve směru prvních dvou dílů (kolikrát se to zvrhlo v až nestydaté kopírování) ale zbytek hry byla neředěná nuda, nemluvě o spoustě chyb a detailů rozsetých po celé hře. risen je ukázka toho, že za všechny chyby gothicu 3 evidentně nemohl nést vinu pouze jowood
    • Jsi nějak mimo. Rhobar III, současnej král, je hlavní hrdina prvních třech dílů. Od tý doby, co v Gothicu 3 svrhl Rhobara II. Srandu si nedělá, má pravdu. Risen je koncepčně naprosto shodnej s prvníma 2 Gothicama. Možná míň vulgarit a křiku, a víc přemýšlení.
  • myslím že je to dobrá recenze. utvrdila mě v mých pocitech z dema. přestože se hrál všechny Gothiky a například druhý díl i téměř třikrát, tak tohle asi vynechám. kdyby nebylo co hrát tak neřeknu ale těch her je teď mraky. to spíš znova projedu Risen.
  • "Podle vývojářů bylo jednou z největších chyb Gothic 3 to, že hráči dostatečně neukazoval cestu dál a ten se tak ve velkém světě mohl cítit ztracený." >> ...takze cely svet hovori o tom ako su dnesne hry len linearne a zjednodusene, hadam vsetky zname games fora o tom pisu, este aj profesionalne recenzie vo svete to mnohokrat spomenu u vacsiny hier... ale nie, autori su PRESVEDCENY ze otvoreny svet a rozsiahle moznosti boli problem v G3! Nie, urcite to neboli bugy ani sucho exekuovany pribeh a dokonca ani trapne dialogy, bolo to v tomhle!!! Mam len jeden odkaz na nich: *I-D-I-O-T-I*!!!(omlouvam se redakci za spatny vyraz ale nemohol som).

Teraz ku hre - prave to parim a som na 2 ostrove. Skill tree je asi najhorsi co som kedy videl, este aj Dragon Age ma hlbku oproti tomuto. Uplne irelevantne veci vam zvysuju uplne odlisne hodnoty - napr. vypelsovanie lukostrelby okrem ineho aj manu(ktora sa myslim dokonca pouziva na ine veci nez len kuzla), stealth pridava do ranged attack power cize lukostrelbu(!!!) atd.. uplny bordel a tak jednoduche ze ani nemam onen dobry pocit z "upgradu".
    Novy bojovy system je divny, je akcnejsi ale nepriatelia sa chovaju rovnako ako v minulych dieloch(mozno este menej utocia), takze to uplne nepasuje a je to(zatial) moc lahke pretoze staci HITx4+evade+repeat do nekonecna - a nemaju sancu. Celkove boje posobia divne.
    Grafika je moc pekna, krajina je krasna nicmene stale DX9c a je to citit, ale v pohode. Stale vsak chyba AA, AF a VSync nastavenia.
    Dej je(zatial) otrasny, nie preto ze by bol zly praveze ma potencial - na papiery, ale pockajte az budete pocut nahovorene slovo(hram anglicku verziu). Skripty su... nie doslova ale v tomto zmysle: "Sorry nemozem ta pustit cez most lebo mi hlodavce behaju po poli a nechcem aby sa ti nieco stalo..", "Obruk ma kamen... Obruk ti ho moze dat ak ty moj sluha... obruk chce aby si mu isiel nazbierat[item]"... Snad sa to zlepsi ale vsetko je to nepresvedcive a hlavne NEINSPIRUJUCE. Prvy Gothic.. to bolo ine kafe.
    Hudba je dobra, hlavne v menu - ta je opravdu skvela a jedna z najlepsich vo videohrach. Dava pocit starych casov spolu s dobre navrhnutou krajinou.

Nic idem parit dalej, ale moc si od toho neslubujte, je to rozhodne horsie nez bol Risen - zatial(dokonca i oproti G3 ak nebereme do uvahu bugy).
    PS: limit odstavcov... Common dajte to len na pocet znakov! Tohle jeblbe ak mozem este napisat 2600 znakov a 0(!) odstavcov lol
  • Core
    Stáhnul jsem obě dema, abych posoudil kvalitu dvou rivalů a dřívějších kolegů. Co se týče Risen, shrnul bych to následovně:
    + optimalizace (jednoznačně)
    + menu, panýlky, deník, ikonky velice povedené
    + vzhled hrdiny a grafika celkově (sedla mi) a hudba
    + AJ dabing a sympatické NPC (mohly by být hovornější)
    + obtížnost a levelování
    + bezproblémové a reprezentativní demo
    - nevidím, i bojové sekvence se mi zdají na celkem solidní úrovni, beru-li v potaz, jak vypadala trojka Gothicu po této stránce. Jsem spíš přívrženec těžkopádnějšího ovládání prvních dvou dílů, kde jsem byl pánem zbraně (ctrl+šipky - kam šipka=tam tnu).
    Gothic 4:
    + grafika (pěkné tváře i modely NPC) a hudba mi přijdou opravdu povedené prvky (ačkoliv temnější Risen mi více sedne) + sympatická možnost hrát ve win okně pro některé uživatele + mapa (přijde mi lepší než u Risen) + Diego! + AJ dabing a sympatické NPC - velice špatná optimalizace (viz níže) - vzhled hrdiny - menu, panýlky, deník, ikonky velice nepovedené (excel hadr) - soubojový systém alá akční RPG Diablo, obtížnost a levelování (velice snadné) - jako demo, jenž má reprezentovat a nadchnout, naprosto propadá. Osobně mi na nebi "tančila" trává. Když s hrdinou otáčím, fixuje se na zem nebo střídavě poblikává na nebi. Dále např. v kovárně poblikává textura podlahy. Hrdina se zasekává za objekty. Nemožnost plavání v moři či v jezeře a šplhu po skalách (ještě horší než u G3). Nemožnost pádu ze skal a útesů. Je to takové mé rychlé osobní shrnutí, po čerstvě odehraných demech. Pro mně jasně vítězí ex-studio Jowoodu tedy Piraně se svým Risen. Jowood chtěl restartit sérii Gothic. Dal mu nové jméno. Dal mu nového hrdinu. Dal mu nový akčnější soubojově-klikací ráz. Jowood vytvořil Gothic pro Američany nebo začínající RPG fans. Jowoodiu se to povedlo. Ovšem, zda je to dobře, to už je na pováženou. Osobně si sérii Gothic škrtám ze svého zájmu a končí pro mě třetím dílem. Viva la Piranha!
    • Ale lújá.........
  • konzole jsu totálně k ničemu.Nakonec za to platí PC hráči. *10*
  • "Zahráli jsme si ale i tu pro Xbox 360. Grafické zpracování se nejvíc blíží NÍZKÝM detailům PC verze" Prekvapuje to vubec jeste nekoho. A pry ze konzole nebrzdi vyvoj.
  • "V Arcanii je křoví vidět z dálky, ale záhadně zmizí v okamžiku, kdy se k němu přiblížíte. Při otáčení kamery kolem hrdiny se porost náhodně objevuje a mizí."

Šmarjá panno, tohle čtu už od dema. Je to věc, která se dá vypnout/zapnout. Je to tam proto, že pokud se prodíráte houštím, tak zmizí, abyste stále měli přehled.
    • presne tak. to Jiří Škrampal pekne prestrelil. navrhuji si projit pred recenzi hry nastaveni v zakladnim menu. docela jsem se nasmal. to je tak, kdyz chteji mit vsude recenze v den vydani. prace kvapna malo platna mily redaktori...
  • vypadá to divně :-/ *11*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit