-
Tak jsem projel celé forum a jsem zdrcen.Tak král je opravdu mrtev,ať žije král.Pro mě osobně nebylo nic úžasnějšího než G1 a G2+dat.!G3 mě bavil tak do 2/3,netáhl mě děj,Risen byl krátký a také nic moc příběh.Tak jako Gothic mě táhnul už jen Zaklínač a Deus ex.Pro mě je důležitý především příběh,na grafiku kašlu, já jsem zkrátka na pohádky, byť již zdaleka ne věkem ale nemohu si pomoct.Modlil jsem se aby G4 byl návrat k tomu co částečně již pohřbil G3 a dozvídám se že je to stále horší a horší.Miluji být osamělý mstitel,bojovník za práva slabších atd,ale ať to má hlavu a patu ne jen aportování předmětů z bodu A do bodu B.Proč to je poslední dobou tak ojeďinělý jev.Má to být snad jasný vzkaz vývojářů:Kašlem na vás,nebo jen už není kde brát!!!Pro mě je to jasný signál nesnažit se za každou cenu držet serii ale na principech toho co se líbilo udělat zcela jinou hru z odlišného prostředí,nevím ale je třeba tolik nádherných knížek z kterých by šlo načerpat samozřejmě vzdáleně inspiraci k různým zápletkám a ne přežívat jen na tom že jsem jednou něco dokázal.To mě osobně nemůže uspokojit.No dost jsem toho napovídal,sorry pokud jsem vás unavil ale mě je to vážně k zoufání když vidím kam to vše směřuje a světlo na konci tunelu ne a ne v dohledu
-
díky ja prave dedelal tak pridavam na 99 999 000
-
Jak uz bylo mockrat receno, tohle opravdu neni Gothic. To slovo v nazvu vubec nemelo figurovat. Zjednoduseny (cti spraseny) RPG system, kde se vlastnosti postavy nevyvyji a bylinkareni vpodstate postrada smysl. System teleportu vytvarela nejakej degen. Ale uplne nejlepsi jsou stromy v bazinach - fsechny se hybou stejne a kdyz u nich stojite, mate pocit, ze se zachvili vyvrati z korenu. Souboje, ve kterych se prakticky neni potreba kryt OMFG. Vyrobeno pro stupidni, liny americany
Zlatej Risen - to je podle me nastupce Gothicu. -
Jo do toho jdu , zrovna jsem hodil do prasátka první dolar, teď už zbývá jenom 99 999 999. *1*
-
Pretaktovana 9800 GT - stredne/vysoky detaily, framerate tak 20-25 snimku (z dema). Nabehalo to moc pekne, ale viditelne se to netrhalo, zkratka bylo to hratelny.
-
Taky jsem to dohral a jsem zklamanej.Tohle neni Gothic,ale hruza co pustil nekdo z nouze jinak to nemuzu pochopit.Proste hruza.
-
No, to, co se mi libilo v patnacti, ve dvaceti, se mi uz tolik nelibi ted, kdyz je mi pres tricet a na hrani nemam moc casu. Nerikam, ze chci kratky hry. Chci dlouhy hry (pribehove), ktery me nebudou prudit vecma, ktery pro hrani nejsou kriticky a v mym pripade diky nedostatku casu vedou spis ke zbytecny frustraci. Nerikam, ze neprozkoumam co se da - ale nechci trcet na jednom miste, nez mi sepne jak mavat mysi.
-
...no a to si právě nejsem jistej, jestli by to makalo.
-
na cem to hrajete? na me obstarozni gtx260 je to podle menehratelny, nechutna slideshow, pocit cukani vyrazne horsi nez u ostatnich gotiku. no upgradovat kvuli tehle hre se me moc nechce...
-
Já mám napad našetříme si nějaké miliony a vytvořímes vlastni RPG a se všim co mi milovnici Pravých RPG máme rádi to co dele tu spravnou atmosferu . jde do toho nekdo semnou :D Nápady uz mam ale prostedky se sezenou :D *5*
-
Je pravda, že (hraji na xku) dohled je fajn a grafika je na konzoli (až na stíny) velice líbivá. Ale každopádně je tohle RPG pro děti, od dialogů (opravdu příšerných) po špatný dabing, myslím mimiku, ale s tím se v poslední době setkáváme docela často. Opravdu ty dialogy to dosti kazí a v další řadě linearita. To už jsem teda víc bral změny u Falloutu než u G4. Možná jako oddechovka, ale že bych ve hře strávil opět X desítek hodin. Tak to ne...
-
To nevim, ale kdyby tam nebyla tak se dá samostatně stáhnout *5*
-
Nevíte někdo, jestli je ve steam verzi Gothic 4 čeština? Dík za odpověď.
-
Sice hodne razne a bez skrupuli receno, nicmene pocity jsem mel alespon z dema naprosto totozny. Pokud demo melo hrace presvedcit, tak na me melo zcela opacny vliv. Tim samozrejme neberu, ze se to nekomu libit muze, ale jak jiz bylo receno, s Gothic serii to ma spolecne opravdu jen to jmeno. Nastesti jsou tu jeste RPG jez jsem stale nehral (Risen!, Divinity II, brzy bude novy TW 2 - mimochodem z prvni recenze velice dobre hodnoceny), tak neni co kolem toho resit.
-
Takze som to presiel, je to na 7/10 u mna. Ku koncu je to ovela lepsie, hlavne voice acting a dialogy. Koniec(mam na mysliu konecnu animaciu nie hru) bol zatrhnuty, zrejme im dosly $ tak to musely seknut. Inak to bola dobra ale nie super hra. Fantasy svet hodne tomu pomohol a po grafickej stranke hra rozhodne nerobi serii ostudu. Najhorsi bol zaciatok a prvych par sekcii. Za fire maga bolo skvele vyhladzovat naraz skupiny nepriatelov firebalmi. Ten druhy - velky ostrov po tom kde sa odohrava tutorial je konecny, dalsie uz neboly. Myslim ze bych hru doporucil, neskor je citit stary dobry gothic. V podstate jediny rozdiel je ze tento je linearnejsi(mozete sa vracat takze sa len postupne expanduje), slabsie vybalancovany(boje su vdaka plynulejsiemu systemu moc lahke) a ze prevazne prva polka hry ma opravdu stupidne dialogy(Risen mal vlastne tiez ale na toto sa nechyta) a voice acting. Dej ako taky sa ku koncu postupne hodne zlepsi.
-
Část lidí je zklamaná, část lidí ovlivněná těmi zklamanými aniž by to hráli... Hrál jsem to zatím 10 hodin, českou verzi. A je to super. Hlavně to stmívání a rozednívání, a tím posouvání se stínů, nebo v jeskyni při boji "zvětšený stínový obraz". Zlepšování se a s tím získávání lepšího vybavení. Kouzla udělaná dobře. Střelba lukem také. Volný pohyb je později o dost větší než na začátku, a tak se stalo že jsem si prošel půlku lesa a při zavítání do města a přijímání úkolů už jsem třeba nějaké měl splněn (úkolů je opravdu dost). Jak tu někdo psal, možná je to dělané pro sváteční hráče, nebo začátečníky co nemají za sebou 3 Gothicy. Ale i v této Arcanii je třeba trochu přemýšlet a porovnávat obranné předměty zvyšující odolnost na sebe, následné prodávání slabších atd. Mapa udělána skvěle. Já bych dal 9/10. Krásný hraní...
-
Jako kdybych to psal já.. *1*
-
Jako "Milovník" této serie jsem se Gothikem IV prokousal a po zkušenosti v Demu jsem si hodil rovnou Gothik obtížnost...Hrát se to dá ale s Gothikem to má pramálo společného.Včera jsem si nainstaloval Gothika 3 s nejnovějším CP a zažitek z něho mám mnohem lepší;)
-
Stahni si "Texturpatch" a bude se ti to hrát líp...le Gothik je o ději a ne o grafice která mě osobně ale pořád okouzluje;)
-
Lidi kdo už to hrajete ten Gothic 4. Musí se tam chodit spát (v Risenu se snad chodí) nebo se může lítat nonstop venku vlastně bez ztráty čehokoliv?