-
Já píši "i" tedy i něco pro oči. Nemůžete to proboha srovnávat s knížkou ne? Knížka je text a ilustrace v knize můžou být pěkné i z před 50 lety. Ale grafika na PC se vyvýjí. A pochopitelně jsem si našel screeny z Gothicu 1 a je to hodně slabé z dnešního pohledu. To musí uznat každý a to nehaním schválně...
-
Knížky nemají kromě občasných obrázků žádnou grafiku a čtou se i dnes. Jádro je stále výborný a inteligentní hráč to docení. Na grafický orgie tu jsou jiný tituly nebo mody. Mimo to, s grafikou v Gothicu by problém bejt neměl. Však to tenkrát taky chtělo pořádnou mašinu, Duron tisícovka a Gf2 MX 400 a jak se to panečku hrálo *4*
-
To je ale pěkná blbost... Obecně se starý hry nadhodnocují, protože dřív nebyla taková konkurence a když už něco stálo za hřích, člověku se to vrylo do paměti. Pak vznikají podobný modly. Fallout 2 - skvělá hra. Ale že od tý doby nevyšlo žádný dobrý RPG? Ať už kouříte cokoliv, nedělá to dobře vašemu zdravému úsudku *3*
-
P.S.:
http://pctuning.tyden.cz/multimedia/16-elektronika/18910-uvaha-blizi-se-konec-recenzovani
hodnotenie klasika medzi 70-80% par omáčky okolo a "recenzia" je na svete *3* *11* -
nikomu tu necpem fallout len vravím že ani Gothic nie je poriadne rpg. Ty budeš asi nejaký dement s IQ 80 ktorému treba všetko dvakrát vysvetlovat lebo nechápe kontext? *11*
-
Ačkoliv máš pravdu, že F2 je skvělé RPG, tak nevím komu to tady cpeš. Diskuse je o ničem jiném, pokud jsi si nevšiml.
-
ešte by som dodal že kto chce poriadne rpg zahraje si fallout 2 lebo odvtedy žiadne iné dobré a skutočné rpg nevyšlo.
-
Tak Gothic 1 z roku 2001, tedy 9,5 let snad už ne... Přeci jenom i pro oči to chce něco a grafika je z dnešního pohledu hodně slabá už...
-
Pre mňa je 7 dosť vysoké hodnotenie, nechápem ako ho mohla hra dostať pri chybách ktoré popisuje recenzia (hlavne technické chyby). Ale to ma ani neprekvapuje, ved Gothic 3 (absolútne nedorobená hra ako technicky aj obsahovo) tu dostala 8. Podľa mňa by sa technikcá stránka hry mala premietnuť do vysledneho hodnotenia hry.
-
A ještě bych přihodil Gothic 3 1.74CP a Risen.
-
"kdo chce gothic tak si zahraje prvni dva dily" Pravdu díš :)
-
ze arcania neni gothic to bylo jasne uz z dema. stejne tak jako g3, risen nebyl g2, g1, ale tady je ten rozdil daleko vetsi. podle me je arcania hodne podobna divinity 2. nemuzu si pomoct, ale me prijde grafika v arcanii daleko horsi nez v g3, risen. ano super efekty pocasi a modely nekterych postav a zbrani, zbroji, ale v pohybu to na me pusobi daleko hure a grafika okolniho prostredi a hlavne objekty v dalce sou vylozene hnusne. mozna kdyby slo zapnout AA, tak to bude vypadat lepei, ale to aspon u me nejde. asi uz to tady nekdo napsal, ale to mizeni keriku jde vypnout v menu :)
sice sem kritizoval, ale musim dodat, ze se to dobre hraje a to je prece to hlavni ?!? :) kdo chce velky svet tak at si znovu zahraje G3 s poslednim community patchem 1.74 ktery z g3 udelal hru nad 90% kdo chce vetsi svet a lepsi bojovy system, jak v g3 ten at si zahraje risen :D kdo chce gothic tak si zahraje prvni dva dily :D -
Moc RPG jsem nehrál, naposledy Two Worlds a ta hra mě pohltila. Moc se těším na Two Worlds II (asi leden 2011). Gothic 4 jsem rozehrál a dokonalé je stmívání a rozednívání a sním hra se stíny... Jinak nechápu jak to že plno lidí píše o náročnosti. Já mám 4 roky starou grafárnu GTX 8800 OC2 a je to plynulé krásně bez sebemenšího trhání. Jinak u tohoto Gothicu 4 to chce asi nějaké záplaty bo se mi stalo že zastřeleného jelena jsem po druhé spatřil metr nad hlavou... *4*
-
Dodatok este nez pojdem spat:
-hra je znama tym ze moze trhat na NIEKTORYCH pocitacoch bez ohladu na ich vykon - tento problem nebol v deme, tyka sa to IBA plnej hry. Vam to moze alebo nemusi ist dobre a nastavenia moc nepomozu(pokial ide o tento problem). Ako uviedol autor recenze, vysiel hotfix ktory udajne moze pridat az 60(!)fps na niektorych zostavach(podla odoziev na nete).
Dalej ku hre:
-teraz riesim hrad na druhom ostrove, zacina sa to trocha(asi) zlepsovat(aspon na uroven poslednych dielov ktore tiez inak neboli bohvieco), ale mozno som si len ja zvykol na blbe dialogy... ;) Nicmene hra je urcite viac limitovana, napr. v lese ktory som prave navstivil mate niekolko ciest(takova jednoduchsia pavucina) a nemozete uplne vsade volne pohybovat - teda od stromu k stromu. Par kratkych zakuti tam mozno je ale to je vse, pretoze ostatok su kopcovite blokady ktore nemozete preliezt alebo preskocit. V podstate budete behat po vyznacenych cestach(divne prvy tutorial ostrov bol na tom lepsie, snad sa to vrati).
Grafika je fakt dost fantasy, pekne skalnate vrchy(ktore bohuzial nemozete preliezt ;)) alebo zamok na skale spajany mostom nad priepastou atd.. v tomto je hra fakt dobra. Az my je luto toho potencialu pre tuto hru.
Zajtra budem pokracovat v hrani, stale dufam...... -
Příjde mi to v něčem lepší než Gothic 3, přesto musím říci, že zas tak úžasné to rozhodně není. Stále stejná nuda. Jak má mít člověk potom chuť to dál hrát? Mám pocit, že to moc uspěchali. Mohlo to vyjít o půl roku později a mohli tam dodělat zajímavější lokace, questy a postavy. A hw náročnost i po fixu není stále úplně ideální. Zase jako obrázek to nevypadá, aby to zřalo, co to žere... Bohužel se asi dobrého RPG jen tak nedočkáme... pokud nepočítám Diablo 3 a Elder Scrolls 5. Jeez.
-
Souhlas, v gothicu 1 a 2 byl užasny system boje... Když sjem to hrala prvne, tak sjem nadavala, protože jsme nebyla zvykla..ale pak..super:)
-
To co se mi líbilo na G1 a G2 byl systém soubojů kdy se člověk opravdu musel naučit komba,načasování apod. nechápu co proti tomu lidi maj a co je lepšího na primitivním klikání pro de.ily.
-
Inak demo bolo ok, tento problem sa tyka plnej hry.
-
Je verejne zname ze pred fixom ktory len teraz nejak vysiel bola hra na mnohych konfiguraciach trhana. Nevie sa presne co to sposobuje. Ja m,am napr. intel 45nm e7400 @3.6ghz, 4gb ram a gtx260 pretaktovanu a trha to(este som nedal fix). Je inac skoro jedno ci nastavis grafiku na uplne minimum alebo max, priblizne to ide rovnako na <>. Toto je uz dobre znamy problem a bol nan vydany hotfix.
-
me osobně bojovej system v Gothicu 3 ani v Risen nevyhovoval, divný animace, a hlavně jak i blbý prase uskakovalo mejm utokum... by mě jeblo