-
oproti tomuhle sou gothic 3 špička ... *10*
-
No jak bych asi zhodnotil tuhle hru. Jsou dobré hry, jsou špatné, ale tohle je naprostý propadák. Kdybych to měl srovnat s trilogií Gothic (se kterou tahle hra kromě několika málo drobností nemá samozřejmě nic společného) tak bych asi řekl, že horší RPG jsem ještě neviděl.
Příběh: Tak ten je naprostý chaos, který akorát zničil původní myšlenku hry Gothic.
Herní zážitky: Můj největší herní zážitek bylo bojování bochníkem chleba, který jsme vytáhl z pochvy místo meče nebo opékání masa na střeše. Nechci tvrdit, že trilogie Gothic neobsahovala chyby ve hře, ale tady je spíše obsažená hra v chybách.
Grafika: Tak to je asi jediné malé plus, které můžu dát, ale hezký propadák je přeci jenom furt propadák.
Konečný verdikt: Tuhle hru bych si už nikdy nezahrál, ani kdyby mi nic jiného nezbývalo. Kdysi po vydání třetího dílu jsem byl trochu zklamaný a pevně jsem věřil, že další díl to dá do kupy, pak už zbývá jen zbožné přání, že přijde Pyranha Bytes vytvoří Gothic IV a vykope tuhle (******) do pryč. -
Tak dohráno za 12 hodin 20 minut. Umlátíte závěrečného bosse, ihned naskočí animace a konec. Grafika slušná, ale je to spíš akční mlátička než RPG.
-
-
Příště si zahrajte Formuli 1. U této hry není cíl co nejrychleji, ale procházet, plnit i menší questy a sbírat i dlouhodobě sbírající úkoly (4x 30 dílů).
-
-
Po precitani tejto recenzie sa na Arcanii smejem a idem hrat Risen. 7 je vela. *9*
-
"Jisté však je, že hru nelze srovnávat s prvními třemi díly nebo Risenen, tohle je prostě jiný druh RPG, stavěný použitím jednoduchých herních mechanismů na míru potřebám širšího hráčského publika."
Myslím, že tahle věta řekla vše. -
konzole jsu totálně k ničemu.Nakonec za to platí PC hráči. *10*
-
takze jsem se rozhodl risknout jeste jednou demo. Snazil jsem se z toho vypustit srovnani s G ci Risen (je divne nesrovnavat Gothic s Gothicem), proste jsem k tomu pristupoval jako k demu RPG ktere neznam...ale i tak..nemuzu si pomoct, vzdyt..je to hrozne jednoduche, ma to diablovsky soubojovy system, ktery ale neni navykovy nebo tak neco, prijde mi silene malo predmetu a zadna motivace k prozkoumavani okoli, zadne zajimave charaktery, zadne originalni prvky, ani trosku..ja nevim, pro me je to zklamani, je to proste rpg ktere postrada polovinu prvku rpg..proste mi to nesedlo a ne protoze je to gothic, ale protoze to je pro me hloupe rpg, nejsem zadny HC hrac, nejsem zmlsany, ale chci proste hru ktera je aspon trosku na urovni, ktera ma neco co jine ne, kvuli cemu sve vydelane penize do ni investuji.
-
Tak to je vážně škoda že se to nepovedlo, docela jsem se na to těšil. Ale po tom co všude čtu, tak do toho asi nepůjdu. Už demo mě docela solidně odradilo, hlavně ten soubojoví systém s tím oddálením kamery a ty cirkusoví kotouly. Asi si radši znovu zahraju Gothic II z datadiskem a budu spokojenější. No škoda.
-
-
Pravdu díš.
-
-
tak sem na tu hru zvědav , teď mi přišla na stůl ... Gothic 1 a 2 sem bohužel neměl tu čest , 3 jsem dohral 2 x a musim říct že mě bavil strašně , libová grafika ( ehm dost naštěstí opravených bugů :)) , hardcore bojovej systém a hratelnost vůbec - výzva ( spousta lidí říká bojovej systém na hovno - mě přišlo chytrý že se nedalo šelmám bránit - ono v reálu by se člověk štítem vlkovi taky asi neubránil - jinak boj se dvěma zbraněma byl totální mazec a zvěřinu sem likvidoval až s našlápnutým lukem ) , doufám že ta 4 nebude totální zklamání !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Prosím :(
-
Hrál jsem PC i X360 verzi. Rozjetou mám ale nakonec X360 verzi. Na PC je samozřejmě o dost hezčí grafika - hrál jsem v 1920x1080 textury,dohlednost,efekty,AA max. apod. ale èert to kruci vem, když se to čtvrtině lidí seká jak blázen a to ne kvůli nedostatku výkonu (já vím už je opt. patch). No nakonec jsem teda rozjel xkovou verzi. Nejprve trochu šok a dobrou hoďku jsem si na grafiku musel zvykat. Je to pøeci jen rozdíl. No ale jakmile jsem se ponořil, šly rozdíly stranou. Ačè je grafika na Xku min. o třídu horší, tak atmosféru dokáže nabídnout také dobrou a psát něco o vyhýbání obloukem mi přijde min. nefér. Teď k vlastní hře. Zjednodušování a zlehčování je vidìt na každém kroku. Je to už pomalu omleté klišé, ale novej gothic má opravdu už dost blízko k sérii Fable. Pro mì je to škatulka nenároèné RPG. Pro nìkoho je toto dobrá zpráva (moje přitelkyně, která prostě na silnější rpg nemá) a pro někoho zdrcující (zarytí fanoušci Gothic série) :). Mám odehráno zhruba 9 hodin, tak jen pár postřehů. Hra vede pěkně za ruku a prakticky není moc kde zabloudit nebo nebo kde zakysnout. Jedu na HARD, protože cokoli pod touto obtížnostími mi přijde dětsky snadné - pokud se na to dívám z hlediska obtížnosti Gothic série. Samotné boje jsou malým klikfest, ve kterém se uplatní jediné bojové tlačítko, blok a koutoly. Tady záleží na chuti - mnì to sedí - oddych. Dobře fungují i střelné zbraně a kouzla, takže se dá bojovat různými styly. Já co nejvíc potvor postřílím lukem a zbytek (když nějaký je) dosekám. Kolega v práci zas jen seká a luk ani kouzla nic. Příběh a questy? Jeden z hlavních pilířů každého RPG. Příběh mě chytnul a je pro mě hlavním tahounem v hraní - a to je dobře. Questy taková klasika, ono co taky stále vymýšlet. Hlavní pro mě je, že jsou dobře zakomponované do příběhu a zatím jsem se v nich nesetkal s žádnými kritickými bugy. Qustovník je přehledný a na "radaru" se většinou vyznačuje i místo kam dojít, takže zase relax. Skilly. Ať žije zjednodušení. Zhruba 10 skillù - boj, střelba, magie a trochu stealh - opravdu nic hlubokého. Zde budou zarytí RPG fandové asi dost zklamáni.
Toliko mých prvních dojmů. Je jasné, že Gothic 4 je celkem výrazná odbočka ze série. Ne přibìhem a zasazením, ale celkovou zjednodušenou hratelností. Škoda, že má hra v názvu slovo Gothic. Hra se mìla jmenovat jen Arcania a Risen (dohrál jsem) se měl jmenovat Gothic 4: Risen. Alespoň pro mì. :) Tím ale určitě nechci říct, že Arcania je špatné RPG. To neeee. Jen prostě takové méně náročné. Ale to přece nemusí být vždy špatně...
... škoda té PC optimalizace.