Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • myslím že je to dobrá recenze. utvrdila mě v mých pocitech z dema. přestože se hrál všechny Gothiky a například druhý díl i téměř třikrát, tak tohle asi vynechám. kdyby nebylo co hrát tak neřeknu ale těch her je teď mraky. to spíš znova projedu Risen.
  • pořád mě unavujou lidi kteří si myslí že grafika je nejdůležitější
    VY VŠICHNI VYJE..... DŮLEŽITEJ JE PŘÍBĚH A TEN HOŠÁNCI JE O 999% LEPŠÍ NEŽ NĚJAKEJ RISEN akorát mě štve že nebude gothic 5 protože bych se zabil jenom aby byl a taky bych se zabil aby lidi dostaly rozum . JÁ MÁM KUR... CO TVRDIT PROTOŽE SEM HRÁL I RISEN I GOTHIKA A ŘEKNU VÁM RISEN MÁ DOBREJ PŘÍBĚH ALE GOTHIC SE NEDÁ PŘEKONAT DĚKUJI TI KAI ŽE JSI VYMYSLEL NEJLÉPE PŘÍBĚHOVOU HRU A VŮBEC SI NEVŠÍMEJ LIDÍ CO KRITIZUJOU GOTHICA PROTOŽE TO JSOU MAGOŘ...KTEŘÍ SE HONIJOU ZA GRAFIKOU
  • Jako "Milovník" této serie jsem se Gothikem IV prokousal a po zkušenosti v Demu jsem si hodil rovnou Gothik obtížnost...Hrát se to dá ale s Gothikem to má pramálo společného.Včera jsem si nainstaloval Gothika 3 s nejnovějším CP a zažitek z něho mám mnohem lepší;)
  • Já mám napad našetříme si nějaké miliony a vytvořímes vlastni RPG a se všim co mi milovnici Pravých RPG máme rádi to co dele tu spravnou atmosferu . jde do toho nekdo semnou :D Nápady uz mam ale prostedky se sezenou :D *5*
    • Jo do toho jdu , zrovna jsem hodil do prasátka první dolar, teď už zbývá jenom 99 999 999. *1*
      • díky ja prave dedelal tak pridavam na 99 999 000
  • Hai takže vono je to skvělý RPG co nese název Gothicu, ale chybí tomu jen nepodstatné věci jako volnost, soubojový system sakliš nebudu to cele opisovat... :x Newíte někdo kde postavili Gothicu pomník?
  • Máte někdo už ten Gothic 4 originál a vyzkoušený? Jen jestli je to verze CZE/POL/HUN a podotázka zda je tam i český dabing. Nebo jen české titulky. Děkuji.
    • Jen české titulky.
      • Tak to Poláci jsou na tom líp. Ty mají profesionální polský dubbing (jak to sami popisují). I jako důkaz mám vytáhnuté videjka které jsou všechny polsky nymluvené.
        • co je na tom tak zázračného? dyť je jich taky 4x víc než nás
          • Píšu zázračného? Píšu, že jsou na tom líp jenom. Nic o zázraku nevidim. Nauč se číst a chápat :-)
            • jen že mluvíš o důkazech. zní to, jako by to mělo být něco neobvyklého.
              vůbec není těžké tomu věřit ;-)
  • Musim říct, že jsem docela zklamanej.. To zpracování se mi nelíbí, bojový systém ze zaklínače a zdlouhavý procházení katakomb jak ve skyrimu.. První den jsem u toho sice vydržel 9 hodin v kuse, ale víckrát už bych si ho nezahrál.
  • ze arcania neni gothic to bylo jasne uz z dema. stejne tak jako g3, risen nebyl g2, g1, ale tady je ten rozdil daleko vetsi. podle me je arcania hodne podobna divinity 2. nemuzu si pomoct, ale me prijde grafika v arcanii daleko horsi nez v g3, risen. ano super efekty pocasi a modely nekterych postav a zbrani, zbroji, ale v pohybu to na me pusobi daleko hure a grafika okolniho prostredi a hlavne objekty v dalce sou vylozene hnusne. mozna kdyby slo zapnout AA, tak to bude vypadat lepei, ale to aspon u me nejde. asi uz to tady nekdo napsal, ale to mizeni keriku jde vypnout v menu :)
    sice sem kritizoval, ale musim dodat, ze se to dobre hraje a to je prece to hlavni ?!? :) kdo chce velky svet tak at si znovu zahraje G3 s poslednim community patchem 1.74 ktery z g3 udelal hru nad 90% kdo chce vetsi svet a lepsi bojovy system, jak v g3 ten at si zahraje risen :D kdo chce gothic tak si zahraje prvni dva dily :D
    • ešte by som dodal že kto chce poriadne rpg zahraje si fallout 2 lebo odvtedy žiadne iné dobré a skutočné rpg nevyšlo.
      • To je ale pěkná blbost... Obecně se starý hry nadhodnocují, protože dřív nebyla taková konkurence a když už něco stálo za hřích, člověku se to vrylo do paměti. Pak vznikají podobný modly. Fallout 2 - skvělá hra. Ale že od tý doby nevyšlo žádný dobrý RPG? Ať už kouříte cokoliv, nedělá to dobře vašemu zdravému úsudku *3*
        • klasicka hlaška o drogach aspoň si mohol prist s niecim novym *7* o rpg žanri mam celkom dobry prehlad a stare hry nenadhodnocujem. staci si ich znovu spustit a uvidis ze tie herne mechanizmy su dnes neprekonane.
          • Váš subjektivní názor, ale napsat, že od tý doby nevzniklo žádný dobrý RPG, to zkrátka na nic jinýho než drogy nevypadá. Rozdíl mezi "nepřekonané" a "dobré" je dost markantní a pokud máte o RPG přehled, tak tím spíš nechápu, jak můžete něco podobnýho napsat. Dost silný slova
      • Ačkoliv máš pravdu, že F2 je skvělé RPG, tak nevím komu to tady cpeš. Diskuse je o ničem jiném, pokud jsi si nevšiml.
        • nikomu tu necpem fallout len vravím že ani Gothic nie je poriadne rpg. Ty budeš asi nejaký dement s IQ 80 ktorému treba všetko dvakrát vysvetlovat lebo nechápe kontext? *11*
          • Hmm ostrej cápek. Klidně mi vysvětli proč tu nadhazuješ Fallout když se tu baví pouze o G1, G2+A, G3, G4 a Risen. Klidně mi to vysvětli třikrát, třeba mi poskočí IQ a stoupne agresivita na tvou úroveň. P.S. Prohlášení, že Gothic není pořádné RPG je mi k smíchu. Sni dál *5*.
    • Amylee.Anderson
      "kdo chce gothic tak si zahraje prvni dva dily" Pravdu díš :)
      • Tak Gothic 1 z roku 2001, tedy 9,5 let snad už ne... Přeci jenom i pro oči to chce něco a grafika je z dnešního pohledu hodně slabá už...
        • no ale grafik tam natu dobu byla fantasticka ale tet kdyz zavres oci tak to jde hrat taky ne :? :) ja osobne preferuji 1 a 2 díl :P
        • Amylee.Anderson
          Tohle normálně a nerada takhle nepíšu, ale ty jsi neuveřitelný kokot.
        • Knížky nemají kromě občasných obrázků žádnou grafiku a čtou se i dnes. Jádro je stále výborný a inteligentní hráč to docení. Na grafický orgie tu jsou jiný tituly nebo mody. Mimo to, s grafikou v Gothicu by problém bejt neměl. Však to tenkrát taky chtělo pořádnou mašinu, Duron tisícovka a Gf2 MX 400 a jak se to panečku hrálo *4*
          • Já píši "i" tedy i něco pro oči. Nemůžete to proboha srovnávat s knížkou ne? Knížka je text a ilustrace v knize můžou být pěkné i z před 50 lety. Ale grafika na PC se vyvýjí. A pochopitelně jsem si našel screeny z Gothicu 1 a je to hodně slabé z dnešního pohledu. To musí uznat každý a to nehaním schválně...
            • Stahni si "Texturpatch" a bude se ti to hrát líp...le Gothik je o ději a ne o grafice která mě osobně ale pořád okouzluje;)
            • tohle muzu potvrdit treba u Falloutu 2 se mi ta grafika libi i dnes. Treba u Gothicu 2 jsem mel ale problem s hnusnou grafikou (mesta byla perfektni ale priroda uz byla znat ze je to stary engine). Je to spusobeno totiz tim ze kouzlo Gothicu prevazne je v atmosfere a ta je tvorena hlavne grafikou. Co se tyce samotnych hernich mechanizmu tam je to uz slabe (klikacka)
            • Tak jistě, komerčně takhle vypadající hry nevznikají, ale není to středověk, aby člověk nepoznal, co je co a na co to slouží. Pokud je někdo závislý na počtu polygonů, může mít v druhým okně crysis a přepínat *1* Myšlenka ale spočívá v tom, že kdo nebude hrát skvělou hru jen pro to, že špatně vypadá, ten nebude číst knížku, ale půjde na film, aby ukojil "I" oči *3* Člověk se do toho rychle dostane. Z počátku to může působit jako šok, odcestovat 10 let nazpět, ale zvyknete si rychle. Samozřejmě pokud to vypnu 5 minut po intru, tak se efekt nedostaví.
            • a to je pikovina. rpg hraješ kvůli příběhu, stejně jako čteš knížku. (pán prstenů vyšel třeba 1955 a je furt pecka.. i když pochybuju, že to dneska někdo četl předtm, než viděl filmy¨)
      • A ještě bych přihodil Gothic 3 1.74CP a Risen.
  • Pre mňa je 7 dosť vysoké hodnotenie, nechápem ako ho mohla hra dostať pri chybách ktoré popisuje recenzia (hlavne technické chyby). Ale to ma ani neprekvapuje, ved Gothic 3 (absolútne nedorobená hra ako technicky aj obsahovo) tu dostala 8. Podľa mňa by sa technikcá stránka hry mala premietnuť do vysledneho hodnotenia hry.
    • P.S.:
      http://pctuning.tyden.cz/multimedia/16-elektronika/18910-uvaha-blizi-se-konec-recenzovani

hodnotenie klasika medzi 70-80% par omáčky okolo a "recenzia" je na svete *3* *11*
  • origosku mam sice objednanou ale jak to tak ctu asi si radsi dam red dead redemption a pockam az na g4 vyjde nekolik patchu...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit