Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nevíte někdo, jestli je ve steam verzi Gothic 4 čeština? Dík za odpověď.
    • To nevim, ale kdyby tam nebyla tak se dá samostatně stáhnout *5*
      • ...no a to si právě nejsem jistej, jestli by to makalo.
  • na cem to hrajete? na me obstarozni gtx260 je to podle menehratelny, nechutna slideshow, pocit cukani vyrazne horsi nez u ostatnich gotiku. no upgradovat kvuli tehle hre se me moc nechce...
    • Pretaktovana 9800 GT - stredne/vysoky detaily, framerate tak 20-25 snimku (z dema). Nabehalo to moc pekne, ale viditelne se to netrhalo, zkratka bylo to hratelny.
  • Porovnávate s G1-2 čo už je problém spustiť aj na moderných PC. Vtedy boli iné časy a menšie nároky na hry. Oproti G3 je to obrovský skok k lepšiemu. Neviem o akých chybách tu píšete, aké bugy ale spokojné užívanie hry ani jeden bug nekazí.
    G4 je kvalitná zábava. Obrovské prostredie, veľa zaujímavých úloh, nové príšery, nové postavy, kvalitný príbeh + vedľajšie úkoly. Samozrejme tu asi je 99% ľudí čo tu hru drví na EASY a to sa nečudujte, že je to ZERO zábava - to proste je fakt nuda a na EASY dohráte hru aj tak, že napr. talent body ani nemusíte použiť a vystačíte si len equipom čo najdete počas hry.
    Keď by som porovnal s RISEN tak toto je lepšia zábava. Mierne obmedzený priestor počas hrania je len k dobru - voľnosť je tam vždy a herná plocha je veľmi veľká. Risen je malá diera oproti G4 + bugy sú detto porovnateľne keď ešte nie horšie.
    G4 môžem len doporučiť. Hral som všetky diely. Je to iné ako predošlé časti ale vždy to je Gothic a dobrá zábava. 85%
  • Amylee.Anderson
    Prd, že Risen je pravý gothic. Prd, že tohle je gothic. Prd, že trojka byla gothic. Pro me jedinej gothic je jednička a taky dvojka. Dokonalé hry. To ostatní jsou jenom píčoviny udělaný kvuli tomu že to GOTHIC.

btw:
    "Na krátkou chvíli se chopíte role krále Rhobara, což není nikdo jiný, než bezejmenný hlavní hrdina prvních tří dílů." - Rhobar a hlavní hrdina z jedničky a dvojky? Dělá si srandu?l?
    • Trojka že není Gothic? To má být vtip?
      • Amylee.Anderson
        Moderní kekel, kterej nemá z gothica ani 1%. Ten pravý Gothic je a navždy bude jednička(+dvojka). A jestli se vám tenhle názor nelíbí, tak si hrajte vase moderní hry dělaný jenom kvuli penezum a značkam ;)
        • já souhlasím - podle mě trojka ani po všech těch záplatách nebyla dobrá hra. a risen mě taky velmi zklamal - první dvě kapitoly vyrazily ve směru prvních dvou dílů (kolikrát se to zvrhlo v až nestydaté kopírování) ale zbytek hry byla neředěná nuda, nemluvě o spoustě chyb a detailů rozsetých po celé hře. risen je ukázka toho, že za všechny chyby gothicu 3 evidentně nemohl nést vinu pouze jowood
    • Jsi nějak mimo. Rhobar III, současnej král, je hlavní hrdina prvních třech dílů. Od tý doby, co v Gothicu 3 svrhl Rhobara II. Srandu si nedělá, má pravdu. Risen je koncepčně naprosto shodnej s prvníma 2 Gothicama. Možná míň vulgarit a křiku, a víc přemýšlení.
  • Tak já si myslím, že recenzet hrál jinou hru než hraji já :/. Nevím kde vzal, že hra je špatně optimalizovaná ? Já jsem hrál demo na C2D 3,6 GHz, ATi 5770 (taktované) a 4 GB RAM a hra jela na max naprosto všude, plnou verzi jsem hrál na stejné sestavě a framerate klesl asi o 2-3 fps v některých lokacích a na hru tohoto typu nemusíte mít 250 FPS jako v CoD 4 nebo 60 FPS při některých FPS hrách. Za další to s umělou inteligencí se nestalo mě, ani kamarádům co hru hrají a ta jednoduchost v soubojích je taky zavádějící, protože pokud hrajete na MEDIUM...tak se není čemu divit, ale pokud si to zahrajete na GOTHIC, je to už jiné kafe ;). Poslední dobou se mi zdá, že to co přešlo do vzhledu nových GAMES, se vytratilo na kvalitě recenzí.... *9*
    • Inak demo bolo ok, tento problem sa tyka plnej hry.
    • Je verejne zname ze pred fixom ktory len teraz nejak vysiel bola hra na mnohych konfiguraciach trhana. Nevie sa presne co to sposobuje. Ja m,am napr. intel 45nm e7400 @3.6ghz, 4gb ram a gtx260 pretaktovanu a trha to(este som nedal fix). Je inac skoro jedno ci nastavis grafiku na uplne minimum alebo max, priblizne to ide rovnako na <>. Toto je uz dobre znamy problem a bol nan vydany hotfix.
  • Já jsem osobně dohral 1a2+datadisk díly a 3 jsem rozehral a pak jsem uz nemel sily ho dohrat stasne sroztahane (skoncil jsem nekde kdy jsem mel najit xardase .:)) ale tet jsem skousel ArcaniA: """"" Gothic 4 """""" ale vůbec ale vůbec meto nechytlo prome jeto propadat . Risn co jsem odepisovla me naopak nadchla . moje hodnoceni at nezeru 2/10 jen za to zeje v nazvu gothic a obevuji se tan postavy z predchozich dilu ale i ty sporadicky
  • Cs lidi hraji hru gothic už nekolik let sem tam nekdy repete a myslim si že byla blbodt uzavřit trojku a pokracovat v necem jinacim ani risen me tak nenatchnu nemelo to vubec nic spolecneho ty dve hry, pribech byl nudny a ted nevim jake rpg si mam zahrat kdyřž dnesni hry jsou totalne na nic
  • Neviem či sem niekto vôbec napíše slová chvály ale pridám trošku polienok do ohňa. Chcel som osobne dať tejto pseudohre (že už má v názve Gothic) šancu a vyskúšať si ju. Tak som ju nainštaloval, spustil, ale prvá vec čo ma zarazila je brutálna náročnosť na hardware. Mám Athlon 2x 2.7GHz, GTS 250, 4GB RAM a hra v akomkoľvek nastavení išla na cca 15-25 fps, to by som ešte preglgol, ale to neskutočné trhanie s každým krokom sa vystáť proste nedalo. Pardon ale JoWood si zrejme myslí, že každý na svete má 6 jadrový procesor, GTX 480 a 16GB RAM. Neviem, ale príde mi že ten engine je nedoladený a trošku som sa cítil ako keby to bol navlas ten istý engine ako bol v 2ke len "vylepšený". Sorry ale tie nároky sú trošku prepísknuté.

P.S.: neviem ako môžete porovnávať niektorí náročnosť dema a plnej hry na hardware
    • Hele mam GTX 460ku, AMD 64 X2 6000 + a v jakymkoli nastavení je to skoro nehratelné. Vidim to na chybu jinde protože demo mi šlo jako Víno na plný !
      • Přesně, problém bude v optimalizaci, tady hodně spolíhám na nějakej fix.
  • me osobně bojovej system v Gothicu 3 ani v Risen nevyhovoval, divný animace, a hlavně jak i blbý prase uskakovalo mejm utokum... by mě jeblo
  • Příjde mi to v něčem lepší než Gothic 3, přesto musím říci, že zas tak úžasné to rozhodně není. Stále stejná nuda. Jak má mít člověk potom chuť to dál hrát? Mám pocit, že to moc uspěchali. Mohlo to vyjít o půl roku později a mohli tam dodělat zajímavější lokace, questy a postavy. A hw náročnost i po fixu není stále úplně ideální. Zase jako obrázek to nevypadá, aby to zřalo, co to žere... Bohužel se asi dobrého RPG jen tak nedočkáme... pokud nepočítám Diablo 3 a Elder Scrolls 5. Jeez.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit