Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • recenze je dobře napsána, ale hodnocení je zcela určitě špatně. Je pravda ze už ta hra není taková jako byla dvojka, ale to je dobře, potřebovalo to změnu a ta přišla taková jaká měla být. Hra si určitě zaslouží MINIMÁLNĚ 8/10 (já bych se ani nebál dát 10).
  • Spiker01
    boha, co to tu je za dementy, fakt je to pravda, tohle sou nejhorší lidi v dizkuzi na herních webech.
  • Caincz
    Chápu, co chceš říct, a do jisté míry s tím souhlasím. Jenže když se budeme bavit o té tvrdé matimatice, tak je tu ten ryze obchodní model "zákazník-prodejce, nebo v tomto případě publisher". Recenzi je v tomhle světle totiž taky možné (a dalo by se říct, že to je možná úplný základ, proč se recenzuje, viz. kupte si to, přečtěte si to, jděte na to do kina apod.) V dnešní době hry nejsou levná záležitost a pro člověka, který má běžnou práci a běžný výdaje je dát za hru čtrnáct stovek (a podotýkám, že publisherem doporučená cena je ještě o nějakou tu stovku vyšší) docela slušná soda. Z tohohle pohledu pak už koncového zákazníka zajímá to, kolik lidí na hře pracovalo, kolik do ní dali energie apod. až v druhé řadě. Pravda je taková, že já bych se číselného hodnocení nejradši zbavil úplně. Je to taková ta berlička "pro blbce" (bez urážky kohokoli). Dobrý recenzent, a těch tu na Games vidím většinu, předkládá hráči svůj text tak, aby po jeho přečtení žádné číslo nebylo třeba. A pokud se bavíme o úctě k vývojářům, je na místě i úcta právě k autorům, prože přečíst si "sedm" a jít hatovat do diskuze, to je plivanec do tváře práci člověka, který to číslo úspěšně obhájil v delším článku. Už několikrát bylo zmíněno, že desítková hra je pro někoho šestková (pro mě je např. Dishonored slušná sedma, nic víc, nic míň), pro někoho pětkový titul představuje hru, ke které se pořád vrací. A je to tak i u filmů, mám spousta guilty pleasures v žánrech, nad kterými by se intelektuál osypal a bába Dymáková pokřižovala. Recenze v českých magazínech za těch 22 let šli úrovní brutálně nahoru, stačí se podívat na stránku oldgames.sk, kde lze nalést scany starých Excaliburů, Score a Levelů, je tam vidět, jak se spousta autorů vypsala z nuly k super čtivosti. Co se ale týče úrovně čtenářstva, ta už tak slavná není :) Je to zmatený a skáču z tématu na téma, ale mam za sebou dvanáctku v krámu (kde jsem rozdal asi 20 assassinů, btw :D) a už mi to nějak nemyslí.
  • N7N7
    Na tak napičoidní názor bez argumentace nemá cenu ani reagovat, natož se rozčilovat. *7*
  • nápodobně :)
  • Cela seria AC je totalni slatanina, uplne na<|> zalezitost, kterou nestoji za to ani ukrast natoz kupovat....
  • Nerozumím tomu, jak někoho může bavit celou hru jen držet prst na spoušti a kosit dokola nekonečné zástupy nepřátel bez jakékoliv další náplně. Mě to tedy nechytlo, Black Ops jsem měl chvíli v mechanice (když si ho kámoš koupil a zastavil se s ním pocestě z obchodu), vydžel jsem to hrát do třetí mise a musel jsem to vypnout, nic nudnějšího jsem v mechanice dlouho neměl :D. Pro mne je to asi tak stejně zábavné jako Moorhuhn.
  • Pak příde pátý a řekne že blizzard je dobrá firma, těm lidem se prostě nedá věřit
  • Wow perfektny koment :) Velmi dobre sa to cita, vidno, ze mas neco v hlave a takych ludi si ja vazim. Kazdopadne si ale dovolim trochu zastat ludi, ktori s tym maju problem.

Volakedy som bol zastanca tvrdeho (rozumej "normalneho", povecme, filmoveho hodnotenia) a hram, ked som mal tu moznost, som tiez daval tieto "normalne" hodnotenia. Reakcie boli podobne ako v tejto diskusii, no ja som si isiel tu svoju. Dnes ale chapem dve veci inak.

Po 1.: Filmova skala, kde 6 uz zacina byt dobry film v hrach nefunguje a fungovat nebude, dokedy bude 90% recenzii hodnotit v skale od 6-10, kde 6 je sra*ka... Toto je proste realita a fakt ktory je pevne dany. Potom je uplne pochopitelne, ze hrac, ktory vidi 10 recenzii na Call of Duty ktore hru ospievaju a daju jej 9/10 je nastvany, ked jeho oblubena, velka hra dostane 7. Pricom su minimalne rovnak dobre. Jedoducho je v tom citit nespravodlivost hodnotenia nie konretne k autorovi recenzie, ze je neobjektivny, ale skratka pre jeho nepochopenie reality (ktore som v istej dobe ani ja nechapal). Jednoducho hry maju inu skalu.

Po 2.: Dnesne "velke" hry su ine ako boli volakedy. Konkretne pri tomto Assassinovi ide o dielo na ktorom pracuju stovky ludi, mozno tisice po celom svete. Je v tom zurocena dlhorocna skusenost vyvojarov, jednoducho naprogramovat, nadabovat, vymysliet a neviem co vsetko takuto hru, to je pre vela ludi nepredstavitelna zalezitost. To je tvrda matematika a krv mnohych ludi ktori do toho daju celu svoju energiu... Dnes ked uz som coto naprogramoval si takychto veci velmi vazim a mnoho krat ma velmi fascinuje co ludia dokazu vymysliet a ako vela prace sa skryva aj za napohlad banalnymi zalezitostami. Preto z tohto pohladu je chovanie recenzetna, ktory toto dielo konzumne zahra a potom so zalozenymi rukami iba "nespokojne" frfle aj ked ide o tak obrovsku, OBROVSKU hru ako je tato, je jednoducho ... neviem... neslusne? Priliz kratkozrake? Netvrdim, ze kazda velka hra by mala automaticky dostavat 9ky, ale zrovna pri takejto hre ako je Assassin by som bol pri hodnoteni zhovievavejsi, a to nie na ukor objektivity, prave naopak, kedze neda sa porovnat kvalita Assassina ktory dostane 7 s nejakou podarenou 7mickovou indie hrou... Uz len koli povecme 40 hodinovom gameplayu....
  • Konecne nejaka objektivna recenzia... *3*
  • Wyder
    Narážím na něco jiného.
  • Veskoslav
    A ty ses změnil? Stále stejný lhář, Ynteligent a trol.
  • Asi dobre a realisticke hodnoceni nepodlehajici masivnimu hype. Jen skoda, ze tomu tak neni u vsech her.
  • Caincz
    Mám rád projev Aleše Smutného, ať už ve Fight Clubu, tak v recenzích. Nemá cenu tady po milionté psát, že recenze je subjektivní útvar, co vám, milovníkům serie brání, dát si tomu svých vlastních 11/10 a vyhlásit si to doma u píva Hrou roku? Já si dneska nesu z práce Join or Die edici, dam si jí do poličky vedle předchozích čtyř dílů a těšim se, až si to zahraju. To, že mám Assassiny všechny a de facto všechny jsem si koupil na release den mě v zásadě pasuje na poměrně hardcore fanouška série, ale to přece neznamená, že budu slepý k jejím chybám. Psát tady, že je někdo k*kot a podobně...máte to zapotřebí? Mě třeba dvakrát moc neuchvátil Dishonored, naopak jsem si vyloženě užil Maxe Payna, a taky Lukášovi nepíšu, že je nedej bože podplacený id*ot. Až se lidi naučí komunikovat o "blbostech" typu videoher, tak teprve budou mít jako živočišnej druh šanci, že se naučí komunikovat i o jiných věcech...
  • Caincz
    Recenzi na AC: L jsem četl dneska na "konkurenčním" Hrej a dostalo to tam 9...tak jsem zvědavej, Vitu mam taky a zoufale už chci nějakou hru, co bych na tom třeba taky mohl hrát...
  • Ano, 7 je ,,Velmi dobrá" hra, tedy:

,,Hra ocejchovaná sedmičkou bude zajímat především fanoušky daného žánru, kteří ji pro jiné kvality odpustí drobné a možná i nějakou tu větší chybku, která by pro širší spektrum hráčů byla hůře akceptovatelná. Pořád se však jedná o kvalitní titul, u něhož pozitivní aspekty viditelně převažují nad negativy."
  • Vítej na internetu. Je tu plno vysokoškoláků, doktorů, právníků, filozofů, historiků,... snad si nechceš myslet, že někdo z takových kapacit se bude mýlit?!?
  • Zerathus
    Zas to tak špatné neni ne? 7 přece ujde i když je to AAA titul
  • Veskoslav
    No ono se vždy bojuje za "svůj" názor, protože ho bereš ja správný. Sice bychom měli být více assertivní v tomto, ale ne vždy to jde.
  • Robotron3
    Ale je fakt, že lidi by mohli být více tolerantnější k názorům druhých a nevydávat ten svůj pohled za jediný správný ultimátní názor všehomíra :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší