Přejít na výpis diskuzí
Assassin's Creed IV nabídne zromantizovaný "zlatý věk pirátství"
13.5.2013 | Petr Poláček
54 příspěvků
-
Jako určitě mě to bude bavit a jsem si jist, že autoři vyřeší i příběh dost atraktivně, neboť podle mě se hra stále zlepšuje....nicméně osobně mě víc zajímá příběh na pozadí, tj. v "reálném světě" :) jakože jak se s tím poperou v této fázi
-
Myslim že dneska už je vcelku stoprocentně dokázaný, že piráti nebyly žádný nedisciplinovaný věčně ožralí pobudové jak je vidět ve všech filmech. Naopak jako jedni z prvních zavedli na lodích úplnou demokracii kdy jeden hlas měl každej v posádce, která dokonce mohla odvolat i kapitána pokud nebyl úspěšnej nebo překročil nějakej z jejich pevně daných zákonů a zvolit si jinýho. Stejně tak i o cíli a důvodu plavby se hlasovalo před každym vyplutím.
Čili zromantizovaná idea porátství je dneska spíš právě ten otrhanej vrahoun se šavlí a flačkou rum v ruce co zabije a znásilní všechno co potká *3* -
A to víš odkud? Třeba některí piráti nebyli tak špatní a jen si vzali zlato a posádku propustili. Jinak by si je lidé nezideizovali kkdyby byli úplne zlí.
-
Můj názor zůstává stejný: měli se vykašlat na AC, které se podle mě žene do podobného nesourodého hnoje, jako RE, a vytvořit novou značku jen o pirátech. Takhle mě tam akorát bude štvát ten retardovaný ohoz, kvůli kterému by se hlavní postavě smála celá posádka, a už dopředu vím, že mě ze skvělé atmosféry budou vytrhávat stupidní otravné střihy do současnosti.
-
Uvědomuješ si vůbec, v čem romantismus spočívá? Nemůžeš odsoudit romantismus protože je "málo reálný", když takový ani být nemá, to je barbarství, je to jako soudit želvu, že neumí dobře šplhat po stromech. Odsuzovat umělecký záměr je..hloupý.
-
Tak to máme první. Dál?
-
Proč máš takovou potřeba být zbytečně sprostý, to člověk nemůže zhodnotit blbou figurku a nebýt osobně napaden? Tohle by měla být příjemná komunita....
-
Vypadá to pěkně.
-
Já bych si teda vždy vybrala romantiku co se pirátství týče. Ono být masovým vrahem (assassinem) taky není 2x pěkné bez zromantizování.
-
Kolik accountů máš, aby jsi to tu namínuskoval? *1*
-
Ach tak, no už jsem se naivně domnívala že se objevil nějakej milej diskutér a ona to byla zas jen další dávka jedu. *9* Tak fajn, příště dej raději vědět. Ona se ironie blbě chápe, když je blbě napsaná.....
-
No, přezdívka Assassin's Creed: Black fag je zase o něco trefnější...
-
Ja proti tomu nic nemam, mozna to bude tim ze mam celou AC serii nekde. Kazda hra je do znacne casti pokud ma nejakou historickou predlohu zidealizovana/zromantizovana.
-
Aha, koukám, že příště radši napíšu /ironyon a /ironyoff
-
být*
-
ee prý tam má nýt opět 21. století :)
-
JO rikal, ale pak prisla nova kalkulace z marketingoveho oddeleni Ubi$oftu.
-
Takže teď už opadl další zájem o tuhle hru. Nechci žádné hloué romantizování pirátů. Piráti sami o sobě byli většinou bývalí námořníci na obchodních lodích, kde byli otřesné podmínky. A ironií bylo to, že větší pravomoc, svobodu a i zisk měli na pirátských lodí. Jinak to byla banda vrahů, zlodějů a kdo ví jaké špíny. Pirátské města nebyly nikterak vábné a vůbec si nezadaly se středověkem. Pak tu byli ještě korzáři, což vlastně byli piráti pod ochranou Koruny. Britské, španělské atd. Ale proboha, nechci žádnou hloupou romantiku. Jak je vidno, tak tvůrci se už naprosto vykašlali na nějaké reálie a jedou si svoje.....
-
Ooooo děkuji za kompliment. *4*
-
Podlě mě tam vůbec nebude :) prostě pojedeš od začátku do konce za toho piráta a o 21. století nepadne ani slovo. Osobně doufám, že to tak bude a že takhle budou pokračovat i do dalších dílů.