Přejít na výpis diskuzí
Assassin's Creed IV přistoupí k pirátům „jako HBO“
11.3.2013 | Aleš Smutný
78 příspěvků
-
Já nic neimplikuju. Ono to ve většině případů totiž tak je :-). I když záleží jaký film a jaká kniha. Hlavně to neber osobně, já taky koukám na filmy a seriály. Je totiž "jednodušší" se kouknout na film než si knihu přečíst.
-
Pochybujem, že sa im podarí vyhnúť zromantizovaniu pirátov. Treba si uvedomiť, že námornici v tej dobe boli spodina spoločnosti. Piráti boli možno ešte o úroveň nižšie. Vrahovia, sexuálni násilnici, ľudia bez akejkoľvek morálky alebo princípov.
No a ak sa nemýlim, hlavný hrdina bude pirátsky kapitán, ktorý je zároveň aj asasín. Toto, sa dá povedať, už je romantizovanie. Piráti neboli idealisti, čo Asasíni (v hre) určite sú. Ťažko si viem predstaviť piráta bojujúceho za záchranu ľudstva pred Templármi.
Okrem toho, som zvedavý, či sa vyhnú jednému z najčastejších klišé. Piráti sú vo filmoch a knihách často zobrazovaný na obrovských vojnových lodiach s niekoľkými palubami plnými diel. V skutočnosti piráti preferovali menšie a rýchlejšie lode; piráti sa nezvykli púšťať do boju s RN, ale radšej volili útek. -
Že nemusím násilnosti od HBO neznamená, že se divám na telenovely. Existují stovky jiných seriálů. Pokud si ale máš nutkání ulevit, tak prosím. Bránit ti nebudu.
-
Tachy: No dokument ti scenu spis popise, samotna rekonstrukce sceny je tam spis takova zmet zaberu nebo pokud uz byla pobliz nejaka kamera nebo fotak tak par zaberu z mista cinu, ktery ale nebudou dramaticky na stejny urovni jako ve filmu nebo serialu. Taky je to otazka rozpoctu. Kdyby dokument mel rozpocet takovej aby dokazal treba vylodeni na Omaze zrekonstruovat tak, aby ukazal boje se vsim vsudy, tedy jak s poctem lidi, tak kostymama, tak kulisama a proprietama ktery patri do toho obdobi. A i v dokumentech jsou videt fotografie toho pohrebiste ktery tam pak zbyde, ale ne vetsinou jak rikam samotna scena masakru.
-
Snad neimplikuješ, že filmy jsou pro jednodušší publikum. Já mám nějakou knihu rozečtenou pořád a do toho většinou ještě rozposlouchanou nějakou audio book. Ale generalizovat to porovnání filmovejch adaptací knižních předloh na srovnání celýho filmovýho a knižního průmyslu by byla chyba. Když si přečteš knihu, která je napsaná podle filmu (ano i takový se píšou), tak to bude v naprostý většině případů ještě větší brak, než film natočenej podle knihy. Jde tam prostě zase o adaptaci, tzn. míň autorskýho vkladu.
Já když koukám na film, tak to rozhodně neni pasivní čučení, je to čučení, ale to je snad jasná věc, vzhledem k tomu, že je to audiovizuální útvar. Film beru jako plnohodnotnou uměleckou činnost, která si například na rozdíl od výtvarnýho umění zachovala i dnes takovou tu nutnost poctivý řemeslný práce a nestačí jen něco splácat a říct, že je to moderní umění. Samozřejmě filmový braky jsou, stejně jako jsou knižní braky, akorát mi příjde, že málo lidí umí pěkně zkritizovat a obout se do knihy, stejně jako do filmu, přesto že si to zaslouží.
Každopádně já osobně beru film a knihu jako ještě odlišnější média, než film a hru, takže pokud jsem nechtěl porovnávat předtím, tak tady bych nerad porovnával už tuplem. -
Řekl bych, že tvým oblibeným seriálem je tisíc a jedna blbost(v hlavní roli serenazáda).
-
Chlapci a co knihy? Stejná zábava jako seriály a filmy jen při tom pracuje vaše představivost. Kdo četl knihu a viděl film ve věstšině případů řekne že kniha byla lepší. Jen to chce trochu "námahy" a ne pasivně čučet na bednu. Pro mě je kniha lepší než film a hra je jinde dá se totiž ovlivnit průběh a konec.
-
to nekromant33: snad naopak ne? dokumentární tvorba by měla zobrazovat realitu co nejvěrněji a běžné filmy být pro zábavu
-
krvÝ? seš si jistej? *7*
-
Aarrrggh!
-
souhlasím s Lukem na televizi se dívám abych se bavil ne abych měl co nejrealističtější zpracování dané situace
-
Já se od HBO těším na nový seriál od tandemu Spielberg/Hanks - má být úplně nový seriál o "Mocné 8" líčící osudy osádek těžkých bombardérů, takže bude určitě hodně vzdušných bitev, pořádný "letecký" seriál tu už nebyl léta a druhoválečný už vůbec ne. Tudorovci jsou ovšem historický odpad, proč udělali z obtloustlého a nepůvabného Jindřicha VIII. namakaného a hlavně -nestárnoucího metrosexuála jen producenti ví... Tedy on to býval pohledný mladý muž, ale už ne v době kdy si bral Annu Boleynovou.
-
Rum není žádná romantizovaná představa. Nějaký alkohol se vydával snad ve všech námořnictvech.
A na protézách také není nic ahistorického (tedy vím o důstojnících, nejsme si jist jestli vůbec lze dál plnit úkoly spojené s obsluhou lodi bez ruky/nohy, ale v přístavech muselo být mrzáků hafo) -
Tak si pusť Toy Story a máš to vyřešené.
-
Tak doporučuju dokumentární tvorbu, která ti události tvých jak říkáš oblíbených témat nebude ukazovat z pohledu těch kteří tam byli, tedy tak jak to tam opravdu vypadalo. Jestli chceš autenticitu, tomu co nerad vidíš se nevyhneš.
-
OT: jestli myslis Tudors, tak to je Showtime ne HBO. Mimochodem tajně čekám, že se HBO dá někdy do produkce seriálu podle nějaký herní značky, seriál je totiž pro některý značky mnohem lepší než film.
Tak AC žádný období neukazoval jako z omalovánek. Jestli piráti nebyli takový jako PoTC, tak to jen dává smysl aby Ubisoft měl dost podkladů k tomu udělat to tak jak to "opravdu" bylo. -
Bejvávalo...
-
no už jsem myslel, že Ubisoft zase vymýšlí nějakou debilní ochranu
-
CTel : hele clovece az mi naka hra sprostredkuje takovej zazitek jako muj nejoblibenejsi film Terminator 2 tak se teprve pak hry vyrovnaj fimovemu umeni .
-
>johnny depp
Je to skvělej herec a bohužel (alespoň pro mě) jediná známka kvality v týhle sérii.