Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Magister_Peditum
    Tak třeba o Hitlerovi byly natočeny hned dva velice dobré a v podstatě i dost věrohodné snímky: Hitler: Vzestup zla a Pád Třetí říše.
  • Hele, vezmi Metacritic games, vyber žánr RPG a Action a každá hra co má 70% a víc - takové hry jsou v porovnání s jakýmkoliv akčním nebo dobrodružným filmem větší zážitek a víc prospěšné pro tvůj vnitřní život, než pouhé koukání do obrazovky bez jakkoliv interakce. Jsem asi moc radikální, že? :) Ale mám své favority, viz třeba zmíněný Deus Ex. Ale i Zaklínač 1 nebo 2 je víc epičtější než celá zfilmovaná série Pána prstenů. Nesnáším tu pasivitu filmu.
  • Magister_Peditum
    Doktore: Jako jasně, ale na druhé straně barikády stojí (jen z poslední doby) třeba takový District 9, Zdrojový kód, Zrození planety opic, Patrola, Počátek nebo Temný rytíř.
  • zadne "Ezio nezabijel civilisty" ale "dneska jsi jeste nezabil dost civilistu, kde se flakas??!" *1*
  • XorxoxTalarius
    No to teda placas pene nesmysli, podivej se treba na One Piece a rekni mi ktera hra je tak dlouha, porad se tam neco deje, je vtipna a cloveka ani po 220 dilech neprestane nudit ;)
  • Robotron3
    Teda já to nemám rád, když se jako argument bere trollování, ale nejsi náhodou troll? Že ne? Shazovat právě ty dobré věci a upřednostňovat hry? Jako já jsem taky pro hry, mám je rád, hraju je, ale to přece nemůžeš myslet vážně tohle. Právě takovéhle snímky jsou potřeba a jsou zajímavé a poučné.
  • „Už žádní piráti pro děti“. Takže PEGI 18. No to sem zvědavej.
  • Robotron3
    Magister: Heh, to jsem viděl. Nejdřív jsem myslel, že to bude nějaká pitomina, ale nakonec z toho vylezl docela originální film. ps: já taky ne :)
  • XorxoxTalarius
    Jo tak v tomhle s tebou souhlasim. Jenze to neudelaji jelikoz prodava znacka (bohuzel).
  • Masaryk je nezfilmovatelné téma, za tím si stojím. Je to sice kruté přirovnání, ale Hitlera v podstatě nezfilmoval pořádně také nikdo. Hořící keř ukazuje, pouze ohnutou politicky korektní nudu tématu Palach. Pro mne je však film, jak už jsem psal výše, jen historie, mrtvý žánr, který mi krátí nudu ve vlaku. Přiznám, ale jednu věc, americká privátní produkce je 100x lepší, než z daní a různých poplatků zadotovaný evropský film. Asi nejsem ten správný člověk, na hodnocení filmů. ;)
  • Magister_Peditum
    To bychom za chvíli dopadli jako ve filmu Umění lhát, kde místo filmů jen seděli herci před kamerou a odrecitovávali kapitoly z dějepisných učebnic. Dokumenty mám rád, ale takhle bych dopadnout tedy nechtěl. *1*
  • Magister_Peditum
    Uvedl bys příklad her, které podle tebe překonaly žánr akčních a dobrodružných filmů?
  • Robotron3
    Vysoká úroveň videoherního průmyslu? Kde prosimtě? Filmy a seriály nejsou jen akční a dobrodružné, je spousta poučných, historických, a přitom zábavných, z kterých se člověk i něco dozví. Právě třeba ty, co dělá HBO.
  • Je to filmem neuchopitelné téma. Autentické výpovědi jsou tisíckrát lepší než pokus o nudné melodrama, televizní inscenaci sloužící jen k nachytání much na lep, aby se koukli na TV - zde konkrétně na HBO.
  • Magister_Peditum
    To mi pověz, proč by se nemohla naše historie zfilmovat, a už vůbec proč by neměl Masaryk? Pohled z vnějšku (ale s důkladnou přípravou, aby nebyl povrchní) by naopak byl velice zajímavý. Britům nevadí točit ani o Churchillovi a dokonce ani o jejich koktavém králi Jiřím VI., tak proč ne nám? Styl Spartaka je podobný filmu 300: Bitva u Thermopyl. Podobný tvorbě HBO je v čem? Že tam běhají římští legionáři a občas tam někdo s někým š*ká?
  • Nepreferuji žádné seriály, preferuji hry. Po dosažení vysoké úrovně vidoherního průmyslu, se stala filmová, a zvláště seriálová tvorba, jen služným zabijákem času - pasivně stráveného třeba cestou do práce vlakem. Nechci, aby videoherní průmysl dabloval filmy, chci jejich originální přístup a jeho rozvíjení a mou aktivní roli v takových hrách. Videohry už dávno překonaly žánr akčních a dobrodružných filmů.
  • Robotron3
    Proč by to nešlo zfilmovat? To jsou přesně ta témata, co za zfilmování stojí. Hořící keř jsem sice ještě neviděl, ale podle CSFD to nevypadá na propadák :) http://www.csfd.cz/film/313105-horici-ker/
  • *Palachovy památky *7* .
  • Magister_Peditum
    Tak základní premisa je v tom, že oni tam jdou v domnění, že jednoduše popraví odsouzence, ale on jen dost překvapí a polovinu z nich zabije dřív, než vůbec stačí zareagovat. Tohle prostě ještě jde vysvětlit, pak tam je ta scéna, kdy Vorenus s Pullem vymlátí celou hospodu kumpánů toho "mafiána", co prodal Vorenovi děti do otroctví - tam už by šlo pochybovat, ale jak už jsem říkal, jsou to římský borci a je to pořád jen seriál. *3*
  • Vrook
    Máš fakt asi divnej vkus.. Můžu se zeptat jaké seriály například preferuješ?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit