Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • schali

    Tak tomu říkám komentář. Bohužel se potvrdili moje obavy ohledně osekaného RPG systému, pokud osekali gear jak říkáš, tak je to obrovská chyba - je to jeden pilířů kvalitních rpg. Ubisoft se proste trosku pokakal a ustoupil hracum, kterým rpg moc nevonelo(bylo jich opravdu hodne) a orezal nektere podstane prvky. V recenzích je to zajímave podany jako vylepsení a zjednoduseni RPG prvku, protoze toho bylo v origins a odyssey prilis mnoho. To same se tyka side questu, opet obrovska chyba kdyz to osekali, zdůvodneni - bylo tohzo moc, zbytecny, chaos. Podobny nazory recenzenzu povazuii za naprosto liche, zda se, ze se recenzim neda moc verit. 

    Po pravde jsem rad za Origins a Odyssey. Origins povazuji za nejlepsi pocin Ubi. Cekal jsem ze to dlouho nevydrží a to posledni co jsem si pral bylo neco zjednodusovat, naopak, dala se na to nabalit jeste dalsi vrstva rgp prvku, pripadne to dopilovat. Bohužel opicakum se to zdalo moc slozity a tak musel Ubi ubrat. To uz se nevráti. 

    Vám díky za komentář.

  • nightborne

    Zaplaťpánbůh nemáme přikázáno se sebou vzájemně s kolegy souhlasit =)). 

    Jinak, kdybych měl technický problémy, který řadu hráčů potkaly, ale mně se díkybohu vyhnuly, taky bych dával sedm. To jen tak mezi řečí =).

  • malachi

    ..no mne osobne sa tá séria nepáči..nedohral som jednotku ...mne najviac vadila tá moderná doba...a zbytočne dlhé pasáže  do ktorých nemôžeš zasiahnuť.a ak, tak maximálne len stláčaním nejakej klávesy... -a nemennosť-resp, minimálna zmena výbavy-vizuálnej myslím...takže ja to nehodnotím ..len  podla toho čo vraveli mi to nepríde ako 8ková hra....pre mna ani 7ková ale čistý priemer...ale toť len môj názor...

  • Tak pokud to bereš jako recenzi redakce a sečteš ty výtky dohromady , tak i 7/10 by bylo moc . Ale 8/10 tomu dal Honza Slavík a ten to viděl dokonce i jako slabších 9 . Nebo myslíš , že pokud se podle mne ten díl fakt povedl , tak musí být záruka , že na tom budeš stejně ? 

  • malachi

    .tak po tom vašom redakčnom pokeci by som  tomu nedával viac ako 7/10...vymenovali ste viac záporov ako kladov..:) ..podla mna už 8ková hra by mala zaujať a zabaviť aspon  od začiatku a udržať záujem do konca...:)-nie je nutná znovuhratelnosť..:)...9-10/10 sú  pre mna hry ku ktorým sa rád vraciam opakovane.:)

  • Jack1947

    1000 hodin je pecka to já sotva mám v nějaké Onlajn hře 😯 smekám.

    Odyssey je spíše ten typ hry že pokud do toho nedá aspon 20-30 hodin nikam se nemá kam posunout jinak chválím takovouhle kritickou recenzi jen tak nikdo nikde nenajde ne v oficiálních médiích. I přesto že jsi měl 90 hodin což je ještě o fous více jak 70 tak píšeš že to vlastně tak dobré není 7/10 je docela slušnej verdikt ( nebo spíš direkt ? :P)

    Dá to člověku více tohle shrnutí než dojmy/ pojmy ale asi si hrál na konzoli protože té optimilizaci se mi nechce věřit že by taková byla.

  • Jack1947

    Hmm zajímavé že by poladili tohle mi dělá víceméně jen Odyssey.

  • Luk83

    To souhlas, že je fajn názor někoho, kdo to hrál. Ale jenom si říkám, že když tomu někdo dá tolik času, že na tom bude víc jak souboje a krásný, i když nudný a prázdný svět, toť celé ;)

  • sankuri

    Mno urcite byste nechtel takovy nazor od nekoho kdo to hral hodinu ze. Nerekl jsem ze je nudna, naopak souboje si maximalne uzivam, stejne jako prozkoumavani sveta.

  • Luk83

    Pardon, ale pokud někdo u hry dá 90 hodin a pak napíše, že je vlastně špatná a nudná, buď tak špatná není a nebo si vůbec neváží svého času a ve výsledku je mu vlastně jedno, co hraje

  • sankuri

    Takze po relativnim maratonu mam za sebou odehranych bez mala 90 hodin, drtivou vetsinu veci projitych, power level neco pres 350 a moje pocity jsou hodne rozporuplne. Nektere aspekty tehle hry jsou famozni a nektere velmi nestastne.

    Ale abych zacal od zacatku, reknu to rovinu. Hru jsem si koupil predevsim proto ze jsem zboznoval Odyssey. Byla to snad jedina singlovka v mem zivote kde jsem stravil pres 1000 hodin herniho casu a celou dobu se kralovsky bavil. Takze bych ty hry rad porovnal.

    Prvni vec co mi na Valhalle vadila uz od oznameni bylo zasazeni. Precijen si neumim predstavit nudnejsi a fadnejsi misto nez anglie a presto se Ubisoftu podarilo vytvorit doslova dechberouci scenerie, zvlaste zimni oblasti, Jorvik. Dynamicke pocasi s putujicimi mraky a jejich stiny to je doslovca lahudka, rozhodne doporucuju mit volumetriku na Ultra High. Od zacatku jsem to hral na Pathfindera a vypnul jsem kompas, takze to bylo velmi imerzivni. Otaznicky nahradily ruznobarevne puntiky coz mi ze zacatku trochu vadilo protoze kreslena bila mapa je dosti neprehledna a casto jsem musel na monitor brejlit z par centimetru abych flicek rozeznal. Co se tech samotnych lokaci tyce jsem byl vcelku spokojen. Vpodstate kazda ma v sobe nejaky ten enviromentalni puzzle. I kdyz by se dalo rict ze jsou si dost podobne, vzdycky je tam nejaka ta variace a pro me byla dostatecna.

    Bohuzel totez se neda rici o pribehu a sidequestech. Kde v Odyssey jste meli skutecne celou dobu pocit ze jste na epicke vyprave tak Valhalla je takova nemastna neslana, prvni tretina hry je velmi podprumerna, pak se to trochu rozjede. Eivor mi jako hlavni postava priliz nesedi, neni nijak zvlast sympaticka, empaticka a s jejimi reakcemi jsem se proste nedokazal ztotoznit. Velkou vinu na tom ma politicka korektnost Ubisoftu. V Odyssey to vubec nevadilo, tam to krasne zapadalo, ale tady dobracky viking altruista pusobi az komicky. Story archy jsou dobre tak pul na pul, nektere casti byly opravdu dobre ale vsechny jsou hrozne kratke, vzdycky ve chviili kdy to zacinalo byt zajimave uz byl konec. Co mi hodne vadilo je absence vpodstate jakychkoli sidequestu nebo vetsich linek, ano je jich par ve vasem settlementu ale ty se daji spocitat na prstech jedne ruky ani zadna vyveska s radiantnimi questy, proste nic. Diky tomu bohuzel svet pres vsechnu jeho krasu pusobi neskutecne prazdne. V Odyssey jsem ty desitky a desitky nahodne generovanych questu a zakazek mel hodne rad. Ne ze bych delal vzdycky vsechny to snad ani neslo, ale uz jen to vedomi ze tam jsou kdyz na ne mate chut dodavalo te hre jakousi plnost.

    Settlement byl dalsi velke zklamani. Mel to byt stredobod vasi snahy, ale vpodstate tam postavite jednim klikem nejakych deset baracku a tim to hasne. Co me neskutecne iritovalo byla jeho pozice a zranitelnost. Jste v nepratelske zemi a usadite se uprostred mapy jako by se nechumelilo, zadna hradba kolem, nic. Podobne je na tom lod. Je vlastne k nicemu, zadne namorni souboje, jen tim muzete jezdit po kanalech.

    Co je ale naprosta parada je vylepseny soubojovy system. Ze zacatku muzete rict ze je podobny Oddysey ale jak ziskavate vic a vic pasivek se rozsiri mnohem vic do hloubky. Hral jsem od zacatku na maximalni obtiznost a hra velmi odmenuje "skillfull gameplay" kdy musite spravne parirovat, prorazet obrany a provadet nejruznejsi akce a finishery behem boje. Chytani a vraceni sipu otravnym lucistnikum a salta dozad jsou proste lahudky. Stejne tak strileni lukem do citlivych zon je skvela inovace. V nejruznejsich kombinacich zbrani si jiste vybere kazdy, dokonce muzete v jedne ruce mit Excalubur a v druhe Mjolnir, coz me opravdu dostalo.

    Bohuzel kde Ubisoft udelal obrovskou botu je gear system. Rada casualu si stezovala na tuny itemu v Odyssey a Ubi je bohuzel vyslechl, vykuchal jeden z nejlepsich systemu a nahradil ho timto paskvilem. Kde v Odyssey jste mohli stravit stovky hodin piplanim prerfektniho buildu, tady je jen par itemu s fixnimi staty, ktere se od sebe nijak zvlast nelisi, pasivky, setove bonusy jsou fadni a system run je tak neskutecne promrhany potencial ze se mi az chtelo brecet.

    Pro me je Valhalla slabsim 7/10 - skvely soubojovy system a nadherny svet, bohuzel je prazdny a pribeh je nudny. Na hru jsem je hrozne tesil ale abych rekl pravdu, Odyssey pro me zustava nejlepsim dilem AC serie.

  • dat AAA hre 8/10 ktera ma zabugovany main questy tim zpusobem ze je treba restartovat hru, ma totalne stejny animace jako predchozi dily apod je hodne silnej salek kavy... ALE HEZKY TO VYPADA :D :D

  • KronosDeret

    Ok, dám tomu ještě šanci :) Díky. 

  • nightborne

    Nemůžu nesouhlasit, ten začátek opravdu je slabota. Ale jestli můžu radit, zkus ještě pár hodin, pokud to budeme mít podobně, mohl by se zážitek dost zlepšit. Já se přistihl, že mě to vlastně fakt baví, během první mytologický odbočky, například =).

  • KronosDeret

    Dotáhnul sem Eivora k břehům Englandu a měl jsem pocit že by mi to měl někdo zaplatit. Nemám žádnou motivaci pokračovat.

  • nightborne

    A dostal ses aspoň trochu nějak přes začátek? Jenom ze zvědavosti, protože mě to zkraje docela silně otravovalo taky, až sem si říkal, že jestli to takhle bude dál, víc než bůro tomu dávat nebudu.

  • KronosDeret

    Uznávám Vikingové nejsou můj šálek kávy, jako ultimátní symbol chlapáctví pro teenagery mě přirozeně odpuzují. Doufal jsem, že alespoň AC příběhové zpracování mi jejich svět dokáže přiblížit, ale musím se smutkem uznat, že se u téhle hry neskutečně nudím. Odysea měla svoje mythologické kouzlo a Řecké souostroví je prostě nádherné prozkoumávat. Egypt v Originu zase obsahoval příchuť tajemství bývalých dynastií ukrytého pod dunami. Valhala je pro mě krok vedle. Je príma, že mě to stálo jen pár stovek za oživení U+ a nemusím tak litovat nákupu hry na kterou by jen sedal digitální prach. Možná by už Ubisoft mohl tuhle serii položit k odpočinku a zkusit něco nového. Nebo zkusit nějaké zajímavější zasazení. Japonské souostroví se přímo nabízí, ale je fakt že v tomhle ohledu maí silnou konkurenci. 

  • dworkin

    No jo, jenže oni fakt mají ten download velký tak akorát, aby nemuseli platit za stogigovej slot.... Což je celkem silná indicie.

  • medveddd

    To jsem netušil, že jsou tam nějaký tiery. Předpokládám, že je to teda o tom, že se to tahá ze serverů Sony a ta to tak musí platit.

    No tak to je teda pěkně blbý místo, na kterým šetřit, jestli je kvůli tomu naprd zvuk.. :D

    Edit: A jestli je na tom pak bitá i PC verze, kde se to tahá z Uplay, tak to už je vyloženě retarded. Nechce se mi tomu věřit.

  • Tak konečně vydal recenzi i worth a buy a tím mám jasno, za mě pass. To samé v bledě modrém a navíc bugy. Že autor uvažoval nad devítkou je dosti tristní vzhledem k níže vyjmenovaným problémům a možnost poskakovat hrou vzhůru za real peníze, tak to už ani snad nemá cenu komentovat.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit